Bilemiyorum kiMaddi yönden sıkıntıya girmeyiz ama hayat standartlarımızda düşüş olur. Seneye ortaokula başlayacak kızım için özel okul düşünüyordum belki onu gönderebilirim ama peşinden bi tane daha kız var onu gönderemem. Diğer yandanda hep devlet okulunda okumuş olan kuzenim ODTÜ yü kazandı bu yıl, devlet okulunda da olur, okuyacak heryerde okur diye kendimi ikna etmeye çalışıyorum.
Ay aynı benDoğurana kadar hep böyleydi. Doğduktan sonra öyle büyülendim ki hesap kitap kalmadı. Şimdi üç yaşında minnoşum. Bense 43
Bilemiyorum ki
Zor 3 çocuk olayı
Keşke hepsine eşit imkanlar verebilseniz
Gerçi artık okuyunca da bir şey değişmiyor
Şu yaşımdayım hiç ayiplayan görmedim, duymadım.
Ne gibi bı ayıplamayı uygun görmüşler. Hangi açıdan ayıplıyorlar.
Bende 1 yıllık evliyim, 37 yaşındayım, sanki çocuğum olmaz diye düşünüyordum bu başlık umut verdi bana. Gerçi henüz istemiyorum çocuk ama.
Aldırın lütfen saçmalamayın. Zaten iki tane cocugunuz var bagira bagira plansiz bi gebelil ne gerek var mutsuz bi insan daha yaratmaya. Sizin açınızdan bakacak olursam da şurada ağız tadiyla yasayacaginiz maksimum on sene var. Ondan sonra tansiyon şeker yakini görmeme bel boyun agrisi ayak agrisi gider ayak bi rahat etmeseniz mi şu dünyada acaba?
Neden on senem olsun ki, annem 70 yaşında hala sırt çantasıyla gezilere gider.
40inda 3.yu mu dogurdu anneniz. Vucudun da bi yipranma payi var. Ben hic gormuyorum oyle avrupai yaslilar. Ortalama olarak 40 indan sonra yakin görünmez ağrılar baslar. Dediğiniz casede bile anneniz gibi gezilere gidebilmeniz icin 50 yi beklemek durumunda kalacaksiniz bebeğiniz oldugu icin. Ayrica bazi seyler agzin tadi yerindeyken guzel. 70de insan tat bile almiyor :) Bi yanda mantik hayatin gercekleri var öbür yandan bebek sevmek isteme gibi sacma bi heves var sadece. Akılcı yaklasmanizi tavsiye ederim.
muhteşem yazmışsınız, ne güzel bir bakış açısı44 ne ki ya. Erkegın en guzel yasları.
40 yasındakı kadın ıcınde en guzel yaslar.
Diger cocuklar buyumus, bır kac sene sonra liseydı unıversıteydı gidecekler. Son cocukta anca buyuyecek yoldas olacak size. Nacızane gorusum bu. Yasınız da hıcbır sikinti yok. Sizde suan en olgun zamanlarınızdasınız, gul gıbı buyur cocuk.
Haklısınız belki de bilemiyorum kafam karışık. Biz gezmeyi, eğlenmeyi seven bir aileyiz. Yerimizde pek durmayız, çocuklar küçükkende bu böyleydi. 3 ve 5 yaşındaki çocuklarla nerde akşam orda sabah 20 gün gezdiğimizi bilirim.
Kısıtlanırmıyım, mutsuz olurmuyum, çocuklara yansır mı bu durum düşünülmeli...
Bir çocuğunuzu özel okula gönderip diğerini göndermemek yanlış olur benceMaddi yönden sıkıntıya girmeyiz ama hayat standartlarımızda düşüş olur. Seneye ortaokula başlayacak kızım için özel okul düşünüyordum belki onu gönderebilirim ama peşinden bi tane daha kız var onu gönderemem. Diğer yandanda hep devlet okulunda okumuş olan kuzenim ODTÜ yü kazandı bu yıl, devlet okulunda da olur, okuyacak heryerde okur diye kendimi ikna etmeye çalışıyorum.
41 yasindayimSiz kaç yaşındasınız?
Bu çevrenizin medeniyet ve kültürel seviyesi ile ilgili sığ bı yaklaşım.Ben duydum, torun bakacak yaşta, cık cık cık vs. vs. diyorlar başkalarının işine burnunu sokmayı seven bazı yaşlı teyzeler
Benzer bir kaygıyı eşi kendinden yaşça büyük bir arkadaşım da yaşıyor. Ama insan ömrü o kadar uzadı ki artık 40 yaş genç sayılıyor. Endişelenmeniz çok insani bunu hiç düşünmeseniz çok daha kötü olurdu. Sırf bu yüzden düşündüğünüzden çok daha güzel bir çocuk yetiştireceksiniz'' Çocuk bana dede mi diyecek'' der büyük ihtimalle44 yaşında ama daha büyük gösteriyor. Ay hiç fikrim yok..
Kimse kimsenin garantisini veremez elbette. Peki siz yeni bebek doğuran annenin yaşam garantisini verebilir mısınız? Burada okuduklarım hep bebek acısından bakıyor. Ana rahmine düşen cana kıymayalım mantığında. Annenin, diğer çocukların, babanın psikolojisi ya da 8 sene sonra eve tekrar bebek gelmesiyle evde değişecek dengeleri düşünen az kişi var. Doğan her bebek bir şekilde büyür evet ama buyuten anne olacak. Hanginiz yardima ihtiyaci oldugunda yaninda olacaksiniz?Hayatta hiçbirşey in garantisi yok bundan 16 yıl önce 45 yaşında hamile kalan akrabam kara kara gelinimle nasıl aynı dönemlerde dogururumun utancını yasiyorken ( suan oglu 16 yaşında ) 30 yaşındaki en büyük oğlu gizli kalpten vefat etti. Hayatta başımıza neler geleceğini bilemiyoruz. Kürtaj yap diye akıl verek insanlar diğer evlatlarının yaşama garantisini de veriyor mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?