Sisli deki bir dürümcünün reklam brosüründen harfi harfine aktarilmistir. ..
Diyet, perhiz, rejim gibi faaliyetler hedefte Türk delikanlilarinin ve genelde de Türk milletinin devamini engellemek için dis mihraklar tarafindan gündeme getirilmis suurlu bir düzmecedir. Gaye, eskiden bir koyunu, bir oturusta götüren dev gibi babayigit atalarimizi ve tarlada dogum yaptiktan sonra bebegini kundaklayip, elde orak tarlada çalismaya devam eden Türk kadinlarini; kalori hesaplayan, hapsirinca yataga giren, fitness ve aerobik yapan çitkirildim tiplere dönüstürmek ve büyük Türk irkini Çinliler, Japonlar gibi siska, zayif ve sagliksiz bir irk haline getirmektir.
Icabi halinde 240 kiloluk top mermisini tek basina namluya süren bir babayigidin, kalori hesaplayan, yogurtlu kebabi reddeden bir züppe haline getirilmesinden daha büyük bir soykirim olabilir mi?
Iç yaginin, kuyruk yaglarinin, anamizin Vita yaginin kolestrol yaptigi palavradir.
Kolestrol, kebaplari yedikten sonra iki sise soda içerek ayarlanabilecek bir gaz durumudur.
Sakin bu oyuna düsmeyin.
Feminizm, kadin haklari, çevre suuru ve esitlik adi altinda Türk kizlarinin akillari çelinerek, yemek yapmayi bilmeyen, bizim istikbalimiz olan yavrularini, abuk subuk yiyeceklerle yetistirecek, damak zevki gelismemis, sunta kilikli diyet bisküvilerini yiyecek sanan bir hale getirmislerdir.
Ayrica kör olasi dis mihraklar, bu kizlarimiza kebap, sogan, çig köfte vb. Lezzetleri yiyen, bardak bardak salgam suyu içen yigitlerimize hanzo-kiro gibi sifatlar takmayi ögretmislerdir.
Ayrica son yillarda moda gibi gösterilmeye çalisilan Çin mutfagi diye birsey yoktur. Bu sözde mutfak, acaip zerzevat ile acaip mahlukatin, wog adi verilen bir tencerede yari pismis yari çig olarak hazirlanip insanlara eziyet olsun diye sopalarla yenmesinden ibaret bir hokkabazliktir. Sakin kanmayin, sakin yemeyin. Helal degildir!
Unutmayin su uyur, düsman uyumaz!
Dostlar atışır da yiğitler susar mi
Elma armut püftek yerin tutar mi
Adem olan light mamul yutar mi
Er kişi hazzetmez kepekten liften
Doymuş ile doymamış yağ bir olur mu
Sıratta galoriden sual olur mu
Hiç nutrasweet baklava olur mu
Coşar su deli gönül börek, manti, pizzayla
Ürkütme gözünü hiç hacimle boyla
Elastik bir heyvandır mide olur yayla
Çiçek dalda güzeldir kuzu şişte
Beyaz kırmızı tartışmak bos bu işte
Fikirler değişir her yiyişte
:2:
Senin danaligini yerim tatlim Ben
Yaglarrrrrrr Gogoya gitmeyin bana gelin uleynnnn
Verdiğin pehrize budur gayratım
Bundan başka uyamayon doktor bey
3 sepet yumurta sabah kahvaltım
Teker teker sayamayon doktor bey
2 legen pilav bir yayık ayran
İster yaglı olsun ister yavan
Yanına kesiyom beş kilo sovon
Yeyom yeyom yeyom doyamayon daoktor bey
3 tencere bamya yirim bişince
20 tas su içip biraz koşunca
Her yanım sökülüpgarnım şişince
Sağlam göynek giyemeyom doktor bey
Bazı az geliyo 5 kasa hurma
7 lahana olan yapıyoruz sorma
Onudamı yedin hiç sorma
Utanıyom diyemeyom doktor bey
Günde 2 çuval unum gidiyor
Avradım her sabah ekmek ediyor
Bir gazan fasulye gönül deyo
Artırmaya gıyamayon doktor bey
Şimdiye acımdan çoktan öldüydüm
Sag olsun komşular yardım ediyor
Bir kuzudan başka yemem söz verdim
Ayıp olur cayamam doktar bey
Yılda 40 dönüm bostan ekerim
Bende başka kimse yemesin derim
Kavunu karbuzu kabuklu yİrim
Acelemden soyamayon doktor bey
Bilmem gara memed garı nider
Buymuş gısmetim buymuş kader
Bi günde yediğim işte bu kadar
daha fazla yeyemeyon doktor beey
Yeniler gelmis hosgelmissssss
Eskilerde mezun olup gitselerdi bi......-mezun olunda gitmeyin mi cünkü Ben sizi cok seviyom leynnnn-
Güzel olmuş da sabah ve öğlen ekmek olabilir birazbende dünkü menümü yazayım
sabah: 1 haşlanmış yumurta
3 zeytin yeşillik 1 çay kaşığı bal
yarım dilim ekmek
çay
ara:1 sütlü şekersiz kahve
öğlen:
6 kaşık tavuk sote salata
ara:
1 elma
akşam:
kıyma kavurması 7-8 kaşık kadar
yoğurt
1 dilim ekmek
ara: 1çay bardağı süt
1 avuç leblebi
1 akide şekeri
su:3lt.
