Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Kızlar bunarada kayısı müthiş işe yarıyor bağırsakları acayip çalıştırıyor:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

günaydın canım ama sen çok çok az yemişsin.. bu şekilde olmaz bir süre kilo verirsin ardından vermen durur ve bıraktığın anda kilo alırsın...ben senin önceki menulerini gözden kaçırdım heralde umarım hepsi böyle değildir...

günaydın güzeller dün gündüz uykusu ardından erken uyuyamadım.. sabahta bu saatte kalktım haliyle... daha kahvaltımı yeni hazırladım sevmem hiç geç kalkmayı hadi sizde uyanın gelin kaynatalım biraz..

Günaydın kızlar.
Dünkü menüm:

Kalkınca 1 bardak ılık ballı limonlu(1 tatlı kaşığı bal, 8-10 damla limon) su
07.30:
1 haşlanmış yumurta, 1 dilim peynir, 1 dilim ekmek, 5 adet zeytin, yeşillik

2 su bardağı su
Kuşluk:
1 adet şeftali

Öğle:
Semizotu salatası (yarım kase yoğurt), 1 ince dilim esmer ekmek

İkindi:
2 çorba kaşığı leblebi , 1 çorba kaşığı yaban mersini

Akşam:
3 köfte, 1 ince dilim ekmek, salata, 1 su bardağı kefir

Gece:
3 kayısı, 1 çay bardağı kefir

2,5 litre su
öğlen yarım saat orta seviyede yürüyüş
akşam 1 saat spor (yarım saat ağırlık çalışma). Tabi sporun arkasından enerji artışı ve 1,5'a kadar uykusuzluk..

Kolay gelsin canım. Yaşına, boyuna ve kilona göre ilave yapabilirsin.

Benim boyun 164 cm. Yaşım 40 ama diyetisyene ilk gittiğimde metabolizma yaşım 45 çıktı. O yüzden 1200-1300 kalorilik diyet verdi. Ama anlayamadığım durum neden 1600 olduğunu düşünüyorsun. Hareketli bir yaşamın var anladığım kadarıyla. Ben şu sıralar masabaşında çok kalsam da yine de 2100 gibi çıktı ihtiyacım. Zaten şu an bazal metabolizmam 1450. Yani dinlenme halindeki almam gereken kalori.
Protein alman güzel. Ben yoğurdu ve yumurtayı biraz azaltınca hemen kas gitti.

Metabolizma yaşını nasıl olcuyo:26:

Sagol canim evet dusunuyorum boyum kisa benim aslinda gobek ve kalcadan epey gitti hatta tum kiloyu bu bolgelerden verdm herhalde:) tek derdim bacaklarim simdi.

Göbekten gitmesi çok güzel. Tebrikler. Benim göbek aynı gibi geliyor.

Bacaklar için zor bir hareket var ama çok etkili. İsmini bilmiyorum ama spor salonuna gittiğim dönemde öğrendim. Sırtüstü yatarken başparmaklarını bel boşluğuna koyuyorsun(beli korumak için). Sonra popoyu sıkıp 2 ayağını 45 derece açıyla kaldırıp indiriyorsun. Yere koymadan tekrar kaldırıyorsun. Başlarda zaten 7-8 ancak yapabiliyorsun. Ben iyi olduğum günlerde 100 kadar yapıyorum.

Spor salonunda 3 ayda 3 kilo verdim diyet yapmadan ve kas oranım arttı. Sporu tam olarak bırakmadım. Kışın sadece 1 kilo aldım.

Tşk canım ozaman ben önümüzdeki haftayı beklicem dört gözle:) takıma alınacakmıyım bakalım biraz tüyo verin bari:)

Merhaba canım. Merak etme güzel gidiyor bence.

Canım bence çok az yiyorsun. Kilona göre bazal metabolizma ihtiyacını alman gerekiyor sanırım. Bir de 1000 kalorinin altındaki diyetler tehlikeli diye biliyorum. Yani tehlikesi vücut yağlara daha çok sarılıyor.

Canım bence çok az yiyorsun. Kilona göre bazal metabolizma ihtiyacını alman gerekiyor sanırım. Bir de 1000 kalorinin altındaki diyetler tehlikeli diye biliyorum. Yani tehlikesi vücut yağlara daha çok sarılıyor. Kas veya kemikten kaybetme. Dikkat et.

ben hep monoton diyorum yaşam şeklime canım.. bu ara yoğunluktan dolayı hareketli geçiyor da kış döneminde evden 2 defa çocugu okuldan almak için çıkarım birde işyeri başkada adım atmam(komşulara çaya gitmeler sayılmaz heralde) burda yaz zaten 2 ay sürüyor bu metabolizma yaşı hesabında sigara içmek yeme şeklin yaptıgın spor gibi birçok etken katılarak hesaplanıyordu değil mi? unuttum bende tam hatırlamıyorum ama benimde yüksek çıkıyordu..

bu arada sen 500 kalori bile almamışsın canım..

Bazal metabolizma yaşı 45 başta beni çok üzdü. İnsan kilo aldıkça bu yaş yükseliyormuş. Anladığım kadarıyla 45 yaşındaki normal kiloda bir insanın bazal metabolizma hızına sahip oluyorsun. 40 yaşından sonra Bazal Met. hızı her 10 yılda %5 kadar azalıyormuş. Yani alman gereken kalori azalıyor.
Ben diyetisyene her gittiğimde, yani her kilo verdiğim BMY düştü. Şu an 43 oldu. İnşallah kendi yaşıma düşerse çok mutlu olacağım.

Sigarayı bilmiyorum ama eğer kaslı bir yapıya sahipsen kalori ihtiyacın artıyor. Erkekler ne kadar şanslı ya. Benim bir arkadaş 100 kilo, boyu da 180 civarı. Bazal metabolizma ihtiyacı 2200 çıktı.

Sigara sindirim kanalının hareketlerini artırdığı için etkiliyordur.

Kişisel Bilgiler
Tahmini Yaşam Süresi 74
Senin Tahmini Yaşam Süren 86
Biyolojik Yaş 20.5
Aşağıdaki 'Vücut Yaşını Paylaş' butonuna tıklayarak vücut yaşını takipçilerinle paylaşabilirsin.

Kategorilerin Biyolojik Yaşa Etkileri
Koroner Arter Hastalığı 0.75
Sağlık 1.75
Kişisel 0.75
Diyet 5
Psikolojik 0.25
Güvenlik 3.0
Toplam 11.5

yok artık diyorum hesaplamayı bu siteden yapsak süper moral olurda yanlış

canım anladığım biz aynı hesaplamadan bahsetmiyoruz.. benim dediğim ailedeki hastalıklardan tutta psikolojik durumuna kadar, geçirdiğin hastalıklar doğum sayısı yediğin içtiğin herşey katılarak hesaplanıyor..benim bazal metabolizma ihtiyacım 1390 kalori bu arada.. az oldugunu biliyordum zaten de birkaç yerden daha hesapladım diyetisyen de bu civarda çıkartmıştı..

Günaydın kızlar...
Dünkü menüyü bildireyim unutmadan.

Gece: 2 ufak tambuğday ev poğaçası ( şu alelacele yediğim )

Akşam: 5 kaşık yaz türlüsü, 3 kaşık ayran çorbası, yoğurtlu semizotu salatası,1,5 dilim pide

1 dilim güllaç

azıcık üzüm

1 magnum mini

Spor yok, su miktarı ise 1,5 lt falandır.

Canım sadece dün böyleydi kendime sebze yemeği yapmaya vaktim olmadı inanın şuan kahvaltı bile yapmadım iş yüzünden şimdi yapacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…