- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #357.681
Araya farklı kişiler girince her çocuğun huyu değişiyor canım emreye özel değil. Bizim hiç öyle sorunumuz olmadi aileler uzakta oğlumda biraz asosyal sağolsun kimseye yaklaşmıyor. Baba figurude pek yok bizde o yüzden kendi kurallarım geçiyor. Baba kural koyma konusunda değil yikma konusunda çok iyi o bile çocuğu değiştiriyor. Biraz katı ve kuralcı olmak gerekiyor. Virüs çıkana kadar çocuk terapistine gidiyorduk bizde geçince yine devam edeceğiz. Başka çocuklarla kıyaslama bende yapıyorum arada iyice sınır oluyor insan onlarda bizler gibi herkesin karakteri yapısı farklı. Biz çocukken çok saftık. Ama bizim çocuklarımız akıllı bi kişilik oluşturuyorlar bizler gibi değiştirmesi yoğurmadı şekillendirmesi zor oluyor. Normal yani gün sayma ne zaman geçecek diye büyüyecek o çocuk büyüdükçe değişecekler bende bunu umut ediyorum artık. Yapacak başka da bişey yok.
Sorun o zaten canım. Yaşamlarımız etkiliyor çocukları onlara da diyecek bişey yok şartların el verdiği ölçüde büyüyorlar. O yüzden koydekilerden çok oyuncağa kıyafete imkanlara sahipler ama özgür değiller malesef bu da onlarda öfkeye dönüyor. Yapabilecegimiz çok az şey var zaten. Bende yaramazlık yapmasına kırmasına dökmesine hiç kızmadım. Çocuk sonuçta. Sadece uyku konusunda yemek saati konusunda ödev okul çantası oyuncak toplama bu konularda katı davranıyorum. Yumuşak davranınca sorumluluk duygusunu kavrayamadık malesef. Dengeyi bi şekild e sağlayacağız canları sağ olsun atsan atılmaz saftan satilmaz.Öyle de Hilal’cim şehirde hayat belli. 4 duvar arasında büyüyen çocuklardan ne bekliyorsun. Aıkılıp bunalıyorlar. Dışarı çıkarsakta ortam hep sınırlı. Tabii ki insan üzülüyor ve elimden geleni tabii ki yapıyorum çocuğum için. Bir de bizden önceki nesil gibi otoriter anneler değiliz bence. Dediğin gibi yüzümüzün yumuşaklığı da etkiliyor muhakkak ama ne yapayım yani sözle uslanmıyor diye şiddete mi başvurayım.Dur-sus anlamıyor. Hadi odana git ağlaman bitince gel lütfen diyorum artık. Daha küçükken hiç anlamıyordu en azından artık bunu yapabiliyoruz.
Bizi suya götürür susuz getirirler. Bi de benim ki dışarıya kapalı iletişim konusunda bi tek bana konusuyor çocuk bütün enerjisini bende bitiriyor.Kesinlikle biz çevremizdeki sınırlı bilgiyle şekilleniyorduk. Şimdi çocuklar resmen bilgi havuzunun içine doğuyorlar. Benim kızım 3 yaşında kendi kendine okuma-yazma öğrendi. Şimdi bir şeyi merak edince kendisi çok rahat googlelayıp okuyor. Bana bir şey sorduğunda cevap veremezsem google a yazsana hadi diyor. Laf yarıştırman veya geçiştirmen mümkün bile değil, öyle bir ihtimal yok. O yüzden zorlanıyoruz. Ben bir bahane bulup belki o an yapmak istemediğim bir şeyigeçiştirmeye çalışıyorum, bana tamam o zaman şöyle bir yol buldum deyip, 2. Hatta 3.Seçeneği sunuyor. Hadi gel de yapma... kesinlikle karşı da bir yetişkin varmış gibi davranmak gerekiyor bu neslin çocuklarına. Onlar bizden çok farklılar, bizim bildiklerimiz şu anda çöp. Çok farklı bir dünya çok farklı bir tarz.
