4 yıllık bir ilişkimde evlenmek istedim, ailem karşı geldi. kaçalım diyor

Kocaya kaçınca herşey birden Güllük gulistanlik olacak, hayatina sihirli değnek degecek saniyorsun heralde?

Kaçalım diyen erkek kendini düşünüyordur, hayatının icine edilmesini istiyorsaN kac!

Bugüne kadar kacipta abad olani, başı göğe ereni gormedim.

Söz takılmadan yapamazmış öyle demişti
Sizi gerçekten düşünse sevse yapardi. Babanız işi bahane etmiş mesela. Ordan belki kapı aralarız derdi. Uğraşırdı. Beklerdi. Bu yaptıkları sadece ilişkinin bitmesine sizi sorumlu göstermek için bahane. Zaten kafasında bitirmiş o. Cebi para görünce birsey oldum sanmış

ya içimdeki hissiyat gelecekte ne kadar denesem de bir şey olmayacakmis, başaramayacak, mesleğim olmayacak gibi geliyor. Sevmediğim biri ile zorunlu bir evlilik yapılmaya itileceğim gibi. Çünkü ailem yük gibi hissettiriyor. Annemle son tartışmada bunu kendi dedi bir işin olmazsa seni başkasına vericem diye. Sanki bu çocuğu bırakmam pişmanlık verecekmiş gibi bir Şeyler var içimde ne yapsam geçmiyor? Yani bu nasıl geçer neden böyle düşünüyorum bilmiyorum. Psikolojik olarak kötüyüm, manipüle ediliyorum. Bir iş bulamıyorum, bulsam bile özelde çalışma koşulları hiç insancıl değil arkadaşlarım öyle diyor çoğu bıraktı hatta. Yani ne düşünsem bir bunalimdayim

Evet, bunu hep diyorum ona da dedim hemde bugün, bana yapmasaydin dedi. Karşılık mi bekliyordun bunlar için gibi şeyler dedi.Tamam iyi kızsın dedi ama sıkıldım bu ilişkiden ciddiyet istiyorum dedi. İşi yokken böyle değildi. Mesleği olunca düzen kurmak istedi ve ilk gözden çıkarılan ben oldum. Evlenelim yoksa ben beklemem yoluma bakarım. Ailen de seni ortada koyacak dedi. Pişman olucan gibi konuştu. Ya ben askerliğini bekledim, sakatlık geçirdi zammından 7-8 ay destek oldum ama cidden değmedi, keşke daha önce görseydim bu yüzünü. Ağlıyorum sadece ya nasıl atlaticam bilmiyorum

Kaç kez konuştum, hiç yok. Hele annem sen atanma seni ben evlendiricem istedigimle dedi ya.
Konunuzu okudum ve bence sorunuzun cevabi burada: Ailenizin karsi gelme sebebi bence sizin kendi basiniza es secmenizi istemiyorlar. Büyük ihtimal ile "biz karar veririz kiminle evlenecegine" diye düsünüyorlar ve istediginiz kadar "iyi biri" deyin, onlar karar vermek istiyor. Sizin isteklerinizi yok sayiyorlar. Zaten bir ablanizi görücü usulü evlendirmisler ve sizi ve diger ablanizi da o sekil evlendirmek istedikleri icin size hayir demisler. Ne tarafin kültürü acikcasi merak ettim? Nerelisiniz acaba? Köy de yasiyorum demissiniz ama köylerde de insanlar sevdikleriyle evleniyor artik.
Yazik olmus cünkü 4 sene kisa bir süre degil. Sevgilinizin de ama hemen ayrilmasi da bir de sacma sekilde kacmayi taleb etmesi, onun karakterini göstermis: Genel olarak kacmak zaten sacmalik ve sizi cok zor duruma sokar, yapmayin. Seven adam sizi zora sokmak istemez ve elinden geleni yapar ailelerin tanismasi icin.
Üzülmeyin ve kariyerinize odaklanip kendi ayaklariniz üzerinde durmayi hedef alin derim. Anca bu sekil de istediginiz sekilde hayat sürebilirsiniz.

Tam öküz çıktı. Hayatta en nefret ettiğim söz "yapmasaydın". Eşek herif sevdiğim için yaptım ya. Pislik.
Sabır, zaman her şeyin ilacı, geçecek.

Kimseyle evlenmek zorunda değilsiniz hele baskıyla. İş bulmaya odaklanın. İnanın bir kadının en büyük gücü çalışma hayatının ve kendi gelirinin olmasıdır.

Korkum da bu ya kaderim ya aileme bağlı olursa her şeye rağmen

Korkum da bu ya kaderim ya aileme bağlı olursa her şeye rağmen
Kader ve nasip dediklerimiz kendi cabamiza bakan seyler. Gercekten bu sekil yasamak istemiyorsaniz, elinizden gelen her seyi yapin kendi basinizin caresine baka bilmeniz icin. Okumussunuz, bunu degerlendirin. Is arayin. Kimseye bagimli olmayin. Hele ki bir erkege hic olmayin. Her sey dileginizce olmasini diliyorum. :)

Leş erkek ayrılırken bile kadını ezikliyor."Sürüneceksin bana kaçmadığın için pişman olup ortada kalacaksın " diyor . Kalbinin pisliği karakterinin bozukluğu buradan belli.Kaçsaydınız ve aileniz sizi silseydi bu adam boynunuza tasmayı geçirip sizi köle gibi kullanacaktı.Kesinlikle sizi sevmiyor saygı duymuyor,ağır bencil ,kuduruyor şimdi istediği olmadı diye.Aferin canım iyi ki gitmedin yoksa hayatın cehennem olurdu adamı engelle sil artık sana ulaşamasın.Bi sakinleş kendini dinle acele karar verme kendin için plan yap ve sadece kendini düşün attığın her adım her karar sadece kendin için olsun başkalarını düşünme çünkü seni senden başka düşünen yok ..

