Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Sana sahurda ekmek yeme demistim ya, geri aldim :)

Diyetisyen Gülşen Lükel, neden sahura kalkmanın önemli olduğunu anlatıyor ve ideal bir sahur öğününün nasıl olması gerektiği konusunda bilgi veriyor.

Birçok kişi sahura kalkmamak için akşam yatmadan önce yemek yer ve sahurda sadece su içerek tekrar uyur. Bu da ortalama 18 saat gibi uzun bir süre aç kalınmasına ve metabolizma hızının yavaşlamasına sebep olur. Çok uzun açlıklarda kan şekeri düşer, boş midede asit salgısı artar, tansiyon düşer, halsizlik ve baş ağrıları görülür. Bu yüzden bütün geceyi ve ertesi günü aç geçirmemek için mutlaka sahura kalkılmalıdır. Fakat sahurda yemek yenilip yatılacağından dolayı sindirim ve metabolizma yavaştır. Buna bağlı olarak sahurda tüketilen besinlerin miktarı ve çeşidi çok önemlidir.

Süt, peynir, zeytin, kepekli ekmek, çorba, domates, salatalık, biber, reçel gibi kahvaltılık besinler bu öğün için uygun seçeneklerdir. Fazla tuz içeren şarküteri ürünlerinden kaçınmak gerekir. Nedeni hem susuzluk hissini artırması hem de yağ oranının yüksek olmasıdır.

Sahur için örnek bir menü
• 1 yumurtadan yapılmış bol domates, biberli menemen
• 2-3 dilim kepek ekmeği
• 5 adet zeytin
• 1 su bardağı ayran
• 1 porsiyon mevsim meyvesi veya 1 kase komposto

3 dilim ekmek mi uçmuş bu kadın ben sana diyorum sen bana uy diye ama dinlemiyosun ki illa kuş kadar yiycemde kuş kadar yiycemde kafan

Günaydın fıstıklar
Ben bugün evde değilim akşam gelirim menü paylaşımına, hepinize güzel bir gün diliyorum

merhabalar arkadaşlar. ekibinize ben de katılmak istiyorum. aranıza alırsanız çok sevinirim:))
Aramiza hosgeldin canim ilk sayfada kurallarimiz var onlari okuyup kabul edersen birlikte incelmeye baslayabiliriz Ayrica seni tanimamiz adina ilk sayfada ki katilim formunu doldurmani rica edecegim

Kullanıcı Adı : simlal
Yaşınız :
31
Medeni Durumunuz : evli
Çocuk Sayısı ve yaşları: yok
Yaşadığınız şehir: istanbul
Boyunuz : 160
Kilonuz: 88
Hedef kilonuz : 69
Kilo alma hikayeniz : Son bir yılım psikolojik anlamda oldukça sıkıntılı geçti. tabi bu arada ne baskül ne daralan kıyafetler hiç umurumda olmadı. geçen haziran 70 kilo bastığım basküle bir yıl aradan sonra çıkma cesaretini gösterdiğimde 88 kiloyla karşılaştım ve oturup ağladım. sonra göz yaşıyla yağ yakılmadığını fark ettim. bir karar vermek zorundaydım. Ya kendime bir düzen oluşturacak, buna uyacak ve sonunda hedefime ulaşacaktım ya da tombul teyze olarak hayatıma devem edecektim. ama tombul teyzeyi asla kabullenemeyeceğimi fark ettim ve kararımı verdim. o sırada kadınlar kulübündeki gruplardan haberdar oldum. ve işte buradayım.
Kilo vermeyi neden istiyorsunuz? sağlık, güzel görünme, kendini iyi hissetme, eski kıyafetlerin içine girebilme... listem daha uzarrrrr giderrr:))

Hadi bakalim basarilar dilerim, insallah en kisa sürede istedigin kiloya ulasirsin

ahh o psikoloji bide ilaç kullanıyosan kilolar alıp başını gidiyor bende yaşadım Allah sağlıklı , güzel mutlu bir psikolojiyle zayıflamanı nasip etsin inşallah,birbirimize destek olalım burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…