40 yaşından sonra hamilelik...

İlk başta hayırlı olsun , umarım kolaylıkla büyütürsünüz.

İkinci yorumum konu sahibine değil , kızlarınızla büyütürsünüz yazan yorumlar gördüm . Kız çocuğu diye ya da lise çağında diye hiçbir çocuk kardeşinin sorumluluğunu üstlenmek zorunda değil . Kimse kızına güvenip çocuk yapmamalı. Bu tarz konularda kız çocuğu da varsa konu sahibine bu yorumu kaçınılmaz olarak görüyorum . Büyük kız çocuğun küçük bir kardeşi olsa da , ergen de olsa çocuk ve kardeşine bakmak zorunda değil .( İlk başta da dediğim gibi konu sahibi , yorumum size değil.)

Son düzenleme:

Herkesin benden farklı düşündüğü ve kendi düşüncesini bana dayattığı bu coğrafyada...
Seni arkamdaki dağ gibi hissediyorum

Reactions: 000
Anneannem 47 yaşında 10.çocuk olarak annemi doğurmuş. 95 yaşından sonra vefat etti. Yani torunlarının hepsini gördü.
Daha erken vefat etseydi bile annemin abileri ablaları varmış arkasında. Sırtı yere gelmezdi yani.
Şimdi ben 34 yaşında tüp bebek tedavisi görüyorum. Biraz önce karnımdan üç tane iğne vurdum. Doğal yolla olması nasıl bir mucize. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

Aldırsın diyorsunuz yani ?
Bu da bir seçenek. Kararı elbette konu sahibi ve eşi verecek. Ancak sürpriz bir gebelik yaşadı diye doğurmak mecburiyetinde hissetmesini istemem. Gercekten büyütmek istiyorsa sözüm yok ama bazı dayatmalar sebebiyle doğurmak zorunda kalırsa yıkımı biz değil kendisi yaşayacak. O da arada buyur diyen hickimse ihtiyaç duyduğunda yanında olmayacak. 1, 2, 3 veya 5. bebek fark etmez, isteyerek ya da istemeyerek olsun unutmamamız gereken detay şu; o doğduğunda bir bebek olacak ama yetişkin bir insan olacağı günleri de hesap etmek gerekiyor. Duygusallıktan öte mantıkla bakmak gerektiğini düşünüyorum.

Aynı düşüncede değilim sizinle. Bir cana kıymaktan bahsedilince gerisini okuyamıyorum. İyi geceler size

Kızım 17 oglum 13 yasına girecek. 3.bebeğimde 9aylık.Ben 38yaşındayım. İyi ki doğurmuşum diyorum. Hele bu pandemi döneminde öyle iyi geldiki evimize. Doğal antidepresanimiz oldu.. İyiki dogmuş canım yavrum.. Bende bu dönemde kendimi gençleşmiş ve enerjik hissediyorum. Darısı sizin başınıza inşallah. Hayırlı olsun

+1

Halam 43 ünde doğurdu. Menopoza giriyorum sanarken bebe olmuş 3 4 aylık ahaha.

Kuzenim 13 14 yaşlarındaydı o büyüttü kardeşini. Bildiğiniz annelik yaptı. Gayet de güzel büyüdü fidan boylu yakışıklı bi oğlan oldu. Şimdi halama arkadaşlık ediyor. Sizde keyifle büyütürsünüz eminim.

Evet işte benim de en çok üzerinde düşündüğüm nokta bu. Çocuk annem babam yaşlı diye üzülürmü. Şimdiden planlara başladım kafamda spor, diyet, dolgu, botox kaç yaşına kadar idare eder diye

Bi arkadaşım var 41 yaşında bebeği b6 aylık çok tatliş. Çok zorlu kolik bi bebek ama Rabbim verince her şeye gücü yetiyo.

Maddi yönden sıkıntıya girmeyiz ama hayat standartlarımızda düşüş olur. Seneye ortaokula başlayacak kızım için özel okul düşünüyordum belki onu gönderebilirim ama peşinden bi tane daha kız var onu gönderemem. Diğer yandanda hep devlet okulunda okumuş olan kuzenim ODTÜ yü kazandı bu yıl, devlet okulunda da olur, okuyacak heryerde okur diye kendimi ikna etmeye çalışıyorum.

Orası öyle, ayıplayanda çok fazla duyduğum gördüğüm kadarıyla
39 yaşında anne oldum kimse beni ayiplamadi aksine herkes çok mutlu oldu. Artık 2020 yılındayız insanlar geç evlenip geç çocuk sahibi oluyorlar. Ayiplama eskidenmis. Hiç ayiplayan duymadım. Ayiplayanlar kaldıysa cahil eğitimsiz kişilerdir. Bu yaşta ilk evladıma sahip olduğum için çok memnunum. Hayatımı gençliğimi doya doya yaşadım. Okudum meslek sahibi oldum çok şükür siz de çevrenizde böyle kişileri barindirmayin bence o düşünceler cooook eskilerde kaldı
[/QUOTE]

İlk çocuk olunca durum farklı olur tabi ama 3. çocukta ayıplanırım kesin. Başta annem hayatın bitti artık düşüncesiyle yaklaşacaktır.

Küçük kızım kardeş çok istiyor, her seferinde anne minik kardeş istiyorum derdi. Çok şefkatli bir çocuk. Oyuncak bebeği var gerçek bebeğe benzeyen kucağıma verir anne gerçek bebek gibi ilgilen bu benim kardeşim der. Çok sevinecektir ve ilgili olacağına inanıyorum ama asla zorlamayla değil. Zaten çocuklara yıkılacak bir sorumluluk değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…