5 gün once dogum yaptım 1 gün bile dinlenemedim deliricem

Sizin anne olarak birinci göreviniz bebeğinizin sağlığını korumak. Ne demek birşey diyemiyorum. Lütfen eşinize durumun ciddiyetini anlatın.
İlk çocuğum 10 gün yoğun bakımda kaldı mikrop kaptığından bir de Temmuz ayında kış ayı bile değildi. 10 kişi ziyarete geldi annem tüm kardeşlerini davet etmiş hastaneye bana sormadan. Olan oğluma oldu. annem ne gelip baktı ne ilgilendi. Ben perişan oldum oğlumla. Biberona alıştı hastane de. 6 ay meme tutmadı sağmak zorunda kaldım.
Şimdi kızımda eve geldik sezaryenli olmama rağmen kendim baktım 1 hafta kimseyi odama almadım kızımı bol bol emzirdim uyuduk beraber. 40 gün kimseyi kabul etmedim. Annem grip oldu direk evine gönderdim çünkü bebeğimi kucaklamak istiyordu hasta hasta. Dünya umrumda olmaz bebeğim söz konusuysa.

Hiçbirşey yapamayız. İçini döktü konu sahibi.

İçini döktü okey ama burada ben dahil konuyu okuyan üyeler konu sahibinin düştüğü duruma sinirlendi, üzüldü.
İnsanı en çok sinirlendiren de bu haldeyken bile sesini çıkaramayan , diğerleri kırılmasın diye üzüldüğü ve yorulduğu ile kalan lohusa bir kadın. Ve tabi 5 gun önce dünyaya gelmis küçük bir bebek..

Inanamiyorum ya en sağlıklı zamanlarımda bile katlanamayacağım şeylere siz o halinizle nasıl sabrettiniz. Içe atmak, istediğin ve istemediğin şeyleri açıkça söylememek bir insanın kendine yapabileceği en büyük kötülük bence. Güzelce laf sokmadan eşime de annesine de söylerdim. Çok düşüncesiz insanların arasında kalmışsınız. Bebeginiz için de tebrik ederim.

İlk haftanızda sadece anneniz yanınızda olmalıydı. Bu kadar kalabalığı geçtim, faydası olmayan kayınvalide bile fazlalık.

Ya annenizin evine geçin, ya da kayınvalidenizi alın karşınıza konuşun. Konuşamayacaksınız ya da umursamayacaksa odanıza girip kapıyı kilitleyin. Dinlenmem lazım deyin belki anlarlar.

Ya ne hizmet ediyorsun salla gitsin millet evine geliyorsa sen niye ayağa kalkıp hizmet ediyorsun yat yattığın yerde

Ya ben böyle konularda en çok neye şaşırıyorum biliyor musunuz? Adam görüyor karısının ne halde olduğunu, akrabaları incinmesin diye kılını kıpırdatmıyor, kadın da hala “ne yapsın adamcağız” düşüncesinde. Hiç mi o adamdan soğumuyorsunuz ya, ben olsam adamı görmek dahi istemem o anda. Çünkü karısını ve çocuğunu önemseyen bir kocanın yapabileceği çok şey var. Cidden meraktan soruyorum.

Çoğu hatun demiş zaten katılıyorum. Çıldır. Evin içinde bağır çağır milleti kov. Ağzına geleni say. Sonra hatırlamıyorum dersin. Loğusasın çok normal kabul edilir. Eşine hüngür hüngür ağla. Yine normal sayılır. Güçlü olmak zorunda değilsin. Kimseye hizmet etmek zorunda değilsin. Heleki bebeğini elletmek zorunda hiç değilsin. Şimdiden bu kadar pasifsen seni çok zor bir gelecek bekliyor. Geçir cinnetini, at loğusalığa, bu kadar basit.

Benim annem de gençken o kırılmasın bu üzülmesin aman eşimin hatırı dedi, şu an şeker hastası oldu bu nedenlerden. Konuş kardeşim kayınvalideye söyle açık açık bu kadar sesssiz olursanız eviniz düğün salonuna döner işte böyle

bebeğiniz hayırlı olsun.Valla yazdıklarınızı okurken bile sinirlerim tavan yaptı ne bu düşüncesizlik hala devam ediyor bu tarz düşüncesizlikler birde milleti başınıza toplamış sanki yemekli gün yapıyolar gelene ne dersin çağırana ne dersin.