Evet biliyorum inşallah atanabilirim. dua edin lütfen bana da gerçekten ihtiyacım var, bu süreci kısa sürede atlatmak istiyorum. Çok teşekkür ederim güzel yorum için ^^

Gerçekten sevseydi sizi beklerdi. Bosverin bence bu kişiyi. Aileniz de suçlu. Ablanız belki de evlenmek istemiyor? Ölene kadar onu mu bekleyeceksiniz? Ama yine de kaçmak çözüm değil. En iyi yöntem aileleri ikna etmek. Zaten ekonomik özgürlüğünüz olmadan evlenmeyin. Atanınca inşallah kendinize göre birini bulursunuz.

Bütün hırsınızı derslerden alın. Oturun kpss çalışın. Bakın tam zamanı bu yıl çift yıl bi de. Destek olmayan ailenize inat ve evlenince böyle öküzlere boyun eğmemek adına ilk hedefiniz ekonomik özgürlüğünüzü kazanmak olsun. Herkesin kendine göre sorunları var ve bi şekilde devam ediyor herkes değil mi. Siz de devam edeceksiniz. Değmeyen biri için çökmek yerine ona inat bağımsızlık kazanın. 1 yil ailenize katlanın. Ne derse desinler evlenmeyin ders çalışın lütfen tek yolunuz bu bence

Gerçekten sevseydi cozum bulmaknicin beklerdi , üzülmeyin ins daha iyisi olsun bundan sonra hayatinizda

Ekonomik özgürlüğünüz olsa basın nikahı gitsin evlilik sizin kararınız, bu kadar müdahaleye hakları yok derdim.

Ama ekonomik özgürlüğü olmayan bir kadının kaçıp evlenmesi sıkıntı. En azından 1-2 yıl iş bulmanız için süre tanıyın kendinize. Ona da yok derse zaten iradesinin zayıf olduğunu anlamış olursunuz. Yaşlarınız da daha çok genç.

Adam bekleyemem 1 ay sonunda başkasıyla evleneceğim seni de ailen ortada bıraksın bana kaçmadığın için sürün demiş.Yani "evlenmek için bulunmaz erkek" Ne olursa olsun bir erkek için kaçmaya değmez ...

Demek ki nasip değilmiş. Gelin ata binmiş ya nasip demişler ama açıkçası ailenizin tutumu bencillikten de öte bir şey, çok mantıksız. Çocuğu tanımak bile istememişler ama zaten sanırım onların tek takıldığı konu ablalarınızın daha nisanlanmamis olmasi, evlenmemesi.
Cok özür dilerim ama yani ne kadar geri kafalılıktır bu böyle bir yasa mı var, dinen boyle bir kural mı var kimin nasibi çıktı önce o evlenir.

1. Evet dediğin gibi kendi kıçını toparlayınca ilk gözden çıkardığı sen olmuşsun gibi bir şey
2. Bacılarımın dediği gibi şu an bunu beklemiyorsa yarın 10 dakika makyajını beklemeyebilir hayatı zehir edebilir
3. Gerçekten ailenle arasının bozulmasını mı istiyor?
4. Tabii ki senin kendini sağlama alıp onunla bir hayat yaşamanı anlayabilmesi lazım en başta? Ne demek yok ben sözlenmeden iş ayarlayamam falan diyor bir de beyfendi ulan insanlar hiç tanımadığı insana iş ayarlıyor resmen!
5. Sanırım artık çok da bir değerin yok gibi çocuğun gözünde çünkü başkası olabilir sen olmasan ne demek?
6. Yani bu kadar baskıcı aileyle anlaşabilmenin tek yolu yine senin iş bulup onlardan uzaklaşman(yani mesafe koyman)

Benim açımdan izlenecek senaryo şu olurdu KPSS kazanacağını çok emin değilsen iş konusunda çok da seçici olmayarak herhangi bir işe girdikten sonra her ay birkaç gram altın biriktirip kenara koyup en sonunda en azından bir yıllık peşin kira ödeyebilecek hale geldiğim zaman evden ayrılırdım bir bahaneyle(Atandım Bahanesi vs)
Çocuk senin iş bulmanı kendini sağlama almanı beklemiyorsa ya da ailenin biraz buzları çözmesini beklemiyorsa çocuğa da güvenme

Diyelim ki kaçtın aileni karşına aldın bir ay beraber aynı evde kaldınız vs sen çocukta sağlıklı bir şekilde herhangi tartışabilecek misin? Yüzüne bir şeyler vurur mu? Sana sağlıklı olan yaratır mı ? Bir süre sonra ne yapacaksın sen işi ya sen ev işlerini hallet ben çalışırım işte diyecek mi ? Ailesine karşı seni savunacak mı ? Yani bir ilişkide önemli şeylerden birisi bence tartışabilmektir

Ay ne kadar kalpsiz davranmış ya “iyi kızsın” ne demek ya sanki elalemden bahsediyor boşver bu igrenc insan için bir damla göz yaşı dökmene degmez. Bjr arkadaş demiş istese yapabiliyorsa sana iş bulur ve evliliğe babani ikna etmeye çalışırdı. Sanki maaşı cebinden mi verecek? O seni sevmemiş bacım bunu bil. Hatta şöyle bile düşünüyor olabilir birçok atanmış erkek atanmış kız istiyor. Sen de iki defa denedim olmadı olmayacak gibi dedin ya (belki bölümünün ataması yoktur çok normal) bence bundan dolayı da geri vites yapıyor zaten gibi hissettim. Özel sektörde çalışan birini istemiyor bence. Artık erkekler çok paragöz ve prenses bilesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…