5 Arkadaş

• Konu Sahibi Konu Sahibi The
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Eşinizin geleneksel tatil günleri hiç de rahatsız edici değil bence.. 😊

Ama sizin dediğiniz de çok doğru.. Kadınlar neden evlenince içi geçmiş, hiçbirşeyi haketmiyor ya da yapamaz gibi davranıyor??

Geçen bir arkadaşımla telefonda konuşurken "bebeğim biraz daha büyüsün kayınvalideye bırakayım, sende senin kızı bırakırsın, x ve y ile de konuşuruz onların zaten çocuğu yok kocalarımız olmadan kız kıza bi yerlere gideriz haftasonu" dedim.. Ve aldığım cevap " black senin kız seni çok bunaltmış anlaşılan, kafayı yemiş olmalısın biz nasıl gideriz benim kocam izin vermez zaten ama verse bile ben gelemem öyle kalmalı yerlere" dedi 🥴🥴 ben şok ben iptal oldum..

Sonra bekar bir arkadaşım var onla konuştum böyle böyle diye anlattım bana diyor ki "Black valla ben senle her yere gelirim, ne koca derdim var ne çocuk, gerçekten arada böyle minik kaçamaklar yapalım" ben bunun üzerine tekrar şok, tekrar iptal oldum 🥴🥴🥴

Nasıl yaniiiiii??? Evli kadınlar koca ve çocuk var diye bir yere gidemez miydi?? Kocalar serbest olurken kadınlar eve ve kocalarına mı bağlıydı?? Kadın olarak bu insanlar bunu nasıl kabul etmişti?? Ahhhh Ahhhh 😐😐😐 inanın ben bunlara anlam veremiyorum..

Ben eşime de anlattım bunu, bana arabayı da alıp gidebileceğimi kızımızla en iyi şekilde ilgileneceğini ama çok da sık sık böyle şeyler istemediğini de ekleyerek cevap verdi.. Yani evli olmak hiç de bağımlı ya da birilerine bağlı olmak değil halbuki 🙄🙄 bazı arkadaşlarım bu durumu böyle kabul edip kendilerine hiçbirini layık görmüyorlar..

Bu konu gerçekten uzar gider ama bir de "tövbe tövbeeeee evli barklı çocuklu kadınsın bi de annesin dediklerine, istediklerine bak" mevzusu da var 🤣🤣🤣
Yorumunuzu gerçekten çok hak vererek okudum. Ben de evlendim veya çocuğum var diye hayatım bitmiş gibi düşünmek istemiyorum şahsen. Ki eşim de diyor illa beni bekleme, çık gez, arkadaşlarınla istediğini yap diyor ama arkadaşlarım aynı sizin kafada.

Bir arkadaşım var, bebeği var. Ya inanın sadece üç saat falan bebeği anneanneye bıraktık ve gezdik. Uff yol boyunca bebeğe noldu da noldu, çok mu ağlıyor ki dedi durdu, valla içim şişti, dedim bir daha gitmem ya böyle ne gideceğim. Gören de bebeği cop konteynirina bıraktık sanacak yani.

Bir defa arkadaşım ve bebeği ile tatile çıktım, zehir oldu iki yıl falan önce. Tamam bebegini ön planda tutmasını anlarım da tatil değildi onun adı, başka bir şeydi.

Bilmiyorum ya kadınlar çok tuhaf gerçekten, hele ki çocuktan sonra :)

valla tam tersi durumda eşi olsa
hele bir de çocuğa erkek eş bakacak olsa
ve kendi de gidemese gidecek bir ortamı olamasa eminim 1 der 2 der 3. sünde asla kabul etmezdi.
bizim toplumumuzda ne yazık ki böyle...

