Aldatmış, sizden soğumuş, ne kolay...ne kadar emin yorumlar.
Ciddi ölüm tehlikesi olan bir bölgede aylar geçirmiş bu adam. Azıcık empati yapsam, psikolojisinin ne kadar bozulmuş olabileceğini anlamak zor değil.
Orada yalnız, çaresiz hissettikçe belki de evli olmasa bu işi bırakabileceğini düşünmüştür; düşünmekten başka bir eylem yapamayacağı anlarda, bir an var, ertesi an yok olabilirim, ama evdekiler keyfinde vs diye kendini doldurmuştur. Bu kadar eziyete, tek istediğim düzenli bir ev yaşamı, yemek, onu da yapmıyor diye köpürmüş sanki.
Bakın, asla ona hak vermiyorum. Çok büyük haksızlık size yapılan, ama sakin olun azıcık, buradaki yorumlarla dolduruşa gelmeyin. Bir müddet sessiz kalın, haklı da olsanız provake etmeyin. O zaten kendi hatasını anlayacaktır bence.
Bunları ona söylemelisinAynen oyle.
Artik bnde doldum tasiyorum.
5 aydir bi kere gonlumce elimi kolumu sallayarak disari cikamadim.
Evde 10 aylik bebek ve 4 yasinda cocukla 1 dk bos vaktim olmadi, anne oldum baba oldum hala da herseylerine bn kosuyorum.
Agzimin icine gircek izin versem ama cidden icim almiyor suan.
offf offf içim yandı gerçekten . eşim asker ve ilk göreve bşladı ırak çıktı başikaya gitti. 6 ay diye gittiler aralık ayında taa bir geçen aralıkta geldiler yani tamm sene kaldılar. öyle felaketti ki orada olan olayların yarısı bile basına yansımadı . bana heryer çok renkli demesini çok iyi anlıyorum eşimde kendine gelememişti bir süre eşinizi anlayın ve ona hak verin . şimdi ırak olayı yine gündemde dua ediyorum devlet hadi yeniden ırak demesin .biraz sabredin bilmem kaç ay görüşmediniz adamın sizin üzerinize atlaması lazımdı . ben başka kadın olduğunu düşünmüorum . çünkü oradaki yaşam koşulları çok ağır oluyor en azından ırak öyleydi . sadece psikoojisi bulmuş ama geçecek yeniden gidecek mi peki aynı yereEvet asker.
Doguda degil Afganistandaydi.
Daha onceki gidisinde de 1 seneyi buldu alismasi eve ama ozaman cocuksuzduk.
Simdi kafam goturmuyor gercekten.
E okdar bunaldiysaniz. Yazik adam sizin icin oralarda clisiyor. Soyleyin istifa etsin siz calisip gecindirin evi o da cocukalrina baksin. Valla cok kiziyorum size. Adamin isi zor zaten sizden bi guler yuz bi kap yemek beklemis. Aylar sonra adam eve geliyor ev karanlik kmse beklemiyor onu. 1 gun gec uyutsaydiniz cocukalri babalarini karsilasalardi. Ya kendimi dusunuyorum esim boyle bisey yapsa. Ya hic kiymetim yokmus derim. Yani ilkkez bir konuda bir erkegi bu akdar hakli buldum.Evet asker.
Doguda degil Afganistandaydi.
Daha onceki gidisinde de 1 seneyi buldu alismasi eve ama ozaman cocuksuzduk.
Simdi kafam goturmuyor gercekten.
