Ben jillian'a bir iki bakmıştım çok zor gibiydi :44: Ben Callan yapıyorum, pelvis döngüleri ve karın egzersizleri sadece zorluyor beni, demekki kişiden kişiye değişiyor
Gördüğüme göre kalori hesaplama yöntemini uygulayan var diyetinde, onlara yardımcı olabilmek adına böyle bir paylaşım yapayım dedim.
BMR- Basal Metabolic Rate- Bazal Metabolizma Hızı: Bazal metabolizma hızı kilo vermede bizim en büyük yardımcımız, çünkü gün içinde harcadığımız enerjinin çoğunu bu oluşturuyor. Aşağıda verdiğim denklem basit bir denklem, sizin metabolizma hızınızı kesin olarak vermiyor, metabolizma hızı sadece yaş, boy, cins ve ağırlığa bağlı değil ama bir fikir edinmek için en azından işe yarar.
Denklemle birlikte hesapladığınız kalori miktarı sizin günlük almanız gereken en en az kalori miktarını verir. Ki normalde bazal metabolizma hızına yakın bir kalori miktarı verilmez günlük diyette, daha fazlası verilir..
Aldığınız toplam kalorinin bazal metabolizma hızının altında olması durumunda vücutta yıkım olayları başlar, yani vücut depo edilen (yağ) enerjiyi kullanmak yerine, vücuttaki proteinleri (kas) yıkmaya başlar. Ve bir zamandan sonra kilo vermeniz durduğunda, kalori miktarını daha aşağı çekmeniz gerektiğinde daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz, vitamin mineral eksiklikleri gibi..
Çok şey yazıp kafanızı karıştırmak istemiyorum, olabildiğince kısa ve basit tutmaya çalıştım ama tabi daha konuşulacak çok şey var.. Merak ettiğiniz şeyleri cevaplayabilirim burada olabildiğim sürece :)
18-65 yaş arası yetişkinler için basitçe kalori hesaplamayı kullanıyorsanız 1900-1800 kaloriyle başlamanızı öneririm, kilo verme durduğunda 100-200 kalorilik bir azalış tekrar kilo vermenizi sağlayacaktır :)
Harris-Benedict Denklemi
BMR-Erkek= 66,5 + ( 13.75 x Ağırlık kg ) + ( 5,0 x Boy cm) ( 6.77 x yaş )
BMR-Kadın= 655,1 + ( 9.56 x Ağırlık kg) + ( 1.85 x Boy cm) ( 4.67 x yaş )
Jillian temposundan dolayı zor geliyor olabilir, 30 dakika boyunca hiç durmuyor çünkü :)
Ama callanda o pelvisi bir türlü kaldıramadığım için böylesi çok daha iyi geldi
Jillian temposundan dolayı zor geliyor olabilir, 30 dakika boyunca hiç durmuyor çünkü :)
Ama callanda o pelvisi bir türlü kaldıramadığım için böylesi çok daha iyi geldi
canım valla bence jillian değil de arkadaki kızlar hiç durmuyorkadın gösteriyor hareketleri sonra anlatıyor sürekli.
Ben jillian micheal'in 30 day sheared programına başladım kızlar, 4 gün oldu bugün :) Ama mezura olmadıgı için alamıyorum ölçülerimi, yine de sıkılaşma belirgin gibi :)
1521 çıktı bende,diyetisyene gittiğimde zaten 1600 kalorilik diyet vermişti:)Gördüğüme göre kalori hesaplama yöntemini uygulayan var diyetinde, onlara yardımcı olabilmek adına böyle bir paylaşım yapayım dedim.
BMR- Basal Metabolic Rate- Bazal Metabolizma Hızı: Bazal metabolizma hızı kilo vermede bizim en büyük yardımcımız, çünkü gün içinde harcadığımız enerjinin çoğunu bu oluşturuyor. Aşağıda verdiğim denklem basit bir denklem, sizin metabolizma hızınızı kesin olarak vermiyor, metabolizma hızı sadece yaş, boy, cins ve ağırlığa bağlı değil ama bir fikir edinmek için en azından işe yarar.