erkek olunca ya çok bunaldı denebiliyor tüm kadınlar da anlayış göster diyor bu başlıkta olduğu gibi
ama asla kadınlara bu hak tanınmıyor.
hiç çocuğu erkeğe bırakıp 2 gün tatile giden bir tanıdığım kadın olmadı.
Evet dün eşime de dedim, bak ben henüz işe baslamadigim için (bir ay sonra başlayacağım) sen beni anlamıyorsun. Sen iyi veya kötü ise gidip geliyorsun ve bir şekilde modun değişiyor ama ben evde çok daralıyorum. O da diyor ki ben buna ne yapabilirim, bir tek haftasonu var o da tek gün tatil, yapabileceklerimiz kısıtlı. Ama haftaici istedigini yap diyor. Yav tamam yapayım da nasıl, valla bekar arkadaş mi edinsem napsam diyorum😂 hoş artık onlar da beni çeker mi bilmiyorum hamile halimle, ay yoruldum ay susadım dersem iş kötü 😁

ve kendi de gidemese gidecek bir ortamı olamasa eminim 1 der 2 der 3. sünde asla kabul etmezdi.

erkek olunca ya çok bunaldı denebiliyor tüm kadınlar da anlayış göster diyor bu başlıkta olduğu gibi
Bu erkekten erkeğe değişir bence. Anlayisli bir erkek kadına bu konuda sorun çıkarmaz. Ki konu sahibi de ve konuya yorum yapan birkaç kişi de eşinin benzer bir konuda olumsuz bir şey demeyecegini yazmış. Çevrenizde olmayabilir, ben de çevremde şahit olmadım ama bu olmayacağı anlamına gelmez ki. Ayrıca bu konuda erkekler kadar kadınlarda kendi de bunu istemiyor. Ben henüz evli değilim ama çevremden gördüğüm kadarıyla kadın çocuğu eşime bırakıp arkadaşlarımla bir kaçamak yapayım fikrine sıcak bakmıyor.

Aynen öyle ama işte bu durumu böyle kabul eden de kadınlar ne yazık ki..

Ben daha önce bebeğim yokken gitmiştim ama yine bekar arkadaşlarımla ve kuzenlerim ile 🤭 maalesef evli kadınlar kendilerinde bu hakkı görmüyor.. Malum yuvayı dişi kuş yapıyor ya evden ayrılmak ne münasebet.. Ama kocan çıkacak kafa dağıtması lazım, stres atması lazım.. Asıl kadınların buna ihtiyacı var da neyse....

Bu durumda bir şey söylemeye hakkınız olmaz. Sizin arkadaşlarınızla bu tarz organizasyon yapamamanızın sorumlusu eşiniz olmadığı için faturayı ona kesmeniz de doğru değil. Evli çiftler bile senede iki kere tatil yapmıyor şahsen biz yapmıyoruz yazmışsınız. E yapın? Planlayın gidin iki günlük ev toplanmasını tatilden saydığınız için söylüyorum, inanın hiç zor değil iki gün bir yerlere kaçmak.
Evet evet haklısınız, zaten kafamda artık eşimle daha fazla organizasyon yapma planlari var. Pandemi sebebiyle bir de gerçekten çok daraldım ama artık kısa kısa da olsa bir yerlere gideriz diye düşünüyorum

Yorumunuzu gerçekten çok hak vererek okudum. Ben de evlendim veya çocuğum var diye hayatım bitmiş gibi düşünmek istemiyorum şahsen. Ki eşim de diyor illa beni bekleme, çık gez, arkadaşlarınla istediğini yap diyor ama arkadaşlarım aynı sizin kafada.

Bir arkadaşım var, bebeği var. Ya inanın sadece üç saat falan bebeği anneanneye bıraktık ve gezdik. Uff yol boyunca bebeğe noldu da noldu, çok mu ağlıyor ki dedi durdu, valla içim şişti, dedim bir daha gitmem ya böyle ne gideceğim. Gören de bebeği cop konteynirina bıraktık sanacak yani.

Bir defa arkadaşım ve bebeği ile tatile çıktım, zehir oldu iki yıl falan önce. Tamam bebegini ön planda tutmasını anlarım da tatil değildi onun adı, başka bir şeydi.

Bilmiyorum ya kadınlar çok tuhaf gerçekten, hele ki çocuktan sonra :)
Çocuk tabi farklı bir sorumluluk ama işte sapla samanı da ayırt etmek lazım bazen.. Benim bebeğim 5 aylık oldu zor bir bebek değil ama yine de endişeleniyorsun.. Ama benimde kendi ihtiyaçlarım var elbette.. Hep de eş ve çocuk için yaşayacak değiliz..

• Beğen
Reactions: The
Aynen öyle ama işte bu durumu böyle kabul eden de kadınlar ne yazık ki..