spor 40 dk.yürüme
Ayyy duygulandim simdik ask böcügümgözlerinin son baktığı yerdeyim
ben seni herşeyinle sevmiştim
hatta herşeyi göze almıştım senin için
ama nerden bilirdim ki
sevginin de, her şeyin yalan olduğunu
aslında aşk diye bir şey yokmuş
bu dünyada kimse sevmezmiş birbirini
her sevgi, her aşk yalanmış bu dünyada
ben bunu anladım seninleyken
ve anladım ki sözler değil
gözler söylermiş doğruyu
bana söylediğin sözleri çoktan unuttum
ama son bakışın hala gözlerimde
diyorum ya aşk diye birşey yokmuş
sadece sevgi varmış
o da tek taraflı kimi zaman
işte ben bunları anladım seninleyken
herşeyi sen öğrettin bana
sen şimdi hala aklımdasın
ben hala gözlerinin baktığı yerdeyim
eğer birgün bana dönmek istersen
ben gözlerinin son baktığı yerdeyim
Yürüyüş Yapmanın Faydaları
Ortalamada yürüdüğünüz her dakika yaşamınıza eklenen 1,5-2 dakika anlamına gelir. Bu da 1 e 2 vermesi açısından basit ama harika bir hesaptır.
Normal yürümenin üzerine fazladan 20 dakika yürümek yılda 3 kilodan fazla vücut yağının yakılması anlamına gelir.
Sadece 1 adet M&M çikolatayı eritmek için nizami ölçülerde bir futbol sahası kadar yürümeniz gerekir!
Uzunca ve orta hızda yapılan günlük yürüyüşler (%60-65 maksimum kalp atışıyla 40 dakika) kilo vermek için idealdir. Daha kısa ve hızlı yapılan yürüyüşler (%75-85 maksimum kalp atışıyla 20-25 dakika) akciğer ve kalbin kondisyonunu artırmak için idealdir.
Yürüyüşün yararları
Kalp kası dâhil, vücut kaslarını kuvvetlendirerek, daha etkin çalışmalarını sağlar.
Her bir kasılmada kalbin pompaladığı kan miktarını artırarak, istirahattaki kalp atım sayısını (nabzı) azaltır.
Yürüyüş, kan akımını ve kan damarlarının miktarını artırarak, dolaşımı iyileştirir, kalp-damar ve beynin damarsal hastalıkları riskini azaltır.
Kalp kasının yan damarlardan da beslenmesini destekler. Böylece kalbin ana damarlarında oluşacak tıkanıklıkların vereceği zararı azaltır.
Egzersiz ve stres durumunda arteriel kan basıncında (tansiyonda) oluşan yükselmeyi azaltır. 5-Kan basıncını düzenler.
Eklem ve kasların esnekliğini artırarak, bel ve boyun ağrılarını hafifletir.
Şişmanlık riskini azaltır.
Sindirimi kolaylaştırır.
Beyine oksijen sağlanmasını artırarak, zihinsel keskinlik ve yaratıcı düşünce potansiyelini yükseltir.
Lenfatik dolaşıma yardımcı olur.
Egzersiz sırasında ve sonrasında metabolizmayı uyarır.
Vücudun doğal keyif verici hormonu olan endorfinin salınımını artırır.
Solunumsal kapasiteyi ve aerobik gücü artırır.
Kemiklerin sertleşmesini ve kuvvetlenmesini sağlar.
Büyümeyi ve travma sonrası toparlanmayı olumlu etkiler.
Kan yağlarının (trigliserid) düzeyini düşürür.
Koordinasyona olumlu etki yapar.
Dayanıklılığı artırır.
Yorgunluk duyumunu engeller.
Uykusuzluğu azaltır, rahatlamaya yardımcı olur.
Yaşlanma sürecini geciktirerek, genç bir görünüm sağlar.
Moral, özgüven ve iyimserliği artırır.
