4 yıllık bir ilişkimde evlenmek istedim, ailem karşı geldi. kaçalım diyor

Aynı şeyleri yaşayıp kaçan biri olarak yazıyorum kesinlikle kaçma. Eşim dört dörtlük adamdır bir gün olsun pişman etmedi, bir dediğimi ikiletmedi her zaman ben senden razıyım Allah'ta senden razı olsun derim.
Ama annesi yeri geldi kimsesiz dedi yeri geldi yetim dedi daha söylediği bir sürü laf eşim kavga çıkarınca da ben onları şaka olsun diye söylemiştim espri yapmıştım diye üste başa çıkmaya çalıştı. Eşim bir gün olsun pişman etmedi ama annesinden duyduğum laflar yeri geldi beni çok pişman etti.
Düğün fotoğraflarına bakarken videoları izlerken annem de babam da olsaydı görselerdi ne vardı ki diye iç geçiririm hep.
Karşındaki adam dört dörtlük olabilir ama duyacaklarını göreceklerin de pişman edebilir seni. Her şeyi ölçüp biçip öyle düşün en başında söylediğim gibi aynı şeyleri yaşayan biri olarak söylüyorum kesinlikle kaçma.

Kız kurusu ablamı mı bekleyeceğim deseydiniz. İnsan kardeşine nasıl benden önce evlenme der. Ablanı bekle kısmı çok saçma ama atanma meselesinde hakkılar. Kaçmayı düşüneceğinize KPSS çalışın, sonra çok pişman olursunuz. Kendi paranızı kazanın önce. Eminim burdaki kimse kaçarak mutlu bir evlilik yapan birini tanımıyordur, arkanızda aileniz olmadan, paranız olmadan kocaya kaçmak kendinize yapacağınız en büyük kötülüktür.
Son olarak ekleyeyim, ilk sorunda hayır ben asla beklemem diyen, gel kaçalım diyen bir adamı gözüm tutmadı benim.

Anlayış beklemiyorum. Aynı psikolojide değiliz? Çare arıyoruz hakaret değil?
Hakaret nerede? Care arayan ayaklari uzerinde durmanin bir yolunu bulur. Tek cikar yol kacmak mi? Koskoca kadin nereye kaciyorsun? Ayaklari uzerinde duran bir kadin gerekirse ailesine de resti ceker gider evlenir.

Ailenin tutumunu çok yanlış hele ablanızın ki daha çok yanlış. Hanımefendi evlenmese sizde mi onu evlenmeyeceksiniz? Yok artık daha neler! O zaman kendine koca arasın ablanız. Akşam akşam sinirlendim

Son düzenleme:
Bu da moda oldu. Bu yaşta koca koca diye tutturuyorsunuz. Romeo juliet mi zannediyorsunuz kendinizi. Okumuş etmiş kadınsınız sözde, 17 yaşındaki köylü kızları gibi kaçma hayali kuruyorsunuz. Allah için ne kaçması, kendinize iş bulun

Sevse beklerdi cidden ama. Eşimin bir arkadasi var. O kız arkadaşınınyedi yıldır bekliyor. Daha bu sene babası izin verdi evlendiler.
Kusura bakmayın da hiç alakası yok. Evlenecek yeterliliğe sahip bir birey daha kendi hakkını savunamıyor ve karşısındaki insanın hayatından da 7 yıl çalıyorsa; bekleyen de beklemekle hata etmiş.

Ailenin tutumunu çok yanlış hele ablanızın ki daha çok yanlış. Hanfendi evlenmese sizde mi onu evlenmeyeceksiniz? Yok artık daha neler! O zaman kendine koca arasın ablanız. Akşam akşam sinirlendim
Evlenmeyi düşünmüyor henüz zaten benim işte olmadı, isterse 40 yaşında evlensin pek umrumda olmaz çünkü hevesim kalmadı, aşırı yıprandım.

Kusura bakmayın da hiç alakası yok. Evlenecek yeterliliğe sahip bir birey daha kendi hakkını savunamıyor ve karşısındaki insanın hayatından da 7 yıl çalıyorsa; bekleyen de beklemekle hata etmiş.
Yine de seven bırakmaz bir çare arar. Yedi yıl beklemesin ama ne bileyim bir işe girip bir yıl calismasini veya atanmasını da vekleyiversin yanım yaşlar zaten yirmiler daha. Şu devirde kadın 27 erkek 30 ken evlenseler ancak bir olgunluk olur gibi geliyor.
Şu resimde erkek ailesine diyecek. Babası bir şekilde ortak tanıdık ya da kızın aileden ılımlı bir büyüğe gidecek . Sonra tanışma olacak vs. Durduk yere kaç bana demek ne kadar saçma. Bir de sana bakarım ezdirmem demiş. Bunu diyende de bir kere problem vardır. Normal insanın aklına gelmez seni ezdirmem vs demek.
adam evlenmeyi istiyor bence konu sahibi şart değil. Hatta ayrilsimlar birkaç aya nişanlanır başkasıyla.
Halbuki sevse yapar mı bunu.