Yeni doğmuş bebekli eve o kadar misafir gelir mi ya çok sinir oluyorum. Bide hastalık zamanı o bebeciğe bulaşsa ne olcak. Tepkinizi koyun bebeğiniz için. Rabbim bebeğinizi sağlıkla büyütmenizi nasip etsin.

Oturma odasında senin ne işin var ?

Geç yatakodana eşinin yanına

Bağışıklığı hiç olmayan bir bebek ve bir ton aile var, bebegin hastalanma riski çok çok fazla,o solunan pis havalar bebeği ne kadar etkiliyor, kendinizi düşünmüyorsanız bari bebeğin sağlığını düşünün evinize kimseyi almayın

Yeni doğum yapmış kadına yardım değil resmen zulüm yapıyorlar. Ufacık bebeğin bu kadar insanın içinde olması hiç doğru değil, ama muhtemelen zihniyetleri "aman biz de çatır çatır doğurduk, aynı gün misafir ağırlayıp tarlalarda kürek salladık". Bence iyi sabrediyorsunuz, ben olsam sağlam bir sinir krizi geçirirdim. Eşinizle konuşun, şuanda hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı herşeyden önemli.

uykum var diyip odaya çekilir , onlar naparlarsa yapsınlar , alırım bebişimi kitlerim kapıyıda , bir yemek yemeye bir de wc ye kalkardım.Lohusalığını kullan az naz yap derim.

Al bebeğini geç yatak odana. Kilitle kapını çıkma. Dinlenmeye ihtiyacım var de. Ya bebeğe bişey olursa. Gelen kendi kendini ağırlasın. Küsen küssün. Düşünmeyi öğrenirler belki.

okurken bunaltı geldi. amaç yardımsa bu yardım değil sömürü resmen. kimsenin de kafası basmıyo mudur nedir öyle yayılarak misafir oluyorlar yemeğe geliyorlar çekin el eteğinizi anlasınlar biraz hatalarını

İnanılmaz düşüncesizlik.. Lütfen eşinizle konuşun. Eğer yardımcı olma niyetleri varsa size biraz yemek yapabilirler, evinizi dağınıklık varsa toparlayabilirler. Uykusuzsanız, bir kaç saat bebekle ilgilenebilirler ve siz de uyuyup dinlenirsiniz. Fakat doğumunuzun bu ilk zamanlarında eşinizle ve bebeğinizle yalnız kalma zamanlarına da ihtiyacınız var. Onlara karşı kinlenmeyin muhtemelen böyle görmüşlerdir. Fakat lütfen ama lütfen rahatsız olduğunuz noktada susmayın. Kibarca eşinize ifade edin kendinizi ve ailesine o söylesin.

Şimdi siz kalkıp yemek hazirlamiyorsaniz evi toplamiyorsaniz gelenler kendileri yiyor içiyor hem kendi hem sizin ihtiyaçlarınızı görüyorlarsa durumunuza herhangi bir sıkınti yok. Yeni doğan olan ev böyle bomba düşmüş gibi olur. Benim de ilk haftalarim böyle berbat geçmişti ve bizim kimsemiz yoktu yanımızda. Bu kişiler olmasa da çok yorulacaksiniz. Bebek 2-3 saatte 1 uyanıp acikiyor. Her emzirme 30-45 dk civarı altını değiştirmesi gazını çıkarması ağlaması vs 1-1.5 saatinizi alır. O uyurken siz de uyumalisiniz. Bunun dışında bir sey düşünmeyin. Arkadaşlar demiş zaten al bebeği geç odana koy besigine sen de uyu diye. Çok takılmayın. Odadan dışarı sadece yemek yemeğe ve tuvalete çıkın. Odadan sipariş verin canım şunu çekti bilmem ne diye. Yatakta yeni doğan emzirmek zor olur o yüzden yoksa bir tekli koltuk koydur odaya. Orada oturarak emzir. Kimseye de takılma. Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…