Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

DSÖ, sağlıklı bir diyetin en az 5 porsiyon (400 g) sebze ve meyve içermesi gerektiğini vurguluyor. En az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmek kronik hastalıklara karşı koruyucudur ve günlük alınması gereken lif miktarını desteklerler.

Meyve ve sebzeler sağlıklı bir vücut için gerekli olan vitaminlerle, minerallerle, fitokimyasallarla ve lifle dolu doğanın en lezzetli hediyelerindendir. Bu besin öğelerinin çoğu güçlü birer antioksidant olarak görev alır ve vücudu hastalıklara sebep olan serbest radikallerin zararlarından korur.

Çalışmalar göstermiştir ki, bol miktarda sebze ve meyve tüketen kişilerin yüksek tansiyon, obezite, kalp hastalıkları, bazı kanserler (ağız, gırtlak, meyve, bağırsak, akciğer) gibi hastalıklara yakalanma riski daha düşüktür. Dahası beslenmenin tüm kanserlerin üçte birinin gelişimine katkıda bulunmasının muhtemel olduğu bilinmektedir. Daha fazla sebze meyvenin yer aldığı dengeli ve sağlıklı bir diyet, sigarayı bırakmadan sonra en önemli ikinci kanser önleme stratejisidir.

Bunlara ek olarak, yenilen her ek porsiyon sebze ve meyvenin kalp hastalıkları ve inme ( %30’a kadar), kanser gelişimi (%20) riskine karşı daha fazla koruyucu etkiye olduğunu gösteren çalışmalar mevcuttur. Kronik hastalıklara karşı koruyucu olmasının yanı sıra katarakt ve yaşa bağlı maküler dejenerasyon gelişimini geciktirme, astım semptomlarını hafifletme, sindirim sağlığını iyileştirme, diyabetin daha iyi yönetilmesini sağlama, kemik sağlığını geliştirme gibi pek çok etkisi de bulunmaktadır.

Tüm bu faydalarının yanı sıra doğal olarak düşük kalorilidir ve yüksek lif içeriği sayesinde sağlıklı bir kiloda olmanıza katkı sağlar.

Günde ne kadar sebze ve meyve tüketmeliyim?

Bir porsiyon ne kadar?
Burda her porsiyon meyve 80 g olarak değerlendirilir. Tabiki her yediğinizi tartmanızı beklemiyoruz, buna gerek de yok. Pratik olarak 1 avuç içi kadar sebze/meyze bir porsiyondur. Kafanızda daha iyi şekillendirmek için aşağıdaki tabloları incelemenizi öneririm

Canım diyet sayfası ne alakası var falan deme ama durumundan bahsetmek istersen dinleriz merak ettiğim için değil yanlış anlama lütfen sadece hani tanışmıyoruz muhtemelende hiç yüz yüze görüşmeyiz insan tanımadığı kişilere derdini daha rahat açabilir o yüzden söylüyorum çoğumuz yakın yaşlarda kadınlarız belki için ferahlar yinede sen bilirsin özel birşey ise bilemem tabi tez zamanda sorun ne ise düzelir inşallah

Tmm cnm teşekkür ederim dönüş için az çok tahmin ediyordum ama süreçlerini tam bilemediğim için eyvah dedim bu böyle gidecek galiba
Kolay gelsinn
Bugun eve esyalar yuklendi geriye kolay isler kaldi. Temizliktir aboneliktir vs islemleri. Hersey iyi guzelde Adana'nin sicagini hic hesaba katmamisim :) Eve tam yerlesince serin zamanlarda yuruyus vs yaparim ins.

Bugun eve esyalar yuklendi geriye kolay isler kaldi. Temizliktir aboneliktir vs islemleri. Hersey iyi guzelde Adana'nin sicagini hic hesaba katmamisim :) Eve tam yerlesince serin zamanlarda yuruyus vs yaparim ins.
Eylül ortası gibi biraz rahatlarız her halde ya bu hafta Ankara bile sıcak diyet için en güzel zmaanlar Eylül Ekim Kasım ozmana kadar ideal kiloya eriştiniz eriştiniz sonra kar kış yine eve kapanmaca :)

Iyiakşamlar
Söyle bir oturup soluklanayim dedim
Çok yoruldum bugün aşure yaptım Allah kabul ederse
Kendim de yedim 1 kase. Bereketli de oldu çok şükür
Hem evde koştur hem çocukla koştur hemde dışarda gezdir derken iyi adım da atmışım yani

Eylül ortası gibi biraz rahatlarız her halde ya bu hafta Ankara bile sıcak diyet için en güzel zmaanlar Eylül Ekim Kasım ozmana kadar ideal kiloya eriştiniz eriştiniz sonra kar kış yine eve kapanmaca :)
Biz evdeyiz zaten çıkamıyoruz ki olsun ama her illet birgün biter bu da geçer inşaallah
Benim evim son kat ölüyoruz sıcaktan inanılmaz bir sıcak var buhar da var bıktık valla kiradayız Allah nasip ederse evimizi alacağız. Kredi çekmeyelim diye almadık ama başka türlü olmuyor malesef
Evin ici su an 32 derece

Bir video buldum, sanırım tüm sorularıma cevap var. Kısa boylular nasıl yağ yakar, ağırlık çalışmaya başlayıp kalori tüketimini artırmak gerek gibi.
Video ingilizce ama belki ilgilenen olur (konuşmacının çok itici bir Amerikan aksanı var ama görmezden gelmek gerek)

10000 adım üstünde adım atanlar sırlarını paylaşsalar. Hayatımın ne kadar anlamsız olduğunu anladım
Kocamı bulduğum vakit çocukları bırakarak evden hunharca arkama bakmadan kaçıp, kulakliklardan son ses dım tıs şarkılar ile yürüyüş yolunda vakit geçirmek terapi gibi geliyor bu akşam net 1 saat ordaydim arada koştum arada hızlı yürüyüş ama işte eşimi bulduysam çünkü vardiyalı çalışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…