Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Oylede inanirmisin bir ortama girince daginiklik olunca cok rahatsiz oluyorum elimde degil ev duzenli olsa bile cekmeceler olsun dolap olsun daginiksa cok takiyorum

Bende bazen bir eksiklik var diye dusunuyorum vitamin degerler acisindan. Iste ben oyle planli yapamiyorum bir defa yapsam ikincide geriliyorum ben iste kirlendikce yapmaya calisiyorum yani gunum yok

Canim aslinda bugün isim yok dun heryeri yaptim sabah evi topladim bulasiklari mi yikadim. O kadar cok hastayim bide bugun hicbir seye halim yok. Kizlarla ilgilensem yeter
Çok geçmiş olsun canım. Bende sana gaz vermek için yola çıktım senin sayende ben gaza geldim 2 oda topladim:)

Seni anlıyorum, ben de düzenli olsun istiyorum, mutfakta herşey yerinde dursun, tezgahın üstü boş kalsın. Bebek öncesi oluyordu da, dolaplarda bile kutular var içindekiler kategorize edilmiş vb ama şimdi dağılıyor işte. Bebek doğunca 3 ay kv bizdeydi yoksa kafayı yerdim herhalde çünkü bebekle ilgilenmekten ortalığı toplayamıyorum, temizliğe zaman kalmıyor. Kişisel bakım sıfır, yüzüme krem almam lazım daha onu bile seçemedim. Foruma ayırdığım zamanda genelde bebeği uyuturken oluyor, şu anda dışarıda nöbetteyim. İki çocuğu hayal bile edemiyorum, olmuyor diye kendini ve çevreni üzme bence.

Haklisin canim ama iste bende yapamiyorum bilmiyorum elimde degil. Aksam bulasigim kaliyor mesela sabaha kendime cok kiziyorum cok tembelsin diyorum vs

Birsey sormak isti yorum canim kv ile 3 ay zor degilmiydi yani sahsen benim yoktu ama olsa cok zor olurdu biliyorum cunku ilk kızımda oyleydi o yuzden bunda hic istemiyordum yanimda olsun

Yaa onu denedim canim ama çok ağlıyor bir de çok hareketli yatağına koyup bende yatagimda uzaniyorum hadi uyuyoruz diyorum ama ayağı kalkıyor kendi kendine dalmasi hiç olmadi 1 buçuk yıl dir.. yazin bende dışarda arabasinda uyutuyordum evet bazen güzel uyuyordu ama yine uyaniyor du acaba diş donemine mi denk geliyor du bilmiyorum... Bugün deneyeyim dedim şu an çok uykusu var ne yapiyorsam uyumuyor memeye yapışıyor nasil alistirabilirim kii

Haklisin canim ama iste bende yapamiyorum bilmiyorum elimde degil. Aksam bulasigim kaliyor mesela sabaha kendime cok kiziyorum cok tembelsin diyorum vs
Benim gece mutfağım dağınık yada kirli bulaşık kalmışsa uykum gelmez illa o mutfak tertemiz olacak o konuda biraz takıntılıyım galiba

ayvacicegi Şu an ayağımda salliyorum moda girdi gibi ama hâlâ uyumuyor bugünden itibaren deniyorum bakalim.. bizimkini gece babasi uyutamaz mümkün değil hem onda o sabir yok hemde oğlum sırt üstü durmayi cok sevmez derkenn kaldırdı kafayi :)) çok zorliycak ama gecelerin uykusuz gecmesinden iyidir.. Geçen sene biz sırf o uyusun diye akşam çıkardık evde uyumazdi çok gerilirdim dışarda arabada dalardi eve getirir yatağına koyardim... havalarin ısınmasını bekliyoruzz...

Yapılması gereken en baştan yataginda uyumaya alistirmak. Ben bunu biliyordum aslında ama once bebekten sonra baska nedenlerden yapamadim.

Yapılması gereken en baştan yataginda uyumaya alistirmak. Ben bunu biliyordum aslında ama once bebekten sonra baska nedenlerden yapamadim.
Nihayet uyuduuuuu ama ayağımda:) şimdi yatagina koyacagim.. aslında çok ters bi saat ama çok uykusu vardi..

Bende bildiğim halde yapamadimmm maaalesef neyse ders olsun bana :)

Sarma dolmalarim pişti :) sabah kahvaltıda oğluma çay diye sulandırılmış pekmez veriyorum :) çocuk kandirir gibi ke dimi de kandırıp bol soğanlı etli sarmalarim hiç güzel olmamış bulgur 2 3 kaşık koydum ama yok gibi soğan doldurulmuş biber patlican yiyorum resmen

Ilk 3 gun sabrederssen sonrasi kolay ama tabi 1 yasindan buyuk bebekte nasil yapmak gerek arastirmak lazim. Aslinda cok önceden bebek bagımsız uyuma sınyallerı verıyor ama iste kacırırsan, nasil uyuyirsa ona alisiyor. Dusunki bu yavru 1.5 yildir memede uyuyor, aliskanlik iste. Tracy hogg'un kitabinda bebk bir yasindan buyukse ne yapilacagi yaziyordu ama atlamistim. Bakarim vaktim olunca, yazmaya calisirim...

Kesinlikle aglatma taraftari degilim. Benimki de ilk denedigimde belli etti aglayacagini hic devam etmedim. Sonra anladim ki aglatmadan yapmanin yolu biraz zamana yayip yavas yavas kucuk degisiklikler yapmak. Yani 1.5 sene memede uyumus bebege tamam bu aksamdan itibaren artik boyle uyucaksin dersen; mutlaka aglar itiraz eder bagirir Bizimki 4 aylikken itiraz ediyordu iste. Ama yavas yavas yaparsan, oyle olmuyor. Yukarida bizim nasil yaptigimizi anlattim. Oyle yapmaya karar vermeden once baya okudum, onun disinda bebegini en iyi sen taniyorsun, mevcut yontemleri biraz kendine uyarlamak gerekiyor. Mesela benimkini hic emzirmeden direkt yatagina koyarsam aglar biliyorum. O nedenle rutinimiz banyo, giyinme, emzirme, sonra yatak seklinde. Ama emzirme sirasinda uyumamasi gerek ki saatini alistirdim o sirada emerken gevseyip rahatliyor ama uyumuyor, doyunca kendi birakiyor memeyi. Onceden memede uyurdu (simdi de cok uykuluyken versem, uyur ama tabi ki oyle yapmiyorum).

Uyku meselesi sabir isi, ben normalde sabirsiz bir insanimdir. Ama bu ite nasil olduysa sabrediyorum, ilk rahatlatip hareket etmeyi biraktiginda icimden saymaya basliyorum yoksa zaman gecmiyor. Once 300e kadar sayayim diye hedef koyuyorum ki 5 dakika oyle durursa uyudugundan emin olup cikiyorum yanindan.

Ben ilk 6 aylıkken alıştırmaya çalıştım yatir kaldırı da denedim olmadi dediğin gibi bende sabirsizim galiba erken pesettim sonra agladiginda almiyim dedim kustu onun bugündür artik ona uyum saglamaya basladim.. ama geç kalmış sayilmam daha 2 yaşına 6 ay var az bi zaman değil bari o uykusuz geçmesin birde bu şekilde sütten kesmem de kesinlikle daha rahat olacak.. ayağımda uyutmak istemiyorum ama en rahat böyle uyuyor sence sıkıntı olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…