- 19 Ekim 2018
- 923
- 1.189
- 63
- 31
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #304.661
Oylede inanirmisin bir ortama girince daginiklik olunca cok rahatsiz oluyorum elimde degil ev duzenli olsa bile cekmeceler olsun dolap olsun daginiksa cok takiyorumbunları duyduğum iyi oldu bu sene 2. bebeğime niyetim var allah kısmet ederse oğlumda çok zorluk yaşadık . helede gazı beni perişan etti bunda biraz daha tecrübeli olacağımı düşünüyorum.
bence çok kasma kendini galiba 2 çocucuğun vardı herşeyin düzenli olması için o evde yaşamamanız gerekiyor. ben temizliğe dikkat ediyorum ama ben ve oğlum dağınığız yapacak birşey yok
Bende bazen bir eksiklik var diye dusunuyorum vitamin degerler acisindan. Iste ben oyle planli yapamiyorum bir defa yapsam ikincide geriliyorum ben iste kirlendikce yapmaya calisiyorum yani gunum yokben kamuda çalışıyorum canım 1 oğlum var 5.5 yaşında hafta içi eve gel yemeği hazırla, ye bulaşık yıka yeniden yemek yap sonra evi toparla çocukla oyna eşimle çay keyfi sonra yatma vakti bütün işler genelde cumartesiye kalıyor bende biraz onu diğer günlere yaymaya çalışıyorum
senin planlı olman lazım mesela eltim 2 çocuklu evde bana pazartesi ve perşembe ful evi temizlerim diğer günler hiç yapmam demişti sende öyle yap mesela
kahvaltını kuvvetli yap 2 yumurta 2 ceviz
bir de demir eksikliği var mı ona baktır o da çok etki ediyor.
Canim aslinda bugün isim yok dun heryeri yaptim sabah evi topladim bulasiklari mi yikadim. O kadar cok hastayim bide bugun hicbir seye halim yok. Kizlarla ilgilensem yeterE elacicegim23
Canım ben çocuk odasını topladım şimdi yatak odasına geçiyorum hadi sende 1 işi hallet
Çok geçmiş olsun canım. Bende sana gaz vermek için yola çıktım senin sayende ben gaza geldim 2 oda topladim:)Canim aslinda bugün isim yok dun heryeri yaptim sabah evi topladim bulasiklari mi yikadim. O kadar cok hastayim bide bugun hicbir seye halim yok. Kizlarla ilgilensem yeter
Sagol canim :) hadi durma o zaman isini birakma daha bitir bugunÇok geçmiş olsun canım. Bende sana gaz vermek için yola çıktım senin sayende ben gaza geldim 2 oda topladim:)
Seni anlıyorum, ben de düzenli olsun istiyorum, mutfakta herşey yerinde dursun, tezgahın üstü boş kalsın. Bebek öncesi oluyordu da, dolaplarda bile kutular var içindekiler kategorize edilmiş vb ama şimdi dağılıyor işte. Bebek doğunca 3 ay kv bizdeydi yoksa kafayı yerdim herhalde çünkü bebekle ilgilenmekten ortalığı toplayamıyorum, temizliğe zaman kalmıyor. Kişisel bakım sıfır, yüzüme krem almam lazım daha onu bile seçemedim. Foruma ayırdığım zamanda genelde bebeği uyuturken oluyor, şu anda dışarıda nöbetteyim. İki çocuğu hayal bile edemiyorum, olmuyor diye kendini ve çevreni üzme bence.Bende ozellikle evim surekli toplu olsun istiyorum. Hele tezgahim surekli temiz bulasik kalmasin istiyorum en cokda onda zorlaniyorum bulasigim cok kalir sonrada cok kızarım kendimeevim toplu derken cekmeceler dahil duzenli olsun ic camasiri olsun corap cekmecem tek tek katlayip yerlestiririm yaptigim zaman ama iste dagildi mi kaliyor
Haklisin canim ama iste bende yapamiyorum bilmiyorum elimde degil. Aksam bulasigim kaliyor mesela sabaha kendime cok kiziyorum cok tembelsin diyorum vsSeni anlıyorum, ben de düzenli olsun istiyorum, mutfakta herşey yerinde dursun, tezgahın üstü boş kalsın. Bebek öncesi oluyordu da, dolaplarda bile kutular var içindekiler kategorize edilmiş vb ama şimdi dağılıyor işte. Bebek doğunca 3 ay kv bizdeydi yoksa kafayı yerdim herhalde çünkü bebekle ilgilenmekten ortalığı toplayamıyorum, temizliğe zaman kalmıyor. Kişisel bakım sıfır, yüzüme krem almam lazım daha onu bile seçemedim. Foruma ayırdığım zamanda genelde bebeği uyuturken oluyor, şu anda dışarıda nöbetteyim. İki çocuğu hayal bile edemiyorum, olmuyor diye kendini ve çevreni üzme bence.