Yahu adamda uste atlayacak hal mi birakmis. Siz kocanizi boyle karsilamamissinizdir eminim yani. Adam eve giriyor ev kapkaranlik. Kadin cocuklari yatirip yanina geliyir hos geldin diyor. Zahmet etmis onu da demeseymis keske.offf offf içim yandı gerçekten . eşim asker ve ilk göreve bşladı ırak çıktı başikaya gitti. 6 ay diye gittiler aralık ayında taa bir geçen aralıkta geldiler yani tamm sene kaldılar. öyle felaketti ki orada olan olayların yarısı bile basına yansımadı . bana heryer çok renkli demesini çok iyi anlıyorum eşimde kendine gelememişti bir süre eşinizi anlayın ve ona hak verin . şimdi ırak olayı yine gündemde dua ediyorum devlet hadi yeniden ırak demesin .biraz sabredin bilmem kaç ay görüşmediniz adamın sizin üzerinize atlaması lazımdı . ben başka kadın olduğunu düşünmüorum . çünkü oradaki yaşam koşulları çok ağır oluyor en azından ırak öyleydi . sadece psikoojisi bulmuş ama geçecek yeniden gidecek mi peki aynı yere
işte öyle demeyeyim dedim de sen dedin cidden . neyse söyleyeyim bende o zaman çocukları uyutacaktı üzerini düzgün giyip yüzüne biraz makyaj yapacaktı bakımlı olacaktı güzelce bir masa hazırlayacaktı adam yemeği seviyor işte biliyorsun neden uzatıyorsun ki olayı . karanlık filan ne alaka cidden ya . eşim geçen hafta 2 gün acil göreve gitti inan adam gelecek diye çıldırdım 2 gün duramadım. onun dışında normal hayatta da öyle inanın ben yeni evliyim ondan mı böyledir bilmiyorum ama adam 8 de gidip akşam 5 te geliyorsa yemeği masayı hazırlıyorum koşarak bir duş kremleniyorum ardına hafif bir makyaj yapıp eşimi karşılıyorum. Erkekler zayıf yaratıkla ne yapacaksın işte adamı kaybetmek istemiyorsan böyle davranacaksın yanlışsam düzeltin lütfenYahu adamda uste atlayacak hal mi birakmis. Siz kocanizi boyle karsilamamissinizdir eminim yani. Adam eve giriyor ev kapkaranlik. Kadin cocuklari yatirip yanina geliyir hos geldin diyor. Zahmet etmis onu da demeseymis keske.
Son cümlenizin yanlış olduğunu düşünüyorum.işte öyle demeyeyim dedim de sen dedin cidden . neyse söyleyeyim bende o zaman çocukları uyutacaktı üzerini düzgün giyip yüzüne biraz makyaj yapacaktı bakımlı olacaktı güzelce bir masa hazırlayacaktı adam yemeği seviyor işte biliyorsun neden uzatıyorsun ki olayı . karanlık filan ne alaka cidden ya . eşim geçen hafta 2 gün acil göreve gitti inan adam gelecek diye çıldırdım 2 gün duramadım. onun dışında normal hayatta da öyle inanın ben yeni evliyim ondan mı böyledir bilmiyorum ama adam 8 de gidip akşam 5 te geliyorsa yemeği masayı hazırlıyorum koşarak bir duş kremleniyorum ardına hafif bir makyaj yapıp eşimi karşılıyorum. Erkekler zayıf yaratıkla ne yapacaksın işte adamı kaybetmek istemiyorsan böyle davranacaksın yanlışsam düzeltin lütfen
hayır tabiki her zaman hazır beklemeyecek ama o an özel bir durum mevcut 5 ay yemek yapmasın her yer pis olsun kendinin saçı başı dağınık olsun ama adam 5 ay sonra gelmiş ya güzel bir karşılamayı hak etmemiş mi sencede 2 gün sabretse yemek vs için adam kendini toparlayacak zaten sonra ne olması gerekiyorsa o olurSon cümlenizin yanlış olduğunu düşünüyorum.
Evet o kadar uzun ayrılık ve zor görev sonrasında daha sıcak bir karşılama ve yemek olsaymış iyi olurmuş.
Konu sahibini de anlamak gerek. Tek başına iki küçük çocuğa bakmak hiç kolay değil.
Aman adamı kaybetmeyeyim diye, nefes almaya fırsat bulamazken kremi makyajı düşünemez. Evlilik karşılıklı anlayış gerektirir.
Çocuk olmasa veya büyümüş olsa da çalışıyor olsanız yine bu hazırlığı yapamazsınız. Erkeği elde tutmak için evde hazır mı bekleyecek herkes?
Merak etmeyin oda alışır zamanla tek düze yemeklere
Muhtemelen biraz özen istedi eşiniz sevdiği yemekler yapılacak gibi düşünmüştür ama sizin çocuklarını büyüten bir anne olduğunuzu anlamak istemeyecektir
Yani kizmayin ama esimi 5 aydir gormesem ve i tehlikeli bir yerde görevde olsa(ki tehlike olmasa da ayni) 20 cesit yemek yapatim 1 hafta onceden. Hazirlar hazirlar buzluga koyarim. Sevdigi herseyi onune sererim. Yani sevmek ozlemek bunu gerektirir.
Nirmal bir gunde neden yemek yapmadin diye surat yapan adama kalk cok biliyorsan kendin yap derim. Ama bu durum oyle degil ki o adam sizin yemeginizi bile ozlemistir.
Uzaktan gelen misafire bile yemek yapmasak alinir. Kovaniz bence onu onemsemediginizi dusundu.
