- 1 Ocak 2022
- 5.443
- 20.315
- 298
Kaçmak saçma ama ablanızı beklemek daha saçma belki ona kısmet gelmeyecek nişan atacak belki,evlenmesi yıllar sonra olacak oturup onu mu bekleyeceksiniz????Lütfen yardımcı olun, bir derdim var. 4 yıllık bir ilişkimde evlenmek istedim, ailem karşı geldi.sevdigim kişi kaçalım diyor.
Benim yaşım 25. Ben Üniversite mezunuyum. kpss ye girdim iki kez ancak sonuç başarısız. 4 yıldır bir ilişkim vardı. Hiç sorun yaşamadık ben mutluydum her yönden destek oldu bana. Ailem gibi hissettim yanındayken. Sevdiğim çocuk da üniversite mezunu ve şimdi onun bir mesleği var memur 60k bazen 70k para kazanıyor. Benim henüz işim yok. Özel hastanede çalışmak istedim ancak iş bulamadım. Sevgilim artık ilişkimize isim koyalım ailenle tanışalım dedi. Söz olsun 1 yıl sonra da evlilik olur dedi. Ciddi bir şeyler olsun diye. Tanışmak bizim kültürümüzde yok diye tanışmak istemedi annemler. Konuşmak istemediler bile. Ailem istemedi. Olmaz dedi annem, babamda atanırsan öyle olur dedi ayrıca ablam evli değil onu bekleyin vs. dediler. Ablalarım karşı geldi. Benden önce evlenirsen bana laf gelir bile dediler. Bekleyin dediler.
Ama sevdiğim çocuk bunu kabul etmedi beklemem dedi. Çünkü uzun bir süre olabilirmiş.Ben yuva kurmak istiyorum hazırım buna dedi. Seni erdirmem kimseye, iyi bakarım dedi. Gel kaçalım dedi. Evlenelim benim yanımda ders çalış istersen dedi, veya özelde çalışmak istersen tanıdık birileri var seni özel hastanede işe aldırırım dedi( yapardı). Ben kabul etmedim kaçmak olmaz diye. Sonra bir ay yazmadık ayrıldık gibi oldu. Her gün dua ettim nasibim olsun diye ama yok ailem kabul etmedi. Olmaz o çocuktan dediler. Tanımak bile istemediler üstelik ben dayanamadım yazdım. Buna yani Fikri değişmedi yine gel kaçalım diyor ben çok çıkmaz da kaldım ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun
Zoruma gitti ama işte ne denir, çare bulamadım. Ama bu iş olmazsa daha da evlenmeyi düşünmüyorum. uzak bir yerde çalışmak için çabalarım çünkü ne anlayışlı bir aile var ne de onca yıla değen bir sevgili( beklemeyen). Yazık olacak biliyorum tüm zamanıma, son umit buradayımKaçmak saçma ama ablanızı beklemek daha saçma belki ona kısmet gelmeyecek nişan atacak belki,evlenmesi yıllar sonra olacak oturup onu mu bekleyeceksiniz????
Evet hem sevgili hem aile iki tarafta bencil ve kimse sizi düşünmüyor ya bu çemberde kısılıp kalacaksınız ya da bu çemberi kırıp kendinize ait yeni bir hayat kurup bir daha hiç bir erkeğin ve ailenizin baskısına müsaade etmeyeceksiniz.Kadının kaçmasını isteyen erkek bencildir ilişkinin tüm yükünü kadının üstüne yükler bu korkakça bir eylem ,erkek için değmez....Zoruma gitti ama işte ne denir, çare bulamadım. Ama bu iş olmazsa daha da evlenmeyi düşünmüyorum. uzak bir yerde çalışmak için çabalarım çünkü ne anlayışlı bir aile var ne de onca yıla değen bir sevgili( beklemeyen). Yazık olacak biliyorum tüm zamanıma, son umit buradayım
Az önce anladım. Çünkü beklemek yerine tamamen bitirdi. Ailemi katı buldu ve başka biri ile de yapacağını belli etti.hem de bir ay içinde... Boşuna işte beklemek istemeyene bir gün bile çokmuş. Sağolun yinede heba olan yıllarıma üzülüyorum. HoşçakalınEvet hem sevgili hem aile iki tarafta bencil ve kimse sizi düşünmüyor ya bu çemberde kısılıp kalacaksınız ya da bu çemberi kırıp kendinize ait yeni bir hayat kurup bir daha hiç bir erkeğin ve ailenizin baskısına müsaade etmeyeceksiniz.Kadının kaçmasını isteyen erkek bencildir ilişkinin tüm yükünü kadının üstüne yükler bu korkakça bir eylem ,erkek için değmez....
