5 Günde 5 Kilo Diyeti Deneyimlerimiz

canım çok teşekkürler moral verdin çok sinirlerim bozulmuştu boşuna bir hafta kaçamak bile yapmadan rejim yaptım ama neyse artık hayıflanmanın faydası yok üzülmeninde faydası yok bu hafta dahada dikkat edip haftasonu bozmadan vericem inşallah bakalım hayırlısı inşallah veririz bu kiloları sen makarna yaptınsanırım canım inşallah patatesten daha faydalı olur içimdışım patates oldu benimde bugünde yedim 2 haşlanmış patates açım ama hiç yiyesimde yok yani patatesi sen makarnayla başarılı olursan bende yaparım kepekli makarnamı yaptım yoksa normal makarnamı canım opuyorumnanaktan

kızlar ıkı küçük patatesi sabah ve öğlen dahıl bıtıremedım canım bırsey yemek ıstemıyor sırkelı ballı su da ıcıyorum ınşallah verırım.Bırde şey sorcaktım mesela cumaya kadar yaptım bu dıyetı 5 gun ıkı gun ara verdım ya bırdaha pazartesı devam edebılırmıyım yanı sonuçta bu şok diyet aynı ay içinde tekrarlayabılıyormuyuz?bilmiyorumkismile

ben ve benim gibi birçok arkadar bir kaç haftadır yapıyor bu diyeti şok diyetmi bilmiyorum ama sağlığımızı etkilemediği sürece yapmaya devam edicez sonuçta bizi bu diyetle tanıştıran incilideniz ablamız 3 ay yapmış daha önce ve hiç bir sağlık sorunu yaşamamış metobolizmana ağır gelmez ve sağlığını etkilemez ise yapabilirsin tabiki arkadaşım bizler yapıyoruz kolay gelsin ...:hulya:

normal makarnayla yaptım canım kkepekli makarna almaya fırsatım olmdı fazla yiyemiyorum zaten aç kalmayacak kadar o kadar bakalım sonuç ne olcak işe yarasa gelecek haftada kepeklsiyle yapıcam

normal makarnayla yaptım canım kkepekli makarna almaya fırsatım olmdı fazla yiyemiyorum zaten aç kalmayacak kadar o kadar bakalım sonuç ne olcak işe yarasa gelecek haftada kepeklsiyle yapıcam

inşallah işe yararda canım bizde arada bir makarna yaparız patatesi artık yiyemiyorum açım ama yiyesim gelmiyor tuhaf bişey bu mideme taş gibi oturdu topu topu iki tane yedim şu saate kadar ama olmuyor mecbur bitiricem bu günü neyse artık kilo vermek uğruna sabır :kedi:

Öğlen iki tabak yoğurt yedim ama içine salatalık,nane,pul biber kattım.Yoğurt bende kabız problemi yaptığından salatalık doğradım içine. Hem yemeside daha kolay oldu.

kızlar kilo bildirimi yapmadım ben bu hafta başlangıç 72 bitiş 69
a.s.:hooray:darısı başıma:Saruboceq:
a.s.:hooray:darısı başıma:Saruboceq:

a.s.hiç üzülme sanki 3 ileri 1 geri daha kalıcı olur diye düşünüyorumkafamçokkarıştıama doğrusu bumu bilmiyorum.bilmiyorumkismile ama moral bozmadan devamkaydirigubbakcemile2

hafta sonu ayran detoksunu yaptım yarın bu diyete başlıcam inş. 1 kilo verdim detoksla bakalım bu diyetle nekadar vericem

hafta sonu ayran detoksunu yaptım yarın bu diyete başlıcam inş. 1 kilo verdim detoksla bakalım bu diyetle nekadar vericem

Evet, katılıyorum. Fikri olan ?
bayanssulusmile

istediğimiz kiloya indikten sonra koruma diyeti yapmamız gerekir sanırım.Bu konu ile ilgili fikri olan var mı?
:)

a.s. diyetisyen Banu Kazanç'tan alıntıdır; Koruma programının önemi
Diyet yaptınız, dilediğiniz kadar kilo verdiniz ve koruma programına geçtiniz. Koruma programını başarıyla uygularken bir gün aşırı yemek yediniz, içki içtiniz, yani her şeyi fazla kaçırdınız. Çok fazla endişelenmeniz gerekmiyor çünkü aldığınız bu yağlar vücut tarafından bir anda depolanmıyor. Bunun gerçekleşmesi 24 saat sürüyor. Yani eğer 24 saatten önce, normalde aldığınız su ve protein miktarını 1,5 katına çıkartıp, karbonhidratı minimuma indirirseniz yağlanmanın önüne geçebilirsiniz. Örneğin, yemeği çok kaçırdığınız günün hemen ertesi günü bol kırmızı et ve balık tüketmenizde fayda var. Bu sayede arada sırada küçük kaçamaklar yapsanız da hayatınız boyunca ideal kilonuzu koruyabilirsiniz.
Örnek Diyet

