• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Yakalandimyine canim sen universite sinavlarina mi hazirlaniyosun...eger oyleyse bu donemin senin tum hayatini etkilicek...diyetini biraz daha zenginlestirebilirsin bence ozellikle sabah kahvaltisini....belki biraz daha yavas kilo verirsin ama ders calisirken vucudunun aclik cekmemesi lazim ki tumuyle derslere odaklanabilesin...
Nacizane tavsiyelerim isine karisiyomusum gibi dusunme lutfen..en iyisini tabiki sen bilirsin .....basarilar dilerim canim....

Yakalandimyine canim sen universite sinavlarina mi hazirlaniyosun...eger oyleyse bu donemin senin tum hayatini etkilicek...diyetini biraz daha zenginlestirebilirsin bence ozellikle sabah kahvaltisini....belki biraz daha yavas kilo verirsin ama ders calisirken vucudunun aclik cekmemesi lazim ki tumuyle derslere odaklanabilesin...
Nacizane tavsiyelerim isine karisiyomusum gibi dusunme lutfen..en iyisini tabiki sen bilirsin .....basarilar dilerim canim....
Kesinlikle sana katiliyorum canm

fena halde gribim bal zencefil keci boynuzu pekmezi ile kilo vermem sekteye ugrayabilur...

diyet ya ds oruc hemen grip oluyorum cok sinir bozucu
Gecmis olsun..iyiles devam edersin ama cok tehlikeli bi surec diyet icin....iyilestikten hemen sonra tekrar diyet moduna geri donmelisin...cok gecmis olsun tekrardan

Uzmanvet bottlar biarz agirmis ama iyi yonden dusunelim diyete katki saglamis.:KK65:..arazi dediginiz nedir...veterinersiniz dimi..ozel olmazsa tabi

Ins.iyi devam eder canim...emzirmw.doneminde basiyolar agzimiza tatliyi bizde kilo aliyoruz ben artik sadgoremedk ciyorum sut icin......senin bebisler ne kadarlik....ilk gebeliginden cok kilo kalmismiydi...
Ben iki dogmumdada 10 kilo aldm birncisinde
aldgmdn cok daha fazlasini verdm ustelik kis ayiydi ama ikincisnde nasil oldu daha sonra o kdar aldm hic anlamadm dedgn gbi ye sutun olsn flan derken sonumzu goremedk benm bi tanesi 26 aylik digeri 15 aylik bide cok pespese olduklari icn 2.snde toparliyamadm canm ben sennkide hamilelktenmi kaldi

Kizlar nerelerdesniz butun gun butun aksm kimsecikler yok iki gundur dagilmaayalim bu kdar ama kaptanimizda yok ama onun ev tasima telasi var siz nerelerdesniz

Ben iki dogmumdada 10 kilo aldm birncisinde
aldgmdn cok daha fazlasini verdm ustelik kis ayiydi ama ikincisnde nasil oldu daha sonra o kdar aldm hic anlamadm dedgn gbi ye sutun olsn flan derken sonumzu goremedk benm bi tanesi 26 aylik digeri 15 aylik bide cok pespese olduklari icn 2.snde toparliyamadm canm ben sennkide hamilelktenmi kaldi
Benim ilkinde 24 kilo aldim ilk 6 ayda tam hepsi gitti dedim 2. Ue hamile kaldim ondada 24 kilo aldim ama zaten hamileliklerim oncesinde de bi 6 7 kilo fazlam vardi.simdi biri 18 diheri 3.5 aylik ..dogum oncesi kiloma inersem uzerine bi de 8 kilo daha vermem lazim....

