40 yaşından sonra hamilelik...

Bilemiyorum ki
Zor 3 çocuk olayı
Keşke hepsine eşit imkanlar verebilseniz
Gerçi artık okuyunca da bir şey değişmiyor

Bilemiyorum ki
Zor 3 çocuk olayı
Keşke hepsine eşit imkanlar verebilseniz
Gerçi artık okuyunca da bir şey değişmiyor

Bizim vereceğimiz imkanlar mutlaka eşit olacak, asla haksızlık yapmam, birine vereceğim imkanı diğerine veremeyeceksem hiçbirine verilmez. Ama kendi başarılarıyla üzerine koyarlarsa o farklı tabi.

Aldırın lütfen saçmalamayın. Zaten iki tane cocugunuz var bagira bagira plansiz bi gebelik ne gerek var mutsuz bi insan daha yaratmaya. Sizin açınızdan bakacak olursam da şurada ağız tadiyla yasayacaginiz maksimum on sene var. Ondan sonra tansiyon şeker yakini görmeme bel boyun agrisi ayak agrisi gider ayak bi rahat etmeseniz mi şu dünyada acaba?

Şunu da ekliyim acun falan degilseniz maddi durumunuz cok cok iyi degilse 3 cocugu mutlu edecek imkanlariniz yoktur. Surekli ders calis ondan sonra sürekli ise git boyle bi düzende insanin mutlu olmasi imkansiz. Zaten insanlar mutlu olmadigi icin hayatlarinda bi heyecan olmadigi icin fakirlikten cocuk yapiyor kendine umutsuzca bi eğlence arayışı bu ülkede çocuk yapmak. Akli olan bir taneyi bile titreye titreye yapar.

Son düzenleme:

Neden on senem olsun ki, annem 70 yaşında hala sırt çantasıyla gezilere gider.

Neden on senem olsun ki, annem 70 yaşında hala sırt çantasıyla gezilere gider.

40inda 3.yu mu dogurdu anneniz. Vucudun da bi yipranma payi var. Ben hic gormuyorum oyle avrupai yaslilar. Ortalama olarak 40 indan sonra yakin görünmez ağrılar baslar. Dediğiniz casede bile anneniz gibi gezilere gidebilmeniz icin 50 yi beklemek durumunda kalacaksiniz bebeğiniz oldugu icin. Ayrica bazi seyler agzin tadi yerindeyken guzel. 70de insan tat bile almiyor :) Bi yanda mantik hayatin gercekleri var öbür yandan bebek sevmek isteme gibi sacma bi heves var sadece. Akılcı yaklasmanizi tavsiye ederim.

Haklısınız belki de bilemiyorum kafam karışık. Biz gezmeyi, eğlenmeyi seven bir aileyiz. Yerimizde pek durmayız, çocuklar küçükkende bu böyleydi. 3 ve 5 yaşındaki çocuklarla nerde akşam orda sabah 20 gün gezdiğimizi bilirim.
Kısıtlanırmıyım, mutsuz olurmuyum, çocuklara yansır mı bu durum düşünülmeli...

Elinizdeki mevcut 2 cocugunuza layıkıyla bakmayı amaç edinin hayat kalitelerini düşürmeyin 3. Yu yaparak , prezervatifi ilişkinin sonunda degil başından itibaren takın. Hamile kalınca da doğurmaya mecburmus gibi davranmayı bırakın Allah aşkına ya. (Bunu konu sahibini tek çıkar yol doğurmakmis gibi tek yönde yönlendiren insanlara söylüyorum.)

muhteşem yazmışsınız, ne güzel bir bakış açısı

Bence daha önce kürtaj yaptirmadiginiz için dogurmaya şartlanmissiniz. Siz biraz düşünün şu devirde imkanları 3e bölmek hic mantikli degil kaldi ki insan istifi gibi her yer baska baska virusler cikmasi olasi. Biraz daha ayaklariniz yere basmali artik bence nerde aksam orda sabah devam edebilcek bi dünyada degiliz artik tatile giderken bile on defa dusunuyoruz ölür müyüz kalir miyiz diye. Cocuklariniz bundan on sene sonra kendilerine haksizlik edildigini çok rahat düşünebilirler. Siz z kusagi kafasinda olmadiginiz icin bu ihtimali düşünemiosunuz. Ha ayni yastayiz ben ne bilirim o mantikla ama benim kafam hep bi 15 sene daha genç olmustur

