Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

1. POLEN VıTAMıNLER VE MıNERALLER DEPOSUDUR
  2. Polende tüm vitaminler ve diğer cevhelerin insan yaşamı için en ideal oranlarda bulunması başka üstün bir özelliktir.
  3. Başka pek çok besinde bulunabilen vitaminler az,üreme ,gelişme,düşünme,güç verme ve uzun ömür sağlaması gibi en önemli görevleri yerine getirmeyi sağlayan ve seçkin,az besinlerde bulunan vitamin ve diğerleri kat kat fazladır.
  4. A ve C vitaminleri az,B vitaminleri çok yüksek orandadır.
  5. B vitaminleri ,bilindiği gibi "uzun ömür vitaminleri" dir.
  6. Dış etkenlere karşı hücreyi,bağışıklık sistemini uyararak korur,sürekli hücre yeniler,hemoglobini çoğaltarak hücreye bol oksijen gelmesini sağlar.
  7. Polen araştırmanlarından bilim adamı Alain Callas'ın bir analizi şöyle:
  8. 100 gram karışık çiçek polenin de 500-900 mg. B1 ve 2760 mg. B5 vitaminleri vardır.
  9. Yani, günde alınacak 1 gram polen,insana yeterli B vitaminlerini sağlıyor demektir.
  10. Polenlerde ortalama olarak %20-30 protein %45 serbest amino asitler,%25-30 doğal şekerler ve selüloz bulunmaktadır.
  11. Hiç bir bitkide bulunmayan süt şekeri LAKTOZ,polende bulunmaktadır.
  12. Sindirim fermentleri olan nişasta ve fosforu ,büyümeyi sağlayan ve hızlandıran ,hücre bolizmasını uyaran yararlı hormonları,nükleik asitleri taşımaktadır.
  13. Tam 22 çeşit amino asit bulunan polene karşı bu çeşit ,temel besinimiz olan sütte 17'dir.
  14. Polendeki tüm vitaminler ,A,.B,1-2-3-4-5-6-7-8-9-12,C,D,E,H,P,PP'dir.
  15. Polende 22 çeşit amoni asit ,27 çeşit madensel tuz,doğal hormon, enzim, coenzim, pigment, karbonitrat ve fermentler vardır.
  16. Polendeki H vitaminin varlığı,Rus araştırıcı deviatrin ve Joirich tarfından açıklanmıştır.
  17. bu vitamin gelişmeyi kolaylaştırır.
  18. Deri ve göz iltihaplarını önler.
  19. Polende rutinde vardır.
  20. Ayrıca kara buğday ,sedef otu ve frenk üzümünde rutin tesbit edilmişti.
  21. Rutin ,kılcal damarları etkileyerek fazla kanamaya engel olur.
  22. Kalp kasının çalışmasını güçlendirir.
  23. Chauvin ve Lenormand'ın araştırmalarıyla polenin antibiotikler içerdiğide gün ışığına çıkarılmıştır.
  24. grecean ve Enciu'nun bu konuda yaptığı çalışmalar sonunda polenin ,Staphylocoscus,Salmonella,Ecoli ve Bacillus anthracis'e karşı etkili olduğu ve bunların üremelerinin engellediği tespit edilmiştir.
  25. Prof.Dr.M.Mihri Memoğlu ve Dr.Kadriye Sorkun'a göre polen ,Metbolizmamız için çok değerli temel maddeleri içerir.
  26. Organizmamız için çok değerli temel maddeleri içerir.
  27. Organizmamızı zinde tutmak ve dengeli beslenmek için vücudun ihtiyacı olan eksik maddeleri tamamlamak ve korumak açılarından yaşamsal önem taşımaktadır.
  28. Polende bulunan başlıca amino asitler Cystine,Histidin,Trytoptan ,Methionin ,Phenylalanin,Thereonin,Arginin,ızoleucin,Leuoin,L ysin,Valin,Glutamin'dir.
  29. Polende bulunan başlıca asitler ,Pantethenic ,Linoleik,Ascorbik ve Arachidonik'di .
  30. Demir, bakır, kalsiyum, sodyum,magnezyum ,silisyum ise polende varlığı tespit edilen elementlerden bazılarıdır.
  31. Polende bununan iz elementler,alimünyum,nikel,titanyum ve çinkodur.
  32. Uzun yaşam vitaminleri olan B'lere gelince:1 Gram (Dörtte bir çay kaşığı) polendeki 8 mg.B1 vitamini şu besinler sağlayabilir.
  33. 70 Gr.Bira mayası ,3 Kg. Karaciğer ,8 tam kepekli ekmek ,40 beyaz ekmek ,20 kg.Ema veya domates.
  34. 1 Gr.polendeki 5 Mg. B2 vitaminini şu besinler sağlayabilir.
  35. 50 Gr. Bira mayası,15 kepekli Ekmek,74 beyaz ekmek ,6 Kg. Portakal,12 Kg. Domates ,16 Kg.Elma
  36. 1 Gram polendeki 27 Mg.B5 vitamini (Pantotenik asit) şu besinler bulundurur.
  37. 35 Gram Bira mayası ,13 Kg. Sığır eti,25 Kg.kabuklu buğday ,95 Litre Süt
  38. bu polen ne kadar değerli bir besin kaynağıymışakannehir