Denklemle birlikte hesapladığınız kalori miktarı sizin günlük almanız gereken en en az kalori miktarını verir. Ki normalde bazal metabolizma hızına yakın bir kalori miktarı verilmez günlük diyette, daha fazlası verilir..
Aldığınız toplam kalorinin bazal metabolizma hızının altında olması durumunda vücutta yıkım olayları başlar, yani vücut depo edilen (yağ) enerjiyi kullanmak yerine, vücuttaki proteinleri (kas) yıkmaya başlar. Ve bir zamandan sonra kilo vermeniz durduğunda, kalori miktarını daha aşağı çekmeniz gerektiğinde daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz, vitamin mineral eksiklikleri gibi..
Çok şey yazıp kafanızı karıştırmak istemiyorum, olabildiğince kısa ve basit tutmaya çalıştım ama tabi daha konuşulacak çok şey var.. Merak ettiğiniz şeyleri cevaplayabilirim burada olabildiğim sürece :)
18-65 yaş arası yetişkinler için basitçe kalori hesaplamayı kullanıyorsanız 1900-1800 kaloriyle başlamanızı öneririm, kilo verme durduğunda 100-200 kalorilik bir azalış tekrar kilo vermenizi sağlayacaktır :)
Harris-Benedict Denklemi
BMR-Erkek= 66,5 + ( 13.75 x Ağırlık kg ) + ( 5,0 x Boy cm) – ( 6.77 x yaş )
BMR-Kadın= 655,1 + ( 9.56 x Ağırlık kg) + ( 1.85 x Boy cm) – ( 4.67 x yaş )
Ay o pelvis döngüleri beni mahvediyor,bide pelvis kepçesi:)Ben jillian'a bir iki bakmıştım çok zor gibiydi :44: Ben Callan yapıyorum, pelvis döngüleri ve karın egzersizleri sadece zorluyor beni, demekki kişiden kişiye değişiyor
kızlar ya geçmişi okuycam ama bugün kendimi ii hissetmiyorum.bütün gün uzandım.yarın doktora gidecem.akşam kendimi ii hissedersem gelirim.görüşürz
kızlar ya geçmişi okuycam ama bugün kendimi ii hissetmiyorum.bütün gün uzandım.yarın doktora gidecem.akşam kendimi ii hissedersem gelirim.görüşürz
Ben callanı bıraktım depresyondan :)) 1haftadır yapmıyorum,bu daha mı etkili,acaba bide bunu mu denesem:26: ilk defa duyuyorum bunu:) +günde belirgin sıkılaşma varsa süpermiş
1521 çıktı bende,diyetisyene gittiğimde zaten 1600 kalorilik diyet vermişti:)
Aslında alışkanlık haline getirdiğimiz abur cuburları çıkardığımızda geri kalnlar zararsız gibi. Atıyorum hergün kek-meyve suyu ya da cips-kola gibi bi alışkanlık varsa ve sadece bundan bile vazgeçilse uzun süreçte gerçekten değişiyor düzen.
Zaten ben hiç kısa sürede erime bitme sevdalısı olmamıştım:)
Şu gördüğün kötü menüler ruh halimden kaynaklı mide tıkanıklığı:) Yoksa yemeyerek kesinlikle zayıflanmıyor,
bişeylere biyerlere zarar geliyor habire.