Bir çocuğunuzu özel okula gönderip diğerini göndermemek yanlış olur bence

Yani Doğum işin en kolay kısmı bence. Doğumdan sonraki dönemi psikolojiniz ve bünyeniz kaldırır mı? 10 yıl sonra da evde ufak bir çocuk olacak enerji yeter mi? Bunlara iyi hazırlanmak lazım. Falanca doğurdu, filanca büyüttü ile olmuyor bu işler, herkes farklı sonuçta.
Bu sıralar derin sularda arkadaşımızın önerdiği “iyi aile yoktur.” kitabını okuyorum ve beni o kadar etkiledi ki çocuklar konusundan iyice hassaslaştım ben. Tabii ki moral çok önemli ama gerçekçi bakmanın, olumlu olumsuz yanları tartmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Yani evet 50 yaşında da doğuran var ama bir de çocuk açısından bakmak lazım. Ülkemiz psikolojik olarak insanı çökerten bir ülke, ben enerjik 60 yaşında kimseyi görmedim etrafımdaki yaşlılarda. Hepsinin içi geçmiş.
Çocuk ileride büyüyenler gittiğinde size yoldaş olacak canlılar hiç değiller, onlar da birey ve kendi hayatları olacak. Bu bakış açıları çocuklara gereksiz bir sorumluluk yüklüyor.
Hele ki maddi imkanlarınızda düşüş olacaksa çok iyi plan yapmalısınız. Bizim insanımızda kervan yolda düzülür mantığı olduğundan plansız programsız çocuk yapmaya da büyütmeye de çok meraklıyız. Doğsun büyür düşüncesi bana çok abes ve yanlış geliyor.
Niyetim sizi üzmek değil, burada sadece olumlu bakış açısı sunanlardan daha farklı yönden bakmaya çalışıyorum.
Ben hamile kaldığım bebeği aldırmam, aldıramam ama hamile kalmamak için de ciddi korunurum.
Kamu spotu: lütfen çift yönlü korunun. Çocuk düşünmüyorsanız hem erkek hem de kadın çift yönlü korunmalı.

Hayatta hiçbirşey in garantisi yok bundan 16 yıl önce 45 yaşında hamile kalan akrabam kara kara gelinimle nasıl aynı dönemlerde dogururumun utancını yasiyorken ( suan oglu 16 yaşında ) 30 yaşındaki en büyük oğlu gizli kalpten vefat etti. Hayatta başımıza neler geleceğini bilemiyoruz. Kürtaj yap diye akıl verek insanlar diğer evlatlarının yaşama garantisini de veriyor mu ?

Ben duydum, torun bakacak yaşta, cık cık cık vs. vs. diyorlar başkalarının işine burnunu sokmayı seven bazı yaşlı teyzeler
Bu çevrenizin medeniyet ve kültürel seviyesi ile ilgili sığ bı yaklaşım.

Zibilyon tane kadın 40 dan sonra doğum yapıyor.

Sizde mi yoksa böyle düşünceye sahiptiniz de şu an tereddüt yaşamanızın nedeni bu mu?

'' Çocuk bana dede mi diyecek'' der büyük ihtimalle 44 yaşında ama daha büyük gösteriyor. Ay hiç fikrim yok..
Benzer bir kaygıyı eşi kendinden yaşça büyük bir arkadaşım da yaşıyor. Ama insan ömrü o kadar uzadı ki artık 40 yaş genç sayılıyor. Endişelenmeniz çok insani bunu hiç düşünmeseniz çok daha kötü olurdu. Sırf bu yüzden düşündüğünüzden çok daha güzel bir çocuk yetiştireceksiniz

Kimse kimsenin garantisini veremez elbette. Peki siz yeni bebek doğuran annenin yaşam garantisini verebilir mısınız? Burada okuduklarım hep bebek acısından bakıyor. Ana rahmine düşen cana kıymayalım mantığında. Annenin, diğer çocukların, babanın psikolojisi ya da 8 sene sonra eve tekrar bebek gelmesiyle evde değişecek dengeleri düşünen az kişi var. Doğan her bebek bir şekilde büyür evet ama buyuten anne olacak. Hanginiz yardima ihtiyaci oldugunda yaninda olacaksiniz?

Sevgili konu sahibi bir an önce eşinizle durumu paylaşıp bir karara varmaya çalışın. Herkesten önce kendi durumunuzu değerlendirin lütfen. Size mantıklı geliyorsa kararınızın arkasında mutlaka durursunuz. Ama mantıklı değil ve yiparanacahinizi düşünüyorsanız geri dönüşü olmayan bir yola gireceksiniz. Araştırmalara göre kendi kararıyla kürtaj olan kadınların %95i bundan pişmanlık duymuyormuş. Başkalarının zorlamasıyla bebek aldıran anneler için elbette durum çok acı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…