gunaydınn kızlarr.cumartesi günü hepiniz kaçtınız derkenn bende kaçtım.eşim akşam arkadaşlarla iftara götürdü.çıkışta da oyun oynayalım derken eve geldiğimizde saat 3 tü. pazar günü içinde davet vardı. 12 kişiydi. çook yoruldum. girmeye inanın fırsatım olmadı.özür dilerim. davet güzel gectide. et sote ve garnitürüm biraz tuzlu olmuş.yenmeyecek gibi deildi ama tuzun fazla olduğu bariz belliydi.nesee. geçmişe dalıyorummm
alışmışız biz yemek yiyince mutlu olacagımızı zannediyoruz ama aksine daha sonra cok daha fazla mutsuz oluyoruz artık tek mutlu oldugumuz sey cuma günü tartıda kilo verdigimiz an bizim için herkez burda saglıklı beslenerek ve bol spor yaparak zayıflıyor sende öyle yap canım kalıcı olsunKesinlikle buna çok inanıyorum. Eşimle şu aralar kilo yüzünden problemler yaşıyoruz ve her tartışmamızda ben bir şeyler yemek istiyorum. Midem almayacak biliyorum zorlada olsa yemek yemek istiyorum. Ama bunu da çözdüm çok şükür çünkü beynimde bitirdim olayı. Yersem daha kötü olacağını bildiğim için bende artık tamamen kendimş yemekten soyutladım her çzüntümde her atışmada midem almıyor çok mutsuzum diyerek kendimi uzak tuttum sonuçta kavgamızın kaynağı yemek yemek neden yiyeyim ki ee birde kocayı kaybetme korkusu var bu yemek yüzünden. Ama inanın midem bulansa da canım istemesede beynim ye ye ye ye diyor bana
az mı sanki zeynep abla sahur hiç yokgünaydın kızcelerim habersizden gelen misafirlerim gittiler :)
dün menü yazamadım kafam karıstı unuttun
dünki menümü yazıyım ben
gece bir sey yiyemedim misafirdem dolayı otur kalk yapmaktan
iftarda
yarım kase corba
bol salata
2 küçük parca tavuk flota fırımda
1 kutu ayran
su 2.5 lt
spor
1 saat hızlı tempoda yürüyüş
öglen birazz degişik olmuş gonca abla ama güzel benceGünaydın kızlar dün yediklerimi yazayım.
sabah ılık limonlu su 1 dilim peynir 1dilim ekmek salatalık azcık yagda yumurta
ara1 armut
öglen 3 dilim karpuz 3 dilim kavun peynir 1dilim ekmek domates sogan salatalık(
ara yarım armut 8-10 üzüm
akşam 1 kepçe çorba 2 dilim ekmek salata
su 2lt spor 1st kadar normal yürüyüş
çok saçma bi menü oldu begenmedim hiç ama sabah tartıldım kilom degismemis 69.6 çıktım :)
akşama kavun yeme kavun kalorili sebze yemegi salata yogurt ye daha iyi benceHoşbulduk canım, az önce kahvaltıda 40 gr kflex içine bir ceviz birde kayısı koyup yarım yağlı sütle içtim. Birde kahvemi içtim. Öğlen sporda olucam ancak elma yiyebilirim ama eve 4 gibi geldiğimde tavuk ızgara ve salata yemeyi düşünüyorum. Akşama da karpuz veya kavun:)
günaydın bebegimmgünaydııııııııınnnnnnnnnn
güzel takımımın güzel hatunları
mutlu bir hafta diliyorum hepimize
dünkü menüm
sabah
1 dilim ekmek
b.peynir
3 yeşil zeytin çay
akşama kadar yine bişey yiyemedim sadece öğleden sonra kıza yemek yedirirken bir iki kaşık bezelye pilav yedim
akşam yemek yemeye karar verdim:))
1 tavuk göğüs fırında
bir parça makarna
8-9 tane patates kızartması
ayran
spor yok temizlik yaptım
su 2 lt civarı
bu arada sabah tartıldım son birkaç gündür neredeyse aç yaşamama rağmen cuma günkü kilomla aynıyım
yaniiiii sadece sağlıksız şekilde aç kalmak kilo vermeyi sağlamıyormuş
ben bunu bilerek yapmadım aksine çok da korktum ama şimdi daha iyiyim kendimi zorluyorum bu akşam tekrar spor yapmaya başlamayı düşünüyorum