Benim ilkinde 24 kilo aldim ilk 6 ayda tam hepsi gitti dedim 2. Ue hamile kaldim ondada 24 kilo aldim ama zaten hamileliklerim oncesinde de bi 6 7 kilo fazlam vardi.simdi biri 18 diheri 3.5 aylik ..dogum oncesi kiloma inersem uzerine bi de 8 kilo daha vermem lazim....
Allah bagslasin canm kiz erkk ? Evlendkten sonra bnde aldm sen kac senelik evlisn :)ins bu gnlermize bi sunger cekip citr anneler olarak devam ediiceez :))

Nasil gidiyor isler canm bu sefer istedigin gibimi hersey yolundami :)
Akşam eve yorgun geldim. Çocuklarla önceki günden kalan taze fasulyeli yiyip spora gittim ama ardından yarım muz, çocuklar acıkınca yeni pişirdiğim kuru fasulye ve pilav ardından muhallebi derken uçtum. Yine 1500 kaloriyi aşmadım ama öğlen fazla yiyememiştim ondan. Muhallebi yi tam buğday unu ve hurma suyuyla yaptım ama az yedim.
Ben emzirirken diyet yapmamanın acısını çekiyorum. Bu yönde takdir ediyorum seni. Gençliğim neredeyse 1 damacana suyu taşımakla geçti.

Uzmanvet bottlar biarz agirmis ama iyi yonden dusunelim diyete katki saglamis.:KK65:..arazi dediginiz nedir...veterinersiniz dimi..ozel olmazsa tabi
Canım ben aktif olarak hekimlik yapmıyorum artık. Proje kontrolü yapıyorum. Ofiste ön kontrol, arazide de saha kontrolü. Bugün tarla koordinatları ve bizden destekle alınan makinelerin kontrolünü yaptım. Botlarımızda demir var. İnşaatta çivi batmasın diye. Yazın inşaat projelerim başlayamadı diye mızmızlanıyordum, ofiste masabaşı beni bunaltıyordu, şimdi huzura kavuştum. Biz uzman olarak Avrupa Birliği katkılı hibe projeleri onaylıyoruz. Hayvancılık, işleme, turizm yani pekçok sektör var.

Akşam eve yorgun geldim. Çocuklarla önceki günden kalan taze fasulyeli yiyip spora gittim ama ardından yarım muz, çocuklar acıkınca yeni pişirdiğim kuru fasulye ve pilav ardından muhallebi derken uçtum. Yine 1500 kaloriyi aşmadım ama öğlen fazla yiyememiştim ondan. Muhallebi yi tam buğday unu ve hurma suyuyla yaptım ama az yedim.
Ben emzirirken diyet yapmamanın acısını çekiyorum. Bu yönde takdir ediyorum seni. Gençliğim neredeyse 1 damacana suyu taşımakla geçti.

Canım ben aktif olarak hekimlik yapmıyorum artık. Proje kontrolü yapıyorum. Ofiste ön kontrol, arazide de saha kontrolü. Bugün tarla koordinatları ve bizden destekle alınan makinelerin kontrolünü yaptım. Botlarımızda demir var. İnşaatta çivi batmasın diye. Yazın inşaat projelerim başlayamadı diye mızmızlanıyordum, ofiste masabaşı beni bunaltıyordu, şimdi huzura kavuştum. Biz uzman olarak Avrupa Birliği katkılı hibe projeleri onaylıyoruz. Hayvancılık, işleme, turizm yani pekçok sektör var.
Canm calisan bayanlarn sinitisi buda benm cevremdede var gunduz isten dolayi pek yemek yiyemyorlar am aksm mecbr bisy yceksin oylede dirre kilo ama sen cok kalorli bsiy yememssn dkkat etmssn tebrkler :) keske daha once baslayabilseydim diyete bu kdar yukari cikmadan brlki vermek daha kolay olurdu :(

Ayrica cok yonlu olmasi guzel bence hem bir cok alanda fikir sahbi olmus oldun hem dedgn gbi tek bir yerde olup cann skılmams olddu :))

Gunaydin kizceler :))
Sicak limonlu su
50 mekik sabah egzersizleri 100 ip
Sabah : 1 dlim beyaz ekmek 1 haslaanms yumrta,peynr az pekmez zeytn 3 tane.
Ara : yarm salkim beyaz uzum
Oglen kuck tabak turlu yemegi ve 1 kase yogurt
Mnik bir dlm kepeek ekmegi
Ara: 1 armut
Aksam kuck tabak bulgur pilavi ustu et , salata , yogurt

300 ip evle ugrastgmdan fazla spor yapamyorm ama surekli hareket halndeyim

Yarn bildirm gunu kizlar haydi gitsin kilolaar :))