Ben daha önce bebeğim yokken gitmiştim ama yine bekar arkadaşlarımla ve kuzenlerim ile 🤭 maalesef evli kadınlar kendilerinde bu hakkı görmüyor.. Malum yuvayı dişi kuş yapıyor ya evden ayrılmak ne münasebet.. Ama kocan çıkacak kafa dağıtması lazım, stres atması lazım.. Asıl kadınların buna ihtiyacı var da neyse....
Evet erkekler çok stresli ama kadınlar çok rahat bir hayat yaşıyor sanki 😂 Valla bilmiyorum ya kafa yapımızın biraz değişmesi lazım kadınlar olarak. Evlenmeyi veya çocuk doğurmayi çok farklı algılıyoruz, özellikle Türk toplumu olarak. Valla tatil beldelerinde ne kadınlar görüyorum, çocuk mocuk takmıyor mis gibi tatil yapıyorlar

Çocuk tabi farklı bir sorumluluk ama işte sapla samanı da ayırt etmek lazım bazen.. Benim bebeğim 5 aylık oldu zor bir bebek değil ama yine de endişeleniyorsun.. Ama benimde kendi ihtiyaçlarım var elbette.. Hep de eş ve çocuk için yaşayacak değiliz..
Muhakkak bebekleri, eşimizi önemseyecegiz tabiki ama sınırını çizmek lazım :)

Merhaba kızlar :) Sabah sabah rüyamda mı gördüm de bu konuyu acıyorum bilemedim, yorumlarınıza ihtiyacım var.

Eşimin 4 arkadaşı var. Her yıl, Allahin her yılı senede iki kere tatilimsi bir şeyler yapıyorlar 5 kişi. Çünkü 5i de Türkiye'nin çok uç şehirlerinde, ancak bu şekilde bir organizasyon ile bulusabileceklerini söylüyorlar 😒

Şimdi bu konuda bir dert yokmuş gibi görünüyor, ben bundan neden rahatsız oluyorum onu da bilmiyorum. Zaten buluştuklari yerler ya birinin bahçe evi, ya bir dağ başında kamp. O tarz sessiz sakin kimsenin olmadığı yerler, iki günlüğüne falan gidiyorlar. Ama her yıl her yıl gına geldi artık. Buluştuğu arkadaşları da bizim gibi evli, çocuklu, düzgün insanlar bu arada; ailecek de görüşüyoruz denk geldikçe her biriyle.

Bu durumda herhangi bir şey söyleme hakkım olur mu sizce? Yani şahsen ben kız arkadaşımla bir dağda kamp yapacağım gibi bir tatil planlayamayacagim için acaba bu durumu mu kıskanıyorum? Bütün arkadaşlarım evli ve içi geçmiş 😂 Çılgınlıktan uzaklar. Ancak evde falan filan görüşüyoruz, en iyi ihtimalle avm gezip kafede oturuyoruz. Bu yüzden mi rahatsız oluyorum bu tatil işinden? Uzanamadığım ciğere murdar mi diyorum ki acep :bicak:

Not:Her beğenmedim butonu kafama balyoz gibi iniyor kızlar yapmayın hahah 🤣
Bence o samımı arkadslıgı kıskanıyorsunuz 😂 bence sevınmelısınız boyle bir dostluğa sahip oldukları ıcın.

Bence o samımı arkadslıgı kıskanıyorsunuz 😂 bence sevınmelısınız boyle bir dostluğa sahip oldukları ıcın.
Yok yok asla arkadaşlıklarini kıskanmak gibi bir gaflette bulunmuyorum 😂 aksine onun için gerçekten çok mutluyum. Çok güzel ve özel bir bağları var. Hepsi çok farklı hayat görüşüne sahip insanlar esasında ama görüntülü konuşurken bile gözlerinin içi gülüyor 😂 benim derdim herhalde kendimle ilgili biraz 😁