Ani ısı değişikliklerine bağlı gelişebilecek enfeksiyon hastalıklarından korunmak ve metabolizmayı aktif tutmak için, kaliteli protein ve vitamin içeren, günde 2,5 – 3 litre su tüketilen bir diyet uygulanması gerekiyor. Kan tahlil sonuçları normal, 1.60 – 1,70 santimetre boyunda, 70 – 80 kilo civarında bir kişinin uygulayabileceği diyet şu şekilde olabilir;

Sabah

100 gr beyaz peynir (özellikle tuzsuz)
2 dilim kepekli ekmek
Domates, salatalık (sınırsız ama tuzsuz)
veya
1 bardak süt, 3 kaşık yulaf ezmesi, 3 kaşık müsli
Ara
1 kivi ya da 1 portakal

Öğlen (12.00 – 14.00)

1 tabak sebze yemeği (kabak ve ıspanak tercih edilmeli çünkü vücutta su toplanmasını engeller)
200 gr yoğurt
1 dilim kepekli ekmek
Salata (1 – 2 çorba kaşığı zeytinyağı eklenebilir fakat tuzsuz olmalı)

Ara (16.00 – 17.00)
2 kivi ya da 2 portakal

Akşam (19.00 – 20.00)

3 gün – 400 gr. balık ve salata
2 gün – 200 gr. et ve salata
2 gün – 2500 gr. tavuk ve salata

Üç gün balık tüketilmesi dolaşımı ve metabolizmayı düzenler. Ayrıca, bu dönemde enfeksiyona yatkınlığın artmasıyla, diyete takviye olarak 1000 mg veya 500 mg C vitamini hapı alınabilir.

Örnek

a.s.Diyetten sonra niçin kilo alıyoruz; ALINTIDIR
Bazı kişiler rejim sonrası kısa bir dönem (1-1,5 ay kadar) yediklerini abartmalarına rağmen kilo almamaktalar. Ancak bu durumun rehavetine kapılıp “artık benim kilom oturdu, yesem de kilo almıyorum” deyip, normal beslenmesinin de üzerine çıkmaları yapılabilecek en büyük hatalardan biridir. Çünkü daha sonra hiç fark etmeden birdenbire, 3-4 kilo alınmaktadır. Size önerim, rejim sonrası hemen normal yeme düzeninize geçmemeniz. Az önce de belirttiğim gibi kalorinizi yavaş yavaş artırmanızda yarar var.
Bir akşam yemeğindesiniz ve masadaki mezeler, ara sıcaklar, tatlılar enfes görünmekte. Bu durumda yapmanız gereken:

Sevdiğiniz çeşitlerden tabağınıza azar azar alın. Büyük porsiyonlardan uzak durun.
Ekmeği mümkün olduğunca az tüketmeye gayret edin. Özellikle kızarmış ekmek, tüketimi gereği miktar olarak daha fazla yenmektedir.
Bol bol su için, sizi tok tutacaktır.
Yemeğe çorba ile başlayın, salata ile devam edin.
Cacık, yoğurt gibi kalorisi düşük ama sizi tok tutacak yiyecekleri tercih edin.
Uygulanması gereken bir başka önemli nokta, normal öğününüzde almanız gerekenden daha çok kalori aldıysanız bunu dengeleyebilmektir. Bu sebeple, ucunu kaçırdığınız günü telafi etmek adına o günün akşamı ve ertesi günün öğlenini çorba, salata, zeytinyağlı, yoğurt, meyve gibi hafif yiyecekler yiyerek geçirip, fazlalıkları dengelemeye çalışabilirsiniz.
Tatlı tüketiminiz haftada en fazla 2-3 porsiyon olmalı ve dondurma veya sütlü tatlılar gibi düşük kalorili, hafif çeşitleri içermelidir. Eğer tercihinizi şerbetli, ağır tatlılardan yana kullanacaksanız bu durumda haftada bir porsiyonu aşmamaya gayret ediniz.
Her zaman olduğu gibi yürüyüş çok önemli. Günde 30-40 dakika tempolu yürüyüşü hayat tarzınız olarak benimsemeye çalışın.
Esra Kurtuluş
Beslenme ve Diyet Uzmanı

a.s.Abartılı sofraların getireceği kilolara karşı bir sonraki gün tedbir alabilirsiniz. İşte formül...Beslenme ve diyet uzmanı Banu Kazanç, ALINTIDIR

