- 4 Ekim 2012
- 1.376
- 3.109
- 133
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #304.621
Pardon unutmuşum erken yazma telaşına kapılıp.Guzel ama beni etiketleyebilir misin yoksa bulamiyorum bunlari, tablo icin...
Benden kötü olamazsın. Bazen diyorsun, ben hep öyleyim. Ve yarına değil bi kaç gün sonraya bile kalır. Tükenmişlik sendromu gibi bi hal var. Son 1 buçuk 2 yıldır.Bide sizinle birsey paylasmak istiyorum benim erteleme huyum var gibi. Mesela bazen birsey yapmam lazim acil lazim degilse gunlerce erteleyebiliyorum. Mesela bazen bulasigim kaliyor sabaha yada bazen evi gec topluyorum yada camasir makinesi dolu o gun yorgunsam yada canim istemiyorsa birsey olmaz diyorum yarin calistirayim. Yada evim kirlendi kendimi yorgun hissediyorum yarin yapayim birsey olmaz diyorum. Iki cocugum var bazen evim cok dagiliyor bunun etkisi varmi bilmiyorum. Herkesin evi surekli temiz toplu tezgahi tertemiz ben boyleyim gibi geliyor bana. Bazen tam tersi surekli yapiyorum. Siz nasilsiniz ne sorunum var sizce? Eviniz surekli toplumu kirli bulasiginiz kalmazmi hic cevaplarsaniz sevinirim
Okuyunca bi üzüldüm sonra hayran kaldım neler basarmissin ya. Bende liseye başladığımda 27 bucuk kiloydum hep en kisa hep iskelet bende hep dalga gecilenlerdenim . Şimdide kilolu yum diye hep laf. Napabilirim benim vücutta orta yok ya zapzayif ya sipsisman.millete göre yaşamıyor biz bu hayatı evet bu sefer ortasını bulucam ama kendim icin:)canım inan bana iki sene evvel bende senin gibi düşünüyordum bebekliğimden beri boğum boğum et topalağı gibi bir çocuktum genç kızlık nedir bilmiyorum pazarda anneme seslendiğimde ayıplandığımı bilirim şuna bak yarım dünya gibi gencecik kıza anne diyor diyen bile çıktı karşıma orta okul yıllarımda lisede ayı diye seslenenlerden kırılan özgüvenimi bilirim 22 yaşında bir memurken xxxl giydiğim bulamadığım kıyafetleri bilirim artık kabullenmiştim ben kilo asla veremem diye benim kemiklerim iri ben şişman bir insanım ömür boyu diyet yaparsam sadece kilo almamı yavaşlatabilirim ama asla kilo veremem bu benim beynimde yankılanır dururdu hep ..gözüm çok açtı kendi önümde dolu dolu yemek varken milletin yemeğine salça olurdum aklım fikrim zikrim yemekti inan bana..bunu ben başardıysam hemde bu kadar psikolojik sıkıntıya rağmen eminim sizler daha iyisini başarırsınız ..
Evet apayrı ve eşsiz bi dunya:)Ben onun kitaplarını okumadım da meşhur dizisini izledim, baya psikopattı adam :)
Çocukluk travmaları ile ilgili ayrı bir kitaba başladım ben dün. Çocuk olduktan sonra böyle şeylere ilgim arttı. Evet travmalar iyileştirilmezse maalesef kötü sonuçlar doğurabiliyor ileride. Neyse o konu derya deniz zaten konuş konuş bitmez :) zaman zaman tecrübeli annelerin görüşlerine ihtiyaç oluyor illa ki :) ama her cocuk ayrı bir dünya.
Boğalar bir de boğazına düşkün oluyor diye okumuştum, bizim çocuğun da maşallahı var :) keyfine ve boğazına düşkün gibi şimdilik ileride ne olur bilemem tabi :) ikizler'i ben de çok bilmiyorum cevremde pek yok.
