Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Güzel olmuş zeynep ablam

Resimle zeynep abla bakayım.

Tatilde kilo almadım diye mutluyum.birde zayıf görünmeye başladım ya gram gram verdigime üzülmuyorum artik.
tamam goncam eve gelince resim eklerim 10 15 dakikan cıkıcam eşim bırakıcak spor salonuna tatilde insanın bütün dengesi bozuluyor şikür etmiştim kilo almadıgıma :)

günaydın arkadaşlar,
dünkü menümü yazayım:
sabah:3 kaşık menemen,
az peynir,
4 zeytin,
1 bardak çay,
ara:yok,
öğle:
3 kaşık makarna,
2 kaşık menemen,
1 dilim ekmek,
1 ayran,
1 bardak çay,
ara: yok sadece rezene çayı içtim,
akşam:
yarım lahmacun eve gittim kayın valide yiyordu ısrar edince yedim,
3 kaşık yoğurt 2 bardak çay,
ara:2 incir,
spor gene yok,
su:3 lt.
geçen hafta: 64,800
bu hafta kilom:63,800 arkadaşlar..resim çektim ama makinayı evde unuttum..

kuzucugum şeytanın bacagını kırdın tebrik ederim bundan sonra dikkatli olursan cok cabuk gider kilolar :))) tebrikler

gökcecigim seni bekledim burdaysan konusuruz diye işin var herhalde ben cıkıyorum gelince görüşürüz canikom :)

goncam gayet güzel menün balıgı yagda kızarttıgın zaman ev kokmuyormu ben evde asla balık kızartmam kücük tüpün üzerinde balkonda kızartırım
Benim mutfsk küçük aslında balkon kapısınıaciyorum diğer kapıyı kapatıyorum birde küçük ocaga cezvede sirke koyuyorum yavaş yavaş kaynıyor kokuyu alıyo sirke.
Tebrikler canim ne yaptığını yazicakmisin çok merak ettim.

selam kızlar
şimdi önce tartı resmimi koyayım sonra benden sonra neler olmuş, kim kaç kilo olmuş ona bakıyım

***4. TAKIM 327.ETAP***

topraks : (65,7/65,4/0,3/%0,46 )
zeynep_canan 54,1/53,7/0,4/%0,74 )
gogo2405: (67,9/67,6/0,3/%0,22 )
325. etapta izine ayrılan üye geri döndü kilosu 2 ye bölündü
nurork :(62,5// /)
cimcimesude: (64,8/63,8/1/%1,54)
beril77 : (75,3 // / ) mezun olan üye geri döndü hedef 65
defne2222(68/ / / ) yeni üye kilosu 2 ye bölündü hedef 55

Kizlar cepten giriyom ncelikle gunaydin, hayirli cumalar
Kilo hesaplamayi unutmusum o nedenle yapamadim
Kiloda verme denemez zaten 75 Tim Sabah
Takigim siskosundan simdilik bu kadar

arkadaşlar sırrımı açıklıyorum.
her sabah 1 diş sarımsağı bıcakla az ezip tüm yutuyorum.üzerine ılık sirkeli limonlu su içiyorum.bunu 2 haftadır yapıyorum böbrek ağrılarım ve idrar yolu enfeksiyonuma çok iyi geldi metebolizma çalıştırıyor ayrıca,
ayrıca da salıdan beridirde gün içinde içtiğim tüm suların içine karbonat karıştırıyorum.500 ml.suya 1 çay kaşığı.aslında alkali suyun 1 haftalık diyeti var birebir uyulursa 3kg verdiriyor.ama ben sadece suyu içtim.işte sırrım bu..

evet sirke alıyo ama benim de en sevmediğim koku sirke, mutfakta kaynarken ben kaçıyorum, ya da gidince burnumu tıkıyorum(

gökcecigim seni bekledim burdaysan konusuruz diye işin var herhalde ben cıkıyorum gelince görüşürüz canikom :)
sabah geldim ama sonra işe hazırlık kapattım canım

geldim canım aslında daha çok giderdi de wc ye dünden beri çıkamadım stresten bence..:26:
az işim var birazdan ne yaptığımı yazacağım.
çatlıycam kız az kaldı, tebrikler 1 kilo gitmiş

güzel canım lahmacun yarımda kalmış iyi olmuş

güzel canım iyi gidiyosun, suyu arttır azıcık bir de yeşil çay iç bence

Güzel olmuş zeynep ablam

Resimle zeynep abla bakayım.