ortabahar söylediklerine kesinlikle katılmıyorum. Her yaşta çocuk kendini, farklı özelliklerini keşfediyor. Bu keşifleri yaparken ki geçirdiği krizlere, dalgalanmalara da sendrom deniyor. Bu sorunlu çocuk demek değil. :)))) Bu çok normal ve her çocuğun yaşaması gereken süreç ancak bizim anneler olarak sabrımız zamanla azaldığından tahammül etmekte güçlük çekiyoruz. 2. Çocuğu çocuk küçükken yaparsan çok iyi de benim kızım hep bilinçliydi. Kardeş hiç istemedi ve hala da istemiyor. Ben bir çocuk daha doğursaydım resmen mahvolmuştum. Her çocuk aynı değil. Bu krizleri yaşamadan yorum yapman bence doğru değil ama dua edelim de senin çocuğun sakin çocuk olsun. Yoksa BDV de konu açtırabilecek kıvama getiriyorlar insanı, ben haber vermiş olayım
ben çocukların dönem dönem farklı davranışlar gösterdiğine karşı değilim ki canım sadece buna sendrom demek yanlış dedim.. ben de mesleki deneyimlerime göre böyle düşündüm bakalım Allah Kerim inşAllah her şey güzel olurortabahar söylediklerine kesinlikle katılmıyorum. Her yaşta çocuk kendini, farklı özelliklerini keşfediyor. Bu keşifleri yaparken ki geçirdiği krizlere, dalgalanmalara da sendrom deniyor. Bu sorunlu çocuk demek değil. :)))) Bu çok normal ve her çocuğun yaşaması gereken süreç ancak bizim anneler olarak sabrımız zamanla azaldığından tahammül etmekte güçlük çekiyoruz. 2. Çocuğu çocuk küçükken yaparsan çok iyi de benim kızım hep bilinçliydi. Kardeş hiç istemedi ve hala da istemiyor. Ben bir çocuk daha doğursaydım resmen mahvolmuştum. Her çocuk aynı değil. Bu krizleri yaşamadan yorum yapman bence doğru değil ama dua edelim de senin çocuğun sakin çocuk olsun. Yoksa BDV de konu açtırabilecek kıvama getiriyorlar insanı, ben haber vermiş olayım
Benim de ara ara aklıma isveç diyeti yapmak geldi ama bir türlü cesaret edemedim. 2 hafta mi sürüyor? Deneyebilirim aslında ama kahvesiz bir gün düşünemiyorum.Şu an yoldayım. Eve gidiyoruz. Pazartesi başlayalım ya İsveç mi başlasam acaba diye düşünüyorum.
Benim de ara ara aklıma isveç diyeti yapmak geldi ama bir türlü cesaret edemedim. 2 hafta mi sürüyor? Deneyebilirim aslında ama kahvesiz bir gün düşünemiyorum.
Takibe alıyorum canım ama hiç ev sıkıntım yokTuvalete cikamayan ve bagirsak sorunu olan arkadaslarim, muhtemelen bu vakte degin bir çok sey yapmissiniz ve kendi yontemlerinizi olusturmussunuzdur.. ben sizin dikkatiniiz baska bir yöne cekmek istiyorum. Yazar Meltem gunerin web sitesinde bagirsak konusu ile ilgili yazilari var..bir goz atar misiniz? Bir se kendisinin youtube vidyolarindan da izledigim kadariyla bagirsak konusunun hassasiyeti ile ilgili ve gecmiste bir konuya takilmak (kendini hakli gormek-helallesememek) birakamamak ile problemlerden kaynaklandigini bubun da eril ve disil prensipte bozulmalarla olusan dengesizliklerden kaynaklandigindan bahseder..isterseniz bir goz atin
Sizlerde de tespit edebildiginiz birakamama durumlari var mi? Mesela ayni durum benim.gibi kilolu arkadasarimda da var..bu da biriktirmekle ilgili..dursun lazim.olur..simdi ne gerek var..aman sonra yapariz..vb bahanelerle dolabinda/cekmecelerinde/evinde hic giymedigi/kullanmadigi ama yer kaplayan esyalari kiyafetleri okumadigi kitaplari, atamadigi, biriktirdigi cocukluk esyalari, oyuncaklari, eski sevgiliden hediye fular taki saat vb.anı degeri olan seyler..vb
Var mi? Bi yoklayin bakalim.kendinizi?
Kolay birakabilir misiniz? Cevabiniz evet ve hala bagirsak ya da kilo problemi yasiyorsaniz bunun nedeni gecmiste birakamadiginiz birseyi gizlemek ortbas etmek adina elinize geceni vermek olabilirmiş..
