Fırın yemekleri düşün sebze yerine et tavuk balık gibi yanına pilav ve çorba
Seni zorlayacak haklısın ama sık dişini zaten kaç gün kalacak ki madem yemek önemli onun için...
Eşimde çoğu zaman çocuklar uyuduğunda gelir ona göre rahat bir hayatım var ohhh evde yan gel yat yapıyorum ama evin düzeni nasıl ayarlanır çocuklar ödevler bunlardna hiç haberi Yok maalesef
Evet dik durun ama şuan o da iyi değildir muhtemelen azıcık daha sabır
Ne görevi idi canım, asker miCaresiz olmasam gecenin bu vakti bu konuyu acmazdim sanirim
Esim 5 aydir gorevdeydi ve dun dondu.
Ilk eve girdiginde cocuklari uyuttugum icin ev karanlikti, onlari yatirdim yanina gidip hosgeldin dedim, bos bos bakti bi sure, cok takilmadim nihayetinde tehlikeli bi bolgeden geliyor,alismasi zaman aliyor herseye.
Sabah iyi uyandi, iki elim kanda kahvaltisini onune koydum oglen yemegini hazirladim ama aksam yemegini yapacak inanin enerjim kalmadi, iki kucuk cocukla mahvoluyorum butun gun.
Aksam cocuklar yatti,bnde ancak oturabildim haliyle.
Esim ise butun gun yatti yuvarlandi ve aksam yemek yok diye basladi surat yapmaya.
Sonrada agzina geleni soyledi.
Ben onu umursamiyormusum, benimle omur geciremezmis,baska kadinlarherseye yetisiyormus.
Ben 5 ay kimsem olmadan iki cocuguma anne baba oldum, yurtdisindayim ustune, olsem olum curur o derece komsuluk yapilmiyor.
Bosanmak istiyormus.
Peki dedim tamam,hazirla evraklari atayim imzayi bitsin.
seneler once olmus seyleri saydi durdu.
Bilmiyorum delirdi mi, psikolojisi mi bozuldu.
Baska kadin desem..
Olsa soyler hic cekinmez dan dun soyler yani.
boyle bi ortamda cocuklarimi yetistiremem.
Istiyor ki asci, utucu, cocuk bakicisi hersey olayim.
Bn unv mezunuyum, isim var , cocuklar yuzunden ara verdim ve ise donerim diye akli cikiyordu.
Sabah kalkacak ve hicbisey olmamis gibi davranacak bundan eminim.
Ben nasil davranayim peki?
Ayni evin icinde olunca bide cocuklarin onunde en sevmedigim sey anne baba kuslugu.
Evden gitsem desem, su 2 ay imkansiz ama sonra olabilir.
Beni dusunduren yarin obur gun, yani su evdeki iletisim.
Evde hir gur istemiyorum ama konusmayip kuslukte istemiyorum barismakta..
Bu tedirginligim cocuklardan dolayi.
Yoksa bosandim bosanmadim suan umrumda degil, o bosamadan ben bosarim.
Nasil yoneteyim ben bu krizi
Bence bir müddet soğuk ve mesafeli durun anlasın hatasını düşünsün yada ne yaptım diye
gerekli olduğu kadar konuşun ki çocuklarda anlamasın şimdilik bişey
siz de şamar oğlanı değilsiniz adam zor görevlerde uzakta olabilir ama bu sizi her seferinde bu derece kırmasını haklı çıkarmaz herkes kendince zorluk çekiyor zaten
Buzluktan cikmis yemegi asla yemez, pogaca vs ordan cikinca agzina surmez hatta hakaret kabul eder.
Yemek yaptim zaten ama adam kahvaltinin uzerine kurufasulye yiyen adam.
Yetemiyorum yok yani yetemiyorum
Ne görevi idi canım, asker mi
Eğer öyleyse psikolojisi bozulmuştur bir süre görmezden gel, görev sonrası adaptasyon süreci uzun olabiliyor, benim eşimin Doğu görevinden sonra normale dönmesi yaklaşık 1 yıl sürmüştü, şimdi o halinden eser kalmadı
İmkanin varsa haftada 3 gun birine pisirt yokmu eli lezzetli evde yemek yapan biri o isteyken getirsin biraksin 4de sen yaparsin susar cocuklar biraz buyuyene kadar destek alirsinUzun sure gitmeyecek yani baya bi sure evde, burda gorev yapacak suan icin.