Sıcak havaları bahane edip açık havada yapacağımız yürüyüşler hem fit ve enerjik olmamızı sağlıyor, hem de rahatlatarak ruhen kendimizi iyi hissetmemize neden oluyor. Ama önemli olan düşüncelerin yarattığı gerginlikle ritimsiz ve rastgele yürümek değil; kendimizi tamamen rahatlatıp tempolu bir şekilde yürümek
Yürürken vücudumuzun her bölgesini rahatlatlatmak yürüyüşün faydasına da artırıyor. Nasıl mı?
Omuzlar
Omuzlarınızı kesinlikle kasmayın. Derin bir nefes alın ve omuzlarınızı en rahat hissettiğiniz şekilde aşağıya doğru salın. Yürüyüşünüz boyunca omuzlarınızın bu rahatlığını korumasına özen gösterin.
Kollar
Kollarınızla ayaklarınız arasındaki uyuma ve dengeye dikkat edin. Kollarınızı sarkaç gibi öne ve arkaya sallandırarak yürüyün. Bu esnada dirseklerinizin de 90 derecelik bir eğime sahip olmasını deneyin.
Eller
Elleriniz tamamen açık da olmasın, sımsıkı kapalı da Yürüyüş yaparken aşağıya doğru duran ellerinizin gevşek bir şekilde yumruk olması en rahat pozisyon olacaktır.
Kalçalar
Yürüyüş yaparken adımlarınızı mümkün olduğunca uzun atmanız, kalçanızın gerilmesine ve bu bölgenizin de kuvvetli bir şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.
Baş ve boyun
Boynunuz hep dik dursun ve kafanız sürekli ileri baksın. Bu şekilde dik durmaya yönelik çalışmış olacak; aynı zamanda boynunuzu, hatta omuriliklerinizi bile kuvvetlendirmiş olacaksınız.
Dizler
Yürürken dizlerinize aşırı ağırlık yüklememek oldukça dikkat etmeniz gereken bir nokta; çünkü sakatlanmaya bile yol açabilir. Adımlarınızı yumuşak bir şekilde atmanız da dizlerinize yüklenmemenizi sağlar.
Ayaklar
Yürüyüş yaparken ayaklarınız konusunda en çok özen göstermeniz gereken konu ayakkabılarınız. Yürüyüş ve koşu için üretilmiş spor ayakkabıları tercih etmeniz ve ayaklarınızı fazla kasmadan yürümeniz sağlıklı olacaktır.
Nefesi de unutmayın
Yürüyüşün bize faydasının dokunması için yapmamız gereken en temel şey doğru, düzenli ve ritmik bir şekilde nefes alıp vermektir. Uzmanlar yürüyüş esnasında nefes aldığımız sürenin 2 katı kadar sürede nefes vermemizi öneriyor. Örneğin 2 adımda nefes alın ve 4 adımda nefes verin.
Yürüyüş hepimiz için gerekli bir aktivite. Bir türlü zaman ayırıp yürüyüş yapamıyorsanız, kendinize bir şans verin. Derin bir nefes alın, kendinize zaman ayırın ve yürüyüşe çıkın. Çıkarken tüm sıkıntı ve düşünceleri evde, işte bırakın. Sadece kendi ayak seslerinizi dinleyin, doğanın güzelliklerini izleyin. Rahatlayın ve bedeninizin hissedin. Birkaç yürüyüşten sonra vazgeçilmez bir alışkanlığınız olacağı garanti...
Topraksım yanlış seçim yapmış takımın kaptanı sen olmaliydin benceHangi Egzersiz Hangi Kası calistirir
Spor yaparak daha çabuk kilo vermek gibi bir amacınız mı var? Pek çok kişi spora başlarken formunu korumak ya da daha iyi bir forma sahip olmak ister. Ancak çoğumuz amacımıza uygun egzersiz türünü yapmak yerine bilinçsiz bir şekilde egzersiz programlarını izlemekteyiz.
Yağ yakmak
Fazla kiloların çok büyük bir kısmı vücutta depolanmış fazla yağlardır. Doğru bir kilo verme programının hedefi birikmiş yağları yakmak olmalıdır. Vücut kilo seviyesini değiştirirken su atacağı için başlangıçta verilen kilolar yeme düzeninde yapılmış ani değişiklikler nedeniyle gerçekleşen su kaybından ve vücuttaki sindirilen besin miktarının azalmasından kaynaklanabilir. Bu tür kilo kayıpları gerçek kayıplar olarak görülmemeli ne kadar yağ atıldığı temel ölçü olmalıdır.