Paylaştıkların için teşekkür ederim tatlım,keşke daha sık gelip bizi aydınlatsan:) Her fırsatta gel lütfen,takım dışından bile talep alıyorsun bak:)
Ay o pelvis döngüleri beni mahvediyor,bide pelvis kepçesi:)
Şu jillian'a bende bi göz atayım
Ben de davet edildim teşekkürlerr ve hoşgeldim ve hoşbuldum :) Yalnız bi sorunum var tam 5000 küsür sayfa yazı var ve ben hepsini okuyabilceğimi sanmıyorum :/ Nerden başlamalıyım okumaya ve neleri okumam gerekiyor,sevgili takım arkadaşlarım bana birazcık yol gösterebilir misiniz :)
süperrr:)bizi aydınlattığın için cok teşekkr ederiz.Birşeyi söylemeyi atlamışım bazal metabolizma hakkında; Bu çıkan kalori değerinin üzerine besinlerin termik etkisi, fiziksel aktivite faktörü, stres faktörü vs.nin harcadığı kalori de eklendiğinde çıkan kalori değeri en az 300-400 kalori daha artıyor arkadaşlar :)
Yani formülden çıkan 1500lü değerler çok düşük değerler :)
hoşgeldin tatlım.daha öncesi için deil ama canm takıma girdiğin andan itibaren son yazdıklarını ve arkadaşlarının menülerini okumalısın.sayfanın üst kısmında forum takipten yazdığım msjlara girip en son yazdığın msjı bulabilirsin ordan itibaren yorumlarsın.Ben de davet edildim teşekkürlerr ve hoşgeldim ve hoşbuldum :) Yalnız bi sorunum var tam 5000 küsür sayfa yazı var ve ben hepsini okuyabilceğimi sanmıyorum :/ Nerden başlamalıyım okumaya ve neleri okumam gerekiyor,sevgili takım arkadaşlarım bana birazcık yol gösterebilir misiniz :)
benim de yarın 10. gün oluyor callan da.. inşallah belirgin bir incelme olmuştur ki inanıyorum buna
bu arada 2 gündür yazamadım.. menülerimi hemen paylaşayım.. kaçamak dolu:2::2:
1. gün sahur: kahvaltı birazcık pideyle
iftar: biraz makarna, çorba, salata
sonra da 2 gofret yedim:18::18::18:
2. gün sahur: tavuklu yumurta, kahvaltılık
iftar: etli pide yedimçorba ve salata:26::26::26:
ama callaneticsi bırakmadım.. kızımdandolayı başka bişey yapamıyorum maalesef
:)menüm
sabah:1 şeftali
ara:1 şeftali
ara:yarım dilim ekmek,6 zeytin,1 dilim peynir,1 dilim kavun
öğle:2 dilim tost,1 kase yoğurt
ara:1 ufak etli börek(komşu getirdi.kaç gündür mahalledeki herkes yapıo kokuyodu bugün ilk defa yedim)
akşam:1 kaşık pilav,2 kaşık kabak,3 kaşık salata,yarım dilim pide
ara:1 şeftali,biraz kavun
bulantımı bastırmanın yolunu meyvede buldum.kaloriside az:)1600 kalori oldu hemen hemen
hoşgeldin.Ben de davet edildim teşekkürlerr ve hoşgeldim ve hoşbuldum :) Yalnız bi sorunum var tam 5000 küsür sayfa yazı var ve ben hepsini okuyabilceğimi sanmıyorum :/ Nerden başlamalıyım okumaya ve neleri okumam gerekiyor,sevgili takım arkadaşlarım bana birazcık yol gösterebilir misiniz :)
süperKızlarr sizinle callan sonuçlarımı paylaşmak istiyorumAslında 21 gün yapılıyor ama adı 10 saatte 10 yaş gençleş, yani asıl sonuç 10 gün sonra hissedilmeye başlanıyor. Normalde cumaya kadar bekleyip o zaman ölçülerime bakıcamtım ama dayanamadım hele ki dün 10. saati tamamladığımı görünce aldım mezuramı elimee
Belimden 1,5cm
Karnımdan 2,5cm
Kalçamdan 2,5cm
Üst bacak 1-1,5cm
Alt bacak 1cm
Bu sadece callan 'ın etkisi diğer önceden yaptığım sporlarla ilgili değil aralarında hafta var çünkü :) Bence 10 saat için gayet iyi bir sonuç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?