Dunki menum :)

Meyveli yogurt
2dilim tulum peynir ve az ceviz

Ara: 3 adet eti form pirinc misir patlagi diski

Oglen: 3 dilim yagsiz firin mucver,
Bir catal kek

Aksam: buraya kadar hersey guzeldi :( babam edirneden trilece diye bir arnavut tatlisi getirdi, tadina bakmadan edemedim :( bir diliminin 500 kalori oldugunu ogrenince de aksam yemegi yemedim :( ama hayatimda yedigim en guzel tatliydi gercekten :(

2 litre su ve ne yazikki ders calismaktan dolayi spor yok :( bu hafta hic begenmedim performansimi bakalim tarti ne gosterecek...

Günaydın kızlar.
Dünkü menüm:

Kalkınca ballı limonlu su
Kahvalti: yarım dilim tulum peyniri, 5 zeytin, 10 gr bal, 1 dilim kepekli ekmek, salatalık, sütlü kahve (1 çay kaşığı hurma suyuyla)
245 kalori

Ara: 7 adet badem, 2 adet kuru kayısı
Öğlen: yarım domatesli, yarım peynirli sac böreği, çay
260 kalori

Ara: 1 küçük kelek, 200 ml kefir, 10 gr bitter çikolata
Akşam: 7 yemek kaşığı etli taze fasulye yemeği, 1 dilim kepek ekmeği
516 kalori

ara: çay, yeşil çay, 3 yemek kaşığı kuru fasulye, 3 yemek kaşığı pilav, 1/3 kase muhallebi (tam buğday ve hurma suyuyla), yarım muz
Yatarken: ballı limonlu su
414 kalori=1435 kalori
2 litre su
30 dakikada 2,8 km yürüyüş. yarım saat kadar da tarla yürüyüşü
yarım saat spor salonu aktiviteleri

Diyete ilk başladığım zamanlar 1400-1500 kaloriyle haftada 1 kilo veriyordum. Tabi kilo verdikçe ve günlük ihtiyaç azaldıkça şu an bu kaloriyle haftada yarım kilo ancak verebiliyorum. Üstelik başlangıçta yarım saat yürürken şu an haftada 3 gün spor salonu 1 gün de yüzme ekledim.
Arkadaşlar hevesinizi hiç kırmayın. Büyük kilolar kolay verilirken küçük kilolar zorlar. Sporu artırmak ve her an hareket halinde olmak lazım. Zaten kilodan gelen hantallık gittikçe ve biraz da kas yapıp metabolizma hızlandıkça hareket artıyor. Çocuklarım küçükken çok hareketliydim ama iştahım da iyiydi tam anlamıyla ne bulursam yerdim. Özellikle klinik işlettiğim zaman sık sık hastaya giderdim, sorumluluğumda olan kesimhaneyi kontrol ederdim ancak ne bulursam yerdim.
Düzenli bir hayata geçtikten sonra kendimi daha kolay kontrol etmeye başladım. Şu an 1450 kalori alsam da yediklerim bana fazla geliyor. Çeşiti fazla seviyorum. Biraz da hayatı renklendirmek lazım. Umarım hedefim olan 64 kiloyu görünce Taş devri diyetine geçebilirim.
Sabah 3 birim, öğlen 2 birim, akşam 1 birim. Ara öğünler yok, ama bol yeşillik yenebilir.
Yemekte de meyve, yarım saat sonra tatlı (az da olsa)-çerez, sebze yemeği, etli yemek şeklinde güzel olur mu sizce.
Su içmeyi de öğrendim. Kesinlikle yemekle beraber ve ayaktayken içmiyorum. Yemekten 1 saat sonrasına kadar dayanabilirsem içmiyorum. Her seferinde 3 yudum.

Oturarak su içme sayesinde oturma alışkanlığı da kazandım. Ben ayakta durmayı ve iş yapmayı çok severdim ama dizim çok zorladığı için zarar veriyordu. Şimdi yemek hazırlarken oturuyorum. Bir taraftan da suyumu yudumluyorum. Mutfak için mutlaka hafif yüksek bir tabure almam lazım. Listeme yazdım. Çorba, puding vs karıştırırken twister'a çıkıyorum. Bazen karıştırmak zor oluyor ama çare üretiyoruz mecburen.

