5 gün once dogum yaptım 1 gün bile dinlenemedim deliricem

Küçücük bebeği 10 kişinin içine oradan oraya taşımak nedir ya konuşun kocanizla mevsim hastalık mevsimi kimden ne bulasacagi belli değil hadi kendisi gelmiş milleti ne diye topluyor.

Ben olsam kısa süre delirir sonra da logusaligi vurarim durumu bunlarda insan halinden anlamasi lazım çocuk doğurmuş eltin bilmiyor mu neyin ne olduğunu.

Ben oturduğum yerden sinir oldum seni düşünemiyorum.

insalah dedigi gun gider çok düşüncesidir ve gıcıklık yapmış resmen sizee

Esinizin gidin veya gelmeyin demesine herek yok. 5 gun once dogum yapilmis şu durumda anne eşimin biraz dinlenmesi gerekiyor misafir almayalim diyebilirdi ilkinden sonra.

Esinizin neresi hakli pardon? Esinize hak vermek icin sebepler yaratacaginiza, kendinize uzuleceginize daha bagisiklik sistemi olmayan bebeginizi dusunun lutfen. 5 gunluk bebegi bir suru insanin oldugu yerde tutmak, coluk cocugun eline birakmak gunahtir ya. Sirf bu temaslar yuzunden yenidogan bebeklerin kaptiklari enfeksiyonlardan dolayi ne kadar agir hastaliklar gecirdigini hic bilmiyor musunuz? Nasil soylerim diye birsey mi var, sizin bebeginizden onemli mi ya, Kim aliniyorsa alinsin benim yavrumun sagligi her seyden onemli diyemiyor musunuz? Bu kadar pasiflikle sikayet etmeye hakkiniz yok bence. el kadar bebegin sagligina bir sey olmasa bari. 5 gunluk bebegide kendiniz dahil kimsenin yaninda yatirmayin!

Ya anlamiyorum bende sizi musait degilim deyin kitleyin kapinizi oturun yatak odasi da vekin esinixi yanina uykum var kalabalogi kaldiramiyorum anneni uyar kimseyi cagirmasin deyin kimseyi kirmamak icin kucuck bebegi niye ac birakiyosunuz anlamiyorum

Valla delir zaten bir cinnet e bakar herşey herkese bir höttt de dizginleri al eline duzrnini kendine göre kur sana yardımcı olmak isteyen o duzene uysun

Sizin eşiniz iyi ise benimki iyilik meleğiymiş.Benim için iyi eş öncelikle mağdur olduğumda içinde merhamet oluşan ve benim sorunuma çözüm bulan eştir.Ayrıca kontrolü de elinde bulundurması gerekiyordu.Hadi annesine git diyemiyor, anne eve misafir çağırmada mı diyemiyor, bu kadar samimiyette mi yok aralarında?

ben dogumdan geldim, bana da oturma odasinda yatak yapmislar, zaten yatak odasi ust kattaydi, cikamam diye dusunmuslerdir muhtemelen.
annem kayinvalidem var evde, annem benimle ayni odada yatacak diye plan yapmislar.
ilk gun kaldim annemle, ikinci gun denedim, baktim cikabiliyorum merdivenleri,
aksam aldim cocugu ciktim odama, annem kizdi soylendi hatta, kayinvalide de destek tabi ona,
o bir de aman X uyuyamazi da ekliyor,
dedim uyuyamazsa o gelsin asagida kalsin, sizin horlama seslerinizden uyuyabilirse tabi
neyse bu konu kapandi.

Misafir olayini ben severim, o yuzden misafir cagirmalari zor gelmemisti bana,
ama misafirlerim cok cok dkkatliydi ve benim oturdugum odaya destursuz giren olmadi,
giren de 5-10 dakika kalip cikti.
Sizde boyle bir durum yoksa talep etmek en buyuk hakkiniz.
Hatta su an arkadaslarin dedigi gibi hastalik mevsimi,
Allah korusun, bence en guzeli, lohusaliktan sonra misafir kabul etmek,
alinacak darilacak mesele degil bu.

Hadi kaynana çağırıyoda ötekiler niye geliyolar. Kendileri hiç mi doğum yapmamış. Daha 5 gün olmuş çoluk çocuk toplanıp gelmek ne demek ya.

Bende size çildiricam kusura bakmayın alıp nasıl yanında yatırıyor. Anne beşik benim odamda olacak aglayinca emzirmem lazım. Sen her zaman yanında olmayacaksın bebekle birbirimize alişmamiz lazım anne kokusu istiyor . Diyeceksiniz..