Bu konuyu merak edenlerinizi, en sevdigim ilham veren kadinlardan biri olan meltem guneri instagram (mltmguner) youtube ve web sitesine davet ederim
Bende var ya biriktirme aslında cok atiyorum ama yine de atsan bi dünya şey çıkar özellikle de çocuğa ait şeyler. Hep bi yerde lazım olur kafasıyla bakıyorum. 6 yıl önce bi nar çiçeği 42 beden pantolon almıştım hala dolapta duruyor geçen gün denedim oldu ama böyle tam rahat değil bi de düşük bel almışım hangi akılla aldıysam modası geçmiş çıkardım ben bunu atayim dedim ama yine dolaba astımTuvalete cikamayan ve bagirsak sorunu olan arkadaslarim, muhtemelen bu vakte degin bir çok sey yapmissiniz ve kendi yontemlerinizi olusturmussunuzdur.. ben sizin dikkatiniiz baska bir yöne cekmek istiyorum. Yazar Meltem gunerin web sitesinde bagirsak konusu ile ilgili yazilari var..bir goz atar misiniz? Bir se kendisinin youtube vidyolarindan da izledigim kadariyla bagirsak konusunun hassasiyeti ile ilgili ve gecmiste bir konuya takilmak (kendini hakli gormek-helallesememek) birakamamak ile problemlerden kaynaklandigini bubun da eril ve disil prensipte bozulmalarla olusan dengesizliklerden kaynaklandigindan bahseder..isterseniz bir goz atin
Sizlerde de tespit edebildiginiz birakamama durumlari var mi? Mesela ayni durum benim.gibi kilolu arkadasarimda da var..bu da biriktirmekle ilgili..dursun lazim.olur..simdi ne gerek var..aman sonra yapariz..vb bahanelerle dolabinda/cekmecelerinde/evinde hic giymedigi/kullanmadigi ama yer kaplayan esyalari kiyafetleri okumadigi kitaplari, atamadigi, biriktirdigi cocukluk esyalari, oyuncaklari, eski sevgiliden hediye fular taki saat vb.anı degeri olan seyler..vb
Var mi? Bi yoklayin bakalim.kendinizi?
Kolay birakabilir misiniz? Cevabiniz evet ve hala bagirsak ya da kilo problemi yasiyorsaniz bunun nedeni gecmiste birakamadiginiz birseyi gizlemek ortbas etmek adina elinize geceni vermek olabilirmiş..
Bu konuyu merak edenlerinizi, en sevdigim ilham veren kadinlardan biri olan meltem guneri instagram (mltmguner) youtube ve web sitesine davet ederim
Estağfurullah kaptan ne küsmedi sana kısabilirmişiz hic
Süper bişey bu hemen indiriyorumİyi akşamlar kızlar ♥oku oku ancak geldim
Kısaca hemen bir konudan bahsedeyim sonra menü yaxcem ✌
Help steps diye bir uygulama var imişşşş...
Adımlar yardım kampanyası na dönüşüyormuş... Kızılay lösev vb...
Bir arkadaşım attı bana davetiye kodu onun kodu oluyor bu. Undan gir dedi adımlar toplu olunca daha çok yerdim vs oluyormuş ama isteyen kendine kod alabilirmiş...
Onca adımlarımız boşa gitmesin.. isteyen yükledim uygulamayı demesin ben indirdim oldu adımımı sayıyor teli bir kapat aç yaptım google fit de indir dedi bana onu da indirdim uygulama istedi google fiti.. telefon hafızası dayanan kadar tutarım yarım yardımdır işte yoksa benim adım sayan saatim var
Kod DY43400589058
Balım dilek diye ismi adım aktarma işleminde arama yaptırıp kişiyi eklemeniz lazım...
İyi sevindim o halde canımEstağfurullah kaptan ne küsmedi sana kısabilirmişiz hic
Kac gündür sanirim yorgunluktan gelir gelmez uyuyakaliyorum ertesi güne kadar
Bugünde arkadasim evini taşımıştı yardıma gittim ayağım zonkluyor ağrıdan
Becerebildin he bravo uygulamanın 2.bir uygulamaya ihtiyaç duyması sıkıcıİyi akşamlar kızlar ♥oku oku ancak geldim
Kısaca hemen bir konudan bahsedeyim sonra menü yaxcem ✌
Help steps diye bir uygulama var imişşşş...
