- 17 Mayıs 2018
- 2.690
- 7.955
- 88
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #304.641
Merhabalaaaaar,
Kızlar nasılsınız? Çeşitli sıkıntılardan dolayı takımı takip edemedim uzun süredir, kilo vermenin peşini bırkmadım ama, kaptanım @toplight vemorordek boşandım o arada :/ eğer sizler için sorun olmazsa burada motive olup kilo vermeye devam etmek istiyorum, düzenli katılım yapmaya çalışıcam, yarışmaya almasanızda olur destek alsam sizlerden yeter bana :)
günaydın hanımlar
morordek ayvacicegi kaptaniçelerim
bende dünkü menümü yazayım ...
sabah:talaş böreği 1 adet
öğlen:kurutulmuş yeşil fasulye yemeği 5-6 kaşık
akşam:yok
(avm ye gitmiştik eşime kızdım aldığı iskenderi yemedim zaten yiyemezdim de bu mide ile üç porsiyon iskenderi kendi yedi töhmeledi
eve geldiğimizde çok açtım başım dönüyordu ama yemedim yattım uyudum..
güncel kilo:67,0-67,3 gel git yapıyor tartım..
gelelim bugüne bir milat başlattım bakalım öncelikle 1 hafta diye koydum sınırı..
glutensiz ve şekersiz beslenme ye niyet ettim bir çölyaklı gibi dikkat etmeyeceğim tabiki ama ^%98 oranında da dikkat edeceğim..
bugün sabah bu sebeple:kendi mayaladığım yoğurda bir avuç yaban mersini attım,bir yumurta haşladım,bol zeytin az dere otu ve biraz bademle (çiğ) kahvaltımı yaptım..
normalde ara yapmam da bir kemirme ihtiyacı hasıl oldu biraz daha bademle bir kuru cennet hurması yedim..
öğlen içinde yeşil fasulyemi getirdim kurutulmuş yanına yoğurt
akşam menümde aynı olacak muhtemelen
benim su standart 3 litre hatta bazen daha fazla artık havalar ısınmaya başladı ..
yakında spora da resmen başlarım..
Bende ozellikle evim surekli toplu olsun istiyorum. Hele tezgahim surekli temiz bulasik kalmasin istiyorum en cokda onda zorlaniyorum bulasigim cok kalir sonrada cok kızarım kendimeAhaha aa Allahım bi ben mi böyleyim diyordum:) kaç kişi var kahve içmeye yada çocuk oynatmaya gelmek isteyen amerikan mutfak salon geniş bol oyuncak önce herkes oyuncak çok olmasını yadirgiyor sonra hoşuna gidiyor oyuncaklar çünkü 4 çocuk bile aynı anda hem alandan hem oyuncaklar rahat rahat oynuyor:) gel gör ki hertarafi temizleyemedigim için çağıramiyorum kimseyi. Bende istiyorum heryer düzenli olsun insanları cagirdigimda derdim evi temizlemek değil bol bol ikram hazırlamak olsun çocuklara hep birlikte değişik etkinlik yaptirayim. Ama ev böyle olunca misafir geldiğinde temizlik yapmaktan konuşmaya bile güç kalmiyor:)
Aynen ya benimde her isimi vaktinde yapayim istiyorumBende varım bendePain Killer E elacicegim23 ozellikle camasirlari toplama ve makinedeki çamaşırları serme işini mutlaka erteliyorum ya... Aslinda ertelediğim bir çok konu var aşmam gerek
Ne iste calisiyorsun canim cocuk varmi bide kac yasindasin. Ben calismiyorum evdeyim 2 cocuk var bide yukarida kv var oda sürekli benden is bekliyor ve ben nedense cogu zaman yorgunumişte mecburuz canım başka yapacak kimse yok ben çalışıyorum bütün işler cumartesiye toplanmasın diye örneğin çamaşır işini perşembeden başlarım yıkamaya cuma günü akşam her yeri toplarım cumartesiye sadece evi sil süpür tuvalet banyo kalsın diye...
afiyet olsun canım ben gluteni keseceğimden köfteye de ayar vermem gerekecek bakalımNe güzel ne güzel, önce niyet lazım tabi.
Malum bugün perşembe bizim takım da az karbonhidratli bol sulu, hareketli bir güne niyet etse ya..
Ben de 2 haşlanmış yumurtalı, maydonoz ve biberli kahvaltımı ettim, günün kalanında menüde köfte var, bakalım yarına durum ne olacak. Oğlana da bugün balık ve patatesli çorba yapicam, umarım sever.
bunları duyduğum iyi oldu bu sene 2. bebeğime niyetim var allah kısmet ederse oğlumda çok zorluk yaşadık . helede gazı beni perişan etti bunda biraz daha tecrübeli olacağımı düşünüyorum.Uyku öncesi rutin güzel ama o sadece kolay uykuya geçmeyi sağlıyor. Tekrar uyanmamasi için uykuya kendisinin dalmasi gerek. Seninki için kendiliğinden dalmayı öğretmenin mutlaka bir yolu vardır.