karbonhidrat diyetini ben de merak ettim ama sakıncalı değil mi? yani diyetisyenin tavsiye ettiği türden bir diyet mi?

ben de 3 yıl önce evde ders çalıştığım dönemde ayrıca doğum kontrol hapı da kullandığım için 5 kg almıştım kısa bir sürede. diyetisyene gittim 6 öğünlük bir diyet verdi, ders çalışırken tatlısız duramıyorum ben dedim, öğleden sonra hurmam elmam vs vardı canım hiiiç çikolata çekmeden 1 ayda 4-5 kilo verdim ve bunun tamamı yağdı, hatta 1 kilosunu da kasa çevirdim-ki diyetisyenlerin en büyük arzusu bu oluyor yağlar geri gelmesin diye..

sonra 3 yıl gayet güzeldi, hiç kilo almadım tam takım herşeyi yememe rağmen kaydirigubbakcemile3 sonra evlenince hem düzenim değişti hem de hormon değişiklikleri de etkiliyormuş..başka bir diyetisyene gittim pek memnun kalmadım eski diyetimi yapıyorum yine.

bir tavsiyesi oldu diyetisyenin, kansızlık sınırında iseniz (benim gibi) kepekli ekmeği çok yemeyin daha doğrusu tam tahıllı ekmek tercih edin dedi.. bir de süte tarçın katarak kan şekerini destekleyebilirsiniz. benim hem kansızlık sıkıntım var hem de kan şekerim düşük..
isteyen olursa ben de paylaşabilirim diyetimi..
haydi kızlar diyete ve spora kaydirigubbakcemile2

kızlar bende hayatımdan ekmeği çıkarttım..
akşamları sadece domates ve salatalık yiyorum..
ama öğle yemeğinde malesef iş yerinde çıkan yemekleri yiyorum.. gerçi kendimde getirebilirim yemeğimi artık öyle yapcam

karbonhidrat diyetini ben de merak ettim ama sakıncalı değil mi? yani diyetisyenin tavsiye ettiği türden bir diyet mi?

isteyen olursa ben de paylaşabilirim diyetimi..
haydi kızlar diyete ve spora kaydirigubbakcemile2
hayır diyetisyenlerin tavsiye ettiği bir liste değil... sakıncası şu.. sadece protein yüklediğin için karbonhidrat almadığın için vücutta bazı eksiklikler meydana geliyor ama kitabında bile doktor 6 ilaç yazmış mutlaka kullanın vitaminleri yerine koymalısınız demiş vs vs... artılarına gelince yağ depolarını çabuk yakıyor ve yüzde yüz yağ yakma olayı var diyete başlamadan tüm tahlillerinizi aptırın diye ısrarla yazmış ve diyetten bir kaç hafta sonra yeniden yaptırın demiş....

akşam yemeklerini hayatından çıkaranların önüde saygıyla eğiliyorum kendim başaramadığım için sırnaşık şey çarçabuk kilo vermeyi sağlıyor alkisalkisalkis

akşam bende indirmeye çalıştım o egzersiz videosunu tozlu sayfalar diye bir sayfada bir video yükledim açılmadı bir çok yerde aynı sıkıntı oluyor sanırım bende çok merak ettim hiç olmazsa evde yürüyeyim iyice saldım şu yağmurlu havadan dolayı yürüyüşü falan bari günde 30 dk yapabilsem diyorum yok bir bakmışım yağmur gelmiş neyse ben sabahtan beri ne yedim söyleyeyim canlarım
sabah 1 parça peynir - 1 kh
öğlen 250 gr yoğurt - 12 kh
sade nescafe - 0 kh
akşamda karpuz düşünüyorum - 20 kh
kalliste ablam sen günde 20 kh alman gerek dedin ama bugünlük planım yapılmıştı o yüzden bozamadım bugün bana örnek bir diyet listesi verebilirsen yarından itibaren 15 gün günde 20 kh değerinde yerim ve güzelce gider kilolar :))

