O nasil bi ilac ole kaptanim ewi terketcek kadarcanim firin icin burada firin temizleyicileri var icine sIkIp 2-3 saat evi terkediyorsun:)
sonra eve geliyorsun , bir bezle silince cikiyor.
Var mi memleketimde de acaba?
Ellerine saglik, yarin bir kek yap, aile efradini sevindir canim:) (sen haric, seni cuma sevindirirsin)
Ben hic bole bisi gormedim marketlerdeoyy minik delikanlim benim, masallah annesi pasaya
canim deterjan ahanda bu, aynisi degilde, icerigi benzer olan vardir mutlaka...
Eki Görüntüle 1811819
canim bayagi agir kimyasal, sIkIp 5dk sonra silineni de var, ama sIkIp bikac saat evi terkedip(cidden nefes bile alnmiyor o kadar agir bir deterjan) temizleneni super sonuc veriyor.O nasil bi ilac ole kaptanim ewi terketcek kadarewdeki bocekleride olduruyodur o
Kaptanim denicem vallahi hareketi benim totos kalkarsa yapicam :)
jilyan amerikali bir hatun canim.Jillian nasil bi hareket kaptanimYawrukush
ayy ne güzel miş. eve koku siniyormu acaba ?
ayy aman ağır kimyasal kalsın ben tellerim yine. ben çamaşır asarken bile kokusuna dayanamıorm, çocuklar da öylecanim bayagi agir kimyasal, sIkIp 5dk sonra silineni de var, ama sIkIp bikac saat evi terkedip(cidden nefes bile alnmiyor o kadar agir bir deterjan) temizleneni super sonuc veriyor.
yag, kir vs lekelerinden iz kalmiyor:)
iyi geceler canimm...
canim firina sIktIktan sonra nefes alinmayacak kadar agir kimyasal.ayy ne güzel miş. eve koku siniyormu acaba ?
yavruşlar var ya ben evde genelde sıvı arap sabunu ile sıvı beyaz sabun kullanıyorum etkilenmesinler diye. ama fırın dı aspiratördü yağ çözsüz olmuyor ersağ aldım doğal diye oda kokuyor öyle mucize filan da oluşturmadı
baslarina gelince anlayacaklar Busem:)
menunu ben begendim canim, ceza falan yok:)
guzelim bu yazdiklarimi hem beden egitimi ogretmeni gozuyle, hem 15 yil profesyonel spor yapmis sporcu gozuyle, hem universite yillarinda insanlara spor yaptirmis antrenor gozuyle, hemde son yillarini surekli saglikli yasam, diyet ve egzersizle ilgili okuyup arastiran insan gozuyle yaziyorum ne olur kulak ver!
1.si ekmegi tamamen hayatimdan cikarttim diyorsun ya CIKARTMA bir tanem.Hergun 3 dilim ekmegini ye.(her ogunde 1er dilim mesela)
2.asitli icecekler icindeki sekerden dolayi en buyuk dusman birakmakla cok dogru bir hareket yapmissin.
3.su makarnayi, pilavi BIRAKMA guzelim, gunde 3-4 kasik yiyebilirsin.
4.su sporu bu kadar ABARTMA canimin ici, beni dinlemeyeceksin ama haftanin 6 gunu 30-45dk yaptigin egzersiz en ideali..
5.si kendini cok yorgun hissediyorsun ya, sebebi cok kati bir diyet ve spor programinin olmasindan kaynaklaniyor ve haklisin.insan vucudunun kaldiramayacagi kadar agir yaptiklarin.
Ama kilo veremiyorum,aliyorum diyorsun ya cok normal cunku, karbonhidrati hayatindan cikartmissin ama vucudunun onlarada ihtiyaci var..Gunluk 1200-1300 kalori alman lazim, genelde almiyorsun bu kadar menulerini hergun okuyorum.
Az kalori alinca vucut kitlik var sanip yediklerinin olaganustu sartlar icin depoluyor, kilo vermeni engelliyor.
Cok spor yapinca da guzelim hem vucudundaki kas miktari artiyor bu da sana kilo aldiriyor, hemde vucudunu bu kadar cok sporla strese sokuyorsun.Arti birde egzersize mola vermiyorsun 1 gun dahi dinlenemedigin icin dahada stres yasiyor kaslar.
Peki onerim ne:
Karbonhidrat tuket gerektigi kadar.(3-4 kasik makarna pilav, birkac dilim ekmek, sebzeler, 1 porsiyon meyve)
Haftada en az 1 en cok 2 kez odul ogunu ye.(vucudunu sasirt)
Sporu 30-45 dkdan fazla yapma.
Haftada 1 gun sporsuz dinlen.
