5 aylik aradan sonra..

Bence bir müddet soğuk ve mesafeli durun anlasın hatasını düşünsün yada ne yaptım diye
gerekli olduğu kadar konuşun ki çocuklarda anlamasın şimdilik bişey
siz de şamar oğlanı değilsiniz adam zor görevlerde uzakta olabilir ama bu sizi her seferinde bu derece kırmasını haklı çıkarmaz herkes kendince zorluk çekiyor zaten

Uzun sure gitmeyecek yani baya bi sure evde, burda gorev yapacak suan icin.
Ben calismaya baslamaliyim, kizim az daha buyusun.
Ozamana -birlikte olursak tabi- ancak yorumlari kesilir.

Ne görevi idi canım, asker mi
Eğer öyleyse psikolojisi bozulmuştur bir süre görmezden gel, görev sonrası adaptasyon süreci uzun olabiliyor, benim eşimin Doğu görevinden sonra normale dönmesi yaklaşık 1 yıl sürmüştü, şimdi o halinden eser kalmadı

Aynen oyle.
Artik bnde doldum tasiyorum.
5 aydir bi kere gonlumce elimi kolumu sallayarak disari cikamadim.
Evde 10 aylik bebek ve 4 yasinda cocukla 1 dk bos vaktim olmadi, anne oldum baba oldum hala da herseylerine bn kosuyorum.
Agzimin icine gircek izin versem ama cidden icim almiyor suan.

Buzluktan cikmis yemegi asla yemez, pogaca vs ordan cikinca agzina surmez hatta hakaret kabul eder.
Yemek yaptim zaten ama adam kahvaltinin uzerine kurufasulye yiyen adam.
Yetemiyorum yok yani yetemiyorum

Buzluktan çıktığını görmezse anlar mı?

" Her yer çok renkli benim için " demesi içimi cız ettirdi.

Tamam iki çocukla yapayalnız uğraşmak , kendine bir saniye bile ayıramamak çok zor ancak o sizden daha çıkmaz bir duruma. Siz en azından güvende , sıcak bir yuvadasınız.

Alttan alın demek kolay biliyorum ancak daha sabırlı olmaya çalışın. Gerçekten işi , şartları inanılmaz zor.

Adam kendini yemeğe vermiş demek ki .. Yemek önemliyse yapacak bir şey yok , onunla mutlu etmeye çalışın onu.

Evet asker.
Doguda degil Afganistandaydi.
Daha onceki gidisinde de 1 seneyi buldu alismasi eve ama ozaman cocuksuzduk.
Simdi kafam goturmuyor gercekten.

İmkanin varsa haftada 3 gun birine pisirt yokmu eli lezzetli evde yemek yapan biri o isteyken getirsin biraksin 4de sen yaparsin susar cocuklar biraz buyuyene kadar destek alirsin
Ama ben hala bir uzmanla gorusmesi gerektigi sartini savunuyorum
Kendi psikolojileri bozuluyor eyvallah hic kolay degil onlarda orakarda neler goruyor yasiyor ama bu zamanla es cocuk herkesinkini bozar hale geliyor onceden onlem iyidir

Yanaklarını avuçlarının içine alın , onu anladığınızı dair cümleler kurun.
Vatan emanetinizde, üstüne de bize emek harcıyorsun v.s diye onore edin onu. Sonra durumunuzu , yoruldugunuzu anlatın.
Böyle cümlelerin kalbinizi telafisi imkansız şekilde kırdığını anlatın ve bence artık konuyu kapatın eğer gönlünüzü almaya hevesliyse.

Anlar anlar kendince bir gurman.
Yemegin icindeki baharatlari tek tek sayar mesela.
Biraz sakinleyim suan icimden gelmiyor cok yanasmak.
Kahvaltisini koydum o da dunden beri ac diye.
Resmiyim suan

baska kadinlarherseye yetisiyormus.

Sizi bilmem de ben bu lafı ona yedirir üstüne buz gibi su içirtirim.

Erkekler hep mi böyle hadsiz, ukala, egoist ve bencildi? yoksa yeni bir şey mi? Son zamanlarda çok okumaya başladım kendilerine kul köle olmaya hazır kadın varmış gibi davranan zırtapozları.. Nasıl kalkıyor bunların mabadı arşa kadar?

Bu arada neden 2 ay?

Ah be canım seni anlıyorum empati kurabiliyorum ama eşin için kuramıyorum. O kadar zor ki onların o görevi hem psikolojik olarak hem bedenen 5 ay adam evinden uzak kim bilir nasıl yaşadı.

Sen onun eşisin en azından kendini toparlayana kadar yanında olman gerekir. 5 ay ailesinden uzakta sıcak bir yemek özlemiştir. Sıcak bir karşılama.. evet senin içinde kolay değil çok zor yaşadım biliyorum ama neler yaşadığını bilemezsin. Biraz sevgiyle şefkatle yaklaşsan.

