canım kilolarımız aynı ise hemen hemen aynı menüleri yersek birlikte zayıflayabilirizdiyetisyenin verdiği örnek menüyü yayınlayabilirim istersen
eveeet isterimmmçok teşekkür ederim..inşallah yapabilirim
Ben kortizonla şişip birden 62 den 75 e çıktım canım, alıştıra alıştıra olmayınca fazla geldi bana :)bence de çok takma fazla bi kilon yok bence en azından benim gibi 103ten 71e kadar her kiloyu görmemişsin ben hiç 69 kg olmadım mesela ama olcam inşallahhhhhhh
Canım spor fikrin çok güzel ama anket ekleyebiliyor muyuz bilmiyorum,bunu bi araştırayım :) Olmazsa burda kendimiz yaparız.kızlar menümü paylaşmayı unutmuşum :)
yine serseriliğe geldim ve hemen paylaşıyorum :)
bu arada kuzusununkuzusu acaba sayfamıza anket koyma şansımız var mı,bir fikrim var da,belki biraz daha bizi birbirimize kenetler diye düşünüyorum :S
fikrim şu: acaba anket koyup hepimiz oy kullansak,ve ortak bir karar alsak,mesela 3 gün içinde sonuçlansın,ortak bir gün belirleyip hep beraber,yarım saat veya 15 dk bile olsa,spora başlayalım bütün takım olarak ?
tabi anketi kendimiz de yapabiliriz.Herkes kendi için en uygun günü yazar.Sonra o günü oylarız,yada onun gibi birşeyler yaparız :)
ortak hareket edersek,herkes birbirine karşı daha sorumluluk sahibi olur.
örneğin bu pazartesi günü herkese uygun olursa,hem cumaya tartımız için avantajımız olabilir :)
kuzusununkuzusu sen bu işi organize edersen bence süper olur,tabi bu benim fikrim..
bu arada daha da uzatmadan, :)
menüm:
sabah:
2 etimek
1 peynir
4 zeytin
bol bol yeşil biber :)
ara
meyveli yoğurt
öğlen
2 biber dolması
1 kase yoğurt
ara
1 şeftali
1 armut
akşam
taze fasülye 8 yk
1 ekmek
ara
kendime ödül verdim :)
1 tabak puding :)
leslie iyi bir alternatif,callanetics tavsiyemdir:)Kızlarrrrr,tek spor yapmayan takım biziz galiba
ben yine serserilik yapıp diğer takımların sayfalarını okudum da,hepsi günlük sporumu da yaptım diye ekliyor menülerine
bence biz de başlayıp artık 1.likleri almamız lazımmmm..Takım olarak beraberce bu işe bir el atmalıyız diyorum ben.Herkes sporla ilgili fikrini belirtebilir mii ???
ben mesela ,pazartesi günü başlayalım derim spora.Benim imkanım var.Ve ben LEslie yürüyüşü varya,duymuşsunuzdur mutlaka,onla 5 mil yürüyebilirim.
ilk 1 hafta 5 gün bunu yapmaya başlayabilirim düzenli olarak...
siz neler yapabilirsiniz,önerileriniz neler?
