dikkate alacağım çok teşekkür ederim.Ani karar verme. Yavaştan al işleri. Aileni ikna etmeye çalış. Eğer ailen ikna olana kadar sevgilin sabredemiyosa o adamdan bi cacık olmaz zaten. Evlilikte de sorun çıkarır bu tipler. Ne bileyim hasta olursun, hamile kalırsın ilişki yaşaman yasaklanır 'Ben bekleyemem' der. 'KPSS çalışiyorum, yemeği vaktinde yapamadım biraz bekler misin' dersin 'bekleyemem' der. Bu liste böyle uzar gider. Şimdi eminim bunlar sana çok komik ve küçük konular gibi geliyo ama evliliğin huzuru bu küçük şeylerde gizli. Düşünsene adam belki 1 yıl beklememek için senin ömür boyu ailenle arana mesafe koymanı ve bunu acısı ile yaşamanı bekliyor senden.
Bu arada ailenin tek derdi ablalarına laf gelmesi. Bundan emin olabilirsin. Atanma filan hikaye. Çok net Bi' komşular ne der' ailesi sizinki. Tüm tepkilerinden belli. Nasıl savasilir bu durumla bilmiyorum ama en azından bir süre savaşman lazım ikna etmek için. Aileden bu kadar çabuk vazgeçilmez. Ömür boyu pişman olursun. Şimdi hormonlar zirvede tabi, kavusamazsam ölürüm modundasindir da. 3-4 kere sevişince geçiyo o zaten. Sonra hayatın gerçekleriyle ve yalnızlığınla basbasasin.
Bana da çok iyilerdi :) ailemi bilen arkadaşlarım yeri geldi ne kadar iyi insanlar kendi ailenden bile daha iyi davranıyorlar derlerdi o kadar iyilerdi düşün yani. Ama içine girince her şey bambaşka oluyor. Aynı evde yaşamıyoruz farklı şehirlerde yaşıyoruz ama oradan bile her şeye yetiyor. Sevgiliyken hiçbir şeye karışmayan kadın evlenince dışarıda yediğimiz zaman evde iki tabak yapip yeseydiniz ne çok para harcıyorsunuz diye lafını yapan sizde anca geziyorsunuz başka bir bildiğiniz yok diyen kadına dönüştü. Üstelik yediğimiz para da gezdiğimiz parada eşimin kazandığı para düşünün yani. O kadar iyi melek bir insanken bir anda buna evrildi.Ailesini de tanıyorum bana karşı çok iyiler. Yani sonradan mı değişti annesi bunu merak ettim? Aynı evde mi yaşıyorsunuz?
Hak veriyorum doğru dediklerin, yani zoruma gidiyor işte emeğimin karşılığı beklenmemek.. imtihanım herhalde bunlarAni karar verme. Yavaştan al işleri. Aileni ikna etmeye çalış. Eğer ailen ikna olana kadar sevgilin sabredemiyosa o adamdan bi cacık olmaz zaten. Evlilikte de sorun çıkarır bu tipler. Ne bileyim hasta olursun, hamile kalırsın ilişki yaşaman yasaklanır 'Ben bekleyemem' der. 'KPSS çalışiyorum, yemeği vaktinde yapamadım biraz bekler misin' dersin 'bekleyemem' der. Bu liste böyle uzar gider. Şimdi eminim bunlar sana çok komik ve küçük konular gibi geliyo ama evliliğin huzuru bu küçük şeylerde gizli. Düşünsene adam belki 1 yıl beklememek için senin ömür boyu ailenle arana mesafe koymanı ve bunu acısı ile yaşamanı bekliyor senden.
Bu arada ailenin tek derdi ablalarına laf gelmesi. Bundan emin olabilirsin. Atanma filan hikaye. Çok net Bi' komşular ne der' ailesi sizinki. Tüm tepkilerinden belli. Nasıl savasilir bu durumla bilmiyorum ama en azından bir süre savaşman lazım ikna etmek için. Aileden bu kadar çabuk vazgeçilmez. Ömür boyu pişman olursun. Şimdi hormonlar zirvede tabi, kavusamazsam ölürüm modundasindir da. 3-4 kere sevişince geçiyo o zaten. Sonra hayatın gerçekleriyle ve yalnızlığınla basbasasin.
