• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Keyifli vakit gecirmeler canim..
pestocum sen bu haftanin birincisi oldugun icin asagidaki linke basari hikayeni kisacik yazman gerekiyor.
Eger persembe gunune kadar yazmazsan takimimiz ceza alir canim, opuyorum. :KK200:
Tamamdır kaptancım 👍

Ödemdir cogu. Deli gibi yemediysen Kisa surede okadar kilo alman imkansiz.
Bela Olur musun hic. Kimseden kurtulmak istemiyoruz. Mezun olsakda geliriz
Yok sanirim tatilde biraz Abartdim, sagolun iyiki varsiniz yok sa ben kilo falan veremem.

Birgaripanne Birgaripanne bizde boyle oluyo😊 hamuru
IMG-20200726-WA0002.webp

Canım bizimki basit usül. Domatesleri kaynayan suyun içine atıp 1-2 dk kabuklarını atmasını bekledik. Sonra alıp soğuk suyun altına tuttuk kolay soyabilelim diye. Daha sonra domatesleri 4 e bölüp büyük tencerede kaynattık blendırdan geçirdik. En son tuz atıp kavanozladık.
Bazıları domates kaynarken blendırdan sonra biber doğrayıp menemenlik yapıyo.
bazıları da patlican ve kırmızı biberi ayrıyetten kızartıp yine blendırlanmış domatesin içine katıp kavanozluyor. Böylesi müthiş güzel oluyo(patlicanı fırınlayabilirsin) ama ben yapmadım böylesini hiç. Belki haftaya böyle yaparm 🤣
Eline sağlık canım. Bende bu hafta yaparım belki tarifinle. Bizde kabuğunu soyup doğuruyoruz minik minik. Baya yorucu oluyor.
6 beze ben serdim tarhanayi
Kız şimdi bir tarafım şişecek. Tansu satıyor musunuz. Alabilirim.
Allah Allah bizde sadece dogm8e yogurt kekik olur
Bir tek marasin tahranasi senin bildigin gibi canım. Başka yörelerin kırmızı ve unlu olur. Hazır çorba gibi onlar.
Maraş tahranasi hem çerez hemde ayran aşi çorbası gibi

Allah Allah bizde sadece dogme yogurt kekik olur
Ben hiç bilmiyorum başka yörelerin tarhanalarını canım. Biz elimizle ufalıy
siz ekşitiyo musunuz canım tarhanayı? Biz 7
Eline sağlık canım. Bende bu hafta yaparım belki tarifinle. Bizde kabuğunu soyup doğuruyoruz minik minik. Baya yorucu oluyor.

Kız şimdi bir tarafım şişecek. Tansu satıyor musunuz. Alabilirim.

Bir tek marasin tahranasi senin bildigin gibi canım. Başka yörelerin kırmızı ve unlu olur. Hazır çorba gibi onlar.
Maraş tahranasi hem çerez hemde ayran aşi çorbası gibi
Bende merak ettim nasıl oluyo acaba oranın tarhanası.

domates yorucu valla canım ya. Kaynanam rendeliyo ama o daha da yorucu. Böyle kabukları hemen soyuluyo. 4 e bölüp kaynatıp blendırlayınca iş bitiyo. Kapaklaması kalıyo sadece

domates yorucu valla canım ya. Kaynanam rendeliyo ama o daha da yorucu. Böyle kabukları hemen soyuluyo. 4 e bölüp kaynatıp blendırlayınca iş bitiyo. Kapaklaması kalıyo sadece
Annem doğranmış seviyor diye öyle yapıyorduk evde hep. Bu sene kendi evimde yapacam nasipse blendir en kolayı gerçekten.

Internetten maraş tahranasi diye bak canım. Çorbası yayla çorbasına benzer çorba oluyor. Tabi pirinç yerine dövme var içinde.
Bide cips gibi de yeniyor.

Maraş tahranasinin yogurdu zaten biraz ekşi olur. O yüzden 7 gün değilde 1 iki günde seriliyor. Ama yoğurmasi biraz zahmetli
Babam maraşlı benim ondan iyi bilirim 😉

Evet canım ekşi tarhanada var tatlı da yapiyolar😊

Annem doğranmış seviyor diye öyle yapıyorduk evde hep. Bu sene kendi evimde yapacam nasipse blendir en kolayı gerçekten.

Internetten maraş tahranasi diye bak canım. Çorbası yayla çorbasına benzer çorba oluyor. Tabi pirinç yerine dövme var içinde.
Bide cips gibi de yeniyor.

Maraş tahranasinin yogurdu zaten biraz ekşi olur. O yüzden 7 gün değilde 1 iki günde seriliyor. Ama yoğurmasi biraz zahmetli
Babam maraşlı benim ondan iyi bilirim 😉
Cips gibi citir citir yemeside cok guzel :)

Back
X