20günde aldığın sonuçtan memnun musun canım?çook haklısın canım.. ben callanetics yaptım 20 gün biraz ara verdim.. bayramdan sonra devam edeceğim.. bana şöyle terletmeyen, çok zaman almayan bir spor lazım.. bebeğim olduğundan her zaman yapamayabiliyorum. eylülde işe başlıyorum bakalım nolacak
Oooo fena olmuş bu:26:Cumaya bellki artıda olacaksın ama sen eminim elinden geleni yapar en az zararla dönersin canım.kızlar hepinize tekrar meraba dün iş yerinde çok canımı sıktılar burayada uğrayamadım takıma olumsuz bi katkım olduysa özür dilerim ama pazartesi gününden sonra işe yarım saat erken gelicem ama yinede sizinle olucam artık çünkü çok üzülerek söylüyorum kızlar 59,89 olmuşum ramazan beni mahvetti. sizden uzak kalmak hiç hoş olmadı içtiğim kolanın yediğim çikolatanın haddi hesabı kalmadı
Süpersin canım,maşallahSelam kızlar diyetisyenden geliyorum şimdi. geçen hafta tartıldığımda 87.5 geliyordum şimdi 85,4 kg geldim tabi kahvaltı yapıp gittiğim için tartıda biraz fazla çıktım aç karna kıyafetsiz tartıldığımda 84.7 gelmiştim. Ama daha da güzeli tartıda 2.1 kg verilmiş çıktı ve bunun 1.5 kg'su yağdan gitmişş bilirsiniz kilo çok da önemli değil eğer yağ normal seviyelere düşerse sağlıklı olmak demekdiyetisyen çok iyi vermişsin dedi menüyü değiştirmedi bakalım haftaya neler olacak
Bencede canım,hafif etli olsun. kadına en yakışan beden 38 diye düşünüyorum...ben senin kilonda olsam zaten korumaya geçerim 60 ideal bence kız dediğin hafif etli olcak ama benim gibi balina etli olmıcak
Canım babaannede mi kayseride,senin eş oralı yani.Peki sen nereliydin?
evet öyle olacak galiba. okul pek uzak değil ama önce kızımı babaanneye bırakacağım oradan okula gideceğim öğle arasında yine oraya gidip geleceğim çıkışta da alıp eve geleceğim.. yazarken bile yoruldum:):)
Nohut pilav ne güzel olur:) ama fenada olur...ekmek yemiyorsun galiba canım,tam karataycı oldun yine:)bu arada sahurda akşamdan kalan nohut pilav yedim. maalesef bitirmek lazımdı
akşama da patlıcan kabak türlü ve cacık var..
Sabah kalkınca: 1 ceviz + 1 hurma + 1 bardak su yada 2 kuru kayısı (yada herhangi bir kuru meyveden 2 tane) + 1 bardak su
Kahvaltı: 2 dilim kepekli yada tam buğday ekmek + 1 kibrit kutusu kaşar yada 2 kibrit kutusu beyaz peynir. + domates salatalık
yada
ekmek yerine yarım simit de olabilir.
araöğün: 1 çay bardağı leblebi + 1 yemek kaşığı kuru üzüm yada 1 tane meyve + 1 çay bardağı süt
yada 1 bardak ayran yada 1 bardak süt yada 1 tane buzlu dondurma (buzparmak, fruttare)
Not tüm ara öğünler için seçenekleri yazdım
öğle: 1 simit + bir ayran yada 4 - 5kaşık sebze yemeği (1 kg 1 yemek kaşığı yağ ile) 2 dilim ekmek, 1 bardak ayran, salata (yağsız)
araöğün: (yukarıda seçenekler yazıyor)
akşam: 4 - 5 kaşık sebze yemeği + salata + 1 kase cacık + 2 dilim ekmek
yada sebze yemeği yerine 250 gram et (yağsız olacak) tavuk olabilir balık olabilir kırmızı et olabilir ama ızgara olacak
notlar: 1 dilim ekmek = 2 kaşık az yağlı pilav
buzlu dondurmalar yerine haftada 1 kez bademli magnum yenilebilir (ikindi araöğününde yenilecek)
haftada 1 öğün ödül öğünüdür istediğin bir şeyi yiyebilirsin (öğlen öğününde yapılması tavsiye edilir)
ben sana kızarım ama yemediğin için kızarım madem öğlen kaçırdın öğleden sonra ara öğünde bi salatalık bir domates akşam: büyük bir kap salata + 1 kase yoğurt yeseydin kızmazdım ama öğleden sonra hiçbişey yemediysen ona kızarım işte aferin böyle devam et hıhSabah domates salatalık ve peynirle güzel bir kahvaltı yaptım.
