Kocaya kaçınca herşey birden Güllük gulistanlik olacak, hayatina sihirli değnek degecek saniyorsun heralde?Tamam Abla sensin. İş yok diyorum bahane diyorsun sanki benim aklıma o gelmedi. İş başvuruları yapmamışım gibi. Ders çalış diyeceğine. Aynı psikoloji, aynı durum ile Allah sınamasın ne deyim. Ne kadar kolay konuşuluyor ya. Neyse iyi günler
Sizi gerçekten düşünse sevse yapardi. Babanız işi bahane etmiş mesela. Ordan belki kapı aralarız derdi. Uğraşırdı. Beklerdi. Bu yaptıkları sadece ilişkinin bitmesine sizi sorumlu göstermek için bahane. Zaten kafasında bitirmiş o. Cebi para görünce birsey oldum sanmışSöz takılmadan yapamazmış öyle demişti
ya içimdeki hissiyat gelecekte ne kadar denesem de bir şey olmayacakmis, başaramayacak, mesleğim olmayacak gibi geliyor. Sevmediğim biri ile zorunlu bir evlilik yapılmaya itileceğim gibi. Çünkü ailem yük gibi hissettiriyor. Annemle son tartışmada bunu kendi dedi bir işin olmazsa seni başkasına vericem diye. Sanki bu çocuğu bırakmam pişmanlık verecekmiş gibi bir Şeyler var içimde ne yapsam geçmiyor? Yani bu nasıl geçer neden böyle düşünüyorum bilmiyorum. Psikolojik olarak kötüyüm, manipüle ediliyorum. Bir iş bulamıyorum, bulsam bile özelde çalışma koşulları hiç insancıl değil arkadaşlarım öyle diyor çoğu bıraktı hatta. Yani ne düşünsem bir bunalimdayimKocaya kaçınca herşey birden Güllük gulistanlik olacak, hayatina sihirli değnek degecek saniyorsun heralde?
Kaçalım diyen erkek kendini düşünüyordur, hayatının icine edilmesini istiyorsaN kac!
Bugüne kadar kacipta abad olani, başı göğe ereni gormedim.
Evet, bunu hep diyorum ona da dedim hemde bugün, bana yapmasaydin dedi. Karşılık mi bekliyordun bunlar için gibi şeyler dedi.Tamam iyi kızsın dedi ama sıkıldım bu ilişkiden ciddiyet istiyorum dedi. İşi yokken böyle değildi. Mesleği olunca düzen kurmak istedi ve ilk gözden çıkarılan ben oldum. Evlenelim yoksa ben beklemem yoluma bakarım. Ailen de seni ortada koyacak dedi. Pişman olucan gibi konuştu. Ya ben askerliğini bekledim, sakatlık geçirdi zammından 7-8 ay destek oldum ama cidden değmedi, keşke daha önce görseydim bu yüzünü. Ağlıyorum sadece ya nasıl atlaticam bilmiyorumSizi gerçekten düşünse sevse yapardi. Babanız işi bahane etmiş mesela. Ordan belki kapı aralarız derdi. Uğraşırdı. Beklerdi. Bu yaptıkları sadece ilişkinin bitmesine sizi sorumlu göstermek için bahane. Zaten kafasında bitirmiş o. Cebi para görünce birsey oldum sanmış
Konunuzu okudum ve bence sorunuzun cevabi burada: Ailenizin karsi gelme sebebi bence sizin kendi basiniza es secmenizi istemiyorlar. Büyük ihtimal ile "biz karar veririz kiminle evlenecegine" diye düsünüyorlar ve istediginiz kadar "iyi biri" deyin, onlar karar vermek istiyor. Sizin isteklerinizi yok sayiyorlar. Zaten bir ablanizi görücü usulü evlendirmisler ve sizi ve diger ablanizi da o sekil evlendirmek istedikleri icin size hayir demisler. Ne tarafin kültürü acikcasi merak ettim? Nerelisiniz acaba? Köy de yasiyorum demissiniz ama köylerde de insanlar sevdikleriyle evleniyor artik.Kaç kez konuştum, hiç yok. Hele annem sen atanma seni ben evlendiricem istedigimle dedi ya.