Bir düşünün bakalım: şu an boşanma aşamasında olan çiftler sevmeden mi evlendiler? Hepsi büyük emek verdiğini düşünerek, sonsuz aşkla evlendiler ancak gerçek hayat farklıdır.Merak ettim sadece böyle olmasına rağmen mi bu durum yaşamış diye
Teşekkür ederim açıklama için çok haklısınızBana da çok iyilerdi :) ailemi bilen arkadaşlarım yeri geldi ne kadar iyi insanlar kendi ailenden bile daha iyi davranıyorlar derlerdi o kadar iyilerdi düşün yani. Ama içine girince her şey bambaşka oluyor. Aynı evde yaşamıyoruz farklı şehirlerde yaşıyoruz ama oradan bile her şeye yetiyor. Sevgiliyken hiçbir şeye karışmayan kadın evlenince dışarıda yediğimiz zaman evde iki tabak yapip yeseydiniz ne çok para harcıyorsunuz diye lafını yapan sizde anca geziyorsunuz başka bir bildiğiniz yok diyen kadına dönüştü. Üstelik yediğimiz para da gezdiğimiz parada eşimin kazandığı para düşünün yani. O kadar iyi melek bir insanken bir anda buna evrildi.
Sevgiliyken iki güne bir telefonda konuşurduk şuan eşimle konuşurken beni isterse alır konuşurum özellikle kendimden aramam sesini duymaya bile tahammülüm kalmadı üstelik sadece 1.5 senede oldu bunlar.
Kimsenin şuan sana iyi olmasına melek gibi davranmasına güvenme bir günde değişiyorlar.
Ben lise yıllarımdan beri çalışırım üniversiteden mezun oldum ayni şekilde çalışmaya paramı kazanmaya devam ettim benim kaçarken bu güvencem vardı. Eğer evliliğim olmazsa bu zamana kadar çalıştım kendi ayaklarımın üstünde nasıl duracağımı biliyorum başımın çaresine her türlü bakarım diye çıktım bu yola. Senin böyle bir avantajın yok (küçümsemek için söylemiyorum sakın yanlış anlama) bu yüzden bir değil on defa düşünerek hareket et.
Aynısını yapacaktım iyi etmişsin ama ders almazlar genelde..Öncelikle merhaba biz eşimle 6 ay önce çok zor koşullarda evlendik ailem asla destek olmadı istemedi eşimi ama ben ve eşim 1.5 yıl mücadele ettik ve her şeyi tek başımıza yaptık.Beni çok seviyordu kırmaya incitmeye çok korkardı kavga etsek bile ağzından çıkanlara çok dikkat ederdi ama evliliğimiz yeni olmasına rağmen en rahatsız olduğum cümleleri ısrarla kurmaya ben böyleyim sen önceden de beni tanıyodun demeye başladı.Sevgilik döneminde verdiği vaatlerin tam tersini yapıyo üzülmem ağlamam hatta ondan soğumam bile onu etkilemiyo artık.Bende ciddi anlamda ondan soğuyorum artık birlikte...
- rozalar98
- Yorumlar: 54
- Forum: Bir derdim var
Oku bunu belki ders olur.
Beklemesi hakkında yazacağım. Durumu tekrar izah edeceğim. Ailemi ikna edelim, iş bulabilirsem belki değişme olur gibi ama yinede yok beklemem başkası da olur gibi konuşursa yoluma bakarım yapacağım başka bir şey yok. Arada kaldım halden anlamıyorsa evlenince hiç anlamaz herhalde durumu yazarımBir düşünün bakalım: şu an boşanma aşamasında olan çiftler sevmeden mi evlendiler? Hepsi büyük emek verdiğini düşünerek, sonsuz aşkla evlendiler ancak gerçek hayat farklıdır.
Dediğim gibi ailenizin yaptığını tasvip etmek mümkün değil, hele abla meselesi içler acısı ama evlenmek istediğiniz adam da aynı kültürden (sanırım). Abuk sabuk işler vesselam.
Kendinizi düşünün lütfen. Her şeyden önce bir insan olarak saygıyı hak ediyorsunuz. Sizi seviyorsa bir yolunu bulacaktır yok yolunu bulamazsa da böyle biriyle evlenmediğiniz için şükredersiniz.