akşam yemeği yemeyince acıkıyorum ben ablacım onun yerine muhakkak bişeyler yiyorum ama yemek gibi değil bir kase yoğurt pul biberli yada yine bir kase yoğurt içine bir salatalık yada domates salatalık yada sadece meyve onun yerine yemek pişirmiş olsam muhakkak yanında seçenekleri çok olur buda kötü kilo aldırır

aç deilim zorlayamıyorum kendimi bişi yemek için mutluluk var içimde ve iştahımı kapattığını biliyorum ama düzenli yemem lazım bulaşıkları yıkadım bir tabak bardak er değiiştirmesi yapıp dolaşmaya gitcem yani 8den önce bişi yiyemem gerçi kahvaltıyı 12de kalktığım için yapıtm 2 dilim ekmekle soyulmuş domates peynir bu kadar bol su içiyorum mutlu olduğum için bir artım var çok enerjik oluyorum ve iştahsız oluyorum kilo kaybımda oluyor buda çok güzel birşey ben babamın bana yaptıkları yüzünden kilo aldım ve mutlu olunca veriyorum

blue bende polene kansızlık için başladım ve çok farklı ararlı etkileride varmış sindirimim rahatladı midem falan süper bişimiş bu cahildim polen konusunda ne komik çocukları büyütmek içi diye biliyordum hiç ilgimi çekmemişti ve araştır faydalarını ayda 1 ünite kan üretirmiş o derece yani

Arkadaşlar bende sabah ve akşam papatya suyu içiyorum ben doygunluk hissi veriyo, hazmı kolaylaştırıyo.Bununla daha çabuk zayıfladım =)Tabi yararının yanı sıra tadı iğrençbilmiyorumkismile

ben seviyorum papatyanın tadını çokmu demliyorsun acaba ben ılık içiyorum bide şekersiz öyle dene bide tabi nasıl içtiğini bilmiyorum ama

ferihancım bakınıyorum tatlım bir elimde kitap bir elimde internet:roflol:

sanada yazacağım canım yumurta yemiyorum dedin aslında yumurtayla çok daha güzel oluyor ve kolay yerimseniben

bir de vitamin araştırdım bende şimdi ondan alıcam reyhan ablada orda bulursa alsın yoksa türkiyeye gelince alsınsempatiksalakcinni emrivakiye bak.. ama tüm vitaminlere baktım tarif edilene en çok uyanı buldum üstelik kromda almalısınız diyor bu kitap ve bunda krom var.. geçen yıl mersa ilk kilolarını bu vitamin ile atmıştı diyetisyen vermişti ona tavsiye etmişti yani... hem zayıflatıcı özelliği olan hem multivitamin olan başka bir şey bulamadımyerimseniben

one a day weight smart

ben bir sitede bir alana bir hediyesini buldum eczanemizde.com diye bir yer bakıver...

evet canım bende öyle düşünüyorum ama eşimle konuştum dedim ki madem zayıflamamı istiyorsun çocuğa bak bende yürüyüşe gideyim dedim sabahları saat 5 de çıkmayı düşünüyorum arkadaşlarla sözleştik beni ekmezlerse çıkacaz bakalım

kallisim bitanem tikkat et ben kullandığımda bu vitamini acayip mide bulantısı yapmıştı bende mide hassasiyetin var ya o yüzden söylüyorum canikom...Şeniz

canım sende her gün yediklerini yazarsan sanada yardımcı olmaya çalışırız en azından büyük hatalardan kurtulmanı sağlayabiliriz...

kallistecim teşekkür ederim canım bugün sabah kahvaltıda
kibrit kutusu kadar peynir
5 lokma kadar domates kavurması
2 bardak az şekerli çay
1 dilim börek yedim (biraz abartmışım galiba yazınca anladım:bbo:)
saat 11 de 1 fincan az şekerli türk kahvesi içtim
öğlen yemeği olarak 1 patlıcan dolması 6 tanede sarma ydeim
bide az önce dondurma yedim
e artık benim için yemek saati bitmiştir herhalde akşam da meyve yerim biraz

canım sende her gün yediklerini yazarsan sanada yardımcı olmaya çalışırız en azından büyük hatalardan kurtulmanı sağlayabiliriz...

kallistecim teşekkür ederim canım bugün sabah kahvaltıda
kibrit kutusu kadar peynir
5 lokma kadar domates kavurması
2 bardak az şekerli çay
1 dilim börek yedim (biraz abartmışım galiba yazınca anladım:bbo:)
saat 11 de 1 fincan az şekerli türk kahvesi içtim
öğlen yemeği olarak 1 patlıcan dolması 6 tanede sarma ydeim
bide az önce dondurma yedim
e artık benim için yemek saati bitmiştir herhalde akşam da meyve yerim biraz
yaaa yine çok yemişim ben yaaaasenağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…