Ayrica iki rlim kanda tabiriniz hic olmamis. Dunyadaki butun kadinlar gibiyiz iste vocuguna evine isine bakmaya calisan iki elin kanda olmasini gerektirecek bir durum yok.
Ev yemek ve cocuk mevzularini fazlaca abarttigini dusunuyorum bazi kadinlarin.
5 ay sonra o gun geleceği belli degilmiydi .Sabahtan aksama kadar 10 ceşit sey yapılır .3 günlük yemek pasta vs.Bizimde çocuklarimiz oldu .Siz garipsiniz .
Bir yardımcı bulsan cocuklarla ilgilenecek. Evde sana yardım edecek?
Isyerseniz yapabilirsiniz herkesin cocugu var herkesin ev isi var. Hem evde hem iste calisanlar var. Size hergun 3 cesit yemek yapin el pence divan durun asla drmiyorum. Esler ev ve yemek konusunda tamamen ortaklasa calismalidir. Ama bu adam da bes aydir evine karisina cocuguna hasret boylr bir muamele kendini onemsiz hissettirmiş iste adama.Kizim dis cikariyor ve ne gece gunduz yerinde duruyor.
Esim asla buzkuktan yemek yemez.
Geldiginde zaten yemek vardi.
Bnde 5 aydir farkli bi duzen icindeyim adam yediginin 3-4 katini yer olmus,diger aksama bizi goturur dedigim yemek sabaha karsi tukenmisti.
Kalkip kalkip yemis.
Afiyet olsun yine yaparim ama bnm esim sabah 5dekalkip mangal yakan adam.
Bn bu duzene ayak uyduramiyorum.
Simdi dondu oglen de evden goturcem isyerinden yemek yiyemem doyor.
Bilmiyorum cocugunuz var mi, bnm popomun minder gormesi aksam 9 u buluyor.
Cocuk yokken alisti onu boyle beslememe ve bn artik yetemiyorum.
Sizi bilmem de ben bu lafı ona yedirir üstüne buz gibi su içirtirim.
Erkekler hep mi böyle hadsiz, ukala, egoist ve bencildi? yoksa yeni bir şey mi? Son zamanlarda çok okumaya başladım kendilerine kul köle olmaya hazır kadın varmış gibi davranan zırtapozları.. Nasıl kalkıyor bunların mabadı arşa kadar?
Bu arada neden 2 ay?
tam toparlayamıyorum nasıl yazsam diye..
eşiniz için de zor sizin için de zor...
sizi anlıyorum ben ailemin yanında tek çocukla zorlanıyorum..
diğer yandan;
5 aydan sonra babalarını görecek çocukların uyku saati 1 günlük aksayamaz mıydı? eşim 9 aydır görevde; 2. iznine geldi geçen ay ve 5 aydır görmüyorduk, gece 2 de indi uçağı ve kızımızı uyandırıp havaalanına gittim karşılamaya...
belki de 5 aydan sonra beklediği; karanlık bir eve tek başına girmek değil de eşi ve çocukları tarafından neşeyle karşılanmaktı? çok geç bir saat olsa çocuklar çoktan uyumuş olirdu o zaman da siz karşılayabilirdiniz-çocukları uyutuyor olduğunuz için bu yorumum.. bunu taktı kafasına ve o mutsuzluğunu yemek konusundan çıkardı, olamaz mı? yoksa 5 aydır eşini çocuklarını görmeyen adamın asıl takıldığı şeyin yemek olması çok saçma
Psikolojisi normal değil o kesin.
Yemek konusunda annemle babam da hep tartışıyor,babam gerçekten çok aksi o konuda. Merakettim, eşin de boğa burcu mu?
offf offf içim yandı gerçekten . eşim asker ve ilk göreve bşladı ırak çıktı başikaya gitti. 6 ay diye gittiler aralık ayında taa bir geçen aralıkta geldiler yani tamm sene kaldılar. öyle felaketti ki orada olan olayların yarısı bile basına yansımadı . bana heryer çok renkli demesini çok iyi anlıyorum eşimde kendine gelememişti bir süre eşinizi anlayın ve ona hak verin . şimdi ırak olayı yine gündemde dua ediyorum devlet hadi yeniden ırak demesin .biraz sabredin bilmem kaç ay görüşmediniz adamın sizin üzerinize atlaması lazımdı . ben başka kadın olduğunu düşünmüorum . çünkü oradaki yaşam koşulları çok ağır oluyor en azından ırak öyleydi . sadece psikoojisi bulmuş ama geçecek yeniden gidecek mi peki aynı yere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?