Uykuya süt içerken dalıyorsa (memede) sık sık uyanır çünkü her uyku dönümünde memeyi arıyor ve uykusu hafif olduğu anlarda uyanıyor. Benimki de öyleydi en son 4 aylikken cok sik uyanmaya baslayinca araştırdım. Önce memede uyumadan hemen önce memeden ayırıp kollarımda uyumasına izin verdim, sonra gündüz uykularında hiç memede uyutmadim (bebek arabasında uyuyor gezerken, memeyi sadece gece uykusunda veriyordum). Yani memesiz uyumaya alıştı, sonra gece uykusunu memesiz ogretmek icin, 1 hafta gece uykusuna babası uyuttu (bebek arabasında evin içinde ileri geri). Burada baba yapsin dediler, cunku annede meme var surekli aglayarak memeyi isteyecekti biz de aglatmak istemiyorduk. Tabi uyku öncesi rutini zaten var ve 2 aylıktan beri de aynı saatte uyumaya alışık. O bir hafta sonunda artık ben gece uykusu öncesi emzirip uyanıkken yatağına koydum. Ellerimle okşayarak severek ninni söyleyerek sakinlestirdim arada ses ederse kucağıma alıp geri koydum (tracy hogg yatır kaldir). Öylece ilk gece yarım saatte uyudu sonraki her gece 15-20 dk da uyuyor. Gece 1 kez ben emzirmek için uykusunda alıyorum, genelde başka uyanmıyor. Sabahina kaka yapacagi geceler 4 gibi bir daha uyanabiliyor ya ellerimle okşayıp uyutuyorum ya da emziriyorum.
bence çok kasma kendini galiba 2 çocucuğun vardı herşeyin düzenli olması için o evde yaşamamanız gerekiyor. ben temizliğe dikkat ediyorum ama ben ve oğlum dağınığız yapacak birşey yokBende ozellikle evim surekli toplu olsun istiyorum. Hele tezgahim surekli temiz bulasik kalmasin istiyorum en cokda onda zorlaniyorum bulasigim cok kalir sonrada cok kızarım kendimeevim toplu derken cekmeceler dahil duzenli olsun ic camasiri olsun corap cekmecem tek tek katlayip yerlestiririm yaptigim zaman ama iste dagildi mi kaliyor
ben kamuda çalışıyorum canım 1 oğlum var 5.5 yaşında hafta içi eve gel yemeği hazırla, ye bulaşık yıka yeniden yemek yap sonra evi toparla çocukla oyna eşimle çay keyfi sonra yatma vakti bütün işler genelde cumartesiye kalıyor bende biraz onu diğer günlere yaymaya çalışıyorumNe iste calisiyorsun canim cocuk varmi bide kac yasindasin. Ben calismiyorum evdeyim 2 cocuk var bide yukarida kv var oda sürekli benden is bekliyor ve ben nedense cogu zaman yorgunum
Evet ayrılmadan önce öyleydi sonra takip edemedim sayfayı :/ yazıyı silmeyi unutmuşum onuda sileyim :)Merhaba
5. Takımın şirin kaptanı yazıyor da merak ettim eski kaptan filan misiniz?
Bende bu haftayı ruhuma ayırmış tim haftasonu temizlik (inşallah hersey biter)günaydın hanımlar
morordek ayvacicegi kaptaniçelerim
bende dünkü menümü yazayım ...
sabah:talaş böreği 1 adet
öğlen:kurutulmuş yeşil fasulye yemeği 5-6 kaşık
akşam:yok
(avm ye gitmiştik eşime kızdım aldığı iskenderi yemedim zaten yiyemezdim de bu mide ile üç porsiyon iskenderi kendi yedi töhmeledi
eve geldiğimizde çok açtım başım dönüyordu ama yemedim yattım uyudum..
güncel kilo:67,0-67,3 gel git yapıyor tartım..
gelelim bugüne bir milat başlattım bakalım öncelikle 1 hafta diye koydum sınırı..
glutensiz ve şekersiz beslenme ye niyet ettim bir çölyaklı gibi dikkat etmeyeceğim tabiki ama ^%98 oranında da dikkat edeceğim..
bugün sabah bu sebeple:kendi mayaladığım yoğurda bir avuç yaban mersini attım,bir yumurta haşladım,bol zeytin az dere otu ve biraz bademle (çiğ) kahvaltımı yaptım..
normalde ara yapmam da bir kemirme ihtiyacı hasıl oldu biraz daha bademle bir kuru cennet hurması yedim..
