Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

ben doktora tahlillerimi gösterdim kan tahlillerim ve hormon tahlillerim temiz çıktı.ama böbreklerimde taş olduğu için vücudumun şiştiğini söyledi bol bol su içeceksin dedi.böbreklerindedki problem geçerse o sorunun da ortadan kaybolacağını söyledi.ultrason içinde 2 ekime gün verdiler.ölmezsek çekeriz herhalde.gerçi beni rahatlatacak ilaçlar verdi ama bakalım.

çok geçmiş olsun arkadaşım..bende 2 kere kırdırmıştım 1 tanede düşürdüm..bol bol su iç inşallah hemen geçer..

***4. TAKIM 326.ETAP***
topraks : (65,9/65,7/0,2/%0,30 )
zeynep_canan 54,3/54,1 /0,2 /%0,37 )

nurork :(63,1// /) bildirimde bulunmadı
cimcimesude: (64,2/64,8 /-0,6 /%-0,93 )
yellowmelon : (65// / )
izinli

beril77 : (75,3 /75,3 /0 /0 ) mezun olan üye geri döndü hedef 65

4. Takım Ortalaması %-0,04

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun arkadaşım..bende 2 kere kırdırmıştım 1 tanede düşürdüm..bol bol su iç inşallah hemen geçer..

inşallah canım bir kısmı kanala düşmüş dedi.bol su iç dedi 3-3,5 lt zaten içiyorum günde.bakalım artık ilaçlarımıda alayım maydanoz suyuda kaynatacağım içeryim bakalım düzelirim inşallah..

geçmiş olsun canım, benim kuzimde de taş vardı acayip şişti karnı, sen su iç çok bi de zıplaman gerek, hem spor olur sana zıpla

tekrar geçmiş olsun canım

Hayatımızdan eksik olmayacak 10 besin.
Stres, şişkinlik hissi, kendini her gün ciltte hissettiren mutsuzluklar... Tüm bu sorunlardan kurtulmanın temel yolu insanın topraklanmasından geçiyor. Her ne kadar bilimsel gibi görünse de aslında basit bir formül bu. Yere basmalıyız. İlk iş, parklara gitmeliyiz, ayakkabımızdan kurtulmalı çimenlerin üzerinde ya da toprakta bol bol yürümeliyiz. Ama sadece yürüyerek sıkıntılarımızdan kurtulamayız elbette. Biraz da yediklerimize dikkat etmeli daha doğrusu ne yediğimizi bilmeliyiz. İşte hayatımızdan eksik olmaması gereken 10 besin:

1. Kivi: C vitamini deposu kivi sayesinde sağlam bir bağışıklık sistemine sahip olmamız işten bile değil. Unutmayın sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.
2. Su: Sakinleşmenin en hızlı, kolay ve çabuk yolu su içmek. Bu mucizeyi sinirlendiğiniz an deneyebilirsiniz. Yudum yudum içeceğiniz bir bardak su sizi çok ama çok rahatlatacak. Her gün en az sekiz bardak su içmek de vücudunuzun toksinlerden arınmasına ve daha zinde hissetmenize de yardımcı oluyor.
3. Fesleğen: Fesleğen mucizevi bir bitki. Tadıyla da kokusuyla da ferahlatıcı aynı zamanda. Akşam yemeklerinize bir miktar fesleğen eklemek sizi hem sakinleştirecek hem de uyku problemlerinizi çözecek.
4. Hindi: Hindi etinin ilginç bir özelliği var. İçeriğindeki maddeler aminoasit triptofan, serotonin ve melatonin elementlerinin üretimine katkı sağlıyor.Yani depresyonu alıyor, uykusuzluğu önlüyor.
5. Patates: Genelde kilonun kaynağı olarak gösterilir patates. Ama tabii bu kızarmış patates için geçerli. Ne de olsa patates topraktan geliyor. Yani saf ve doğal. Üstelik güçlü bir karbonhidrat kaynağı. Bu özelliğiyle de sakinleşmemizi sağlayan serotonin maddesinin beyinde serbest kalmasını sağlıyor.
6. Balık: Beyaz etli balıklar, somon, ton balığı ya da sardalya…Aslında temel prensibi unutmayın hani derler ya “denizden babam çıksa yerim” diye bu kadar ileri gitmeyin belki ama balık yiyin.
7. Çikolata: Çikolata da patates gibi. Ya kilo yaparsa? Ama unutmayın çikolata stresin bir numaralı düşmanı. Bir parça çikolatayı damağınıza yapıştırın, beyninizdeki serotonin seviyesinin yükselişini ve yaklaşan mutluluğu hissetmeye başlayın. Ama çikolatada ileri gitmeyin. Yoksa gerçekten kilo yapabilir.
8. Biber: Şöyle bir prensip var. Aldığınız gıda ne kadar renkliyse size o kadar hayat enerjisi verir. Tüm biberler, kabak, brokoli, domates, muz ve taneli meyveler bu kapsama giriyor. Kendinize bol bol renkli tabaklar yapın.
9. Muz: Muzun vitaminleri çok güçlü. B grubu tüm vitaminler içinde var. Özellikle de B6. Muzu ihmal etmeyin bakın nasıl faydalı olacak.
10. Badem: Badem de çok doğal ve tıpkı çikolata gibi size mutluluk veriyor. Badem için de yine kilo kaygısı var ama aşırıya kaçmamak kaydıyla bademleri öğünlerinize ekleyin. Özellikle de gün içinde öğün aralarında açlık hissettiğiniz zamanlarda ağzınıza bir iki badem atın. Bademleri ağzınızın içinde iyice ezin, ezmeden yutmayın. B vitamini seviyenizi yükseltin. Vücudunuza demir kazandırın.