Gidene kadar idare edin. Sonra da ben kendim bakmak istiyorum diyip kimseye gelin vs demezsiniz. Rahat edersiniz

Çoğu gelinin ortak derdi Allah akıl fikir versin böyle kayananalara bana da aynısı yapıldı zamanında ..

Esinde bitiyor iş sen ne kadar rahatsız olsa da bazı kayanana inadına yapıyor daha istemediğini bildiğinden

En iyisi eşini yanina alıp ona söyletmek bazı şeyleri başka türlü olmuyor çünkü güzelce söylemekten anlamıyorlar

Bir hafta sonra "bebeğim küveze girdi " diye konu açmazsın insallah

Yenidoğan bebekler için bu aylar oldukça tehlikelidir, en ufak bir virusu tolere edemezler ve hastanede küveze alınırlar. Tecrübeme dayanarak konuşuyorum

Aklını başına al bebeğini ve kendini düşün.

Ya onları gönder, ya da sen çık evden. annene ablana bilmem kime git

Daha 5 günlük bebeğin bulunduğu ortama misafir kabul edilir mi napıyorsunuz siz? doğumumda ve devamında iş bilen bir kadın yardımcı tutup maddi sıkıntıya girerim yine de böyle kayınvalideyi istemem yanımda.insan o an hata yaptığının farkına varamıyor kalp kırmayayım diyor ama ileride pişman oluyor keşke diyor yani her şeye sabrede sabrede kırmayayım diye diye yıllar sonra sen hastaya dönüşüyorsun.bebeğin virüs mikrop kaparsa acısını sürekli çekersin sert davranmalı mesafe koymalısın.ben olsam bebeğim 40 ını çıkmadan misafir almam ilk 1 hafta hiç kimseyi almam 1 haftadan sonra da 1.derece yakınlarım ki onlar da grip falan değilse gelebilir.

Son düzenleme:
Ben lohusayken görümcem beni delirtmişti. Aldım bebeğimi yatak odama. Kapıyı kapattım. Suratta beş karış. Müsaade istemeden giremiyordu. Sizde yapın aynı şeyi.

Siz artık bir annesiniz.Önceliğiniz elaleme ayıp olmasın değil yavrunuz.3-5aylık bile değil 5günlük bebeği oyuncak edip dokunamazlar.Annesinin yanından alıp yatıramazlar.Güçlü olun kibar bir şekilde nasıl istiyorsanız öyle olmasını sağlayın.Bugün boyun eğdiniz diye kimse yarın madalya takmaz.Ama bebeğiniz Allah korusun ufacık hastlansa siz ömür boyu unutmazsınız.Eşinize de söyleyin kimseyi ezmeden kırmadan halletsin.Benim ilk bebeğim bir haftalıkken eşimin yeğenleri sevmeye kalktı kaptğım gibi odama götürdüm.Öyle pipirikli bir insan da değilim abartı korumayı sevmem ama ortada da bir gerçek var bebeğiniz çok küçük.İkinci bebeğimde de arsız oldum net olarak dokunmayın öpmeyin hastaysanız hiiç gelmeyin diyorum en yakınlarım büyüklerim dahil.Buna rağmen yokluğumu gözleyip öpen oluyor insanlar da bir garip.

İki çocuğum var ilki prematüre, ikincisi sınırda, ilk iki ay misafir istemiyorum dedim, hastaneye gelen bile yaklasmadi,ilkinde kayınvalidem vardı beni çileden çıkarttı akrabalarım ile aram açıldı, ikincide annem vardı sağolsun gül gibi baktı, sezeryani, yoğun bakımi derken git gel ben enfeksiyon kaptim, iyilestim bebeğim rnfeksenfe kaptı biz bir ayda zor toparlandik. Bir yaşında kızım şimdi ama çok çabuk hasta oluyor, bir yılda 5-6 şişe antibiyotik, 3 antibiyotik iğne oldu
Birde böyle kalabalık misafir çoluk çocuk olsa kriz geçirirdim herhalde.
Birşey olmaz demeyin o bebekler o kadar savunmasiz ve güçsüz ki, ben bile maske ile dolaştım evde.
Birde bebeğin anneye ihtiyacı var her an, sizin kokunuza sıcaklığınıza, bu yüzden yaninizdan ayirmayin ki kayinvalidenin yanına da yatmasına müsade etmeyin, sonra degisik fantazileri çıkıp emzirmeye kalkıyorlar

Bir kere alın çocuğu yatak odasına götürün yatağı yatak odasında olsun. Siz de yatak odasında tutun çocuğu emzireceğiniz zaman kilitleyin kimse girmeyecek diyin emzirin.
Bu gelenler yemek ve temizlik yapmıyor mu siz mi yapıyorsunuz bunları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…