Yok yok asla arkadaşlıklarini kıskanmak gibi bir gaflette bulunmuyorum 😂 aksine onun için gerçekten çok mutluyum. Çok güzel ve özel bir bağları var. Hepsi çok farklı hayat görüşüne sahip insanlar esasında ama görüntülü konuşurken bile gözlerinin içi gülüyor 😂 benim derdim herhalde kendimle ilgili biraz 😁
Ne guzel imrendim onlara, kadınlarda bu durum nadiren yasanıyor, bi kıskanclık bi dedikodu dönüyor hemen arkadas grubundaki kısı sayısı arttıkça.. Eşleri nasıl kafa dengıyse siz de bi organizasyon düzenleyin erkeklerden ayrı olarak

bi de şöyle bir durum var
benim durumum ayynı eşiniz gibi
biz 5 kızız çok iyi anlaşırız 20 yıldır da arkadaşız ve tatile de bir şekilde istesek birlikte çıkarız hatta bunun planları da yapılıyor ara ara
ama ben şöyle düşünüyorum açıkçası hiç bilmediğim değişik bir yere ben eşimle gitmek isterim, kadınlarda bu da var
velev ki biraz daha özgür ruhlu olayım tamam hadi bi yere ya kızlarla gidelim dedim
her yıl her yıl yeni yerlere eşimsiz gitmek istemem
kızlarla eller havaya ya gidiyoruz çok da güzel oluyor mesela eşim gidemiyor tek oturuyor evde biz gidiyoruz
ama 2 gün bile olsa "tatil" adı altında yeni bir maceraya eşimsiz katılmak istemem yılda iki defa da olsa.
eşimden de bunu beklerim
ya bu ne beklendiğiyle alakalı biraz yani içiniz bi şekilde mutsuz oluyorsa size doğru gelmiyor demektir bu zaten
şimdi 500 kişi desin ki doğru bu siz bunu 2 hafta kabul edeceksiniz ama 3. hafta yine üzülme durumu olacak.
ben hep marshall lilly gibi evliliğim olsun isterdim, how i meet your mother dizisindeki gibi, öyle bir evliliğim oldu
başkası ayrı ayrı gezer çok da mutlu olur ona da hiçbir şey denmemesi lazım bize ne onlar mutluysa?
bunun tek bir mutlak doğrusu asla yok ki.

Eşime, arkadaşlarına güveniyorsan iki günün lafı olmaz bence. Biraz heves edip içinizde kalması ile ilgili bir durum olabilir. Dediğiniz gibi arkadaşları ile vakit geçirmesi onun iyiliğine benim de iyiliğime. Uzun zaman sonra arkadaşlarımı azıcık gördüm geçen gün, eşim diyor ki ortalık az daha düzelsin de bi düzenli oturun artık iyice telefona düştün diyor. Birbirimizi sosyal ilişkilerdeki teşvik bile çok önemli.

• Beğen
Reactions: The
Eşinizin geleneksel tatil günleri hiç de rahatsız edici değil bence.. 😊

Ama sizin dediğiniz de çok doğru.. Kadınlar neden evlenince içi geçmiş, hiçbirşeyi haketmiyor ya da yapamaz gibi davranıyor??

Geçen bir arkadaşımla telefonda konuşurken "bebeğim biraz daha büyüsün kayınvalideye bırakayım, sende senin kızı bırakırsın, x ve y ile de konuşuruz onların zaten çocuğu yok kocalarımız olmadan kız kıza bi yerlere gideriz haftasonu" dedim.. Ve aldığım cevap " black senin kız seni çok bunaltmış anlaşılan, kafayı yemiş olmalısın biz nasıl gideriz benim kocam izin vermez zaten ama verse bile ben gelemem öyle kalmalı yerlere" dedi 🥴🥴 ben şok ben iptal oldum..

Sonra bekar bir arkadaşım var onla konuştum böyle böyle diye anlattım bana diyor ki "Black valla ben senle her yere gelirim, ne koca derdim var ne çocuk, gerçekten arada böyle minik kaçamaklar yapalım" ben bunun üzerine tekrar şok, tekrar iptal oldum 🥴🥴🥴

Nasıl yaniiiiii??? Evli kadınlar koca ve çocuk var diye bir yere gidemez miydi?? Kocalar serbest olurken kadınlar eve ve kocalarına mı bağlıydı?? Kadın olarak bu insanlar bunu nasıl kabul etmişti?? Ahhhh Ahhhh 😐😐😐 inanın ben bunlara anlam veremiyorum..

