- Konu Sahibi incilideniz
-
- #6.221
a.s.yok yok hafta sonu kısıt ben de istememkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3bayram yapıcaz dimihihoyyyt kilo almadan 6. ve 7. günü atlatma önerileri.. ama bunu sonra yazacağım önce PATETES alternatifleri için ne diyorsunuz...
canım nice mutlu zayıf yıllara inşallahhopuyorumnanaktana.s.
ablacım patetesse patatesbenimde patates günüm sabah iyi gidiyorda saat ilerledikce insanın boğazından inmiyo bide patatesi sıcak yemek kolaylaştırıyo bu işi... tatil günlerine gelince ben 1 gün tatil yapalım derim sahsen öyle yapacağım o günlerde aralarda meyve sabah abartmadan bi kahvaltı öğlen o hafta canımız ne istedide yiyemediysek abartmayarak ondan yiyelim aşkamda az yağlı AMATUZLUU(çünkü ben ölüyorum tuzsuz) bi sebze yemeği ben böyle yapacağım bi fikir..zemuszemus
makarna uygun gibi kepekli olarak ama tabi yapan arkadaşımız var onun sonucu ne olacak görsek ondan sonra denesek iyi olur diye düşünüyorum gerçi makarna prinç mercimek kurufasulye her an nasıl yenir bilemiyorum ama sanki değişik olarak yapılabilir gibi patatesten çok bunaldığımız hafta değişiklik yapılabilir kaydirigubbakcemile5
a.s.bende patates yerine her hafta birini denemek istiyorum yasempatiksalakcinni örneğin 1 hafta kepekli makarna, diğer hafta börülce haşlayıp, limonlayıp, baharatla piyaz gibi yapmak güzel olmaz mı yada basmati pirincini haşlayıp (serbest içeceklerden biri ile) yemek gibi...
a.s.bende patates yerine her hafta birini denemek istiyorum yasempatiksalakcinni örneğin 1 hafta kepekli makarna, diğer hafta börülce haşlayıp, limonlayıp, baharatla piyaz gibi yapmak güzel olmaz mı yada basmati pirincini haşlayıp (serbest içeceklerden biri ile) yemek gibi...
olabilir aslında denemekte fayda var derim bişey kaybetmeyiz herhalde zaten o birgün patates yiyoruz kaydirigubbakcemile5
özellikle baklagillerden tercih yapabiliriz haşlayıp piyaz gibi limon baharat uygun olur gibi makarnadan ve prinçten daha düşük çünkü nohut mercimek kurufasulye vs başka bir pişirme yöntemide yok sanırım bilmiyorumkismile
a.s.sanırım ben pazartesi böyle deneyeceğim ve sonuç alırsam her hafta pazartesi patates yerine gl'si düşük bir tahılla (ama her pazartesi başka başka VE TABİİKİ TEK ÇEŞİT) DEVAM EDECEĞİM.
ay bi 5 günü bitirseydiim 6,7 hiç düşünmüyorum şu anda :)
ama bu kdr sıkıntı çekioruzz yemeyiz ya o serbest günlerdede
deil mi???
a.s.valla insanın başaramayacağı hiç bir şey yoksırnaşık şey zorlarsan pekala yiyebiliyorsunkaydirigubbakcemile3 benim kilo çizelgemden görebilirsinsempatiksalakcinninasıl başardığımıkaydirigubbakcemile3
deneyip sonucu söylersen ablacım bizde yaparız öyle yada belki pazartesi bende bir çeşit baklagil haşlayıp yapabilirim değişiklik olur ama tabi korkuyorum kilo kaybetmede sorun yaşarmıyız diye inşallah diyeti değiştirmek kilo kaybetmede problem yaşatmaz kaydirigubbakcemile5
a.s.çok tatlısın. patlıcanı serset günde veya sebze gününde yeriz zaten..kaydirigubbakcemile3 benim düşündüğüm yöntem şu(yalnız sağlıkçı veya diyetisyen olmadığım lütfen gözönünde bulundurulsun)şimdi uzmanlar diyor ki...kilo almanın ve yağlanmanın kötükedihüsobaşlıca nedeni gl yüksek gıdaları tüketmekmiş. bilmiyorumkismilebu durumda PATETES VE ALTERNATİFLERİNİN gl'sini BİRLİKTE DEĞERLENDİRELİM..
Makarna (beyaz) 41 Makarna (kepekli) 37
pirinç-beyaz 87-kepekli 76-basmati 58
Baklagiller
kuru fasulye 48
barbunya 27
merçimek 28
nohut 33
soya fasulyesi 18
börülce 42
Patates (Haşlanmış) 62Patates (Kızartma) 75 Patates (fırın) 85
Bu durumda DİYETİN İLK GÜN YANLIZCA PATATES mantığından yola çıkarak yukarıdaki gl'si düşük gıdalardan biri ile (dikkat yalnızca biri örneğin BASMATİ PİRİNÇ veya KEPEKLİ MAKARNA veya KURU FASULYE veya MERCİMEK gibi) değiştirebilir gibibilmiyorumkismile yine yağsız ve tuzsuz baharatla...
a.s.EVET KIZLAR...yorumlarınız:uhm: vermem gereken çok kilo ve çok az vakit var..bu riski (pazartesi için) almalımıyım:uhm:
a.s.YALNIZ ET SUYU FALANlmaz:KULLANAMIYORUZyasakkelime o zaman gl yükseliyoreyvahedigeldismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?