Tam öküz çıktı. Hayatta en nefret ettiğim söz "yapmasaydın". Eşek herif sevdiğim için yaptım ya. Pislik.Evet, bunu hep diyorum ona da dedim hemde bugün, bana yapmasaydin dedi. Karşılık mi bekliyordun bunlar için gibi şeyler dedi.Tamam iyi kızsın dedi ama sıkıldım bu ilişkiden ciddiyet istiyorum dedi. İşi yokken böyle değildi. Mesleği olunca düzen kurmak istedi ve ilk gözden çıkarılan ben oldum. Evlenelim yoksa ben beklemem yoluma bakarım. Ailen de seni ortada koyacak dedi. Pişman olucan gibi konuştu. Ya ben askerliğini bekledim, sakatlık geçirdi zammından 7-8 ay destek oldum ama cidden değmedi, keşke daha önce görseydim bu yüzünü. Ağlıyorum sadece ya nasıl atlaticam bilmiyorum
Kimseyle evlenmek zorunda değilsiniz hele baskıyla. İş bulmaya odaklanın. İnanın bir kadının en büyük gücü çalışma hayatının ve kendi gelirinin olmasıdır.ya içimdeki hissiyat gelecekte ne kadar denesem de bir şey olmayacakmis, başaramayacak, mesleğim olmayacak gibi geliyor. Sevmediğim biri ile zorunlu bir evlilik yapılmaya itileceğim gibi. Çünkü ailem yük gibi hissettiriyor. Annemle son tartışmada bunu kendi dedi bir işin olmazsa seni başkasına vericem diye. Sanki bu çocuğu bırakmam pişmanlık verecekmiş gibi bir Şeyler var içimde ne yapsam geçmiyor? Yani bu nasıl geçer neden böyle düşünüyorum bilmiyorum. Psikolojik olarak kötüyüm, manipüle ediliyorum. Bir iş bulamıyorum, bulsam bile özelde çalışma koşulları hiç insancıl değil arkadaşlarım öyle diyor çoğu bıraktı hatta. Yani ne düşünsem bir bunalimdayim
Korkum da bu ya kaderim ya aileme bağlı olursa her şeye rağmenKonunuzu okudum ve bence sorunuzun cevabi burada: Ailenizin karsi gelme sebebi bence sizin kendi basiniza es secmenizi istemiyorlar. Büyük ihtimal ile "biz karar veririz kiminle evlenecegine" diye düsünüyorlar ve istediginiz kadar "iyi biri" deyin, onlar karar vermek istiyor. Sizin isteklerinizi yok sayiyorlar. Zaten bir ablanizi görücü usulü evlendirmisler ve sizi ve diger ablanizi da o sekil evlendirmek istedikleri icin size hayir demisler. Ne tarafin kültürü acikcasi merak ettim? Nerelisiniz acaba? Köy de yasiyorum demissiniz ama köylerde de insanlar sevdikleriyle evleniyor artik.
Yazik olmus cünkü 4 sene kisa bir süre degil. Sevgilinizin de ama hemen ayrilmasi da bir de sacma sekilde kacmayi taleb etmesi, onun karakterini göstermis: Genel olarak kacmak zaten sacmalik ve sizi cok zor duruma sokar, yapmayin. Seven adam sizi zora sokmak istemez ve elinden geleni yapar ailelerin tanismasi icin.
Üzülmeyin ve kariyerinize odaklanip kendi ayaklariniz üzerinde durmayi hedef alin derim. Anca bu sekil de istediginiz sekilde hayat sürebilirsiniz.