Allahım askerimizi ve polisimizi başımızdan eksik etmesin. Onların işi gerçekten çok zor özellikle psikolojik boyutu..

Bir yardımcı bulsan cocuklarla ilgilenecek. Evde sana yardım edecek?

Merak etmeyin oda alışır zamanla tek düze yemeklere
Muhtemelen biraz özen istedi eşiniz sevdiği yemekler yapılacak gibi düşünmüştür ama sizin çocuklarını büyüten bir anne olduğunuzu anlamak istemeyecektir

tam toparlayamıyorum nasıl yazsam diye..

eşiniz için de zor sizin için de zor...

sizi anlıyorum ben ailemin yanında tek çocukla zorlanıyorum..
diğer yandan;
5 aydan sonra babalarını görecek çocukların uyku saati 1 günlük aksayamaz mıydı? eşim 9 aydır görevde; 2. iznine geldi geçen ay ve 5 aydır görmüyorduk, gece 2 de indi uçağı ve kızımızı uyandırıp havaalanına gittim karşılamaya...
belki de 5 aydan sonra beklediği; karanlık bir eve tek başına girmek değil de eşi ve çocukları tarafından neşeyle karşılanmaktı? çok geç bir saat olsa çocuklar çoktan uyumuş olirdu o zaman da siz karşılayabilirdiniz-çocukları uyutuyor olduğunuz için bu yorumum.. bunu taktı kafasına ve o mutsuzluğunu yemek konusundan çıkardı, olamaz mı? yoksa 5 aydır eşini çocuklarını görmeyen adamın asıl takıldığı şeyin yemek olması çok saçma

tam toparlayamıyorum nasıl yazsam diye..

eşiniz için de zor sizin için de zor...

sizi anlıyorum ben ailemin yanında tek çocukla zorlanıyorum..
diğer yandan;
5 aydan sonra babalarını görecek çocukların uyku saati 1 günlük aksayamaz mıydı? eşim 9 aydır görevde; 2. iznine geldi geçen ay ve 5 aydır görmüyorduk, gece 2 de indi uçağı ve kızımızı uyandırıp havaalanına gittim karşılamaya...
belki de 5 aydan sonra beklediği; karanlık bir eve tek başına girmek değil de eşi ve çocukları tarafından neşeyle karşılanmaktı? çok geç bir saat olsa çocuklar çoktan uyumuş olirdu o zaman da siz karşılayabilirdiniz-çocukları uyutuyor olduğunuz için bu yorumum.. bunu taktı kafasına ve o mutsuzluğunu yemek konusundan çıkardı, olamaz mı? yoksa 5 aydır eşini çocuklarını görmeyen adamın asıl takıldığı şeyin yemek olması çok saçma

Sessiz kalin. Psikolojisi bozuktur. Konusmaya calisirsada ilimli olun. Zorlandiginizi guzel bir dille anlatin.

Epey ayrı kalmışsınız o dahi aranızdaki ahenki bozar bence sabırlı olun belki eşinizde başka sorunlar var size söyleyemediği sabırlı olun onu çocuk gibi tıbışlayın erkek kısmı çocuk gibidir
hep senin için hazırladım deyin sana özel lafını sık,sık kullanın ilgiyi yoğun şekilde hissetmek istiyor boşanmış kadın ve 2 çocuk inanın daha zor olur omuzlarındaki yük

Psikolojisi normal değil o kesin.
Yemek konusunda annemle babam da hep tartışıyor,babam gerçekten çok aksi o konuda. Merakettim, eşin de boğa burcu mu?

Yani kizmayin ama esimi 5 aydir gormesem ve i tehlikeli bir yerde görevde olsa(ki tehlike olmasa da ayni) 20 cesit yemek yapatim 1 hafta onceden. Hazirlar hazirlar buzluga koyarim. Sevdigi herseyi onune sererim. Yani sevmek ozlemek bunu gerektirir.
Nirmal bir gunde neden yemek yapmadin diye surat yapan adama kalk cok biliyorsan kendin yap derim. Ama bu durum oyle degil ki o adam sizin yemeginizi bile ozlemistir.

Uzaktan gelen misafire bile yemek yapmasak alinir. Kovaniz bence onu onemsemediginizi dusundu.
Ayrica iki rlim kanda tabiriniz hic olmamis. Dunyadaki butun kadinlar gibiyiz iste vocuguna evine isine bakmaya calisan iki elin kanda olmasini gerektirecek bir durum yok.
Ev yemek ve cocuk mevzularini fazlaca abarttigini dusunuyorum bazi kadinlarin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…