Ancaaak öğleden sonra pizza ve kola var
başkada bişe yemedim tabiKızın bana hadi,çok üzgünüm zaten çok...Çekin kulaklarımı.
canım ben bu şekilde beslendim sonuç ortada 1 haftada 2 kgBen kortizonla şişip birden 62 den 75 e çıktım canım, alıştıra alıştıra olmayınca fazla geldi bana :)
Hiç alışmak istemiyorum zaten,bu halimle alışveriş yasak bana,tayt tunik bol elbiselerle geçiniyorum uzun zamandır,kot giymeyi özledim :)
Ama yenisini almamaya kararlıyım,eskilere girecem:)
Canım spor fikrin çok güzel ama anket ekleyebiliyor muyuz bilmiyorum,bunu bi araştırayım :) Olmazsa burda kendimiz yaparız.
Hepimizin aynı anda forumda olacağı bir saat belirleyelim istiyorum bende.
Mesela nasıl cumaları bildirim yapma şartımız için geliyoruz,onun gibi işte. Atıyorum pazartesi akşam 20:00-21:00 arası hepimiz aynı anda forumda olalım diyorum.
Canlı sohbet:)
Spor konusunda kızlardan fikir bekliyoruz o halde,bende eliptik var,hiç olmadı onunla çalışırım
leslie iyi bir alternatif,callanetics tavsiyemdir:)
yürüyüşde çok iyi geliyor bence
Aslında herkesin sporu farklı farklı,herkes kendine en yakın sporu bulmalıki bırakmasın sıkılmasın.
20günde aldığın sonuçtan memnun musun canım?
Oooo fena olmuş bu:26:Cumaya bellki artıda olacaksın ama sen eminim elinden geleni yapar en az zararla dönersin canım.
Kilo önemli değilde takımda yokluğun çok hissediliyor,artık dönersen çok sevinirim cidden
Süpersin canım,maşallah
İnşallah hep böyle devam ederde en kısa sürede dal gibi olursun :)
Bencede canım,hafif etli olsun. kadına en yakışan beden 38 diye düşünüyorum...
Nohut pilav ne güzel olur:) ama fenada olur...ekmek yemiyorsun galiba canım,tam karataycı oldun yine:)
Ne güzel dolu dolu bir menü bu,aç kalmak imkansız. Böyle beslenerek kilo veriliyorsa neden kendimize habire kötülük yaparız bilmem.
Sanki zayıflamak için ölüm orucu tutacakmışız gibi habire kaçamaklar habire diyetten kaçışlar...
ben senin kilonda olsam zaten korumaya geçerim 60 ideal bence kız dediğin hafif etli olcak ama benim gibi balina etli olmıcak
benim boy 158 ama diyetisyen 60 diyor uygun. ben 103ten 71e düştüğümde neredeyse inceciktim çünkü vücudumdaki yağ tam da olması gerektiği kadardı. Gerçi doktor 60 desede benim idealim 55-57 arasıay saol cnm ama boy olmayinca 60 da cok geliyor:))
Sabah domates salatalık ve peynirle güzel bir kahvaltı yaptım.
Ancaaak öğleden sonra pizza ve kola var
başkada bişe yemedim tabiKızın bana hadi,çok üzgünüm zaten çok...Çekin kulaklarımı.