Kader ve nasip dediklerimiz kendi cabamiza bakan seyler. Gercekten bu sekil yasamak istemiyorsaniz, elinizden gelen her seyi yapin kendi basinizin caresine baka bilmeniz icin. Okumussunuz, bunu degerlendirin. Is arayin. Kimseye bagimli olmayin. Hele ki bir erkege hic olmayin. Her sey dileginizce olmasini diliyorum. :)Korkum da bu ya kaderim ya aileme bağlı olursa her şeye rağmen
Leş erkek ayrılırken bile kadını ezikliyor."Sürüneceksin bana kaçmadığın için pişman olup ortada kalacaksın " diyor . Kalbinin pisliği karakterinin bozukluğu buradan belli.Kaçsaydınız ve aileniz sizi silseydi bu adam boynunuza tasmayı geçirip sizi köle gibi kullanacaktı.Kesinlikle sizi sevmiyor saygı duymuyor,ağır bencil ,kuduruyor şimdi istediği olmadı diye.Aferin canım iyi ki gitmedin yoksa hayatın cehennem olurdu adamı engelle sil artık sana ulaşamasın.Bi sakinleş kendini dinle acele karar verme kendin için plan yap ve sadece kendini düşün attığın her adım her karar sadece kendin için olsun başkalarını düşünme çünkü seni senden başka düşünen yok ..Evet, bunu hep diyorum ona da dedim hemde bugün, bana yapmasaydin dedi. Karşılık mi bekliyordun bunlar için gibi şeyler dedi.Tamam iyi kızsın dedi ama sıkıldım bu ilişkiden ciddiyet istiyorum dedi. İşi yokken böyle değildi. Mesleği olunca düzen kurmak istedi ve ilk gözden çıkarılan ben oldum. Evlenelim yoksa ben beklemem yoluma bakarım. Ailen de seni ortada koyacak dedi. Pişman olucan gibi konuştu. Ya ben askerliğini bekledim, sakatlık geçirdi zammından 7-8 ay destek oldum ama cidden değmedi, keşke daha önce görseydim bu yüzünü. Ağlıyorum sadece ya nasıl atlaticam bilmiyorum
Evet biliyorum inşallah atanabilirim. dua edin lütfen bana da gerçekten ihtiyacım var, bu süreci kısa sürede atlatmak istiyorum. Çok teşekkür ederim güzel yorum için ^^Leş erkek ayrılırken bile kadını ezikliyor."Sürüneceksin bana kaçmadığın için pişman olup ortada kalacaksın " diyor . Kalbinin pisliği karakterinin bozukluğu buradan belli.Kaçsaydınız ve aileniz sizi silseydi bu adam boynunuza tasmayı geçirip sizi köle gibi kullanacaktı.Kesinlikle sizi sevmiyor saygı duymuyor,ağır bencil ,kuduruyor şimdi istediği olmadı diye.Aferin canım iyi ki gitmedin yoksa hayatın cehennem olurdu adamı engelle sil artık sana ulaşamasın.Bi sakinleş kendini dinle acele karar verme kendin için plan yap ve sadece kendini düşün attığın her adım her karar sadece kendin için olsun başkalarını düşünme çünkü seni senden başka düşünen yok ..
Bütün hırsınızı derslerden alın. Oturun kpss çalışın. Bakın tam zamanı bu yıl çift yıl bi de. Destek olmayan ailenize inat ve evlenince böyle öküzlere boyun eğmemek adına ilk hedefiniz ekonomik özgürlüğünüzü kazanmak olsun. Herkesin kendine göre sorunları var ve bi şekilde devam ediyor herkes değil mi. Siz de devam edeceksiniz. Değmeyen biri için çökmek yerine ona inat bağımsızlık kazanın. 1 yil ailenize katlanın. Ne derse desinler evlenmeyin ders çalışın lütfen tek yolunuz bu benceEvet, bunu hep diyorum ona da dedim hemde bugün, bana yapmasaydin dedi. Karşılık mi bekliyordun bunlar için gibi şeyler dedi.Tamam iyi kızsın dedi ama sıkıldım bu ilişkiden ciddiyet istiyorum dedi. İşi yokken böyle değildi. Mesleği olunca düzen kurmak istedi ve ilk gözden çıkarılan ben oldum. Evlenelim yoksa ben beklemem yoluma bakarım. Ailen de seni ortada koyacak dedi. Pişman olucan gibi konuştu. Ya ben askerliğini bekledim, sakatlık geçirdi zammından 7-8 ay destek oldum ama cidden değmedi, keşke daha önce görseydim bu yüzünü. Ağlıyorum sadece ya nasıl atlaticam bilmiyorum
Adam bekleyemem 1 ay sonunda başkasıyla evleneceğim seni de ailen ortada bıraksın bana kaçmadığın için sürün demiş.Yani "evlenmek için bulunmaz erkek" Ne olursa olsun bir erkek için kaçmaya değmez ...Ekonomik özgürlüğünüz olsa basın nikahı gitsin evlilik sizin kararınız, bu kadar müdahaleye hakları yok derdim.
Ama ekonomik özgürlüğü olmayan bir kadının kaçıp evlenmesi sıkıntı. En azından 1-2 yıl iş bulmanız için süre tanıyın kendinize. Ona da yok derse zaten iradesinin zayıf olduğunu anlamış olursunuz. Yaşlarınız da daha çok genç.
