- 2 Temmuz 2013
- 4.088
- 8.665
- 358
Bende eskiden 30 yaşında anne olmayı düşünürdüm.
Ama tahminen nasipse 36 37de olacak. Olsun demekki öylesi iyi olacaktır. Kimseyle kendimi kıyaslamıyorum . Çoğu arkadaşım ya 1 ya 2 çocuklu.
Bende daha hiç yok. Önemli olan hayırlısı olsun.
40 yaşında anne olmak gayet normal artik. Eskidenmiş geç algısı. 30lu 40li yaslarda anne olan cok kadin var. Geç olsun güç olmasın demişler..
Bu da bir seçenek. Kararı elbette konu sahibi ve eşi verecek. Ancak sürpriz bir gebelik yaşadı diye doğurmak mecburiyetinde hissetmesini istemem. Gercekten büyütmek istiyorsa sözüm yok ama bazı dayatmalar sebebiyle doğurmak zorunda kalırsa yıkımı biz değil kendisi yaşayacak. O da arada buyur diyen hickimse ihtiyaç duyduğunda yanında olmayacak. 1, 2, 3 veya 5. bebek fark etmez, isteyerek ya da istemeyerek olsun unutmamamız gereken detay şu; o doğduğunda bir bebek olacak ama yetişkin bir insan olacağı günleri de hesap etmek gerekiyor. Duygusallıktan öte mantıkla bakmak gerektiğini düşünüyorum.Aldırsın diyorsunuz yani ?
Aynı düşüncede değilim sizinle. Bir cana kıymaktan bahsedilince gerisini okuyamıyorum. İyi geceler sizeBu da bir seçenek. Kararı elbette konu sahibi ve eşi verecek. Ancak sürpriz bir gebelik yaşadı diye doğurmak mecburiyetinde hissetmesini istemem. Gercekten büyütmek istiyorsa sözüm yok ama bazı dayatmalar sebebiyle doğurmak zorunda kalırsa yıkımı biz değil kendisi yaşayacak. O da arada buyur diyen hickimse ihtiyaç duyduğunda yanında olmayacak. 1, 2, 3 veya 5. bebek fark etmez, isteyerek ya da istemeyerek olsun unutmamamız gereken detay şu; o doğduğunda bir bebek olacak ama yetişkin bir insan olacağı günleri de hesap etmek gerekiyor. Duygusallıktan öte mantıkla bakmak gerektiğini düşünüyorum.
Okuyamayacağınız seyi jeden sorduğunuzu anlayamadım ama size de iyi geceler.Aynı düşüncede değilim sizinle. Bir cana kıymaktan bahsedilince gerisini okuyamıyorum. İyi geceler size
Şu yaşımdayım hiç ayiplayan görmedim, duymadım.Orası öyle, ayıplayanda çok fazla duyduğum gördüğüm kadarıyla
+1İlk başta hayırlı olsun , umarım kolaylıkla büyütürsünüz.
İkinci yorumum konu sahibine değil , kızlarınızla büyütürsünüz yazan yorumlar gördüm . Kız çocuğu diye ya da lise çağında diye hiçbir çocuk kardeşinin sorumluluğunu üstlenmek zorunda değil . Kimse kızına güvenip çocuk yapmamalı. Bu tarz konularda kız çocuğu da varsa konu sahibine bu yorumu kaçınılmaz olarak görüyorum . Büyük kız çocuğun küçük bir kardeşi olsa da , ergen de olsa çocuk ve kardeşine bakmak zorunda değil .( İlk başta da dediğim gibi konu sahibi , yorumum size değil.)
Bende 1 yıllık evliyim, 37 yaşındayım, sanki çocuğum olmaz diye düşünüyordum bu başlık umut verdi bana. Gerçi henüz istemiyorum çocuk ama.Ben geç evlendiğim için ikisi de 40 sonrası bebeleri
37 yaş çocuğum olmaz demek için erken değil mi?Bende 1 yıllık evliyim, 37 yaşındayım, sanki çocuğum olmaz diye düşünüyordum bu başlık umut verdi bana. Gerçi henüz istemiyorum çocuk ama.
Sizin açınızdan güzel ama çocuk açısından handikap olacak bir durum. Herkesin annesi babası gençken, onun anne babası yaşlı olacak. Etrafımda bu durumda çok arkadaşım var ve bu durum onlar için hep üzücü oldu.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Inşallah sağlıklı, hayırlı bir evlat olur.
Bi arkadaşım var 41 yaşında bebeği b6 aylık çok tatliş. Çok zorlu kolik bi bebek ama Rabbim verince her şeye gücü yetiyo.40 yaşındayım ve 6 haftalık hamileyim. 2 kızım var 8 ve 10 yaşlarında. Daha eşime söyleyemedim, tam kızları büyüttük gezeriz tozarız diye planlar yaparken büyük bir şok yaşadım. Bu yaştan sonra yapabilir miyim, zor olurmu düşünceler sardı beni. Varmı aranızda 40 tan sonra doğum yapan?
Teyzem 44 de 2. Yi doğurdu
Doğal yoldan
Şu an arkadaşı gibi
Ve geç yaşta Doğum yapmak çok sağlıklı vücudu yeniliyor tazeliyor diye duymuştum.
Ne güzel 3 çocuğunuz olacak
Maddi manevi bir sıkıntınız yoksa güle güle büyütün inşallah
39 yaşında anne oldum kimse beni ayiplamadi aksine herkes çok mutlu oldu. Artık 2020 yılındayız insanlar geç evlenip geç çocuk sahibi oluyorlar. Ayiplama eskidenmis. Hiç ayiplayan duymadım. Ayiplayanlar kaldıysa cahil eğitimsiz kişilerdir. Bu yaşta ilk evladıma sahip olduğum için çok memnunum. Hayatımı gençliğimi doya doya yaşadım. Okudum meslek sahibi oldum çok şükür siz de çevrenizde böyle kişileri barindirmayin bence o düşünceler cooook eskilerde kaldıOrası öyle, ayıplayanda çok fazla duyduğum gördüğüm kadarıyla
İlk başta hayırlı olsun , umarım kolaylıkla büyütürsünüz.
İkinci yorumum konu sahibine değil , kızlarınızla büyütürsünüz yazan yorumlar gördüm . Kız çocuğu diye ya da lise çağında diye hiçbir çocuk kardeşinin sorumluluğunu üstlenmek zorunda değil . Kimse kızına güvenip çocuk yapmamalı. Bu tarz konularda kız çocuğu da varsa konu sahibine bu yorumu kaçınılmaz olarak görüyorum . Büyük kız çocuğun küçük bir kardeşi olsa da , ergen de olsa çocuk ve kardeşine bakmak zorunda değil .( İlk başta da dediğim gibi konu sahibi , yorumum size değil.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?