Tatilde kilo almadım diye mutluyum.birde zayıf görünmeye başladım ya gram gram verdigime üzülmuyorum artik.
üzülme canım gidiyo ya sen ona bak

canım kaptanım kahvaltı hazırlıcam başımda hadi diyip duran bir eş var :)))))
kilom 53.7
şüpeeeeeeeeeerrrrrr, kurudun kız artık

kesinlikle katılıyorum

Günaydın kızlar.
Kilom 67.6
mesaj sayım 49
tatilden dönüş için gayet güzel canısı

zeynoşa katılıyorum, onu takip et

gökcem kuzum defne için bende evet diyorum samımiyetine inanıyorum :)
biri hamile olduda gittiydi kimdi kuzum:44: :44:
dilimin ucunda hatırlayamadım şimdi canım yaw:44:

harikasın ne diyim sana arkadaşım benim

bennnnnn

günaydınnnnnnn balımmmm :) nasılsın
ben deeeeeeeeeeeee

bu arada herkese günaydınnnn

günaydın örtmeniiiiiimmmmmmmm

aslında sarımsakla birlikte cevizde yense 1 ayda 15 kg verdiriyormuş.cevizi 2-3 tane akşamdan suya koyuyorsun sabah suyunu içiyorsun cevizini yiyiyorsun 1 diş sarımsağı yutuyorsun üzerine 1 bardak ılık su tamam normal şekilde de diyetini yaparsan çok etkiliymiş..bunu eşimin teyzesi yapmış 18 kg vermiş.geçen gördüm incecik olmuş hiç yemeklerimden kızmadım hatta her öğünde 1 tırnaklı ekmek yiyormuş.sadece 1 saat haftada 2-3 gün yürüyüş yapmış.

sirke vaaarrrr:18: ben içemem , çok tadı geliyo mu ki?

Son düzenleme:
***4. TAKIM 327.ETAP***

topraks : (65,7/65,4/0,3/%0,46 )
zeynep_canan 54,1/53,7/0,4/%0,74 )
gogo2405: (67,9/67,6/0,3/%0,22 )
325. etapta izine ayrılan üye geri döndü kilosu 2 ye bölündü
nurork :(62,5// /)
cimcimesude: (64,8/63,8/1/%1,54)
beril77 : (75,3 /75,0/0,3 /%0,40 ) mezun olan üye geri döndü hedef 65
defne2222(68/ / / ) yeni üye kilosu 2 ye bölündü hedef 55

Sarımsak Salgın Hastalıklara Karşı Kalkandır
Uzmanlar, sarımsağın, salgın hastalıkların yayılmasını engelleyen en önemli faktör olduğunu belirtiyor. Mikroplarla iç içe yaşayan, kontrolsüz yiyecekleri tüketen, kanalizasyonların yollara aktığı gecekondu mahallelerinde yaşan insanların salgın hastalıklarla karşılaşmamasının en büyük sebebi, sarımsak olarak gösteriliyor. Yalnızca mikrobik hastalıklardan insanları koruyan sarımsak, Avrupa'da en önemli ölüm sebebi olarak bilinen Kanser ve damar hastalıklarına karşı da insanları koruyor. Bugün dünyada en fazla sarımsak yenen ülke olan Bulgaristan'da kanser ve damar sertliğinden ölenleri sayısı, Avrupa'ya nazaran 6-7 misli düşük. Ayrıca İsveçli çocuklar, çocuk felcine karşı da koruduğu anlaşılan sarımsağı yiyerek okula gidiyorlar.

Sarımsak Faydaları
Uzmanların tespitlerine göre, sarımsağın insan sağlığı açısından en önemli faydaları şöyle: Ölümlere sebep olan atardamar kireçlenmesine iyi geliyor. Yara ve çıbanları iyileştiriyor. Krampları yok ediyor. Akciğeri, karaciğeri, safra kesesini ve kalbi kuvvetlendiriyor. Bağırsak kurtlarını ve diğer parazitleri öldürüyor. Mide ve bağırsakları dezenfekte ediyor. Zararlı bakterileri yok ediyor. İştahı açıyor. nezleyi yok ediyor. Nefes borusu rahatsızlıklarına, bronşite çok iyi geliyor. Veremlilere sarımsak yemeleri tavsiye ediliyor. Tansiyonu düşürüyor. Ateşi düşürüyor. Bağırsak gazlarını ortadan kaldırıyor. grip mikrobunu öldürerek vücudu bu hastalığa karşı koruyor. İdrar yollarında taş oluşumunu engelliyor. Kalp adalelerini güçlendiriyor. Kalbi besleyen kroner damarları genişletiyor. Cinsel gücü arttırıyor. İdrar söktürüyor. Vücudu sivrisinek ve haşerelerden koruyor. Safra salgısının salınımını arttırıyor. Kabızlığı önlüyor. Saç Dökülmesini yavaşlatıyor. Sesi güzelleştiriyor. (iha)

Sarımsağın Sağlığımıza Yararları

Yukarıda belirtildiği gibi, tüketilen sarımsağın besin değeri ihmal edilecek değerde olmasına karşın, sağlığımıza yararlı etkileri çok fazladır. Şöyle ki;

•Sarmısak, bedenin bağışıklık sistemini uyarır, yani antibiyotiklere benzer etkiler yaparak bedendeki enfeksiyonlara karşı savaşır: Bu bağlamda nezle, soğuk algınlığı, uçuk; mide, bağırsak ve mantar iltihapları, Arpacık gibi bakteri, virüs ve mantarların oluşturduğu enfeksiyonlar sayılabilir.