Zaten hemen evlenmıyorsunuz tanısılacak,söz olacak,bir yıl sonra planda evlilik.Ben ailenize hakverdim.Adını koymayıverin bir yıl kim ne kaybedecek.Kimse sizi eve kapatmıyor,4 yıldır biriyle mi görüştün demiyor,bir yıl daha sevgiliniz olarak görüşün nişanlınız olarak görüşeceğinize.Daha büyük özgürlük.Kaynanaydı görünceydi yok işte ne güzel.Bu bir yıl asılın KPSS'ye kazanın.He olmadı mı özel sektöre bakın bir iş bulun kendinize.Sonra tekrardan söyleyin artık bir işim var sizin sevgisine inanmadığınız adam da beni bir yıl daha bekledi.Hızlandırın bir ay nişanlı kalın bir sene kalacağınıza.He yine mi yok dediler o zaman ben sizin rizanızla olsun diye uğraştım ,beni kaçmak zorunda bırakmayın deyin.Kimse de kızı kaçsın istemez -çok uçlarda bir aile değilse -karşı çıkar çıkar baktı ki kaçacak hiç olmazda evinden teliyle duvagıyla cıksın der emın olun.Lütfen yardımcı olun, bir derdim var. 4 yıllık bir ilişkimde evlenmek istedim, ailem karşı geldi.sevdigim kişi kaçalım diyor.
Benim yaşım 25. Ben Üniversite mezunuyum. kpss ye girdim iki kez ancak sonuç başarısız. 4 yıldır bir ilişkim vardı. Hiç sorun yaşamadık ben mutluydum her yönden destek oldu bana. Ailem gibi hissettim yanındayken. Sevdiğim çocuk da üniversite mezunu ve şimdi onun bir mesleği var memur 60k bazen 70k para kazanıyor. Benim henüz işim yok. Özel hastanede çalışmak istedim ancak iş bulamadım. Sevgilim artık ilişkimize isim koyalım ailenle tanışalım dedi. Söz olsun 1 yıl sonra da evlilik olur dedi. Ciddi bir şeyler olsun diye. Tanışmak bizim kültürümüzde yok diye tanışmak istemedi annemler. Konuşmak istemediler bile. Ailem istemedi. Olmaz dedi annem, babamda atanırsan öyle olur dedi ayrıca ablam evli değil onu bekleyin vs. dediler. Ablalarım karşı geldi. Benden önce evlenirsen bana laf gelir bile dediler. Bekleyin dediler.
Ama sevdiğim çocuk bunu kabul etmedi beklemem dedi. Çünkü uzun bir süre olabilirmiş.Ben yuva kurmak istiyorum hazırım buna dedi. Seni erdirmem kimseye, iyi bakarım dedi. Gel kaçalım dedi. Evlenelim benim yanımda ders çalış istersen dedi, veya özelde çalışmak istersen tanıdık birileri var seni özel hastanede işe aldırırım dedi( yapardı). Ben kabul etmedim kaçmak olmaz diye. Sonra bir ay yazmadık ayrıldık gibi oldu. Her gün dua ettim nasibim olsun diye ama yok ailem kabul etmedi. Olmaz o çocuktan dediler. Tanımak bile istemediler üstelik ben dayanamadım yazdım. Buna yani Fikri değişmedi yine gel kaçalım diyor ben çok çıkmaz da kaldım ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun
Emeklerinize uzuluyorsunuz fakat kacsaydiniz daha büyük kaybınız olacakti. Ailenizi ikna etmek için hiç cabalamamis bile. Buradan bile sizi sevmediğini anlayın ve artık üzülmeyin. Ailenizin yanlış tutumları var ama iş konusunda çok haklılar. Işsiz bir şekilde bu adama kacsaydiniz hem ailenizi karşınıza alacaktiniz hem de bu adam başınıza kakacaktı. Hiçbir erkek için değmez. Bir ay içinde isteme vs. yapacaksa sizi sevgiliyken aldatmistir muhtemelen.Az önce anladım. Çünkü beklemek yerine tamamen bitirdi. Ailemi katı buldu ve başka biri ile de yapacağını belli etti.hem de bir ay içinde... Boşuna işte beklemek istemeyene bir gün bile çokmuş. Sağolun yinede heba olan yıllarıma üzülüyorum. Hoşçakalın
Ya olmazsa. Yani herkes atanamıyor. Ben onunla iken sınava hazırlanabilirim. Hem işte çalışmak istersem iş bulabilir hastanede bana. Kaydın ne isterse onu yap dedi
Evet köyde kalıyorum, çevremde iş imkanı yok, özelde iş bulamadım, yardımcı olcak birileri yok, bir birikimim yok. Yeterli mi bacım?Yıl 2025. Yaş 25. Lisans mezunusun. Ama çok eziksin bacım yaaa. Evden ayrıl. Yuvadan uç artık. Dağ başı mı orası?
