- 17 Şubat 2018
- 7.094
- 16.431
- 248
Yorumunuzu gerçekten çok hak vererek okudum. Ben de evlendim veya çocuğum var diye hayatım bitmiş gibi düşünmek istemiyorum şahsen. Ki eşim de diyor illa beni bekleme, çık gez, arkadaşlarınla istediğini yap diyor ama arkadaşlarım aynı sizin kafada.Eşinizin geleneksel tatil günleri hiç de rahatsız edici değil bence..
Ama sizin dediğiniz de çok doğru.. Kadınlar neden evlenince içi geçmiş, hiçbirşeyi haketmiyor ya da yapamaz gibi davranıyor??
Geçen bir arkadaşımla telefonda konuşurken "bebeğim biraz daha büyüsün kayınvalideye bırakayım, sende senin kızı bırakırsın, x ve y ile de konuşuruz onların zaten çocuğu yok kocalarımız olmadan kız kıza bi yerlere gideriz haftasonu" dedim.. Ve aldığım cevap " black senin kız seni çok bunaltmış anlaşılan, kafayı yemiş olmalısın biz nasıl gideriz benim kocam izin vermez zaten ama verse bile ben gelemem öyle kalmalı yerlere" dediben şok ben iptal oldum..
Sonra bekar bir arkadaşım var onla konuştum böyle böyle diye anlattım bana diyor ki "Black valla ben senle her yere gelirim, ne koca derdim var ne çocuk, gerçekten arada böyle minik kaçamaklar yapalım" ben bunun üzerine tekrar şok, tekrar iptal oldum
Nasıl yaniiiiii??? Evli kadınlar koca ve çocuk var diye bir yere gidemez miydi?? Kocalar serbest olurken kadınlar eve ve kocalarına mı bağlıydı?? Kadın olarak bu insanlar bunu nasıl kabul etmişti?? Ahhhh Ahhhhinanın ben bunlara anlam veremiyorum..
Ben eşime de anlattım bunu, bana arabayı da alıp gidebileceğimi kızımızla en iyi şekilde ilgileneceğini ama çok da sık sık böyle şeyler istemediğini de ekleyerek cevap verdi.. Yani evli olmak hiç de bağımlı ya da birilerine bağlı olmak değil halbukibazı arkadaşlarım bu durumu böyle kabul edip kendilerine hiçbirini layık görmüyorlar..
Bu konu gerçekten uzar gider ama bir de "tövbe tövbeeeee evli barklı çocuklu kadınsın bi de annesin dediklerine, istediklerine bak" mevzusu da var![]()
Bir arkadaşım var, bebeği var. Ya inanın sadece üç saat falan bebeği anneanneye bıraktık ve gezdik. Uff yol boyunca bebeğe noldu da noldu, çok mu ağlıyor ki dedi durdu, valla içim şişti, dedim bir daha gitmem ya böyle ne gideceğim. Gören de bebeği cop konteynirina bıraktık sanacak yani.
Bir defa arkadaşım ve bebeği ile tatile çıktım, zehir oldu iki yıl falan önce. Tamam bebegini ön planda tutmasını anlarım da tatil değildi onun adı, başka bir şeydi.
Bilmiyorum ya kadınlar çok tuhaf gerçekten, hele ki çocuktan sonra :)