Birsey sormak isti yorum canim kv ile 3 ay zor degilmiydi yani sahsen benim yoktu ama olsa cok zor olurdu biliyorum cunku ilk kızımda oyleydi o yuzden bunda hic istemiyordum yanimda olsunSeni anlıyorum, ben de düzenli olsun istiyorum, mutfakta herşey yerinde dursun, tezgahın üstü boş kalsın. Bebek öncesi oluyordu da, dolaplarda bile kutular var içindekiler kategorize edilmiş vb ama şimdi dağılıyor işte. Bebek doğunca 3 ay kv bizdeydi yoksa kafayı yerdim herhalde çünkü bebekle ilgilenmekten ortalığı toplayamıyorum, temizliğe zaman kalmıyor. Kişisel bakım sıfır, yüzüme krem almam lazım daha onu bile seçemedim. Foruma ayırdığım zamanda genelde bebeği uyuturken oluyor, şu anda dışarıda nöbetteyim. İki çocuğu hayal bile edemiyorum, olmuyor diye kendini ve çevreni üzme bence.
Yaa onu denedim canim ama çok ağlıyor bir de çok hareketli yatağına koyup bende yatagimda uzaniyorum hadi uyuyoruz diyorum ama ayağı kalkıyor kendi kendine dalmasi hiç olmadi 1 buçuk yıl dir.. yazin bende dışarda arabasinda uyutuyordum evet bazen güzel uyuyordu ama yine uyaniyor du acaba diş donemine mi denk geliyor du bilmiyorum... Bugün deneyeyim dedim şu an çok uykusu var ne yapiyorsam uyumuyor memeye yapışıyor nasil alistirabilirim kiiUyku öncesi rutin güzel ama o sadece kolay uykuya geçmeyi sağlıyor. Tekrar uyanmamasi için uykuya kendisinin dalmasi gerek. Seninki için kendiliğinden dalmayı öğretmenin mutlaka bir yolu vardır.
Uykuya süt içerken dalıyorsa (memede) sık sık uyanır çünkü her uyku dönümünde memeyi arıyor ve uykusu hafif olduğu anlarda uyanıyor. Benimki de öyleydi en son 4 aylikken cok sik uyanmaya baslayinca araştırdım. Önce memede uyumadan hemen önce memeden ayırıp kollarımda uyumasına izin verdim, sonra gündüz uykularında hiç memede uyutmadim (bebek arabasında uyuyor gezerken, memeyi sadece gece uykusunda veriyordum). Yani memesiz uyumaya alıştı, sonra gece uykusunu memesiz ogretmek icin, 1 hafta gece uykusuna babası uyuttu (bebek arabasında evin içinde ileri geri). Burada baba yapsin dediler, cunku annede meme var surekli aglayarak memeyi isteyecekti biz de aglatmak istemiyorduk. Tabi uyku öncesi rutini zaten var ve 2 aylıktan beri de aynı saatte uyumaya alışık. O bir hafta sonunda artık ben gece uykusu öncesi emzirip uyanıkken yatağına koydum. Ellerimle okşayarak severek ninni söyleyerek sakinlestirdim arada ses ederse kucağıma alıp geri koydum (tracy hogg yatır kaldir). Öylece ilk gece yarım saatte uyudu sonraki her gece 15-20 dk da uyuyor. Gece 1 kez ben emzirmek için uykusunda alıyorum, genelde başka uyanmıyor. Sabahina kaka yapacagi geceler 4 gibi bir daha uyanabiliyor ya ellerimle okşayıp uyutuyorum ya da emziriyorum.
Benim gece mutfağım dağınık yada kirli bulaşık kalmışsa uykum gelmez illa o mutfak tertemiz olacak o konuda biraz takıntılıyım galibaHaklisin canim ama iste bende yapamiyorum bilmiyorum elimde degil. Aksam bulasigim kaliyor mesela sabaha kendime cok kiziyorum cok tembelsin diyorum vs
Yapılması gereken en baştan yataginda uyumaya alistirmak. Ben bunu biliyordum aslında ama once bebekten sonra baska nedenlerden yapamadim.bunları duyduğum iyi oldu bu sene 2. bebeğime niyetim var allah kısmet ederse oğlumda çok zorluk yaşadık . helede gazı beni perişan etti bunda biraz daha tecrübeli olacağımı düşünüyorum.
bence çok kasma kendini galiba 2 çocucuğun vardı herşeyin düzenli olması için o evde yaşamamanız gerekiyor. ben temizliğe dikkat ediyorum ama ben ve oğlum dağınığız yapacak birşey yok
Nihayet uyuduuuuu ama ayağımda:) şimdi yatagina koyacagim.. aslında çok ters bi saat ama çok uykusu vardi..Yapılması gereken en baştan yataginda uyumaya alistirmak. Ben bunu biliyordum aslında ama once bebekten sonra baska nedenlerden yapamadim.