gunaydınn kızlarr.cumartesi günü hepiniz kaçtınız derkenn bende kaçtım.eşim akşam arkadaşlarla iftara götürdü.çıkışta da oyun oynayalım derken eve geldiğimizde saat 3 tü. pazar günü içinde davet vardı. 12 kişiydi. çook yoruldum. girmeye inanın fırsatım olmadı.özür dilerim. davet güzel gectide. etsote ve garnitürüm biraz tuzlu olmuş.yenmeyecek gibi deildi ama tuzun fazla olduğu bariz belliydi.nesee. geçmişe dalıyorummm
patates kızartması olmasa iyiymiş tatlım ama göze batmıyor cnm.günaydııııııııınnnnnnnnnn
dünkü menüm
sabah
1 dilim ekmek
b.peynir
3 yeşil zeytin çay
akşama kadar yine bişey yiyemedim sadece öğleden sonra kıza yemek yedirirken bir iki kaşık bezelye pilav yedim
1 tavuk göğüs fırında
bir parça makarna
ayran
spor yok temizlik yaptım
su 2 lt civarı
bu arada sabah tartıldım son birkaç gündür neredeyse aç yaşamama rağmen cuma günkü kilomla aynıyım
ben bunu bilerek yapmadım aksine çok da korktum ama şimdi daha iyiyim kendimi zorluyorum bu akşam tekrar spor yapmaya başlamayı düşünüyorum
bugunde içine meyve canavarı kaçmış gonca ablam herhalde:)) farkındasın cook iyi bir menü olmadığının.. kilo almamana cook sevindim:))Günaydın kızlar dün yediklerimi yazayım.
ara1 armut
çok saçma bi menü oldu begenmedim hiç ama sabah tartıldım kilom degismemis 69.6 çıktım :)
amanınnn sakın aç karna oruc tuttum deme.... gerci dün bendede misafir vardı.doğru düzgün bende bi şey yiyemedimmm.günaydın kızcelerim habersizden gelen misafirlerim gittiler :)
dün menü yazamadım kafam karıstı unuttun
dünki menümü yazıyım ben
gece bir sey yiyemedim misafirdem dolayı otur kalk yapmaktan
iftarda
yarım kase corba
bol salata
2 küçük parca tavuk flota fırımda
1 kutu ayran
su 2.5 lt
spor
1 saat hızlı tempoda yürüyüş
İnşallah yer vardır canım hadi mezun olun artık :) ben aslında şişgo değil obezim 113 kg çok büyük bir rakam 53 uufff benim için hayal gibi bir şey ama olacak ve bambaşka bir insan olucam her şey çok daha güzel olucak :)
hoşgeldinn deadgirl... merak etme zeynep abla ve gökçenin kurallarıyla istediğin kiloaya ulaşırsınnnMerhaba ben şuan 113 kg yim ve bir an önce kilo vermem lazım eşim bana tavır aldı zayıflamassam evliliğimiz büyük risk altında. Çalışmıyorum ev hanımıyım 33 yaşındayım. Ekime kadar 80 kg olmam lazım ama hedefim 53... Hayatım boyunca hiç 53 olmadım ama bu sefer olacağına inanıyorum 70 e geldikten sonra 53 e kadar daha yavaş ilerleyebilirim ama bir an önce 70 olmam lazım boyum 160 umarım benidemaranıza kabul edersiniz referansımla geldim zeynep-canan bana referans olacaktır :) şimdiden çookk teşekkür ederimmmm:)
halley ve nescafe olmamış baharım.bu arada karsambac nedirr. kalorili bi şey mii:)Pazar gununun menusu
Sabah
Canim istemedi
3 tane kayisinin sekerli olani ( sekerpare )
Bi tane cok kucuk muz
Su
Ara
Yok
Oglen
Yarim bardak ace tea
100 gram doner
Salata
Bi dilim ekmek
Ara
Bi tane halley
Bi cay bardagi nescafe
Aksam
Biraz firinda patatesli tavuk
3 kasik pilav
Semizotu salatasi
Ara
Yarin kase karsambac
Su 3.5 litre
Spor
3 saat yuruyus cok yoruldumm bugun
inşşş ben sizi geriye atmam.kanamam bi kaç gün daha sürerse yakında kansızlıktan öbür dünyaya yol alırım herhalde.yakında bitmesse doktora gitmeyi düşünüyorumm5.ci olmusuz kizlar bu hafta herkez daha fazla yuklensin birinci olalimm :) benimde hedefime cok az kaldi cok motiveyim bu aralar diyete
tatlım bi doktora görün istersen.rutin kontrol falan yaptırırsın hem de için rahatlamış olur.selam kızlar, merhaba gogocum nasılsın?
