4000 tl ile ev geçinir mi?

Bence bu biraz sizin beklentinizle alakalı,biraz hangi ilçede oturduğunuzla,bazı bölgelerde pazarı bile pahalı oluyor.Kendinize ait eviniz olması çok iyi çünkü kiralar çok uçuk

asgari ücretle tek maaşla ev krediside yüksek ödedğimiz halde çok şükür gecınıyoruz
Valla maasallah neye ne kadar harciyorsunuz detaylandirir misiniz? Ev kredisi odeyip bir de asgari ucretle inanilmaz geliyor bana bunun sirrini merak ediyorum ciddi manada

4 bin tl maaşı var eşimin, ben yakın gelecekte çalışmayı düşünmüyorum, sınavlarım var .

kira vermeyeceğiz eşimin evi var . ama istanbula yeni yerleşeceğim için hiç bir fikrim yok, hep istanbul pahalı diyor insanlar.

öyle çok yüksek standartta yaşama beklentimizde yok...
Aynı maaşla 3 çocuk var ev araba kendimizin geçinip üzerine birde birikim yapiyoruz çocukların geleceği için İstanbul gibi büyük bı yer değil ama yeme içme giyim aşağı yukarı aynıdır fiyat olarak

Sartlarimizi eşit sayarsak ev sahibi olduğumuz için üzerine para bile kalması lazım çocuk da yokmuş

Birikim yapın çocuk olunca çok zor oluyor birikim yapmak :)

asgari ücretle tek maaşla ev krediside yüksek ödedğimiz halde çok şükür gecınıyoruz

Asgari ücretle çeyrek alabilen kimse çıksın ortaya:KK70: asgari ücret 1600 oldu sanırım. Çeyrekte 450 mi? Kim o 1150 ile geçinebilen baba yiğit?
Ben çeyrek dedim de(Bu tarz konularda oyle uyeler hep oluyor,okuyorum) al sana babayigidin kralı:D adyas asgari ücretle ev kredisi oduyormus valla helal olsun.Isin sırrı neyse bilmek isterim

Bende sakaryada oturuyorum eşim 3000 tl maas aliyor ev aldik kredi karti oduyoruz evi oduyoruz suan bize yetmiyo esim ek ise gidiyor anca oyle rahat ediyoruz. 4000lede gecinilebilir eger borcunuz yoksa. Ben lüx nedir bilmiyorum suan borclarimiz bitene kadar. Sende biraz dikkat edersin harcamalarina

Adanada yasiyorm. Istanbul kdr olmasada herseye zam geldigi icin hayat zorlasti. 2.000 tl ile geciniyoruz.

Gerekirse ben yemiyorum ama cocugum icin aliyorum yani.

O zaman geçiniyor değil geçinemiyor oluyorsunuz. Yarın bir gün o çocuk büyüyecek. Yanlış anlamayın sitemim size değil açlık sınırının altındaki insanları şükürle kandırıp şu hale sokanlara. Kimsenin zamlardan bir şikayeti yok!

Az önce Venezuella liderini Nusrette et yerken gördüm. Boğazında da kalmadı, millet açlıktan ölüyor adamın umru değil! Resmen bu yaşadıklarımız şaka mı rüyada mıyım anlam veremiyorum!

Ben geçinemem, net!
Çünkü çocuklarımın masrafı zaten bu meblanın yarısından fazlası.
Faturalar, zorunlu temel gıdalar eklendiği anda eksiye düşerim.
Bir şekilde nefes alırım ama, yaşamam.

Asgari ücretle çeyrek alabilen kimse çıksın ortaya:KK70: asgari ücret 1600 oldu sanırım. Çeyrekte 450 mi? Kim o 1150 ile geçinebilen baba yiğit?

Geçiniyorsun da işte her gün makarna, bulgur yiyen, dışarıda oturup bir kahve dahi içmeyen, hep evde oturan da geçiniyorum diyor. Aylık 15 bin kazanıp geçinemiyorum diyen de var. Çünkü hayat standartları farklı. Yani asgari ücretle geçinen eti ayda bir ya da Kurban bayramlarından kalanlarla yesem de olur, dışarıda kahve içmem ne olacak evde içerim diyor mesela. 15 binle geçinemeyen de gidip ucuz bir mağazadan giyinmek istemiyor. Ya da her hafta sonu brunch'a gidebiliyor mesela çünkü öyle alışmış, rutini bu. Rutinini yapamayınca da zorlanıyor, geçinemiyorum diyor gibi. Herkesin alıştığı bir standart var, 15 bin geliri olan adama "Geçinemiyorsan X yerden uygun fiyata al" diyemezsin giymez yani.