•Kandaki kolesterol düzeyini düşürür: Yapılan araştırmalar, günde iki diş sarımsak yiyen kişilerin kolesterol düzeyinde, kısa dönemde %10'luk düşüşlerin gerçekleştiğini ortaya koymuştur.

•Sarmısak, kanı sulandırır ve kan dolaşımını hızlandırır: Bu sayede sarmısak, kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarını önler.

•Yüksek tansiyonu düşürür: Araştırmalar, makul düzeyde sarmısak alımının bile bu etkiyi sağladığını göstermektedir.

•Sarmısak, kan sekerinin düzeyini düşürür: Bu sayede bazı şeker hastalarına sarmısak yemenin iyi geldiği yapılan bilimsel araştırmalarla saptanmıştır.

•Bedenin kansere yakalanma rizikosunu azaltır. Yapılan araştırmalarda sarmısak tüketen kişilerde, özellikle Mide Kanserine yakalanma tehlikesinin azaldığı belirlenmiştir.

•Sarmısak kronik bronşiti önler, etkisini azaltır.

•Balgam, idrar, safra ve gaz söktürücüdür.

•İştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır.

•Sarmısağın, afrodizyak (cinsel gücü artırıcı) etkileri bulunduğu, Doğu ve Batı kültürlerinde savunulmaktadır.

Sağlığımıza yararlı bu etkilerinden faydalanmak için, sarımsağın Diyetimize katılması ve günde iki diş sarmısak yenmesi gerekir. Daha fazla tüketilmesi sarımsağın yararını artırmaz. Ayrıca sarımsağın yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi sağlığa yararlı etkilerini azaltmaktadır. Kokusundan şikâyetçi olanlar için piyasada sarmısak kapsüllerinin satılmakta olduğunu da anımsatırız.

Sarımsak veya sarmısak (Allium sativum L.), 25-30 cm yükseklikte, yeşilimsi beyaz veya pembe çiçekli, otsu bir kültür bitkisidir. Nadir olarak tohum bağlar. Bu nedenle soğancıkları (diş) ile üretilir. Ülkemizde “Beyaz sarımsak” ve “Siyah sarımsak” olmak üzere 2 çeşit yetiştirilmektedir. Vatanının orta Asya stepleri olduğu sanılmaktadır. Beyaz veya pembemsi renkli, az adette soğancıkdan (diş) meydana gelir. Dişlerin hepsi bir arada bir kabuk tarafından sarılmışlardır. Çok kuvvetli ve keskin bir kokusu ve yakıcı bir lezzeti vardır.

Bileşim: Karbonhidratlar (sakkaroz, glikoz), vitaminler (A, B, C ve E) ve eterli uçucu yağ (alliin, allicin, ajoen) , scordein, selen ile dişilik ve erkeklik hormonlarına benzer Maddeler taşımaktadır. Bu uçucu yağda özellikle allil disülfür bulunmaktadır. Bu bileşik kükürtlü bir amin•asit olan alliin’in alliinaz isimli ferment etkisi ile parçalanarak allicin’i vermesi, allicin’in de, su buharı veya su karşısında, allil disülfür’e dönüşmesi sonucu meydana gelir. Sarımsağa özel koku ve lezzeti veren taşıdığı kükürtlü uçucu yağdır.

Etki ve Kullanılış: Eski çağlardan beri bilinen ve kullanılan bir drog’dur. Orta çağda özellikle salgın hastalıklar (kolera, veba gibi) ile mücadelede kullanılmıştır. Antiseptik, idrar artırıcı, safra salgılarını artırıcı, solucan düşürücü (özellikle askarit ve oksiyürlere karşı), iştah açıcı, tansiyon (kan basıncı) ve kolesterol düşürücü, kanı sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkilere sahiptir. Antiseptik (mikrop öldürücü) etki taşıdığı allicin’den ileri gelmektedir. Antiseptik ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi; tarihçi Herodot’a göre eski Mısırlılar tarafından da bilinmekteydi. Çünkü Mısırlılar piramitlerin yapımında çalıştırdıkları işçilere her öğün sarımsak, soğan ve turp yediriyorlardı. II. Dünya savaşı sırasında, yaralandıkları zaman yaralarının mikrop kapmasını önlemek için, ezerek yaranın üzerine konmak üzere Rus askerlerine sarımsak verilmiştir.

Son düzenleme:

denesek mi acaba:44: tadı kötü gelirse yapamam ama denemeden bilemem ceviz alayım deniyim bakayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…