Kardiyovasküler egzersizin yağ yakmaya etkisi
Yağ atmak için yapılacak egzersiz kardiyovasküler egzersizdir. Bu tür egzersiz yavaş ve tempolu olarak yapılan ve kalp atış hızının hedef atış hızı seviyesinde olduğu 25 - 35 dakika boyunca yapılan egzersizlerdir. Yavaş ve sürekli olarak yapılan tempolu koşu kürekbisiklet step salon aerobiği jogging yürüyüş ya da yüzme bu tür egzersizlerdir. Kardiyovasküler egzersiz sırasında vücut oksijen düzeyi yüksek solunum yapar. Yağ yakıcı enzimler harekete geçer. Egzersizin ilk 12 dakikasında ağırlıklı olarak karbonhidrat harcanır. Daha sonraki dakikalarda enerji kaynağı olarak yağ kullanılır. Bu nedenle kardiyovasküler egzersiz minimum 12-15 dakika olmak üzere 25-35 dakika yapılmalıdır.
Hangi sıklıkta kardiyovasküler egzersiz?
Minimum haftada 3 - 4 kere maksimum haftada 5 - 6 kere yapılması gerekir. Daha az sıklıkta yapmak kilo verme hızının düşmesine neden olabilir. Daha çok sayıda yapmak ise kas gelişimini engelleyip vücudu çok fazla yorabilir.
Nasıl yapmalı?
En az 12-15 dakika ortalama 25 - 35 dakika.
Hedef kalp atış hızında yapılmalı.
Nefes nefese kalmayacak bir tempo seçilmeli. Konuşmanız gerektiğinde tıkanmadan konuşabilmelisiniz.
Kalp atış hızınız tüm seans boyunca aynı olmalıdır. Tempoyu sürekli arttırıp olabilecek en üst düzeye çıkarttıktan sonra indiren "çan" şeklindeki çalışma doğru değildir. Önemli olan tüm egzersiz boyunca aynı tempoyu korumaktır.
Kardiyovasküler egzersize başlarken ve bitirirken ısınma ve soğumaya dikkat edin. Eğer ısınmadan başlarsanız kalbinizi zorlarsınız. Soğumadan yapılan ani bir bitiş vücutta hızla kan pompalanmasına neden olur. Mutlaka tempoyu düşürüp yavaşlayarak bitirin ve sonra esneme hareketleri yapın.
Kardiyovasküler egzersizin diğer yararları
Kalp ve dolaşım sistemi sağlığını olumlu yönde etkiler.
Genelde alt vücut kaslarını çalıştırır.
Genel kondüsyonu arttırır.
Uyku düzenini iyileştirir.
Tansiyonu düzenler
Depresyon ve psikolojik rahatsızlıklara iyi gelir.
Nasıl bir diyet sürdürmelisiniz?
Yağ yakmaya yönelik bir egzersiz yaparken yağı azaltılmış ve metabolizma hızınıza göre düzenlenmiş bir diyet sürdürmelisiniz. Kaç kalorilik bir diyet sürdürmeniz gerektiğini buradan hesaplayabilirsiniz. Diyetmatik için tıklayın!
Diyetinizde şu noktalara dikkat edin:
Gıdalarınızdan yağı ayırmaya çalışın. Çünkü yediklerinizin büyük bir bölümü yağ içermektedir. % 0 yağ hedefleyen bir diyet zaten % 15 - 20 düzeyinde yağa sahip olacaktır çünkü yağı az olarak bildiğimiz yiyecekler bile yağ içermektedir. Bununla beraber vücut zaten bir miktar yağa ihtiyaç da duymaktadır.
Diyet besinleri tercih edin. Süt yerine yağsız süt yoğurt yerine yağsız yoğurt ekmek yerine yağı alınmış kepekli ekmek tercih edin.
Gün boyunca küçük miktarlarda ve sıkça alınan öğünler metabolizmayı hızlandırır.
Kendinizi açlığa mahkum etmeyin. Bilinçsiz diyet programları metabolizmayı yavaşlatarak kilo aldırır.
Hızlı zayıflatıcı ve benzeri ürünleri kullanmamanızı öneririz. Bu tür ürünler başlangıçta iyi bir etkide bulunabilseler bileönemli olan tüm yaşamınız boyunca yemek alışkanlıklarınıza dikkat etmektir.
Yiyecekleri satın alırken içerdikleri yağ yüzdesine bakın. Unutmayın 1 gram yağ 9 kalori verirken 1 gram karbonhidrat ya da protein 4 kalori vermektedir. Bu nedenle yağ yüzdesini gram değil kalori üzerinden hesaplayın. % 25'i yağ olan bir yiyecekteki kalorik yağ yüzdesi % 60'lara varabilir.
Ben geliyom siz gidiyonuz birde gelin diyorsunuz giciklar
Hihhhhh küstüm iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?