benim boy 158 ama diyetisyen 60 diyor uygun. ben 103ten 71e düştüğümde neredeyse inceciktim çünkü vücudumdaki yağ tam da olması gerektiği kadardı. Gerçi doktor 60 desede benim idealim 55-57 arası
ben sana kızarım ama yemediğin için kızarım madem öğlen kaçırdın öğleden sonra ara öğünde bi salatalık bir domates akşam: büyük bir kap salata + 1 kase yoğurt yeseydin kızmazdım ama öğleden sonra hiçbişey yemediysen ona kızarım işte aferin böyle devam et hıh
Haklısın aslında,canım ben bu şekilde beslendim sonuç ortada 1 haftada 2 kgsen benden zayıf olduğun için ekmekleri 1 dilime düşür ara öğünde biraz daha azını ye sende zayıflarsın bence bir dene. aç kaldığında vücut sana direniyor sen vücuda direniyorsun sonuç az kilo verme yada hiç verememe :) rahat bırak kendini ye ama dengeli beslen bunu yaşam şekli haline getir gitsin kilolar. Bak bugün neler yedim yazimde bi gör:
sabah: 2 kuru kayısı + 1 bardak su
kahvaltı: 1 tane tost (az kaşarlı, tam buğday ekmeği ile), domates salatalık çay
araöğün: 1 tane buzparmak dondurma (55kcal, 0 yağ)
öğle: 1 küçük peynirli poğaça (ceviz büyüklüğünde) + 1 bardak light kola (evde değildim öğleden sonra misafirlikteydim mecbur kaldım)
araöğün: 1 diş bitter çikolata + sade türk kahvesi
akşam: Yoğurtlu makarna (1 kase yoğurt + 1 su bardağı makarna) + salata
araöğün: domates + salatalık (bugün öğlen biraz fazla yağ aldım dengelemek için)
Canım doktor işte ya sağlıklı dilime geldiğinde tamam diyor,halbuki biz görüntüde yerinden olsun istediğimizden daha az rakamlar peşindeyiz.benim boy 158 ama diyetisyen 60 diyor uygun. ben 103ten 71e düştüğümde neredeyse inceciktim çünkü vücudumdaki yağ tam da olması gerektiği kadardı. Gerçi doktor 60 desede benim idealim 55-57 arası
pizza ve kola derken miktar yok cnm 1 bardaga 1-2 dilimse aksam bosa ac kalmissin.öbür türlüysede aksam bisey yememissin zaten hafif biseyler yeseydin en azindan yinede sorun olmazdi.bide kizmak istedigim zaman o kizma ikonu varya kipkirmizi onu nasil yollayacagimida bilmiyom zaten ucuz atlattin hadi :)))
Sabah kalkınca: 1 ceviz + 1 hurma + 1 bardak su yada 2 kuru kayısı (yada herhangi bir kuru meyveden 2 tane) + 1 bardak su
Kahvaltı: 2 dilim kepekli yada tam buğday ekmek + 1 kibrit kutusu kaşar yada 2 kibrit kutusu beyaz peynir. + domates salatalık
yada
ekmek yerine yarım simit de olabilir.
araöğün: 1 çay bardağı leblebi + 1 yemek kaşığı kuru üzüm yada 1 tane meyve + 1 çay bardağı süt
yada 1 bardak ayran yada 1 bardak süt yada 1 tane buzlu dondurma (buzparmak, fruttare)
Not tüm ara öğünler için seçenekleri yazdım
öğle: 1 simit + bir ayran yada 4 - 5kaşık sebze yemeği (1 kg 1 yemek kaşığı yağ ile) 2 dilim ekmek, 1 bardak ayran, salata (yağsız)
akşam: 4 - 5 kaşık sebze yemeği + salata + 1 kase cacık + 2 dilim ekmek
yada sebze yemeği yerine 250 gram et (yağsız olacak) tavuk olabilir balık olabilir kırmızı et olabilir ama ızgara olacak
notlar: 1 dilim ekmek = 2 kaşık az yağlı pilav
buzlu dondurmalar yerine haftada 1 kez bademli magnum yenilebilir (ikindi araöğününde yenilecek)
haftada 1 öğün ödül öğünüdür istediğin bir şeyi yiyebilirsin (öğlen öğününde yapılması tavsiye edilir)
20günde aldığın sonuçtan memnun musun canım?