dün gelemeyeceğimi söylemiştim dışarıdaydım
bugünde teyzemde temizlik yapıyoruz canlar
ben hala yemek yiyemiyorum
özellikle yapmıyorum, bir yandan korkuyorum ama kesinlikle yemeği tıkıyorum ağzıma midem kabul etmiyor
dünkü menüm
sabah
3 lokma ekmekle şeftali reçeli
çay
bütün gün sadece 2 kurabiye kçüçük
neskafe
akşam
1 kase mercimek çorba
çok az 3 kaşık falan pilavüstü bezelye
yoğurt
su 2 lt
spor yok
patates ve pogaca aynı öğünde olmasa daha iyi olurmuşş. merak etme 50 mekik işe yarar. eğer mekiği hakkıyla cekersen bi seferde 50 mekiği bile cok zor cekersindünkü menüm
sabah
2 dilim ekmek
domates
biber
1yumurta
biraz peynir
1 bardak çay
ara 1 seftali
öğlen
1 kaşık patates salatası
1 küçük poğaca
ara 1 bardak süt
akşam
1 dilim ekmek
4 kaşık kabak
1 kase yogurt
su 2.5 lt
spor 3 saat yrüyüş 50 mekik (mekik 50 tanecik ne işe yaradıysa artık)
gonca ablam 2 gündür meyvelerden gidiyosunn.ara ver artık biraz:))Beril naptın annem mahfettin beni.
elif,zeynep abla menüleriniz güzel olmus.
baharcım sporu fazla yapsan sorun olmaz.
gizem menün güzel,ben kocaelide yasıyorum canım.
asıl ben menümü yazayım dengesizlik görün.
sabah ılık su peynir salatalık domates 1dilim ekmek yesil çay
ara elma
öglen 5-6 sarma az peynir
ara yarım gözleme yesil çay
akşam 1kepce corba 1kaşık yesil fasulye 1kaşık barbunya 2yaprak sarma
1dilim karpuz 2dilim kavun.dilimler küçüktü ama içime canavar kaçtı sanki.
su 2lt. spor 3st çarşı turu eltimle
aynen öylee tatlım.planım 6 dan sonra bi şey yememekti. ama ne mümkünn yaa.Guzel cnm emziriyrsun degl mi emzren anneler cok sk acikirlar bu cok dogal kucuk spa.sana.bsey brakmiyor
çok az yiyosun zeynep ablammmgünaydın kızlar bende menümü yazıyım muftk temizlemeye başlıcaz bugün
sahurda :
cok az domates salatalık
1 bardak süt
iftarda :
yarım kase corba
2 yemek kasıgı tavuk sote
slata
1 kase yogurt
ara
1 şeftali
2 maden suyu
su 2.5 lt
spor
1 saat yürüyüş
fena deil genede cnmmgünaydın herkeze
iki günlük menülerimi yazim teyzemdeydim akşama kadarda giremem kızlar kendinize iyi davranın
cuma
sabah
bi dilim ekmek
biraz patates kızartması
peynir
çay
domatees,salatalık
ara ve öğlen yok kahvaltıyı 12 gibi yapmıştık
akşam
2 tane zeytin salatalı sıkma
bi bardak fanta
su
3 litre
spor
45 dakka yürüyüş
cumrtesi
sabah
yarım yumurta
4 zeytin
bi dilim ekmek
domates salatalık
ara
iki tane cıbık kraker ( taneyle paket deil )
öğlen
yok
ara
5-6 kiraz
küçük bi salkım üzüm
akşam
4 kaşık kabak yemegi
4 kaşık bulgur pilavı
salata
bi kepçe çorba
su
3.5 litre
spor yok
iki gün biraz dengesiz oldu yediklerim
sonunda meyve yemediğin bir menüye rastadımm gonca ablammm:))güsel olmuş menünnEskişehire geldik kızımızı görmeye.bayrama kadar daha burda kalcak.menümü yazayım.
