Yasemin inan bizimtakım, takımlar arasında en ayakta duran takım.
Ramazan olmasa yapacak çok şey var ama genel kural koyup oruç tutan arkadaşlarımız zorlayamayız. Önemli olan onların Ramazanı almadan kapatmaları, ölçü vs. hep aklımda yine ama hepsi ramazan sonrası başlayacak.
Fakat paylaşım çok düşük bu konuda haklısın. Elif takımda mı değil mi belli değil, bildirim yaptı çıktı.
Paylaşım konusunda gerçekten silkelenmemiz lazım herkes okuyup çıkarsa 2 satır yorum yapmaya üşenirse bu iş olmaz. O zaman bu işi yalnızda yapabilirsin demektir, takmın bir anlamı kalmaz. .
kızlar slm öğlen biraz 2 domates ve salatalıkla soğan sğüç yapıp iki kepek ekmekleyedim... bitki çaularımıda ihmal etmiyorum inşallah halledeceğim bu duurmu
bu arada grubumuzun analizi olmuş ... ben yeni katıldığım için yokum sanırsam...
ama önce kendimi sonra genel olarak sizler için bende bir şey söylemek istiyorum...
benim en büyük sorunum devam sağlayamamaktı.. şuan bunu başardığımı düşünüyorum az çok.. yani arada bir çok sıkı rejim sonra birden gene salıyordum kendimi ama 2 haftadır düzenli spor ve beslenmeme gerçekten dikat edip üşenmeden bitki çaylarımıda içiyorum.. umarım iyi sonuçlar alırım..
gelelim grubumuzda genel olarak gördüğüm yanlışlara :
1- hafta sonu olduğunda hepimiz kıtlıktan çıkmış gibi yiyoruz... bir dilim bir kaşık alıp geri çekmiyor devam ediyoruz yemeye... ve hafta sonu bitince hepimizde bir pişmanlık oluyor bu hafta yapmayacağız diyoruz pazartesileri ama hafta sonunda gene salıyoruz kendimizi.
belki bünyemiz tam yağları yakmaya başlayacak ama biz buna izin vermiyoruz...
2- belkide en önemli kilo verememe nedenlerimizden biri " spor yapmamak" ya da düzenli olarakk devam ettirmemek... şuana kadar çok az rasladım bugün şu kadar yürüyüş yaptım bu kadar mekik çektim şunu yaptım diyen kişilere... yazıyoruz ama ertesi günlerde yapmıyoruz.. yani belirli bir düzen içinde sporu devam ettirmeyen çok aramızda ... belki çalışıyoruz belki misafirimiz var belkide kafamız karışık moralimiz bozuk .. ama bence bunlar bahane değil.. hiç değilse günde yarım saatimizi ayırıp bi kaç haraket yapabiliriz düzenli olarak.. hiç birini yapamıyorsak akşamları televizyo izlerken biraz mekik çekip göbeklerimziden kurtulabiliriz.. herşeye vakit var bence sporada olmalı... bunu kendimiz sağlığımız için yapmalıyız bence en başta... ardından kilolar zaten zamanla gidecektir.. sporu bir hayat felsefesi haline getirmek bence şart..
3- bitki çayları ve su hakkında gene pek bir yazı okumadım.. mesela bugün 4 -5 bardak yeşil çay içti yada funda çayı ... nasıl diyeyim bir çoğumuz kabızlık çekiyor bünyemiz olduğu yerde kalıyor kimi zaman ... biraz metobolizmamızı hızlandırıcı çayları düzenli olarak tüketmekte bence zarar değil fayda var.. bence buna biraz daha özen göstermeliyiz..
4- şeker komalarımız :) bu aslında hepimizin en az ayda 3-4 gün karşılaştığı çoğumuzunda sürekli istediği bir durum şeker ve tatlılar.. ağzımızı dedirdiğimizde hepsini tüketmek istediğimiz bazende sanki komaya girmiş gibi aradığımız ürünler... bence bu bizim büyük bir düşmanımız .. bugün doktorlar diyetisyenler şeker ihtiyacınızı meyvelerden giderin şeker zararlı derken biz kendimizi kaybedip yiyoruz doymak bilmeden .. bunun önüne geçmekte bizim elimizde.. beynimizde bitireceği işi... en azından dondurma yyoruz diyelimki bir iki ısırıktan sonrasını eşimize çocuğumaza vermeliyiz.. bu tip şeyler direk bize yağ olarak geliyor bunu hiç ama unutmamalıyız...
5- istikrarlı olmamak.. kiloyu verince kendimizi gene salıyoruz .. yada kırılma noktalarında kilo vermemiz durunca gene almaya başlıyoruz.. belkide en çok yaptığımız şey budur.. kendi adıma en büyük zaafım.. dengeli beslenmeyi az yemek yemeyle doyacağımızı fazla yemenin sadece bize zarar sağlayacağını bilip bunlara göre haraket etmeyi bir yaşam şekline dönüştürmedikçe biz mezun olamayız olsakta gene kilo alırız gibime geliyor.. bunu çok kereler yaşadım.. birdaha yaşamak istemiyorum kendi adıma ve sizlerinde kesinlikle yaşamasını istemiyorum.. kilo alıp vermekten bozulan bir metobolizma bağırsaklar vucutta oluşan çatlaklar selülitler daha sayamayacağım kadar zarar...
6- ve paylaşım paylaşım yapmak şart.. paylaşımlarımız çok az düzeyde herkes birbirni kontrol etmeye çalışmalı en azından ve motivasyonu arttırmalıyız... örneğin ben iki gündür yazıyorum kilom sabit ama direniyorum diye kimse tek bir cümle yazmadı bana ... bu beni üzüyormu evet .. sanki kimseye yazmıyorum da günlük tutuyormuşum gibi hissediyorum... buda motivasyonu etkiliyor tabiki.. takım olarak birbirimize dört elle sarılmalıyız.. hepimziin amacı aynı değilmi.. farklı kişilikler olsakta kilolu bayanlarız ve el birliği ile aha iyi sonuçlar alacağız inşaallah
benim gördüklerim hep bunlar oldu kızlar.. hem kendi hayatımda hemde grubmuzda.. diğer gruplarada bakıyorum aynı şeyler ordada var... umarım bundan sonrası için hepimiz için iyi olur.. sağlıklı fit vucutlarımız olaur mutlu oluruz artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?