Söz takılmadan yapamazmış öyle demiştiMadem iş bulabilir suan bulsun girin calisin bi sure belki aileniz farkli dusunur o zaman? Calismamaniz/atanmamanizi sorun ediyorlarsa tabi gercekten.
Neden illa evlenince ayarlaniyor o iş?
Değmezmiş yanlış kişiye güvendim ama şimdi hayatını yaşıyor o, yazık cidden.Emeklerinize uzuluyorsunuz fakat kacsaydiniz daha büyük kaybınız olacakti. Ailenizi ikna etmek için hiç cabalamamis bile. Buradan bile sizi sevmediğini anlayın ve artık üzülmeyin. Ailenizin yanlış tutumları var ama iş konusunda çok haklılar. Işsiz bir şekilde bu adama kacsaydiniz hem ailenizi karşınıza alacaktiniz hem de bu adam başınıza kakacaktı. Hiçbir erkek için değmez. Bir ay içinde isteme vs. yapacaksa sizi sevgiliyken aldatmistir muhtemelen.
Bahaneler tükenmez. Böyle kaç yaşına gelmiş hala ailenin güdümünde yaşar gidersin. Sonra da onların uygun gördüğü biriyle evlenir bu sefer de kocanın güdümüne girersin. ben senin yararına bir şey söylüyorum. kalk silkin diyorum. kendi başının çaresine bak diyorum. aile evinde aile ile yaşayıp onların uygun gördüğü biriyle tamamen yorucu geleneklerle evlenmek sana daha kolay ve daha z yorucu geliyorsa bu senin hayatın. yaşa geleneksel hayatını. ama ileride bu yaşlar geri gelmez. bak abla tavsiyesi. en güzel yaşların evde yatarak geçmez..Evet köyde kalıyorum, çevremde iş imkanı yok, özelde iş bulamadım, yardımcı olcak birileri yok, bir birikimim yok. Yeterli mi bacım?
Normalde kaç diye kimseye akıl vermem ama sen kaç bacım kimin kısmeti ne zaman belli mi olur oturup ablanı mı beklicen ya 40-50 ye kadar hiç evlenmezse sen napcanLütfen yardımcı olun, bir derdim var. 4 yıllık bir ilişkimde evlenmek istedim, ailem karşı geldi.sevdigim kişi kaçalım diyor.
Tamam Abla sensin. İş yok diyorum bahane diyorsun sanki benim aklıma o gelmedi. İş başvuruları yapmamışım gibi. Ders çalış diyeceğine. Aynı psikoloji, aynı durum ile Allah sınamasın ne deyim. Ne kadar kolay konuşuluyor ya. Neyse iyi günlerBahaneler tükenmez. Böyle kaç yaşına gelmiş hala ailenin güdümünde yaşar gidersin. Sonra da onların uygun gördüğü biriyle evlenir bu sefer de kocanın güdümüne girersin. ben senin yararına bir şey söylüyorum. kalk silkin diyorum. kendi başının çaresine bak diyorum. aile evinde aile ile yaşayıp onların uygun gördüğü biriyle tamamen yorucu geleneklerle evlenmek sana daha kolay ve daha z yorucu geliyorsa bu senin hayatın. yaşa geleneksel hayatını. ama ileride bu yaşlar geri gelmez. bak abla tavsiyesi. en güzel yaşların evde yatarak geçmez..
Beklemedi, bitti bugünÖnce erkek arkadasin aileni ikna etmeye calissin. Bekleyemem demekle olmaz bu is.
Benim hayatım üniversite okuyacak kadar bile kolay değildi. Babam bile yoktu başımda. Para desen zaten yoktu. Herkesin hayatı kendine zor ama ben bol keseden sallamıyorum yaşadığım tecrübelerle yol gösteriyorum. Ders çalış o halde neden koca derdine düştünTamam Abla sensin. İş yok diyorum bahane diyorsun sanki benim aklıma o gelmedi. İş başvuruları yapmamışım gibi. Ders çalış diyeceğine. Aynı psikoloji, aynı durum ile Allah sınamasın ne deyim. Ne kadar kolay konuşuluyor ya. Neyse iyi günler
.dBenim hayatım üniversite okuyacak kadar bile kolay değildi. Babam bile yoktu başımda. Para desen zaten yoktu. Herkesin hayatı kendine zor ama ben bol keseden sallamıyorum yaşadığım tecrübelerle yol gösteriyorum. Ders çalış o halde neden koca derdine düştün
Söz takılmadan yapamazmış öyle demişti
Allah aşkına bu ne demek?Kız kurusu ablamı mı bekleyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?