sabah ılık su 1küçük kepekli krep peynir salatalık
ara yok
öglen patlıcan 2 kasık 1 dilim ekmek 1kepce çorba
ara 1 paket çubuk kraker
aksam 1 kepçe çorba 2kasık barbunya 2 dilim ekmek
su 2lt.
spor 30 dk.yürüyüş.
geçmiş olsun canısı bir rahat dur diyoruz sana dinlemiyosun yaaaEki Görüntüle 766755
Temizlik askimdan sag bilegimi catlatip karsiniza gelmis bulunuyorum.ct den beri okuyup yazamiyorum.ama bugun Sol Elle idare edin artik.
Esim gitti
Annem gitti
Ikizin teki amca ya gitti
Bilek catladi
Tatile cikmaya bir hafta kaldi
Yikilmadim ayaktayimmmmmmmm
Kizcelerim canocanlarim okuduklarimdan gogosum bayramdan once 67 bile olursun Canim
Zeynommmmm yemeklerini bu Elle seyrederken mendile ihtiyacim var.agzimin suyu akti.helede yakisiklimin tatlisina
Toprak bence beynini kodladin ondan yiyemiyorsun.duyeti unutmus gibi yap.simit ye kizmiyacam
Gizem su kilolari bir yollayamadin anam 3 er 5 er
Pegasusu Küsme opüyommmmmm barisalim
Bahar nasilsin son zamanlabrda
Rapunzel sendkide nesans be yavrummmm herkez Burda olur sen yoksun, sen olursun millet arazi
Adini unuttuklarim varsa telafi edecem birazdan.
Kizim uyumusken bende yatiyim gece agridan dikildim resmen
gunaydınn kızlarr.cumartesi günü hepiniz kaçtınız derkenn bende kaçtım.eşim akşam arkadaşlarla iftara götürdü.çıkışta da oyun oynayalım derken eve geldiğimizde saat 3 tü. pazar günü içinde davet vardı. 12 kişiydi. çook yoruldum. girmeye inanın fırsatım olmadı.özür dilerim. davet güzel gectide. et sote ve garnitürüm biraz tuzlu olmuş.yenmeyecek gibi deildi ama tuzun fazla olduğu bariz belliydi.nesee. geçmişe dalıyorummm
Gökçem kuzum herkes zayıfladın sen diyo gaza geliyorum 68 i görmemiz lazım bu hafta.
cok geçmiş olsun canım yaaaEki Görüntüle 766755
Temizlik askimdan sag bilegimi catlatip karsiniza gelmis bulunuyorum.ct den beri okuyup yazamiyorum.ama bugun Sol Elle idare edin artik.
Esim gitti
Annem gitti
Bilek catladi
Kizcelerim canocanlarim okuduklarimdan gogosum bayramdan once 67 bile olursun Canim
Zeynommmmm yemeklerini bu Elle seyrederken mendile ihtiyacim var.agzimin suyu akti.helede yakisiklimin tatlisina
Toprak bence beynini kodladin ondan yiyemiyorsun.duyeti unutmus gibi yap.simit ye kizmiyacam
Rapunzel sendkide nesans be yavrummmm herkez Burda olur sen yoksun, sen olursun millet arazi
Tuzun fazla oldugunda aklinda olsun yemege Az. Tozsekerle limon ekle
mercimek corbası, pilav , et sote, garnitur, kabak salatası, pacanga böreği,zeytn yağlı biber dolması, domates soslu biber kızartması ve yalancı tavuk gögsüüalışmışız biz yemek yiyince mutlu olacagımızı zannediyoruz ama aksine daha sonra cok daha fazla mutsuz oluyoruz artık tek mutlu oldugumuz sey cuma günü tartıda kilo verdigimiz an bizim için herkez burda saglıklı beslenerek ve bol spor yaparak zayıflıyor sende öyle yap canım kalıcı olsun
az mı sanki zeynep abla sahur hiç yok
öglen birazz degişik olmuş gonca abla ama güzel bence
akşama kavun yeme kavun kalorili sebze yemegi salata yogurt ye daha iyi bence
günaydın bebegimm
spor olmadan zayıflanmıyor canım yaa
menün güzel öğlen yok sadece canım inşaalah düzelirsin bian önce
hoş geldin tatlım