öğlen içinde yeşil fasulyemi getirdim kurutulmuş yanına yoğurt
akşam menümde aynı olacak muhtemelen
benim su standart 3 litre hatta bazen daha fazla artık havalar ısınmaya başladı ..
yakında spora da resmen başlarım..
Bizdeki rutin de 11 de yatağa gidiyoruz masal okuyoruz (aslında bi çok kitabımız masal tarzı değil o kitaplarını zin ismini veririm gerçekçi öğretici ve merak uyandirici:)Uyku öncesi rutin güzel ama o sadece kolay uykuya geçmeyi sağlıyor. Tekrar uyanmamasi için uykuya kendisinin dalmasi gerek. Seninki için kendiliğinden dalmayı öğretmenin mutlaka bir yolu vardır.
Uykuya süt içerken dalıyorsa (memede) sık sık uyanır çünkü her uyku dönümünde memeyi arıyor ve uykusu hafif olduğu anlarda uyanıyor. Benimki de öyleydi en son 4 aylikken cok sik uyanmaya baslayinca araştırdım. Önce memede uyumadan hemen önce memeden ayırıp kollarımda uyumasına izin verdim, sonra gündüz uykularında hiç memede uyutmadim (bebek arabasında uyuyor gezerken, memeyi sadece gece uykusunda veriyordum). Yani memesiz uyumaya alıştı, sonra gece uykusunu memesiz ogretmek icin, 1 hafta gece uykusuna babası uyuttu (bebek arabasında evin içinde ileri geri). Burada baba yapsin dediler, cunku annede meme var surekli aglayarak memeyi isteyecekti biz de aglatmak istemiyorduk. Tabi uyku öncesi rutini zaten var ve 2 aylıktan beri de aynı saatte uyumaya alışık. O bir hafta sonunda artık ben gece uykusu öncesi emzirip uyanıkken yatağına koydum. Ellerimle okşayarak severek ninni söyleyerek sakinlestirdim arada ses ederse kucağıma alıp geri koydum (tracy hogg yatır kaldir). Öylece ilk gece yarım saatte uyudu sonraki her gece 15-20 dk da uyuyor. Gece 1 kez ben emzirmek için uykusunda alıyorum, genelde başka uyanmıyor. Sabahina kaka yapacagi geceler 4 gibi bir daha uyanabiliyor ya ellerimle okşayıp uyutuyorum ya da emziriyorum.
HosgeldinizMerhabalaaaaar,
Kızlar nasılsınız? Çeşitli sıkıntılardan dolayı takımı takip edemedim uzun süredir, kilo vermenin peşini bırkmadım ama, kaptanım @toplight vemorordek boşandım o arada :/ eğer sizler için sorun olmazsa burada motive olup kilo vermeye devam etmek istiyorum, düzenli katılım yapmaya çalışıcam, yarışmaya almasanızda olur destek alsam sizlerden yeter bana :)
İnşallah sever ben balığın yanına hep balkabağı çorbası yapardım ozaman daha istahlanirdi balkabağı hep atanan bişey ama çocuklar için birebir.bide ben normal kabağı görünce bile terleme başlıyorum geriliyor um saçma ama Ecel teri dokuyorum kabak ikram edildiğinde yada oğluma pişirirken. Oyüzden alternatif olarak düşünüp arastirmistim çorbası çok sever oğlum.Ne güzel ne güzel, önce niyet lazım tabi.
Malum bugün perşembe bizim takım da az karbonhidratli bol sulu, hareketli bir güne niyet etse ya..
Ben de 2 haşlanmış yumurtalı, maydonoz ve biberli kahvaltımı ettim, günün kalanında menüde köfte var, bakalım yarına durum ne olacak. Oğlana da bugün balık ve patatesli çorba yapicam, umarım sever.
Bende bu haftayı ruhuma ayırmış tim haftasonu temizlik (inşallah hersey biter)
P.tesi de spor benim miladim da bu:)
Bizdeki rutin de 11 de yatağa gidiyoruz masal okuyoruz (aslında bi çok kitabımız masal tarzı değil o kitaplarını zin ismini veririm gerçekçi öğretici ve merak uyandirici:)
Sonra kitabı alıp kendisi okuyorum gibi yapıyor bu arada aklında kalan yerleri ve nerelerin ilgisini çektiğini anlıyorum. Sonra yatarak muhabbet ediyoruz günü ve oyunlarını anlatıyor sonra şarkı soyluyoruz (bebekliğimden beri ben şarkı söyleyince kahkaha atar) sonra Hülya aa 10 tane soru sorayım mi der soru sorar sonra uyuma vakti deriz sessizce durup uykuyu bekleriz:) eğer bizim yatakta uyumuş sa 10 a 11 e kadar sadece 2 kere uyanır suyu yanındadır içip yatar dün kendi yatağında ydi mesela 5 te geldi kucak yastığı oyuncakları ve suyunu getirip getirip atıp yanıma tirmandi:)
Uyku konusunda hiç zorlamiyorum hangi hangi yatakta isterse orada. Geçen hafta öğle uykusuna yatiricam bana dedi ki hulyaa sen git ben kendim uyucam artık büyük cocukum ben dedi yarım saat sonra baktım uyumuş yastigin sarilip:)
Ama gerçekten memeyi uyuttugum günler hep uyanirdi .