Bende bildiğim halde yapamadimmm maaalesef neyse ders olsun bana :)Yapılması gereken en baştan yataginda uyumaya alistirmak. Ben bunu biliyordum aslında ama once bebekten sonra baska nedenlerden yapamadim.
ayvacicegi Şu an ayağımda salliyorum moda girdi gibi ama hâlâ uyumuyor bugünden itibaren deniyorum bakalim.. bizimkini gece babasi uyutamaz mümkün değil hem onda o sabir yok hemde oğlum sırt üstü durmayi cok sevmez derkenn kaldırdı kafayi :)) çok zorliycak ama gecelerin uykusuz gecmesinden iyidir.. Geçen sene biz sırf o uyusun diye akşam çıkardık evde uyumazdi çok gerilirdim dışarda arabada dalardi eve getirir yatağına koyardim... havalarin ısınmasını bekliyoruzz...
Yaa onu denedim canim ama çok ağlıyor bir de çok hareketli yatağına koyup bende yatagimda uzaniyorum hadi uyuyoruz diyorum ama ayağı kalkıyor kendi kendine dalmasi hiç olmadi 1 buçuk yıl dir.. yazin bende dışarda arabasinda uyutuyordum evet bazen güzel uyuyordu ama yine uyaniyor du acaba diş donemine mi denk geliyor du bilmiyorum... Bugün deneyeyim dedim şu an çok uykusu var ne yapiyorsam uyumuyor memeye yapışıyor nasil alistirabilirim kii
ayvacicegi Şu an ayağımda salliyorum moda girdi gibi ama hâlâ uyumuyor bugünden itibaren deniyorum bakalim.. bizimkini gece babasi uyutamaz mümkün değil hem onda o sabir yok hemde oğlum sırt üstü durmayi cok sevmez derkenn kaldırdı kafayi :)) çok zorliycak ama gecelerin uykusuz gecmesinden iyidir.. Geçen sene biz sırf o uyusun diye akşam çıkardık evde uyumazdi çok gerilirdim dışarda arabada dalardi eve getirir yatağına koyardim... havalarin ısınmasını bekliyoruzz...
Ben ilk 6 aylıkken alıştırmaya çalıştım yatir kaldırı da denedim olmadi dediğin gibi bende sabirsizim galiba erken pesettim sonra agladiginda almiyim dedim kustu onun bugündür artik ona uyum saglamaya basladim.. ama geç kalmış sayilmam daha 2 yaşına 6 ay var az bi zaman değil bari o uykusuz geçmesin birde bu şekilde sütten kesmem de kesinlikle daha rahat olacak.. ayağımda uyutmak istemiyorum ama en rahat böyle uyuyor sence sıkıntı olur muKesinlikle aglatma taraftari degilim. Benimki de ilk denedigimde belli etti aglayacagini hic devam etmedim. Sonra anladim ki aglatmadan yapmanin yolu biraz zamana yayip yavas yavas kucuk degisiklikler yapmak. Yani 1.5 sene memede uyumus bebege tamam bu aksamdan itibaren artik boyle uyucaksin dersen; mutlaka aglar itiraz eder bagirir Bizimki 4 aylikken itiraz ediyordu iste. Ama yavas yavas yaparsan, oyle olmuyor. Yukarida bizim nasil yaptigimizi anlattim. Oyle yapmaya karar vermeden once baya okudum, onun disinda bebegini en iyi sen taniyorsun, mevcut yontemleri biraz kendine uyarlamak gerekiyor. Mesela benimkini hic emzirmeden direkt yatagina koyarsam aglar biliyorum. O nedenle rutinimiz banyo, giyinme, emzirme, sonra yatak seklinde. Ama emzirme sirasinda uyumamasi gerek ki saatini alistirdim o sirada emerken gevseyip rahatliyor ama uyumuyor, doyunca kendi birakiyor memeyi. Onceden memede uyurdu (simdi de cok uykuluyken versem, uyur ama tabi ki oyle yapmiyorum).
Uyku meselesi sabir isi, ben normalde sabirsiz bir insanimdir. Ama bu ite nasil olduysa sabrediyorum, ilk rahatlatip hareket etmeyi biraktiginda icimden saymaya basliyorum yoksa zaman gecmiyor. Once 300e kadar sayayim diye hedef koyuyorum ki 5 dakika oyle durursa uyudugundan emin olup cikiyorum yanindan.
Bende takintiyim iste sorun orda yinede kaliyor bazenBenim gece mutfağım dağınık yada kirli bulaşık kalmışsa uykum gelmez illa o mutfak tertemiz olacak o konuda biraz takıntılıyım galiba
Bitti sayılır canım %90 toplandı galiba temizliği c.tesi değil yarın yapicam:) valla bi gaza getirdin bütün planlarım zamanından önce biticek:)Sagol canim :) hadi durma o zaman isini birakma daha bitir bugun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?