doktorda dedi zıpla koş hızlı hızlı yürü sancıdan bunu başarmak zor olsa gerek.

sancın olmadığı zamanlar yap canım, bir de çok sancın olunca bizim bir tanıdık küvete su doldurup içine yatoyodu ne işe yarıyo bilmiyorum

kızlar bana cok kızdınız biliyorum ama bugünün cuma olduğu ve bildirimde bulunacağımı tamamen unutmuşum
ne deseniz haklısınız ama kaç gündür burnumdan soluyorum. okuluma 2 tane daha matematik öğrt geldi gelir gelmez sabahcı öğleci kavgasına tutustuk.bu yüzden 5 e kadar okuldaydım...ders programı yok milli eğitimin sacma sapan egitimi derken eve geldiğimde pc yi acmama fırsat bile yok..
bu saatten sonra faydası olurmu ama 62,5 kiloyum
gökçecm okul acıldıktan sonrada cok fazla girebileceğimi sanmıyorumm.sizide magdur etmek istemem...
3 senedir 8 lere girmiyorum ve bu sene bana onları verdiler...bi ton hazırlık yapmam gerekiyo. bebekle nası yapacaksam artık....
beni böyle kabul edermisiniz yoksa ayrılayımmı ne dersinizzz

kiloyu bir düzeltiyim canım paylaşım alanında konuşuruz,hiç mi gelemeyeceksin, nasıl olacak durumun fıstıkım bence biraz daha gözleyelim hemen karar vermeyelim

selam biraz daha bahsedebilir misin kendinden, hedefin nedir, kaç kilo vericen, bir de kurallarımız uygun mu sana ? olursa neden olmasın

canım kurallarınız nedir bilmiyorum özetle bahsedebilirmisiniz. sayfanın başındaki kurallar güncelmi?? umarım bana uyar. :)

1.60 boyunda 68 kilodayım yusyuvarlak birşeyim. 2 yaşında kızım var. adım seda :)))

kamuda çalışıyorum.doğum kilolarımı hala koruyorum ama artık onlardan ayrılma vaktim geldi. hiçbir kıyafetime giremiyorum. zayıflayacağım umuduyla yeni kıyafette alamıyorum.

diyetisyene başladım. ve hergün öğlen yüzmeye gitmeye çalışıyorum.