Hosgeldiniz
İnşallah sever ben balığın yanına hep balkabağı çorbası yapardım ozaman daha istahlanirdi balkabağı hep atanan bişey ama çocuklar için birebir.bide ben normal kabağı görünce bile terleme başlıyorum geriliyor um saçma ama Ecel teri dokuyorum kabak ikram edildiğinde yada oğluma pişirirken. Oyüzden alternatif olarak düşünüp arastirmistim çorbası çok sever oğlum.
Bide bizim grup hep aynı duygulardayiz ya hepimizin buara çocuk sevgileri cosmus:)
Aa ne güzel yaa, benzer hedeflerdeyiz ben de dişime göre rakip arıyordumEki Görüntüle 2240211 Eki Görüntüle 2240212 Biraz geçmişe gidip başlangıç kilomu buldum :)
Güncel kilo 50.7 hedefim 48 kiloya düşmek çok sıkı bi diyet yapmıyorum şuan, koruma gibi düşünüyorum bu kalan kiloyu da sporla vermeyi düşünüyorum
72 ile başlamışım hedefim 53dü diye hatırlıyorum izne ayrıldığım haftayı da ekledim nasıl yapalım hedef yenilesek mi bi mezuniyet de ben alsaydım :)
İşte bi gaz geliyör herseyi bitirip yoruluyor uz yorulma tekrar bırakıyor işler ev bi gün dinleneyim demeye gelmiyor işte. Bende bugün yarın evi toplicam sadece yarın balkonları yıkıcam ki c.tesi günü halıları yorganlari havalandiricam perde ve pencereler hariç c.tesi bitirmem lazim pazar dışarı cikicam çünkü dinlenmiş te olurum. P.tesi spora başlamak daha güzel olacak temiz evde:) sonraki planım hergün bi iş yapıcam fazla değil hafta sonuna evi düzgün çıkarırsam temizlik gözümde büyümuyor cunku. Gel bi bunu deneyelimBende ozellikle evim surekli toplu olsun istiyorum. Hele tezgahim surekli temiz bulasik kalmasin istiyorum en cokda onda zorlaniyorum bulasigim cok kalir sonrada cok kızarım kendimeevim toplu derken cekmeceler dahil duzenli olsun ic camasiri olsun corap cekmecem tek tek katlayip yerlestiririm yaptigim zaman ama iste dagildi mi kaliyor
Birde balkabağı ni rendeliyorum gözleme yapmalısınız ama mutlaka haşhaş ta ekle içine enfes bisey:)Ben balığı patatesle birlikte yapicam, balkabağı çorbası çok güzel bir şey bence. Hayatta balkabağı yemezdim (tek tatlısını bildiğim icin), corbasini cok begendim.
Yanlış anlamazsan 11 uyuması için geç bir saat değil mi?
Senin kilon hedefin nedir? Rakip olursak güzel olur, insan öyle daha motive oluyorAa ne güzel yaa, benzer hedeflerdeyiz ben de dişime göre rakip arıyordum
Teşekkür ederim canımçok geçmiş olsun allahım şifa versin
bende de erteleme hastalığı var canım o yuzden sürekli programlı çalışırım programa da ilk heves ederim (örneğin pazartesi şurayı temizlicem salı şunu yapıcam gibi gibi....) sonra bu hafta sonuna doğru geri bozulur.sonra geri program yap hayat böyle devam ediyor.
Ilk hedef 48di ama sanirim 45 olarak revize edicem. Spor vb yapamadigim icin boyle, yagdan verebildigim kadar vereyim istiyorum. Spora basladiktan sonra biraz kas yaparsam belki 1-2 kilo ustune cikarim diye. Yani rekabet/paylasim birarada olabilir, benzer durumdaki biriyle paylasim daha da motive ediyor. Benim yas 33, neredeyse 7 aylik bebegim var emziriyorum.Senin kilon hedefin nedir? Rakip olursak güzel olur, insan öyle daha motive oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?