Demek ki nasip değilmiş. Gelin ata binmiş ya nasip demişler ama açıkçası ailenizin tutumu bencillikten de öte bir şey, çok mantıksız. Çocuğu tanımak bile istememişler ama zaten sanırım onların tek takıldığı konu ablalarınızın daha nisanlanmamis olmasi, evlenmemesi.Lütfen yardımcı olun, bir derdim var. 4 yıllık bir ilişkimde evlenmek istedim, ailem karşı geldi.sevdigim kişi kaçalım diyor.
Benim yaşım 25. Ben Üniversite mezunuyum. kpss ye girdim iki kez ancak sonuç başarısız. 4 yıldır bir ilişkim vardı. Hiç sorun yaşamadık ben mutluydum her yönden destek oldu bana. Ailem gibi hissettim yanındayken. Sevdiğim çocuk da üniversite mezunu ve şimdi onun bir mesleği var memur 60k bazen 70k para kazanıyor. Benim henüz işim yok. Özel hastanede çalışmak istedim ancak iş bulamadım. Sevgilim artık ilişkimize isim koyalım ailenle tanışalım dedi. Söz olsun 1 yıl sonra da evlilik olur dedi. Ciddi bir şeyler olsun diye. Tanışmak bizim kültürümüzde yok diye tanışmak istemedi annemler. Konuşmak istemediler bile. Ailem istemedi. Olmaz dedi annem, babamda atanırsan öyle olur dedi ayrıca ablam evli değil onu bekleyin vs. dediler. Ablalarım karşı geldi. Benden önce evlenirsen bana laf gelir bile dediler. Bekleyin dediler.
Ama sevdiğim çocuk bunu kabul etmedi beklemem dedi. Çünkü uzun bir süre olabilirmiş.Ben yuva kurmak istiyorum hazırım buna dedi. Seni erdirmem kimseye, iyi bakarım dedi. Gel kaçalım dedi. Evlenelim benim yanımda ders çalış istersen dedi, veya özelde çalışmak istersen tanıdık birileri var seni özel hastanede işe aldırırım dedi( yapardı). Ben kabul etmedim kaçmak olmaz diye. Sonra bir ay yazmadık ayrıldık gibi oldu. Her gün dua ettim nasibim olsun diye ama yok ailem kabul etmedi. Olmaz o çocuktan dediler. Tanımak bile istemediler üstelik ben dayanamadım yazdım. Buna yani Fikri değişmedi yine gel kaçalım diyor ben çok çıkmaz da kaldım ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun.
Güncelleme: Beklemedi, evlenmek için iş bulmamı bile beklemedi. Ben olmadan da birini bulup aynı şeyleri yapacağını, evlenebileceğini söyledi en kötüsü. Bitti her şey bugün. Teşekkürler yorumlar için. Yazık . İmtihan dünyası cidden.
Ay ne kadar kalpsiz davranmış ya “iyi kızsın” ne demek ya sanki elalemden bahsediyor boşver bu igrenc insan için bir damla göz yaşı dökmene degmez. Bjr arkadaş demiş istese yapabiliyorsa sana iş bulur ve evliliğe babani ikna etmeye çalışırdı. Sanki maaşı cebinden mi verecek? O seni sevmemiş bacım bunu bil. Hatta şöyle bile düşünüyor olabilir birçok atanmış erkek atanmış kız istiyor. Sen de iki defa denedim olmadı olmayacak gibi dedin ya (belki bölümünün ataması yoktur çok normal) bence bundan dolayı da geri vites yapıyor zaten gibi hissettim. Özel sektörde çalışan birini istemiyor bence. Artık erkekler çok paragöz ve prenses bilesinEvet, bunu hep diyorum ona da dedim hemde bugün, bana yapmasaydin dedi. Karşılık mi bekliyordun bunlar için gibi şeyler dedi.Tamam iyi kızsın dedi ama sıkıldım bu ilişkiden ciddiyet istiyorum dedi. İşi yokken böyle değildi. Mesleği olunca düzen kurmak istedi ve ilk gözden çıkarılan ben oldum. Evlenelim yoksa ben beklemem yoluma bakarım. Ailen de seni ortada koyacak dedi. Pişman olucan gibi konuştu. Ya ben askerliğini bekledim, sakatlık geçirdi zammından 7-8 ay destek oldum ama cidden değmedi, keşke daha önce görseydim bu yüzünü. Ağlıyorum sadece ya nasıl atlaticam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?