Sağ üstte arama kısmına 1 mart hedefleri diye yazarsan ve sadece bu konuda ara seçeneğini isaretlersen benim mesajı kolaylıkla bulursun diye düşünüyorum, şahsen ben hep öyle yapıyorum :) az sonra bulup paylaşayım yeniden hedef listesini
Menü cidden çok garip olmuş. Ceza yazayım diyeceğim nutella için ama zaten başka bir sey yememissin. Neyse hastalığına verip görmezden geliyorum. Çok geçmiş olsun
Teşekkür ederimBen onun kitaplarını okumadım da meşhur dizisini izledim, baya psikopattı adam :)
Çocukluk travmaları ile ilgili ayrı bir kitaba başladım ben dün. Çocuk olduktan sonra böyle şeylere ilgim arttı. Evet travmalar iyileştirilmezse maalesef kötü sonuçlar doğurabiliyor ileride. Neyse o konu derya deniz zaten konuş konuş bitmez :) zaman zaman tecrübeli annelerin görüşlerine ihtiyaç oluyor illa ki :) ama her cocuk ayrı bir dünya.
Boğalar bir de boğazına düşkün oluyor diye okumuştum, bizim çocuğun da maşallahı var :) keyfine ve boğazına düşkün gibi şimdilik ileride ne olur bilemem tabi :) ikizler'i ben de çok bilmiyorum cevremde pek yok.
Sağ üstte arama kısmına 1 mart hedefleri diye yazarsan ve sadece bu konuda ara seçeneğini isaretlersen benim mesajı kolaylıkla bulursun diye düşünüyorum, şahsen ben hep öyle yapıyorum :) az sonra bulup paylaşayım yeniden hedef listesini
Menü cidden çok garip olmuş. Ceza yazayım diyeceğim nutella için ama zaten başka bir sey yememissin. Neyse hastalığına verip görmezden geliyorum. Çok geçmiş olsun
çok geçmiş olsun allahım şifa versinSelam arkadaşlar, bugün erken davranayım
saat 10:00___ 1.5 dilim ekmek. yarısına nutella diğer yarısına fıstık ezmesi sürmüştüm. 1 bardak sütlü kahve
Ara : 1 ceviz, 1 tatlı kaşığı tahinli pekmez, ceyrek dilim ekmek( çok küçük 2 lokma ) Ara tek seferde değildi.
Saat 16:00 3 kaşık sebzeli makarna, 1 küçük porsiyon yoğurtlu yeşil fasulye kavurması.
19:40. Sütlü kahve içeceğim.
Saat 23:00 de bişey yemem lazım ilaç almak için.
Bugün binbakteriden dolayı antibiyotik tedavisine başladım. 3 farklı ilaç içiyorum. 1 tanesinden her seferde 2 tablet. Gün boyu mide bulantısı ve reflü yapıyor. Sürekli küçük lokmalar halinde bişeyler alma ihtiyacı hissediyorum buyüzden. İlaclar 1 haftaya bitecek. İnşallah bu yan etkiler o kadar sürmez çünkü sık sık bişeyler yemeyince ciddi mide problemi oluşturuyor
bende de erteleme hastalığı var canım o yuzden sürekli programlı çalışırım programa da ilk heves ederim (örneğin pazartesi şurayı temizlicem salı şunu yapıcam gibi gibi....) sonra bu hafta sonuna doğru geri bozulur.sonra geri program yap hayat böyle devam ediyor.Bide sizinle birsey paylasmak istiyorum benim erteleme huyum var gibi. Mesela bazen birsey yapmam lazim acil lazim degilse gunlerce erteleyebiliyorum. Mesela bazen bulasigim kaliyor sabaha yada bazen evi gec topluyorum yada camasir makinesi dolu o gun yorgunsam yada canim istemiyorsa birsey olmaz diyorum yarin calistirayim. Yada evim kirlendi kendimi yorgun hissediyorum yarin yapayim birsey olmaz diyorum. Iki cocugum var bazen evim cok dagiliyor bunun etkisi varmi bilmiyorum. Herkesin evi surekli temiz toplu tezgahi tertemiz ben boyleyim gibi geliyor bana. Bazen tam tersi surekli yapiyorum. Siz nasilsiniz ne sorunum var sizce? Eviniz surekli toplumu kirli bulasiginiz kalmazmi hic cevaplarsaniz sevinirim
Yanliz degilmisim:) mesela dun hasta olmama ragmen butun evimi temizledm çamaşır bulasik herseyi yaptım yani ama bir kac gundur erteloyordum amaBenden kötü olamazsın. Bazen diyorsun, ben hep öyleyim. Ve yarına değil bi kaç gün sonraya bile kalır. Tükenmişlik sendromu gibi bi hal var. Son 1 buçuk 2 yıldır.