kiloyu bir düzeltiyim canım paylaşım alanında konuşuruz,hiç mi gelemeyeceksin, nasıl olacak durumun fıstıkım bence biraz daha gözleyelim hemen karar vermeyelim

hiç gelmez olurmuyum tabiki gelirim ama bir iki hafta yoğunluğum olur. düzenimi oturtana kadar. doğum izninden sonra calışmak koyacak bana. bide müdür değişti. tam bi kıl.. okulda en kıdemli ben olduğumdan 8 leri vermiş. ben 8 lerle uğrasamam diyorum anlamıyor kıt beyinli. bide teftiş senesi.evrakların tam olması gerekiyo..2 tane stajer geldi. hiç bişey bilmiyolar. bide beni onlara rehber öğrt yaptımı... aslında sakinimdir ama kızlar bana hangi marka tahta kalemi kullanıyosunuz bizde onu alalımm deyince koptu olay.neler söylediğimi onlara hatırlamıyorum bile sinirden. 22 yasındasın be arkadas...öğretmen olup atamnışsın bi zahmet cocuklara kaç sayfa defter aldıracağını, tahta kalemi markasını, sınıf kurallarını, nası ders anlatacağınıda sorma bana...............5 msja ve spor yapmaya söz veremiyorum işte. umarım yetişmişimdir.gecmişe bi göz attımda zaten eksi çıkmış takımın kilosu.. ve acıkcası rapunzel gibide olmak istemiyorum.

hemen hemen kurallar aynı ben yine de aşağıya kopyalıyorum, 2 hafta deneme süren olacak, sonrasında oylama ile takım listesine alınabilirsin

4.TAKIM KURALLARI:

1.Günde en az 5 mesaj yazma zorunlulugu vardir, bu en asgari rakamdir. Haftada 5X7= 35 mesaj altında kalan üyelere ceza uygulanacaktır.
Katılım konusunda kabul edilir mazereti olmadan kuralı aksatan üyeler 3. Uyarıdan sonra diskalifiye edilecektir.

2.Her gün sabah bir önceki gün ne yedik,ne ictik,hangi sporu kac dakika yaptik yazmak mecburidir.

3.Diger arkadaslarin listelerine yorum yapilacak ve kendimizce dogru ve yanlislari yazilacaktir.

4.Yapilan kaçamaklara ceza verilecektir,örnek verirsek o gün disardaydiniz ve caniniz hamburgermi istedi ,veya cok cikolata yemek istediniz ve yediniz,afiyet olsun ama bu yediklerinizin kalorisi kadar spor yapilacakatir,cezalari uygulamak mecburidir. Keyfi olarak kurala uymayan üyeler 3. uyarıdan sonra liste dışı kalacaktır.

5.Hic bir sagliksiz diyet uygulanmayacaktir (dukan,kusan,3-5-7 günde 3-5-7 kg verdiren diyetler v.b). eger bu kurali uygulamayan üye olursa 3 defa uyari alacak,3.uyaridan sonra yine devam ederse takimdan çikarilacaktir. Bu gibi bir durumla karşılaştığımızda uyarı alan kişi savunmasını yazacak ve tüm üyeler bu savunma ile ilgili fikrini beyan edecektir.

6.Eger 2 veya 3 hafta sonunda listeye alinirsaniz kendi kilonuzu kendiniz yüzde olarak hesaplayıp bildirimde bulunmalısınız,o hafta görevli olan kişi tüm bildirimleri liste haline getirerek paylaşım alanına taşıyacaktır. takim listesini sirayla her hafta 1 üye paylasim alanina tasiyacaktir,eger o hafta isiniz cikarsa yer degistirilebilir.

7.Kilo bildirimi cuma günü en gec 12 ye kadar yapilmalidir. Mazeretsiz ve bilgi vermeden 3 defa kilo bildiriminde bulunmayan üyeler diskalifiye olacaktır.

8.Her gün mutlaka spor yapmaya gayret gösterilecektir(bunu takim kurali oldugu icin degil,kendi saglimiz icin yapmaliyiz)
9. Her hafta Cuma günü 1 haftalık mesaj sayısı bildiriminde bulunmak zorunludur.
10. 4 hafta üst üste kilo vermeyen kişiler takımdan diskalifiye edilir. Ramazan hariçtir.
11. 4 etap sonunda (4 etap=4 hafta=1 ay) kontrol yapılır. Takım ortalamasını %0,30 un altına düşürenlere sarı kart gösterilir, ikinci sarı kartı alan üye 6 ay süre ile takımdan uzaklaştırılır.

önemli değil cezanı çekersin dediğim gibi sen işlerini yoluna koy, fırsat buldukça uğra gülüm idare ederiz ne olacak ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…