- 30 Kasım 2015
- 73
- 76
- 88
- Konu Sahibi musmutlu8787
-
Annesine soyledim yanlis oldugunu fikrimi o da sen de bi konus dedi. Cocuk durmadan bana ses kaydi atiyor cok uzulmus saclarinin kesildigine.ben de bu durumda nasil davranmam gerektigini sordum.anlamadim ki nasil boyle acitasyon bir hal aldi konum. Annesini de cok severim laf soyletmem kimseye de zit dusuncelerimiz olsa da.tesekkurler fikirleriniz icin.bu çocuğun annesi burayı okusa ne kadar da üzülürdü kimbilir.
Annesine soyledim yanlis oldugunu fikrimi o da sen de bi konus dedi. Cocuk durmadan bana ses kaydi atiyor cok uzulmus saclarinin kesildigine.ben de bu durumda nasil davranmam gerektigini sordum.anlamadim ki nasil boyle acitasyon bir hal aldi konum. Annesini de cok severimbu çocuğun annesi burayı okusa ne kadar da üzülürdü kimbilir.
Bu cocugun renk renk ojeleri var kiyafetine kadar surer hatta kendi surer o kadar tecrubesi var herneyse. Zaten acaba abarttimmi diye sormustum cevabiniz icin tesekkurler.ojeyi makyaj olarak görmüyorum.. hemen her çocuk o yaşlarda özenmiştir ojeye.. ben de 6 yaşındayken halamdan istemiştim sürmesini.. ilk nazar boncuklu küpemi de o yaşta takmıştım.. kadın olmadım bunları yaptım diye abartmayın :) bunun yanında o yaş grubunda "güzellik" zaten dikkat çeken bir şey.. saçları uzun olsun, güzel giyinsin her çocuk ister neticede.. annenin odasına tv koyması ve geri kalan bir çok şeyi elbette ki yanlış ama bir ojeyle de kadın olunmuyor yahu ne kadar abartmışsınız..
peki madem bu konu açılmış ben de fikrinizi alayım,
kız çocuklarının kulağının delinmesi/küpe takılması hakkında ne düşünüyorsunuz?
5-6 yaşındaki kızınız kulağını deldirmek isterse ne tepki verirsiniz?
ne alaka ya. istismara uğrayan erkek çocukları nasıl oluyor peki.
herkes ne kadarda abartmış
Siz böyle yazınca 4 yaşındayken annemden gizli komşu teyzemize gidip kulağımı yorgan iğnesiyle deldirdiğim gün geldi aklıma:)
Evet çocuklar bir dönem dış görünüşlerine önem veriyor, küpeydi süstü, bir geçiş dönemi olduğunu kabul ediyorum lakin yine de oje kimyasal bir madde, bende küçük bir çocuğun oje sürmesini istemem, bazı şeylere izin verince devamı geliyor, 10 yaşında ince kadın çorabı giyip saçlarını sarıya boyatan kız çocukları da görüyorum çevremde, çocuklar böyle şeyleri çabuk yaşayıp tüketmemeli.
Konuya gelirsek bebeğin saçının sağlık sebeplerinden kesildiği, daha sonra çıkacak saçların daha sağlıklı olduğu söylenip konu kapatılabilirdi, üstünde fazlaca durup mesele yapmaya gerek yoktu bence.
peki madem bu konu açılmış ben de fikrinizi alayım,
Ben bu kararin çocuğa bırakılmasindan yanayım ,onun bedeni onun tercihi olmali
Tabi biraz daha büyüdükten sonra :)
Annem benim kulagimi 3yasinda delmis bizzat kendi elleriyle. Kardesimin daha yasina basmadan deldirdik. Kupe de yanlis olan ne suan ben de bunu anlamadim. Kupe vs oje. Kupe cidden cok masum birsey. Sanirim anlamadim neyi sormak istediginizi.peki madem bu konu açılmış ben de fikrinizi alayım,
Bir yoruma bile bu kadar tepki veriyorsanız başka durumlarda nasıl tepki vereceğinizi kestiremiyorum.konuyu açma amacınız bu değil miydi ilginç.Baskalrinin cocuguna ders vermek. Tesekurler hanimefendi. Ben de 5,5,yasindaki kuzenimi bi kenara cekip gel bakalim sen nasil benim bebisime boyle dersin diye fircalayacaktim.gercekten beni cok buyuk bir yanlistan kurtardiniz.