nasıldı davet neler yaptın
Tuzun fazla oldugunda aklinda olsun yemege Az. Tozsekerle limon ekle
patates koymak aklımdan gecti ama bunu bilmiyodum.öğrendiğim iyi olduu. günahını almayayım ama diğer yaptığım yemekler dolaptaydıı.kayınvalidem pilavı ben yapayım dedi.tamam dedim. ocaktada pişmiş olan et sote ve garnitur vardı. normalde o kadar tuzlu yapmam ama atmışta olabilirim emin deilimm.içeri gectim bende oğluşumla.inşş kıskançlığından yemeklere tuz falan atmamıştır..neyse geldi gectii.tuzda nazar boncuğum olsun artıkk.. gecmiş olsun cnm. bırak artık bu kadar temizlik yapmayııEki Görüntüle 766755
Esim gitti
Annem gitti
Bilek catladi
oooo çeşit çokmuş tatlım maşallah ellerine saglık hepside güzel olmuştur boşver onlarda dedigin igib nazar boncuğu olsunmercimek corbası, pilav , et sote, garnitur, kabak salatası, pacanga böreği,zeytn yağlı biber dolması, domates soslu biber kızartması ve yalancı tavuk gögsüü
patates koymak aklımdan gecti ama bunu bilmiyodum.öğrendiğim iyi olduu. günahını almayayım ama diğer yaptığım yemekler dolaptaydıı.kayınvalidem pilavı ben yapayım dedi.tamam dedim. ocaktada pişmiş olan et sote ve garnitur vardı. normalde o kadar tuzlu yapmam ama atmışta olabilirim emin deilimm.içeri gectim bende oğluşumla.inşş kıskançlığından yemeklere tuz falan atmamıştır..neyse geldi gectii.tuzda nazar boncuğum olsun artıkk.. gecmiş olsun cnm. bırak artık bu kadar temizlik yapmayıı
menümü yazayım bende
sabah
2 köfte
2 dilim ekmek domates salatalıkk
akşama kadar kosusturmaktan bi şey yiyemedim
akşam yarım kase mercimek çorbası
iki ısırık pacanga böregi
2 kasık et sote
2 kaşık tavuk gögsü
3 lt su
spor yok malesef.tüm gün koşuşturuyodummm
aşkım benim cok geçmiş olsunEki Görüntüle 766755
Esim gitti
Annem gitti
Bilek catladi
aşkım cok geçmiş olsunEki Görüntüle 766755
Esim gitti
Annem gitti
Bilek catladi
goncam öglen niye öyle oldu ablam yaGünaydın kızlar dün yediklerimi yazayım.
ara1 armut
canım yemeklerin yuzlu olduysa berilin dedigi gibi biraz seker koy ve bir ane patatesi soy yemeginin içerisine at tuzunu alırgunaydınn kızlarr.cumartesi günü hepiniz kaçtınız derkenn bende kaçtım.eşim akşam arkadaşlarla iftara götürdü.çıkışta da oyun oynayalım derken eve geldiğimizde saat 3 tü. pazar günü içinde davet vardı. 12 kişiydi. çook yoruldum. girmeye inanın fırsatım olmadı.özür dilerim. davet güzel gectide. et sote ve garnitürüm biraz tuzlu olmuş.yenmeyecek gibi deildi ama tuzun fazla olduğu bariz belliydi.nesee. geçmişe dalıyorummm
canım benim hiç ara yapmamısın öglende yok bana diyorsun sen zafiyet geciriceksingünaydııııııııınnnnnnnnnn
dünkü menüm
sabah
1 dilim ekmek
b.peynir
3 yeşil zeytin çay
1 tavuk göğüs fırında
bir parça makarna
ayran
spor yok temizlik yaptım
su 2 lt civarı
bir sey olmaz bebegim regli oldum akşam şimdi ögle yemegi yiyecegim :)aynı kiloyuuuuuuuuuuuuzzzzzzzzzzhadi bu hafta 68'i görüyomuyuz goncacım
açlıktan zaafiyet geçireceksin
evet ya ben de mutsuz olunca yemeğe saldırıyorum çok kötü bişey, engellemeye çalışıyorum ama bazen engel olamayıp götürüyorum çok fena((
arada halley olmamış ama yürüyüş güzel bence yine de buna ceza gelmeli zeyneeeeeeeeeeeeepppppppppppppppp