Ben eşime de anlattım bunu, bana arabayı da alıp gidebileceğimi kızımızla en iyi şekilde ilgileneceğini ama çok da sık sık böyle şeyler istemediğini de ekleyerek cevap verdi.. Yani evli olmak hiç de bağımlı ya da birilerine bağlı olmak değil halbuki 🙄🙄 bazı arkadaşlarım bu durumu böyle kabul edip kendilerine hiçbirini layık görmüyorlar..

Bu konu gerçekten uzar gider ama bir de "tövbe tövbeeeee evli barklı çocuklu kadınsın bi de annesin dediklerine, istediklerine bak" mevzusu da var 🤣🤣🤣

Benim de butun arkadaslarim cocuklandi hepsinin de cocugu birbirine yakin yaşlarda 1-2-3 yaş bebeleri...
Dolayisiyla cocuklarini biyerlere birakma geregi duymuyorlar. Bir araya gelip devamli cocuklari video cekmek, cocuklarla oynamak ve cocuklarin peşlerinde koşmaktan ibaret bir hal aliyor haliyle. 🙄🙄

Allahtan eşimin arkadaslarindan cocuk yapmayan ciftler var da biseyler yapiyoruz simdilik. 😁

Ne guzel imrendim onlara, kadınlarda bu durum nadiren yasanıyor, bi kıskanclık bi dedikodu dönüyor hemen arkadas grubundaki kısı sayısı arttıkça.. Eşleri nasıl kafa dengıyse siz de bi organizasyon düzenleyin erkeklerden ayrı olarak
Eşleri kafa dengi ama bebekleri var, öyle pek eğlenceli değiller malesef. Ve evet dediğiniz gibi maşallah imreniyorum şu erkeklerin yakın arkadaşlıklarina. Aralarında gram dedikodu geçmiyor ya şok oluyorum 😂 birbirlerine sinirlendiklerinde bile bir şekilde onu çözüyorlar, kadınlardaki gibi değil kesinlikle ☺️

Eşime, arkadaşlarına güveniyorsan iki günün lafı olmaz bence. Biraz heves edip içinizde kalması ile ilgili bir durum olabilir. Dediğiniz gibi arkadaşları ile vakit geçirmesi onun iyiliğine benim de iyiliğime. Uzun zaman sonra arkadaşlarımı azıcık gördüm geçen gün, eşim diyor ki ortalık az daha düzelsin de bi düzenli oturun artık iyice telefona düştün diyor. Birbirimizi sosyal ilişkilerdeki teşvik bile çok önemli.
Eşime de arkadaşlarına da gerçekten güveniyorum, gerçekten güzel insanlar ondan yana hiç sıkıntım yok. Zaten aralarında bir kişi dahi çürük yumurta olsa kesinlikle içim rahat olmazdı ama hepsini seviyorum 😊 çok haklısın benim eşim de beni teşvik ediyor çık gez, arkadaşlarınla buluş falan diye. Gerçekten ben de inanılmaz telefona düştüm, kendim de inanılmaz rahatsızım bu durumdan. Her zaman da arkadaş bulunmaz belki ama tek başıma dahi olsa daha sosyal bir hayat kurmam lazım. Pandemiden dolayı çok soyutlanmis hissediyorum kendimi ve artı hamilelik :)

Asla demesek mi acaba? Gayet kadınlara bu hakkın tanındığı aileler var. Sizin çevrenizde yoktur bişey diyemem.

İkizleri olan bir arkadaşım sık sık iş seyahatine gider çocuklara baba bakar. İş için evden daha erken çıkar çocukları okula baba hazırlar. Arkadaşlarıyla tatile gider çocuklara baba bakar. Anne çok bunaldıysa baba çocukları alır tatile götürür. Tek örnek bu değil. Benim çocuğum yok ama eşim karışmaz. Çocuğu olan bir çok arkadaşım büyükannelere emanet edip kaçabiliyor birkaç gün. Bazı kadınlar çocuğa ya da kocaya yapışık yaşamıyorlar. Evet türk kültüründe çok yaygın değil maalesef. Çünkü genelde çocuğu annenin uzantısı olarak görüyoruz. Ama eğitimli yeni nesil bunu aşıyor yavaş yavaş.

Back
X