Ama bu kalici bir degisiklik olacak bedeninde, yani 10 yasinda izin versem de hala cocuk olacak, ben hep 18 yasindan sonra kendisi karar versin diyordum, dovme mi yaptirir kulak mi deldirir ne yapacaksa... ama simdi sinifindaki bütün cocuklar kupeli ve ben yasakci, kötü anne modundayim.
Annem benim kulagimi 3yasinda delmis bizzat kendi elleriyle. Kardesimin daha yasina basmadan deldirdik. Kupe de yanlis olan ne suan ben de bunu anlamadim. Kupe vs oje. Kupe cidden cok masum birsey. Sanirim anlamadim neyi sormak istediginizi.
Kuzenimi yarin gorecegim.bu yuzden telefonda konusmak yerine yuzyuze konusayim dedim. Ben bu konu uzerinde durmadim ama 2gundur bana mesaj yolluyor neden kestirdiniz diye belli cok uzulmus dert etmis.soyledigi sey guzel olmamis gormek istemiyorum.o yuzden cok ciddiye aldim evet tepkisini.onu da kirmamak icin ben de oyle ayakustu konusmayim yanina gidince en faydali sekilde nasil davranmaliyim diye sordum burada. Bazi arkadaslar farkli yerlerden vurmaya baslayinca ben de kaptirdim kendimi bakalim nolacak. Yoksa suan soruma cevap buldum. Tesekkurler mune cevabin icin.Siz böyle yazınca 4 yaşındayken annemden gizli komşu teyzemize gidip kulağımı yorgan iğnesiyle deldirdiğim gün geldi aklıma:)
Evet çocuklar bir dönem dış görünüşlerine önem veriyor, küpeydi süstü, bir geçiş dönemi olduğunu kabul ediyorum lakin yine de oje kimyasal bir madde, bende küçük bir çocuğun oje sürmesini istemem, bazı şeylere izin verince devamı geliyor, 10 yaşında ince kadın çorabı giyip saçlarını sarıya boyatan kız çocukları da görüyorum çevremde, çocuklar böyle şeyleri çabuk yaşayıp tüketmemeli.
Konuya gelirsek bebeğin saçının sağlık sebeplerinden kesildiği, daha sonra çıkacak saçların daha sağlıklı olduğu söylenip konu kapatılabilirdi, üstünde fazlaca durup mesele yapmaya gerek yoktu bence.
Sanırım kızınızın küpe isteğine pes etmek zorunda kalacaksınız ama makyaj malzemeleri, oje vb kozmetik ürünleri için çocuklarla konuşmak gerekiyor, gerçekten çok sağlıksız ve ciltleri çok genç yaşta dönüşü olmayan hasarlar görüyor, ben ufacık kızların yüzünde fondöten görünce üzülüyorum, ciltlerine yaptıkları kötülüğü bilemiyorlar.Ama bu kalici bir degisiklik olacak bedeninde, yani 10 yasinda izin versem de hala cocuk olacak, ben hep 18 yasindan sonra kendisi karar versin diyordum, dovme mi yaptirir kulak mi deldirir ne yapacaksa... ama simdi sinifindaki bütün cocuklar kupeli ve ben yasakci, kötü anne modundayim.
Aynen katılıyorum ,kendi başlarına tüm ihtiyaçlarını karşılayacak hale geldiklerinde ne istiyorlarsa yapsınlar ,belki ileride kulağım niye delik diye soracak
Sanırım kızınızın küpe isteğine pes etmek zorunda kalacaksınız ama makyaj malzemeleri, oje vb kozmetik ürünleri için çocuklarla konuşmak gerekiyor, gerçekten çok sağlıksız ve ciltleri çok genç yaşta dönüşü olmayan hasarlar görüyor, ben ufacık kızların yüzünde fondöten görünce üzülüyorum, ciltlerine yaptıkları kötülüğü bilemiyorlar.
Annem benim kulagimi 3yasinda delmis bizzat kendi elleriyle. Kardesimin daha yasina basmadan deldirdik. Kupe de yanlis olan ne suan ben de bunu anlamadim. Kupe vs oje. Kupe cidden cok masum birsey. Sanirim anlamadim neyi sormak istediginizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?