Adımlar yardım kampanyası na dönüşüyormuş... Kızılay lösev vb...
Bir arkadaşım attı bana davetiye kodu onun kodu oluyor bu. Undan gir dedi adımlar toplu olunca daha çok yerdim vs oluyormuş ama isteyen kendine kod alabilirmiş...
Onca adımlarımız boşa gitmesin.. isteyen yükledim uygulamayı demesin ben indirdim oldu adımımı sayıyor teli bir kapat aç yaptım google fit de indir dedi bana onu da indirdim uygulama istedi google fiti.. telefon hafızası dayanan kadar tutarım yarım yardımdır işte yoksa benim adım sayan saatim var
Kod DY43400589058
Balım dilek diye ismi adım aktarma işleminde arama yaptırıp kişiyi eklemeniz lazım...
Selam ekibin cuma 1. SiDostlarım bugün ara ara girip baktım grubumuza. Ama hep çocuk bakımıyla alakalı şeyler vardı. Pek bilgim olan bir konu değil diye sessiz kalmayı tercih ettim.
Bugün akşama kadar ders harici pek bir şey yapmasam da biraz önce annemle mutfak dolap içlerini değiştirip biraz daha düzene soktuk. Oturunca anladım ki yorulmuşum.Onun dışında diyetimi hiç bozmadım yine. Akşam yemeğindeki kızartmaya rağmen. Çok da güzel kokmuştu... Şimdi de kahvemi içiyorum. Birazdan da menümü yazacağım inşallah.
Siz neler yaptınız?Umarım herkes güzel bir gün geçirmiştir.
Çok zor yaÖzlem şimdi bir şu İsveç listesini yeniden gözden geçireyim gözüm yiyecek mi bakalım.
Yakında biter ağrılarnBal arılarım ben spora çıkıyorum gazam mübarek olsun bakalım bugün hangi ağrılarla geri döneceğimHerkese kolay gelsin
Çok çok haklısın canım aynen katılıyorumKesinlikle biz çevremizdeki sınırlı bilgiyle şekilleniyorduk. Şimdi çocuklar resmen bilgi havuzunun içine doğuyorlar. Benim kızım 3 yaşında kendi kendine okuma-yazma öğrendi. Şimdi bir şeyi merak edince kendisi çok rahat googlelayıp okuyor. Bana bir şey sorduğunda cevap veremezsem google a yazsana hadi diyor. Laf yarıştırman veya geçiştirmen mümkün bile değil, öyle bir ihtimal yok. O yüzden zorlanıyoruz. Ben bir bahane bulup belki o an yapmak istemediğim bir şeyigeçiştirmeye çalışıyorum, bana tamam o zaman şöyle bir yol buldum deyip, 2. Hatta 3.Seçeneği sunuyor. Hadi gel de yapma... kesinlikle karşı da bir yetişkin varmış gibi davranmak gerekiyor bu neslin çocuklarına. Onlar bizden çok farklılar, bizim bildiklerimiz şu anda çöp. Çok farklı bir dünya çok farklı bir tarz.
ortabahar söylediklerine kesinlikle katılmıyorum. Her yaşta çocuk kendini, farklı özelliklerini keşfediyor. Bu keşifleri yaparken ki geçirdiği krizlere, dalgalanmalara da sendrom deniyor. Bu sorunlu çocuk demek değil. :)))) Bu çok normal ve her çocuğun yaşaması gereken süreç ancak bizim anneler olarak sabrımız zamanla azaldığından tahammül etmekte güçlük çekiyoruz. 2. Çocuğu çocuk küçükken yaparsan çok iyi de benim kızım hep bilinçliydi. Kardeş hiç istemedi ve hala da istemiyor. Ben bir çocuk daha doğursaydım resmen mahvolmuştum. Her çocuk aynı değil. Bu krizleri yaşamadan yorum yapman bence doğru değil ama dua edelim de senin çocuğun sakin çocuk olsun. Yoksa BDV de konu açtırabilecek kıvama getiriyorlar insanı, ben haber vermiş olayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?