bilmiyorum tatliş yaaa hayatımda ilk defa böyle oldum neden olduğunu çözemiyorum, sabah kahvaltı ettim şimdi midem bulanıyor zorladım sanırım bu sabah
yaa kırılma benim kaç kez aklimdan geçtin ama yazmamışım cidden bak herkes düşünmüş aslında, vazgeçti sanırm menü yazmaktan diye düşündüm bir de geçen hafta leyla gibiydim ben çok inişli çıkışlı bir duygu yoğunluğu yaşadım, offf hala da çok iyi değilim dengesizim dengeyi bulmaya zorluyorum kendimi
bu hafta da düzelmezsem giderim ama psikolojik olduğunu düşünüyorum:44:
canım önce su menünü bir düzene sokalım meyve türü yeşlerle ana ögün yapma karpuzu ve kavunu ara ögünlerde ye ama ya sadece karpuz yada kavun kisi birden olmasın akşama kendine sebze yemegi yap ve onuda 7 8 kasıkla sınırlandır yanına mutlaka yogurt ve salata ekmek olaralta mtlaka tam bugday ekmegini tercih et benim diyet listelerimden sana bir kac tane resimlerimHoşbulduk canım, az önce kahvaltıda 40 gr kflex içine bir ceviz birde kayısı koyup yarım yağlı sütle içtim. Birde kahvemi içtim. Öğlen sporda olucam ancak elma yiyebilirim ama eve 4 gibi geldiğimde tavuk ızgara ve salata yemeyi düşünüyorum. Akşama da karpuz veya kavun:)
hiç yemedim ama güzel görünüyor kuzum :)karsambaç şu canım internetten buldum
Eki Görüntüle 766766 Eki Görüntüle 766767 Eki Görüntüle 766768
malzemeler
Kar
Portakal şurubu veya
Gül şurubu veya
Üzüm pekmezi
pudra şekeri
Hazırlanışı
Hiç Yediniz mi ? :))Yaz aylarınında güneyin vazgeçilmezlerinden.
Kışın Toroslar da yağan karlar yerinde sıkıştırılarak blok haline getiriliyor ve yine Toroslardaki derin ve serin kuyularda saklanıyor.(1900 metre).
Yaz ayı geldiğinde bu bloklar satışa sunulacağı kadarıyla merkezlere eşek veya atlarla indiriliyor.Erimemesi için aynı blok halinde torbaya ve keçeye sarılıyor.
Servis esnasında, bu kar derince geniş bakır kap içine bir mala ile kazınıyor. Kazınan kar rendesi bu kap içersinde çok seri bir biçimde karıştırılıyor (ayrışması için)
Kaselere konup üzerine pudra şekeri , gül ,portakal şurubu veya üzüm pekmezi konarak satılıyor..Ağızda tıkır tıkır dişlediğiniz kar , şurupla enfes ve soğuk bir tat bırakıyor.
karsambaç şu canım internetten buldum
Eki Görüntüle 766766 Eki Görüntüle 766767 Eki Görüntüle 766768
malzemeler
Kar
Portakal şurubu veya
Gül şurubu veya
Üzüm pekmezi
pudra şekeri
Hazırlanışı
Hiç Yediniz mi ? :))Yaz aylarınında güneyin vazgeçilmezlerinden.
Kışın Toroslar da yağan karlar yerinde sıkıştırılarak blok haline getiriliyor ve yine Toroslardaki derin ve serin kuyularda saklanıyor.(1900 metre).
Yaz ayı geldiğinde bu bloklar satışa sunulacağı kadarıyla merkezlere eşek veya atlarla indiriliyor.Erimemesi için aynı blok halinde torbaya ve keçeye sarılıyor.
Servis esnasında, bu kar derince geniş bakır kap içine bir mala ile kazınıyor. Kazınan kar rendesi bu kap içersinde çok seri bir biçimde karıştırılıyor (ayrışması için)
Kaselere konup üzerine pudra şekeri , gül ,portakal şurubu veya üzüm pekmezi konarak satılıyor..Ağızda tıkır tıkır dişlediğiniz kar , şurupla enfes ve soğuk bir tat bırakıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?