Gunaydin kizceler :))
Sicak limonlu su
50 mekik sabah egzersizleri 100 ip
Sabah : 1 dlim beyaz ekmek 1 haslaanms yumrta,peynr az pekmez zeytn 3 tane.
Ara : yarm salkim beyaz uzum
Oglen kuck tabak turlu yemegi ve 1 kase yogurt
Mnik bir dlm kepeek ekmegi
Ara: 1 armut
Aksam kuck tabak bulgur pilavi ustu et , salata , yogurt

300 ip evle ugrastgmdan fazla spor yapamyorm ama surekli hareket halndeyim

Yarn bildirm gunu kizlar haydi gitsin kilolaar :))
Menüm güzel olmuş canım. Evde spor en güzeli. Çocuklar biraz büyüsün hafif yürüyüşle ısınıp evde diğer sporlarla devam edersin, hatta hafif pilates öneririm. Pilates bandı süper bir şey.

Meyveli yogurt

Bir catal kek

Aksam: buraya kadar hersey guzeldi :KK43: babam edirneden trilece diye bir arnavut tatlisi getirdi, tadina bakmadan edemedim :KK43: bir diliminin 500 kalori oldugunu ogrenince de aksam yemegi yemedim :KK43: ama hayatimda yedigim en guzel tatliydi gercekten :KK43:

2 litre su ve ne yazikki ders calismaktan dolayi spor yok :KK43: bu hafta hic begenmedim performansimi bakalim tarti ne gosterecek...
Evet canım az yemişsin ama biraz daha çeşitlendirmen lazım.
Ben üniversite sınavına hazırlanırken doktor Acar Baltaş'ın bir önerisini uyguladım. Çok fayda etti. 45 dakika da bir derse ara verip sırtüstü yere uzanıyorsun, ayaklarını karnına toplayıp sırt omuru üzerinde yuvarlanıyorsun. Hem eğlenceli hem de stres atıyor ve kambur oturmayı engelliyor.

Meyveli yogurt

Bir catal kek

Aksam: buraya kadar hersey guzeldi :KK43: babam edirneden trilece diye bir arnavut tatlisi getirdi, tadina bakmadan edemedim :KK43: bir diliminin 500 kalori oldugunu ogrenince de aksam yemegi yemedim :KK43: ama hayatimda yedigim en guzel tatliydi gercekten :KK43:

2 litre su ve ne yazikki ders calismaktan dolayi spor yok :KK43: bu hafta hic begenmedim performansimi bakalim tarti ne gosterecek...
Olsun canm bu seneyi haff haff gecr yeter sana sonra acisini zaten cikaricaksn emnimki :)) menun guzel canm o kdar tatli bi seferden bisy olmaz :)

Günaydın kızlar.
Dünkü menüm:

Kalkınca ballı limonlu su
Kahvalti: yarım dilim tulum peyniri, 5 zeytin, 10 gr bal, 1 dilim kepekli ekmek, salatalık, sütlü kahve (1 çay kaşığı hurma suyuyla)
245 kalori

Ara: 7 adet badem, 2 adet kuru kayısı
Öğlen: yarım domatesli, yarım peynirli sac böreği, çay
260 kalori

Ara: 1 küçük kelek, 200 ml kefir, 10 gr bitter çikolata
Akşam: 7 yemek kaşığı etli taze fasulye yemeği, 1 dilim kepek ekmeği
516 kalori

ara: çay, yeşil çay, 3 yemek kaşığı kuru fasulye, 3 yemek kaşığı pilav, 1/3 kase muhallebi (tam buğday ve hurma suyuyla), yarım muz
Yatarken: ballı limonlu su
414 kalori=1435 kalori
2 litre su
30 dakikada 2,8 km yürüyüş. yarım saat kadar da tarla yürüyüşü
yarım saat spor salonu aktiviteleri
Canm ben pilava karsyim bliyosn onun disnda guuzel menu olmus bence
tebrikler :) alman gerekn kalori ne
kdar canm hesapladnmi

Back
X