Geregi kadar hepsini aliyorum. Esim sadece calisiyor. Gerektiginde ucuz aliyorum yani. Etim baligim olur. En fazla 400 dur market alisverisim. Yetiyor coi sukur istanbulda yasiyorum. Gerekirse ben yemiyorum ama cocugum icin aliyorum yani.

Sen geçinemiyorsun ki ablacım. Ben yemem çocuğum yesin geçinmek olmuyor, kıt kanaat idare ediyorsunuz demek oluyor. Geçinebilmen için senin de bunları düşünmeden rahat rahat yiyebilmen lazımdı. Hoş bu kadar pahalı olmasa her şey keşke de insanlar rahat rahat geçinse.

Geregi kadar hepsini aliyorum. Esim sadece calisiyor. Gerektiginde ucuz aliyorum yani. Etim baligim olur. En fazla 400 dur market alisverisim. Yetiyor coi sukur istanbulda yasiyorum. Gerekirse ben yemiyorum ama cocugum icin aliyorum yani.

Geçinemiyorsunuz işte. Çünkü haftada bir et, balık yemek, canı çekince dışarıya çıkmak, istediği meyveyi, kuruyemişi almak lüks değil insani ihtiyaçtır. Burada kendimizi yırtıyoruz ama bunları lüks sanan arkadaşlar var. Hayır efendim değil. Geçiniyor olsaydınız siz de kendinizden kısmaz doya doya üç aile bireyi de etinizi yerdiniz.

Bu gercekten size bagli. Bu zamana kadar nasil bi hayat standardiniz vardi ? Luks yasadiysaniz yetmez, fazla beklentisi olmayan bi hayat yasadiysaniz yeter- ki oyle de belirtmissiniz
Astoria Astoria nin da dedigi gibi luks yasayan gidip ucuz bi yerden alisveris yapmaz asgariyle gecinen de kurban eti yer tum sene
İs sende bitiyor yani
Keske herkes hakettigi gibi yasasa.

Sen geçinemiyorsun ki ablacım. Ben yemem çocuğum yesin geçinmek olmuyor, kıt kanaat idare ediyorsunuz demek oluyor. Geçinebilmen için senin de bunları düşünmeden rahat rahat yiyebilmen lazımdı. Hoş bu kadar pahalı olmasa her şey keşke de insanlar rahat rahat geçinse.
Yinede cok sukur diyorum. Etim baligim tavugum oluyo. İki dilim yiyecegime bir dilim yiyoruz. İdareli olmakta fayda var. Yapacak birsey yok.
Geçinemiyorsunuz işte. Çünkü haftada bir et, balık yemek, canı çekince dışarıya çıkmak, istediği meyveyi, kuruyemişi almak lüks değil insani ihtiyaçtır. Burada kendimizi yırtıyoruz ama bunları lüks sanan arkadaşlar var. Hayır efendim değil. Geçiniyor olsaydınız siz de kendinizden kısmaz doya doya üç aile bireyi de etinizi yerdiniz.
Cok sukur hayattayiz. Azda olsa giriyor bogazimiza.

O zaman geçiniyor değil geçinemiyor oluyorsunuz. Yarın bir gün o çocuk büyüyecek. Yanlış anlamayın sitemim size değil açlık sınırının altındaki insanları şükürle kandırıp şu hale sokanlara. Kimsenin zamlardan bir şikayeti yok!

Az önce Venezuella liderini Nusrette et yerken gördüm. Boğazında da kalmadı, millet açlıktan ölüyor adamın umru değil! Resmen bu yaşadıklarımız şaka mı rüyada mıyım anlam veremiyorum!
İdareli harcamayi ogrenince bal gibi gecinir. Nusretde degil mahalle kasabindan alir yer etini. Cok zengin bir aile degiliz evet. Ama disaridaki insanlari gorunce onlara kiyasen zenginiz. Ogullarim ve benim bogazima hersey girer kirada degiliz sukur 5 cesit meyve degil ama iki cesit oluyor. Yinede halime bin sukur ac degiliz acikta degiliz. Sosyal hayat barlar meyhaneler degil bizim icin parkta oturup, termostaki cay bile luks bizim icin bunlar luks evet geciniyoruz cok sukur

İdareli harcamayi ogrenince bal gibi gecinir. Nusretde degil mahalle kasabindan alir yer etini. Cok zengin bir aile degiliz evet. Ama disaridaki insanlari gorunce onlara kiyasen zenginiz. Ogullarim ve benim bogazima hersey girer kirada degiliz sukur 5 cesit meyve degil ama iki cesit oluyor. Yinede halime bin sukur ac degiliz acikta degiliz. Sosyal hayat barlar meyhaneler degil bizim icin parkta oturup, termostaki cay bile luks bizim icin bunlar luks evet geciniyoruz cok sukur
Neyse siz beni anlamadınız. Hayırlısı.

Back
X