Nohut pilav ne güzel olur:) ama fenada olur...ekmek yemiyorsun galiba canım,tam karataycı oldun yine:)
canım teşekkür ederim. ramazandan sonra deneyeceğim ama ara öğün yapmamam lazım karatay diyetine göre. onları da ana öğüne eklerim birazcık
canım 20 günde 1-2-1 cm inceldim göğüs bel basen. pek istediğim gibi değildi. ama kiloda veremediğim için normaldir. bir 20 gün daha yapacağım ramazandan sonra.
babaannemiz burda evet. ben sivaslıyım aslen. atamayla geldim kalıcı oldum kayseride:):)
ekmek cısss oldu artık. sahurda 1 dilim kepekli ekmek hariç:):)
Dışardan geldiysen biraz zor geliyor Kayseri canım ondan sordum:) Ama sen uzak değilmişsin,kayseri-sivas yakın adetler:)
Ben oralı olduğum halde garipsiyorum çoğu şeyi,doğma büyüme mersindeyim. annemin nüfusundayız resmen :) almış adamı getirmiş buraya,hanımköylü bizimkisi :)
evet canım hiç yabancılık çekmedim burda.. ama mantıları çok ufak yaa.. bir ömür harcıyorlar onun başında
ve 2 dakikada yenip bitiyor,yazık valla o kadar emeğe :)
ee yaniii.. biz Sivasta kocaman üçgen yaparız mantıyı.. çatalla yeriz..burda mantıyı kaşıklıyorlar.. offf mantı mantı diye diye canım çektii.. Allahtan evde yok. yoksa yapardım
kızlar bu bir veda yazısı..nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazıyorum..özel mesajım da olmadığı için maalesef kuzusununzuzusu sana özelde bildiremedim durumu
kızlar 2 haftalığına da olsa burada gerçekten tüm inatçılığımı ve hırsımı biraz sergilediğimi düşünüyorum.Ve gerçekten bırakmamak için bu yola çıkmıştım ki bir hedefim de vardı.Ancak işte bazı zamanlar evdeki hesaplar uymuyor
Birkaç defa yazmıştım sanırım.Ben bir yandan iş bir yandan kpss sonucu bekleyen biriydim ve belki haberiniz vardır,kpss bugün açıklandı.Ve benim sonucum pek istediğim gibi gelmedi...Şimdi ilgilenen arkadaşlar veya tanıdığı olan arkadaşlar bilir,bu sınav maratonu çok uzun ve ciddi bir maratondur..Ve elbette ki kilo vermek de önemlidir ancak kıyaslandığı zaman,hayatınıza yol çizeceğiniz bu sınav baya bir ağır gelmekte..
O yüzden benim artık vakit kaybetmeden bu sınav için çalışmalara geri dönmem lazım..Çünkü ekimde birçok sınav yapılacak..daha birsürü detay var...
Ben buraya kısa süre önce başlarken,bunların böyle olacağını hiç düşünmemiştim.Ancak bugün gerçekten büyük bir üzüntüye kapıldım
Kilo verme ve takım ruhu konusunda samimiyetime inandığınızı biliyorum..o yüzden affınızı isteyerek,uzun bir süreliğine aranızdan ayrılmam gerekiyor.
İnanıyorum ki,bir süre sonra size hal hatır sormak için geldiğimde,hepimizin birbirimize verecek çok güzel haberleri olacak !!!
geri dönmek üzere ayrılmak diye bir kavram var sanırım ama,ben bu şekilde ayrılmak istemiyorum.Çünkü ne olur ne biter bilmiyorum.Evet ben bi yandan diyetime devam edeceğm ve her ekmek yediğimde kuzusununzuzusunun bana kızması aklıma gelecek :)
Dediğim gibi kendi başıma devam edeceğim ve yine bir takıma ait olduğumu hissedeceğim.Ve arada uğradığımda-ki bu belki 3 ay sonra belki 5 ay sonra olur bilmiyorum- birsürü 1.lik elde etmiş olsun istiyorum 4.takım :)
kızlar size güveniyorumm..artık hergün birşeyler karalayamacağım ama,size güvenim sürekli tam olacak bunu bilin !
Size de çok alışmıştım
Bir de takım için elimden son gelen olarak şöyle yapabilirim,çünkü bu hafta yine iyi kilo verebilirim diye düşünüyorum,kilo verme dönemimdeyim çünkü,bu hafta içi pek foruma yazamasam da,cuma günkü yarıştan sonra veda edebilirim.Gitmeden bir ilk 3 yapalım derim takım olarak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?