Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Bu arada her cuma sonuçlar kaç gibi paylaşılıp açıklanıyor ? :)

Öğlene kadar kendi listemizi hazırlamış oluyoruz,etpa sonuçları genelde akşam doğru açıklanıyor. Bütün listelerin hazırlanması için 16:30'a kadar vakit var.
Sonra görevli takım etap sonuç listesini açıklıyor. Bu hafta biz görevliyiz:)

tatlım benmkiler 3.sınıfa geçtiler.
kendi öğrencilerimden örnekle anlatayım:
benm 68 aylık 2 öğrencim vardı.normali 72 dolanı alırlardı.ama bunlar o senenin aralık ayının çocukaları diye almışlar.
biri arda diğeri oğulcan.arda hiç anaokuluna gitmemiş.sadece oyuncaklarla oyunlarla büyümüş bi çocuk.hiç kural görmemiş kreşe felanda gitmediği için.o zeki bi çocuk olmasına rağmen okula adapte olamadı yazıda çok problem yaşadı okumada en son geçenlerden oldu.
oğulcan ise daha önce 2 sene anaokuluna gitmiş.fiziksel gelişimleride aynı.ama oğulcan kalemi öle bi güzel tutuyorduki şaşarsın.yazı benm yazımdan güzel.her ne kadar okula geçmiycem die diretsede diğer küçük olan 2 cocuk gibi sonra daha kolay uyum sağladı kurallara.ama ilk baş oda cok yordu sınıfa geçmedi felan.okumayada ilk geçenlerden.

kısacası çocuğun:bildiğim kadarıyla geçen sene kreşe gitti.kutlamaları felan vardı ordan hatırlıyorum.psikomotor becerilerinin gelişmesinde baya artısı olmuştur bunun.psikolojik olarkta okul ortamına uyum sağlayacağınıda düşünüyorum bundan dolayı.aile olarakta öğretmen anne ve eş olarak yardımcıda olabilirsiniz sosyokültürel çevreside müsait buna.bence başlayabilir.çünkü önümüzdeki sene 78 aylık olacak.diğerlerinin arasında cabuk sıkılabilir.
ayrca seminer döneminde aldığımız eğitime göre 1.dönem anaokulu gibi olacak.2.dönem yazı okumaya geçecek.sizin öğretmeninizde uyarsa buna tabi..ve müdürümüzün dediğine göre 66-72 ye ayrı bi sınıf yapılacak.
bi son olark ta geçen sene ki kreş öğretmenine danış bence şulem çocuğunun gelişimini o daha ii bilir.okula gitmeye uygun mu değilmi?
benm acımdan tek olumsuz olacak yönü ilk olacak biraz.ne yapacağımız tam olarak belli deil daha?

selam kızlar.umarım yüzleriniz gülmüştür bugun tartıda

zeynebim listeleri hazırlayabilecekmisin?

Son düzenleme:
canm liste hazır.bi kontrol edfersen sevnrm.bide vaktin varsa bi ara tüm takımların listelerine bakabilirmisin.ilk yapacam ya yardımcı olursan sevnrm

bakayım canımcım

16,30 da tüm listeler açıklanıyor ya.o sayfadan son mesajı alıntılayıp sonuç listesine yapıştırıyorsun.tercihe kalmıs ama daha güzel görünmesi için ben renklendirme yapıyorum.tüm takım isimleri mavi alttaki yüzde kısımları yeşil vb gibi.önce renklendiriyorum.sonra bir kagıda tüm takımların yüzdelerini yazıyorum.onları kagıtta sıralıyorum sonrasında tüm takım isimlerinin yanında etap birincisi ikincisi sıralamasını yazıyorum.sonra yine başa dönüyorum bireysel sıralama için.tüm yüzdeleri kontrol ediyorum yüksek yüzdeleri kagıda yazıyorum.en yüksek 3 yüzde bireysel ilk 3 oluyor

Az zaman kalmış o zaman :) Kontrol ediyor musun listeleri tek tek ?

Kızlar aranızda oruçlu olanlar varsa, kilo almamak için sahur-iftar yemeklerini nasıl ayarlıyorsunuz? Ben sahurdan sonra 1-1,5 saat uyanık kalmaya çalışıyorum yemek yedikten sonra direk yatarsam dönüşü kötü oluyor Ama akşam nasıl yapsam karar veremedim normalde 18 en geç 18.30da son yemeğimi yerim bakalım nasıl olacak.

dediğin gibi biraz geç uyumaya bak.tatlı da yemezsen kurtarırsın.bide ben bu ara şunu yapıyorum.önce corba,salata sebze en son canm isterse börek yada pilav.en sonra kaldığı içinde en az onlardan yiyorumm bide yemekte cok su içiyorum.

Evet kesinlikle su çok işe yarıyor, hem mideyi doldurduğu için gereksiz yere fazla yemek yemiyorum :) Sıralaman güzelmiş, ben de deneyebilirim aslında hep en kalorilerinden başlarsam kilo alırım, ama böyle zaten böreğe pilava gelene kadar doyuyorsun

çok teşekkür ederim canım.
oğlum 3 senedir kreşe gidiyor.
deneme tahtası konumunda olması hoşuma gitmiyor.
sonrası için edindiği deneyimlerin olumlu olması çok önemli, bütün akademik yaşantısını etkilicek ne de olsa.
Allah yardımcımız olsun.

slm kizlar simdi geldim okulda sene sonu icin eglence vardi oraya gitmistik.sonuclara baktimda 2. gibi duruyoz heralde belli oldumu tam

hemen menümü yaziyorum
sabah
1 dilim ekmek
1kk peynir
domates
ögle
2 kase corba
aksamda 1 kase corba yarim kase yogurt
spor
45 dk ögle 30 dk aksam üstü yürüyüs
30 dk basen egzersizi

ben de yazıyorum.. 3 günlük tozutmadan sonra bugün karataya döndüm.. bu da bana 600 grama maloldu
sahurda: karatay kahvaltım..
iftarda. 1 kase soğuk ayran aşı
1 tabak nohut
salata
sıcacık pideyi ve pilavı yemediğim için alkışşş

iftar:
1 kase çorba
biraz pide
1 etli dolma
4 kaşık pilava eş gelecek kadar sarma
1 aşık yoğurt

iftar öncesi tartıldım 67.4 geldim.
sahurda da tartılıp en az ne zaman geldiğimi anlamaya çalışcam.

Az kalsın menümü yazmayı unutuyorduum :)

Sahurda

Domates
peynir
2-3dilim salam
1 bardak süt
2 dilim çavdar ekmeği

İftarda

1 kase mercimek çorbası
2şer kaşık salata ve taze fasulye yemeği
1 dilim baklava ama diyabetik kalorisi düşüük :) kalorisi düşük olduğu kadar küçüktü zaten

Sporum;
Callanetics tamamladıım

2lt su

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…