Tamamen toplayıp temizleyemiyorum, yaşanacak duruma getirip bırakıyorum. haftaya ciddi bir start vermeyi düşünüyorum kendime. Bu hafta bahanelerim var.
Hadi ya plan yapınca hic yapamam mecburmusum gibiçok geçmiş olsun allahım şifa versin
bende de erteleme hastalığı var canım o yuzden sürekli programlı çalışırım programa da ilk heves ederim (örneğin pazartesi şurayı temizlicem salı şunu yapıcam gibi gibi....) sonra bu hafta sonuna doğru geri bozulur.sonra geri program yap hayat böyle devam ediyor.
Bide sizinle birsey paylasmak istiyorum benim erteleme huyum var gibi. Mesela bazen birsey yapmam lazim acil lazim degilse gunlerce erteleyebiliyorum. Mesela bazen bulasigim kaliyor sabaha yada bazen evi gec topluyorum yada camasir makinesi dolu o gun yorgunsam yada canim istemiyorsa birsey olmaz diyorum yarin calistirayim. Yada evim kirlendi kendimi yorgun hissediyorum yarin yapayim birsey olmaz diyorum. Iki cocugum var bazen evim cok dagiliyor bunun etkisi varmi bilmiyorum. Herkesin evi surekli temiz toplu tezgahi tertemiz ben boyleyim gibi geliyor bana. Bazen tam tersi surekli yapiyorum. Siz nasilsiniz ne sorunum var sizce? Eviniz surekli toplumu kirli bulasiginiz kalmazmi hic cevaplarsaniz sevinirim
Ahaha aa Allahım bi ben mi böyleyim diyordum:) kaç kişi var kahve içmeye yada çocuk oynatmaya gelmek isteyen amerikan mutfak salon geniş bol oyuncak önce herkes oyuncak çok olmasını yadirgiyor sonra hoşuna gidiyor oyuncaklar çünkü 4 çocuk bile aynı anda hem alandan hem oyuncaklar rahat rahat oynuyor:) gel gör ki hertarafi temizleyemedigim için çağıramiyorum kimseyi. Bende istiyorum heryer düzenli olsun insanları cagirdigimda derdim evi temizlemek değil bol bol ikram hazırlamak olsun çocuklara hep birlikte değişik etkinlik yaptirayim. Ama ev böyle olunca misafir geldiğinde temizlik yapmaktan konuşmaya bile güç kalmiyor:)Benden kötü olamazsın. Bazen diyorsun, ben hep öyleyim. Ve yarına değil bi kaç gün sonraya bile kalır. Tükenmişlik sendromu gibi bi hal var. Son 1 buçuk 2 yıldır.
Tamamen toplayıp temizleyemiyorum, yaşanacak duruma getirip bırakıyorum. haftaya ciddi bir start vermeyi düşünüyorum kendime. Bu hafta bahanelerim var.