Aşırı yediğimiz günlerin sonrası için bir "ertesi gün formülü" veriyorsunuz...
Bu uygulama kilo vermek için değil, almamak için. Çünkü bir koruma programı. Kiloyu korumanın sırrı, protein ve karbonhidrat dengesinde yatar. Kısacası bu yöntemle kilonuzu korumak mümkün. Vücutta, alınan enerjinin yağa dönüşmesi 24 saat alır. Yediklerimizin yağa dönüşmesi için vücut, eşit miktarda karbonhidrat-protein birlikteliğine ihtiyaç duyar. Eğer aldığınız fazla enerjiyi vücuttan atabilmek için ertesi gün suyu ve proteini artırıp karbonhidratı yarıya indirirseniz, yediklerinizin yağa dönüşmesini önlemiş olursunuz.

Proteini artırmanın etkisi ne?
Alınan su ve protein miktarını 1,5 katına çıkarmak gerekiyor. Artan protein, suyla birlikte metabolizmayı hızlandırır. Ve yediklerimizin yağa dönüşmeden vücuttan atılmasını sağlar.

Bu formülü uygulayabilmek için neler yiyip içmeliyiz?
Kişi öğle yemeğinde et, tavuk, balık ağırlıklı beslenir, akşam da et ve tavuk ağırlıklı yemiş olursa, o gün içinde karbonhidrata dair sadece meyve ağırlıklı bir şey yerse proteini artırmış, karbonhidratı aşağıya çekmiş ve bu dengeyi sağlamış olur.
Örneğin bir gün önceden makarna, pizza, tatlı yendi, alkol alındı. Ertesi gün sabah kahvaltısını normal yapabilir, peynir-ekmeğini yiyebilir. Öğleyin de 250 gram tavuk, 400 gram balık veya et tüketebilir. Akşam yine aynı şekilde üç seçenekten birini tercih edebilir. Ara öğünde de meyve yiyebilir. Ana öğünlerde ekmek olmamasında fayda var ama ara öğünde tüketebilir. Koruma programında sabah 1-2 dilim ekmek yenebilir. Ama öğle ve akşam sadece et ve salata tüketilmeli.

Peki, suyu ne kadar artırmak lazım?
Normalde bir yetişkinin gün içinde içmesi gereken su miktarını 1,5-2 litre olarak düşünürsek, bunu 3-3,5 litreye çıkarmak lazım.
En fazla haftada bir yapılmalı

Bu yöntemi her istediğimiz zaman uygulayabilir miyiz?
Yılbaşı ya da bayramlar gibi özel günler sonrasında yapılması uygun. Çünkü her zaman yapılmaması gerekiyor. Sıklıkla yapılmamalı, örneğin bir gün çok kaçırayım ertesi gün bunu uygulayayım şeklinde olmamalı. Metabolizmanın belli bir düzende ona cevap vermesi için belli bir periyoda ihtiyacı var. Ayda üç defa ya da en fazla haftada bir defa yapılabilir. İdeali 10 günde bir olmalıdır ki metabolizma bunu tolere edebilsin. Bunun dışında kişi normal beslenmesine dikkat etmeli.

Kızlar selam. Yeni gördüm sayfanızı. Bende denemek istiyorum bakalım yarın başlıycam nolcak. 80kiloyla bismillah diyorum. Kilo veren arkadaşları okuyunca epey gaza geldim. :)

incilideniz,
paylaşımlar için çok teşekkürler. Özellikle kaçırdığımız günün ertesinde yapılacaklar çok işime yarayacak :)
Umarım koruma diyetine başlayacağımız günler yakındır.

meraba kizlar
uzun süredir giremedim, size haberde veremedim listede kaldi öyle kusuruma bakmayin
bazi özel nedenlerden dolayi ben artik giremiyorum
simdi arkadasimdan girdim size haber verebilmek icin
tekrar kusuruma bakmayin
listeyi benim yerime baskasi üstlenebilir ins
hepiniz kendinize iyi bakin, saglikli zayiflamalar:)

merhaba canım keşke girebilseydin:çok üzgünüm: ama hayırlısı tabi,teşekkürler...:a015:

sağol canım benimmopuyorumnanaktanolumunekankayizsmileeşit başlamak daha iyi oldu bu hafta galip belli olacak ne diyelim iradeli olan kazansız hadi bakalımmŞenizkaydirigubbakcemile2az çok kaçamağımız oluyor hepimiz nefis taşıyoruz ama inşallah irademiz daha ağır basar hafif kaçamaklarla ve bol verilen kilolarla haftayı kapatırızkaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

toplamda kaç kılo verdın acaba :) opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…