Bir iki yıl müddet iste. Bunkadarcik beklemiyorsa cidden sevmiyordur zatenBeklemesi hakkında yazacağım. Durumu tekrar izah edeceğim. Ailemi ikna edelim, iş bulabilirsem belki değişme olur gibi ama yinede yok beklemem başkası da olur gibi konuşursa yoluma bakarım yapacağım başka bir şey yok. Arada kaldım halden anlamıyorsa evlenince hiç anlamaz herhalde durumu yazarım
Ailesi ile gelecekti. Ailem istemedi, babamda bizi dinlemiyorsan kapı orada dediDirek erkek arkadaşınızla tanışmak istemiyorlarsa ailesiyle gelsin. Aileniz belli ki geleneksel bir aile. Çocuğun kimsesi yok mu önüne düşüp gelecek
Yani babamı seviyorum ama bana bunu deyince üzüldüm asla razı değiller bu ilişkiye. Çocuk Antepli, oranın insanı kötü bile dediler tanımadan yargıladilar bilmiyorum gerçekten ziyan oldu 4 yılım.Ailesi ile gelecekti. Ailem istemedi, babamda bizi dinlemiyorsan kapı orada dedi
Kaçmak olmaz. Bir aile büyüğünüz yok mu size destek olsun.Başka hiç sebep yok
Çocukta ne sigara ne alkol ne kötü söz var. Çok iyi biri ben bu zaman oldu bir Kötü şeyini duymadım. Evden işe işten eve gidiyor. Çalıştığı yerde orta ve ileri yaşta kişiler var iyi anlaşıyor. Sohbeti olsun tatlı dilli biri.
Diyelim kaçtınız arkanızda aileniz de yok ya siddete maruz kalırsanız?Birebir bunu yasadim.Lütfen yardımcı olun, bir derdim var. 4 yıllık bir ilişkimde evlenmek istedim, ailem karşı geldi.sevdigim kişi kaçalım diyor.
Benim yaşım 25. Ben Üniversite mezunuyum. kpss ye girdim iki kez ancak sonuç başarısız. 4 yıldır bir ilişkim vardı. Hiç sorun yaşamadık ben mutluydum her yönden destek oldu bana. Ailem gibi hissettim yanındayken. Sevdiğim çocuk da üniversite mezunu ve şimdi onun bir mesleği var memur 60k bazen 70k para kazanıyor. Benim henüz işim yok. Özel hastanede çalışmak istedim ancak iş bulamadım. Sevgilim artık ilişkimize isim koyalım ailenle tanışalım dedi. Söz olsun 1 yıl sonra da evlilik olur dedi. Ciddi bir şeyler olsun diye. Tanışmak bizim kültürümüzde yok diye tanışmak istemedi annemler. Konuşmak istemediler bile. Ailem istemedi. Olmaz dedi annem, babamda atanırsan öyle olur dedi ayrıca ablam evli değil onu bekleyin vs. dediler. Ablalarım karşı geldi. Benden önce evlenirsen bana laf gelir bile dediler. Bekleyin dediler.
Ama sevdiğim çocuk bunu kabul etmedi beklemem dedi. Çünkü uzun bir süre olabilirmiş.Ben yuva kurmak istiyorum hazırım buna dedi. Seni erdirmem kimseye, iyi bakarım dedi. Gel kaçalım dedi. Evlenelim benim yanımda ders çalış istersen dedi, veya özelde çalışmak istersen tanıdık birileri var seni özel hastanede işe aldırırım dedi( yapardı). Ben kabul etmedim kaçmak olmaz diye. Sonra bir ay yazmadık ayrıldık gibi oldu. Her gün dua ettim nasibim olsun diye ama yok ailem kabul etmedi. Olmaz o çocuktan dediler. Tanımak bile istemediler üstelik ben dayanamadım yazdım. Buna yani Fikri değişmedi yine gel kaçalım diyor ben çok çıkmaz da kaldım ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun
Durumu izah edeceğim akrabalarım ile bir samimiyetim hiç yok ki olsa bile hepsi dedikodu peşinde olan bir avuç gereksiz. hiçbir yardımı olmadı şimdi de köstek olurlardı. Ablalarimdan istedim onlar daha en başından babamla annemi savundu tek başımaydım ve sevdiğim çocuk bile yalnız bıraktı. Nasip değil sanki yaKaçmak olmaz. Bir aile büyüğünüz yok mu size destek olsun.
Ablalarınız sizin kısmetinizi de engelliyor artık devir değişti birbirini bekleme diye bir şey yok.
Nişan yaparsanız oturun mutlaka atanmaya çalışın. İş güç de önemli
Bulacağı şehir onun yaşadığı şehirde olacak ailem yok der yineÇocuk tanıdık var iş bulurum diyorsa şimdi bulsun. Önce işe başla bir iki ay sonra da annenlere ısrar etmeye başla işim de var artık diye. Ya bi aile büyüğünü (büyükanne,amca,dayı...) konuştur ya da elalem kaçıp gidersem ablamdan önce evlenmemden daha çok laf eder diye korkut. Ama önce maddi olarak kendini güvenceye al.
Ablamın mesleği var öğretmen 27 yaşında. Yani bulamadı. bulduğu ile anlaşamıyor bazen deAblaların kaç yaşında onlar neden evlenmedi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?