Aşırı gitti, emeklerime üzülüyorum kaçma Fikri kötü ama ayrı kalınca daha kötü oldum yoksa denedim bunu işte. Çare arıyorum
Hepimiz sevdik, hepimiz o kişinin ilk ve son aşkımız olduğunu düşündük. Eğer ayrılırsak dünyanın sonunun geleceğini, hayatımızın biteceğini hissettik. Bir daha asla bir başkası olmayacaktı, tek ve gerçek olan o'ydu.
Günün sonunda ne oluyor biliyor musunuz? Kişileri gözünüzde ne kadar büyüttüğünüzü anlıyorsunuz. Aslında onları kıymetli yapanın sizin sevginiz olduğunu falan filan.
Aşk ebedi bir şey değil. Sevginin kalıcılığını sağlayansa arkadaşlık ve saygıdır.
Sitedeki evli kadınların dertlerini okuyun. Hepsi adam yerine konulmadıklarından, eşlerinin kendilerini manipüle ettiklerinden ve kendilerine saygı duymadıklarından yakınır.
Ben bekleyemem demek baskının ve manipülasyonun dik alasıdır. Bu noktada gözünüzü açmanız lazım. Bu söyledikleri sizi iki arada bırakıp seçim yapmaya zorlamaktır ki bu da saygısızlıktır.
Seven erkek türlü yolla ailenizi ikna etmenin yolunu bulur. Aracı gönderir, neler yapabileceğini araştırır, size zaman verir.
Seven erkek sizin adınızı, namınızı sizden çok düşünür. Sizi toplum içinde ezik bir pozisyona sokmaz.
Seven erkek soruna yol açmaz, sorunu çözen olur sizin iyiliğiniz için.
Kaçarsınız kaçmazsınız bunu bilemem ama kaçarsanız buna değmeyeceğini söyleyebilirim.
Bütün her şeyi evlilik sonrasına atıyor, neden?
İş bulacak tanıdıkları varsa şimdiden size iş bulsun. Çalışıp paranızı kazanın evinizi kendiniz kurun. Buna var mı? Görünen o ki yok.
Ailenin tavrını mantıklı bulmuyorum ama sevgilinizin tavrı çok çok daha kötü.

Evlenmeyi düşünmüyor henüz zaten benim işte olmadı, isterse 40 yaşında evlensin pek umrumda olmaz çünkü hevesim kalmadı, aşırı yıprandım.

Baksen hem evlenmek istemiyor hemde siz evlenirseniz kendisine laf gelecek diye sizin evlenmenize karşı çıkıyor? Onun bu tavır sinir bozucu. Hemen bir işe girin bildiğinizi yapın.

Ailesini de tanıyorum bana karşı çok iyiler. Yani sonradan mı değişti annesi bunu merak ettim? Aynı evde mi yaşıyorsunuz?

Ailenin herhangi bir sebebi olsa tamam diyeceğim ama hiç sebepsiz hayır diyorlar. Ne kadar kötü bir aile ya ne kadar aptallar. Kültür çalışması de , fakirlik de, ne bileyim uzaklık de bisey de yani.

Ailesini de tanıyorum bana karşı çok iyiler. Yani sonradan mı değişti annesi bunu merak ettim? Aynı evde mi yaşıyorsunuz?
Görünen o ki kaçacaksınız. Boşuna çene yormayalım. O kadar yorumu görmezden gelip şu yorumu alıntılayıp soru sormanız her şeyi gösteriyor.

Çok aydınlatıcı teşekkür ederim. Sadece emeklerim için düşünüyorum işte keşke en başından böyle olacağını bilseydim bu kadar sevmeden ayrılmak kolay olurdu. Çok alıştım, iyi geldiğini düşünüyordum ama çoktan bitmiş onun gözünde.

Ani karar verme. Yavaştan al işleri. Aileni ikna etmeye çalış. Eğer ailen ikna olana kadar sevgilin sabredemiyosa o adamdan bi cacık olmaz zaten. Evlilikte de sorun çıkarır bu tipler. Ne bileyim hasta olursun, hamile kalırsın ilişki yaşaman yasaklanır 'Ben bekleyemem' der. 'KPSS çalışiyorum, yemeği vaktinde yapamadım biraz bekler misin' dersin 'bekleyemem' der. Bu liste böyle uzar gider. Şimdi eminim bunlar sana çok komik ve küçük konular gibi geliyo ama evliliğin huzuru bu küçük şeylerde gizli. Düşünsene adam belki 1 yıl beklememek için senin ömür boyu ailenle arana mesafe koymanı ve bunu acısı ile yaşamanı bekliyor senden.

Bu arada ailenin tek derdi ablalarına laf gelmesi. Bundan emin olabilirsin. Atanma filan hikaye. Çok net Bi' komşular ne der' ailesi sizinki. Tüm tepkilerinden belli. Nasıl savasilir bu durumla bilmiyorum ama en azından bir süre savaşman lazım ikna etmek için. Aileden bu kadar çabuk vazgeçilmez. Ömür boyu pişman olursun. Şimdi hormonlar zirvede tabi, kavusamazsam ölürüm modundasindir da. 3-4 kere sevişince geçiyo o zaten. Sonra hayatın gerçekleriyle ve yalnızlığınla basbasasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…