Bende varım bendeAhaha aa Allahım bi ben mi böyleyim diyordum:) kaç kişi var kahve içmeye yada çocuk oynatmaya gelmek isteyen amerikan mutfak salon geniş bol oyuncak önce herkes oyuncak çok olmasını yadirgiyor sonra hoşuna gidiyor oyuncaklar çünkü 4 çocuk bile aynı anda hem alandan hem oyuncaklar rahat rahat oynuyor:) gel gör ki hertarafi temizleyemedigim için çağıramiyorum kimseyi. Bende istiyorum heryer düzenli olsun insanları cagirdigimda derdim evi temizlemek değil bol bol ikram hazırlamak olsun çocuklara hep birlikte değişik etkinlik yaptirayim. Ama ev böyle olunca misafir geldiğinde temizlik yapmaktan konuşmaya bile güç kalmiyor:)
Asmii cim bebeği ilk uykuya nasıl yatırıyorsun?Gunaydinnn kizlarrr Nihayet kilo vermeye başladım motivenin mimari kabağı az almışim haftasonu daha fazla alacağım ve kilo vermeye devam edeceğim.. yeşil mercimeği mi haşladım şimdi bide salatasini deneyeceğim en azindan aciktigimda elimin altina alternatif bir şeyler olmuş oluyor boylelikle tatliya saldirmiyorum.. Bugün menüde sarma dolma var amaaaa kendi payıma düşeni 3 kaşık bulgurla yapacagim yarisini bugün yarisini yarin yiyecegim ( 2 günlük yemek yapiyorum) çok uykusuzum her gece oğlum uyurken dua ediyorum bu gece uyusun diye ama maalesef sonuc basarisiz.. Benim de gündüz uyku alışkanlığım yok dönüp dururum uyuyamam öyle sersem sersem günu bitirmeye çalışıyorum
işte mecburuz canım başka yapacak kimse yok ben çalışıyorum bütün işler cumartesiye toplanmasın diye örneğin çamaşır işini perşembeden başlarım yıkamaya cuma günü akşam her yeri toplarım cumartesiye sadece evi sil süpür tuvalet banyo kalsın diye...Hadi ya plan yapınca hic yapamam mecburmusum gibi
Akşam uykusu geldiğinde zaten anlaşılıyor kucağıma alıp herkese iyi geceler söyle bakalım diyorum oda el sallayıp öpücük atıyor (bu haline bayiliyorum ) sonra odanin ışığını açmadan altini degistiriyorum bazen bütün vücudunu kremliyorum sonra üstünü degistiriyorum süt veriyorum i süt içerken uyuya kaliyr sonra da yatağına koyuyorum.. bazen 2 saat uyur bazen de 15 dk sonra uyanir...bazen uyanip geri dalamıyor bazen saat başı uyaniyor..Asmii cim bebeği ilk uykuya nasıl yatırıyorsun?
Oturdugumuz oda da uyutayim dersem asla uyumuyor ayrıca uykusu gelince ben bir şey demeden bile el sallayip yatak odasina doğru yürüyor :)Asmii cim bebeği ilk uykuya nasıl yatırıyorsun?
Uyku öncesi rutin güzel ama o sadece kolay uykuya geçmeyi sağlıyor. Tekrar uyanmamasi için uykuya kendisinin dalmasi gerek. Seninki için kendiliğinden dalmayı öğretmenin mutlaka bir yolu vardır.Akşam uykusu geldiğinde zaten anlaşılıyor kucağıma alıp herkese iyi geceler söyle bakalım diyorum oda el sallayıp öpücük atıyor (bu haline bayiliyorum ) sonra odanin ışığını açmadan altini degistiriyorum bazen bütün vücudunu kremliyorum sonra üstünü degistiriyorum süt veriyorum i süt içerken uyuya kaliyr sonra da yatağına koyuyorum.. bazen 2 saat uyur bazen de 15 dk sonra uyanir...bazen uyanip geri dalamıyor bazen saat başı uyaniyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?