Sporu rutin haline getirme, sIk sIk spor pogramini degistir..(1 hafta kardiyo calis, 1 hafta yuruyus yap, 1 hafta kas calis vs)
Eger butun bu onerilerime ragmen kilo veremezsen kesinlikle bir saglik problemin vardir (Allah korusun)Saglik problemin yoksa ben kaptanligi birakirim:))
evet canim cok faydali humusada bayilirim:)
canim hamilelik ihtimali yoksa, doktora gorun...
ne guzel tavsiyeler bunlar:)
gecmis olsun neyin var canim??
ah ablam orasi muamma bakalim kac gun surecek..
bizde Nasa'nin tuvaleti ve duslarina talim ediyoruz:)
insallah gececek hepimizin sIkIntilari kuzum..
Dipnot:yukarida yazmayi unutmusum gulum, stres baslica bir kilo verememe kaynagi, daha once takimda yazmistim, ilk firsatimda yine yazacagim, stres nasil etkiliyor kilo vermeyi...
evet canim leslie epey farkettiriyor:)
sana kiyamiyorum ablacim ama madem ceza istemissin kirmayayim seni:)
canim bugun cok sagliksiz beslenmissin.
Oglen yok, neredeyse aksamda ogun yok:)
cok guzel canim:)
canim orucu elbette ibadet icin tutuyorsun ama oruc diyetini engellemez.
cok cok yogunsun farkindayim ama bunu firsata donusturebilirsin canim, ne kadar hareket o kadar kilo kaybi:)
pes mi edeceksin guzelim, bu kadar emek vermisken??
saglikli beslenip, az birazda spora vakit ayirip, digerlerinin de ustesinden geliceksin, benim hic suphem yok...
bunu ileride cocugun oldugunda sana hatirlatmak istiyorum canim:)
hey masallah:)
insallah radyoloji sonuclarida, hematoloji sonuclarida guzel cikar.
bizi habersiz birakma canim...
Sampiyonlarim, savasci ruhlu citirlarim benim..
sizi doguran annelerin ellerinden operim:)
Mervem cok gecmis olsun,Allahim sifa versin.
Hayirli haberlerle gel guzelim
ah kuzum benim, emin ellerde kuzucuk, insallah iyilesecek teyzesi, sen guclu ol, ablana destek ol Mervem...
canim oruclu oldugun icin spora muaf yazacagim, yapabilirsen yaparsin gulum.
Allah kabul etsin:)
canim oruc tutarken sahurda hem proteinli (et, tavuk,balik, yumurta vs)hemde sebze, yogurt agirlikli yersen orucunu rahat tutarsin, halsiz olmazsin guzelim.
Sahurda da iftarda da bol su icmeye calis.
Findik, badem,ceviz, hurma varsa ye gulum.
Allah kabul etsin canim.
Kesinlikle oruc tutmak kilo almana sebep olmaz.
Kilo almaya sebep olan sey iftarda ve sahurda borekler, pilavlar, patatesler, tatlilar vs yemektir.
hem bu yiyecekler basit karbonhidrat oldugundan, cabucak aciktirirlar.
canim bu nasil menu??
2 gundur endise ediyorum senin icin...
Bak boyle az yemekle kilo alacaksin haberin olsun, vucudun kitlik var saniyor suan..
Bir doktora gorun cekirgem...
yarin bu egzersizle bacaklarinda, kalcanda, totonda bir sizi duyacaksin.
sonra o sizi seni inceden inceye saracak, kendinde bitmez bir guc bulacaksin.
sonra kas agrilari bedeninden ucacak topraga karisacak, toprak olacaklar.
yitip gidecekler mi asla, yeniden can bulacaklar:) (abovvv ne yazdim yaaayok yok ben bile yazmadim, Sener Sen yazmis, Eskiya filminin yandan carklisi )
her gun su videolarin resimlerini bulmak icin harcadigin cabadan oturu seni yanaklarindan opuyorum guzelim benim:)
Haftaya takim isyan bayragini ceker bu gidisle, haklisin
Sali gunune balli lokma tatlisi tadinda hafif bir egzersiz paylasacagim
ahh su enerjinden, ah suu pozitif hayat felsefenden tum takimimiza bol bol versin Allahim
sutyen tak anacimm, ikizlere takkeeeeahanda sundan
hu huu cekirgem evlat nasil oldu, oksuruyor diyordun??
arti mi , nasil bir arti, fazlaca mi , takimca, hunharca saldiririz ona gore
ben kaldirayim 2 saat sonra
Grip oldum kuzum:) Ama bugün biraz daha iyiyimgecmis olsun neyin var canim??
Günaydın canım:)Günaydın güzel bir hafta dilerim hepinize
Günaydın canım:)Gunaydin canlar, keyifli&enerjik bir hafta olsun insallah. Tum hasta guzellere ve yakinlarina gecmis olsun, rabbim sifa versin insallah. Gunun egzersizi de cok guzel. Bacaklara kuvvet
ben Jillian i 20 gun yaptim faydasini gordumde refik gitsin yeniden baslicanm kilo kaybetmiyorsun vucudun sikilasior ama 1 haftada etkisini goruyor insanJillian nasil bi hareket kaptanimYawrukush
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?