Ben calismaya baslamaliyim, kizim az daha buyusun.
Ozamana -birlikte olursak tabi- ancak yorumlari kesilir.
Aynen oyle.
Artik bnde doldum tasiyorum.
5 aydir bi kere gonlumce elimi kolumu sallayarak disari cikamadim.
Evde 10 aylik bebek ve 4 yasinda cocukla 1 dk bos vaktim olmadi, anne oldum baba oldum hala da herseylerine bn kosuyorum.
Agzimin icine gircek izin versem ama cidden icim almiyor suan.
Buzluktan çıktığını görmezse anlar mı?
" Her yer çok renkli benim için " demesi içimi cız ettirdi.
Tamam iki çocukla yapayalnız uğraşmak , kendine bir saniye bile ayıramamak çok zor ancak o sizden daha çıkmaz bir duruma. Siz en azından güvende , sıcak bir yuvadasınız.
Alttan alın demek kolay biliyorum ancak daha sabırlı olmaya çalışın. Gerçekten işi , şartları inanılmaz zor.
Adam kendini yemeğe vermiş demek ki .. Yemek önemliyse yapacak bir şey yok , onunla mutlu etmeye çalışın onu.
baska kadinlarherseye yetisiyormus.
evliliğe bakış açısı bu kadar basit demek... babannenin devri geçti deseydin sendeBabaaannesi gibi kadin ariyormus, kadin 90 yasinda, neyiyle kiyasliyor anlayamiyotum bile.
Bn bi ascidan ibaretim sanirim onun icin.
Merak etmeyin oda alışır zamanla tek düze yemeklereUzun sure gitmeyecek yani baya bi sure evde, burda gorev yapacak suan icin.
Ben calismaya baslamaliyim, kizim az daha buyusun.
Ozamana -birlikte olursak tabi- ancak yorumlari kesilir.
Sessiz kalin. Psikolojisi bozuktur. Konusmaya calisirsada ilimli olun. Zorlandiginizi guzel bir dille anlatin.Caresiz olmasam gecenin bu vakti bu konuyu acmazdim sanirim
Esim 5 aydir gorevdeydi ve dun dondu.
Ilk eve girdiginde cocuklari uyuttugum icin ev karanlikti, onlari yatirdim yanina gidip hosgeldin dedim, bos bos bakti bi sure, cok takilmadim nihayetinde tehlikeli bi bolgeden geliyor,alismasi zaman aliyor herseye.
Sabah iyi uyandi, iki elim kanda kahvaltisini onune koydum oglen yemegini hazirladim ama aksam yemegini yapacak inanin enerjim kalmadi, iki kucuk cocukla mahvoluyorum butun gun.
Aksam cocuklar yatti,bnde ancak oturabildim haliyle.
Esim ise butun gun yatti yuvarlandi ve aksam yemek yok diye basladi surat yapmaya.
Sonrada agzina geleni soyledi.
Ben onu umursamiyormusum, benimle omur geciremezmis,baska kadinlarherseye yetisiyormus.
Ben 5 ay kimsem olmadan iki cocuguma anne baba oldum, yurtdisindayim ustune, olsem olum curur o derece komsuluk yapilmiyor.
Bosanmak istiyormus.
Peki dedim tamam,hazirla evraklari atayim imzayi bitsin.
seneler once olmus seyleri saydi durdu.
Bilmiyorum delirdi mi, psikolojisi mi bozuldu.
Baska kadin desem..
Olsa soyler hic cekinmez dan dun soyler yani.
boyle bi ortamda cocuklarimi yetistiremem.
Istiyor ki asci, utucu, cocuk bakicisi hersey olayim.
Bn unv mezunuyum, isim var , cocuklar yuzunden ara verdim ve ise donerim diye akli cikiyordu.
Sabah kalkacak ve hicbisey olmamis gibi davranacak bundan eminim.
Ben nasil davranayim peki?
Ayni evin icinde olunca bide cocuklarin onunde en sevmedigim sey anne baba kuslugu.
Evden gitsem desem, su 2 ay imkansiz ama sonra olabilir.
Beni dusunduren yarin obur gun, yani su evdeki iletisim.
Evde hir gur istemiyorum ama konusmayip kuslukte istemiyorum barismakta..
Bu tedirginligim cocuklardan dolayi.
Yoksa bosandim bosanmadim suan umrumda degil, o bosamadan ben bosarim.
Nasil yoneteyim ben bu krizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?