Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

tamam canım.

başın sağolsun canım....

demiştim ki bir bilgi edinelim ve tartışalım.

Diyet diyince aklımıza gelen kısıtlamalar ya tatlı üzerinedir, ya da yağ… Peki diyet yaparken sadece herhangi bir besin grubundan kısıtlama yapmak doğrumudur? Evet kısmen doğrudur, çünkü yapılan araştırmalar sadece yağdan kısıtlı bir diyet bile uygulansa kilo verilebileceği yönünde… Ancak bilinçsiz yapılan bir diyette, örneğin tamamen yağdan kendinizi kısıtladığınız durumda sonuçlar bir süre istediğiniz gibi olsa da sonrası için olumsuzluklarla karşılaşmanız söz konusu… Yağ vücutta neye mi yarıyor? Diyette yeterli yağ almazsak ne olur? Peki, yağ tüketimimizi ne şekilde düzenlemeliyiz? İşte cevaplar;
•Enerji için karbonhidratlardan sonra en fazla alınması gereken besin öğesi yağlardır. Yetersiz yağ alımı vücudun endojen yağ yapımına giderek kendi kendine yağ üretmesine neden olacaktır.
•Yağ tüketiminin fazlalığı kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa davetiye çıkarıyor da olsa omega-3, omega-9 gibi bazı yağ asitleri vücudun mutlaka alması gereken öğelerdendir. Beyin gelişimi ve kolesterolün düşürülmesi gibi önemli katkıları göz ardı edilemez.
•Yağ gün içinde mutlaka alınması gereken bir besin öğesidir. Ancak ne şekilde aldığımız önemlidir. Katı yağlar, tereyağı gibi doymuş yağlar kullanımını önermediğimiz grup içindedir. Bunun yerine ayçiçeği yağı, zeytinyağı, fındık yağı gibi tercihler yapmak doğru olacaktır.
•Yağlar, proteinlerden sonra gelen en doyurucu besin öğeleridir. Yağdan fakir bir beslenme, doygunluk hissinizin azalmasına ve belki de daha fazla besin tüketmenize sebep olacaktır.
•Yağlar mutlaka tüketilmesi gereken bir besin grubudur dedik ancak bu her gün bol yağlı salatalar, yemekler, tereyağları tüketmeniz gerektiği anlamına gelmez. Zaten tüketeceğiniz protein içerikli besinlerin çoğunun bileşiminde yağ da bulunmaktadır.
•Kaloriyi düşürmek adına örneğin salataları yağsız yemek pek doğru bir davranış değildir. Çünkü bazı vitamin ve mineraller sadece yağda çözünerek vücutta kullanılır hale gelirler. 1 tatlı kaşığını aşmayacak miktarda zeytinyağı eklemeniz bu vitaminlerin kullanımının gerçekleşmesini sağlayacaktır.
•Süt ve süt ürünleri konusundaysa yarım yağlı olanların seçimi uygundur. Çünkü bu gruptan alacağınız, doymuş yağ denen kalp hastalıkları riskini arttıran yağ çeşididir. Ve tüketimi ne kadar azaltılırsa o kadar sağlıklı olacaktır. Böylece kalori alımının da büyük ölçüde azaltılması sağlanacaktır.
aLıNtI

kızlar 31 martta olcağım ameliyat perşembeye alındı üç gündür onunla uğraşıyorum. benim prş den sonra iki haftalık dinlenme sürecim olacak umarım o zaman dönmemi kabul edersiniz. ben grubumdan çokk memnunumm çünkü sizle zayıflamak istiyorum :)

Canım zaten listede değilsin henüz.Senin için bu konuda rahat olsun.Şimdiden geçmiş olsun.

Akşam menüyü yazayim

annem fırında tavuk patates yapmıştı ben biber domates yedim.1er yudum da tavuk ve patates aldım.
Yarım br. Şekersiz limonata...
Yarım litre şu içebildim bugün...yatmadan spor yapacağım

DERYACIM Başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin....

BETÜLCÜM motive olup geri dönmeni bekliyoruz,aslında hepimiz aynı durumdayız,bir alıp bir veriyoruz,bumerang gibi kilolar geri geliyor...
Canım geçmiş olsun,umarım önemli bir şey değildir,ben ameliyat olacağını bilmiyordum,
Ne desen,ne kadar kızsan da haklısın,iyice dağıldık yine,ben katkıda bulunamadığım için üzgünüm,bu hafta şu dr ilaç işini halletsem daha bir düzene giricem inşaallah...
ayy ablacığım hepimiz burda alıp veriyoruz böyle düşünme lütfen

Ya Aslıcım moralim çok bozuk bu aralar,aldığım hormon ilacı yetersiz kalıyor ,sıkıntılarım çok arttı,uyuyamıyorum dolayısıyla çok gerginim,bu hafta toparlanırım inşaallah...
Aslıcım ne olur sen de izine ayrılma,girebildiğin kadar gir,ama gitme...Yoksa iyice dağılırız....

izinli sayısı çok olacak sanırsam son durum nedir yaw ben bu hafta izindemiyim nerdeyim bişi yazmamışın net olarak ece izinli sayımız çok dersen izne çıkarma
ama yalnız şunu sölim ben 2 ayı geçti hiç bir hafta izin almadım bu hafta işlerim olur die izne çıkmak istedim yoksa ben hep netteyim:)zaten gelicemde foruma yazmaya sadece kilo bildirimde bulunmak istemedim 1.cisi hala adet olmadım şişim biraz 2.cisi pasta yicem bu hafta:)

nurcancım ben senin izin istediğini unutmuşum bildirim günü mü söylemiştin?ben onu unuttum bu hafta çıkarırım izne canım. Bu arada yeğenimi op benim için iyi ki doğmuş :)

Arzucum estağfurullah ne kızması böyle bişey haddim değil ben sadece takımımızın dağılmasına içerliyorum

iyi geceler kızlar.

bu akşamki yazılarınızı okudum ama ben birşey anlamadım.biliyorsunuz 2 haftadır aranızdayım.bu izinli durumu ne oluyor?
İzinli olunca haftalık ortalamaya girilmiyor mu?
dönünce toplam izinli haftaya mı bölünüyor?

lütfen bana anlatırmısınız ?kafam karıştı

gunaydın canlar <3 nasıl ozledım sızı muhabbet etmeyı dertlesmeyı...
bugun de tam paxar kımse gırmez smdı ben bugn hatta artk hergn buralardaym ama suan tartım yok cuma gunu bıldırım yapamıcm bu durumda sanırım hala ızınlı olarak kabl edılcm 1 ay feln baskul alablcegımı sanmıorum cnku bu ay cok gıderımz oldu cok zormus yenı ew acmak cokkkkk nese kı duzenımı kurdum kızlar yarın ısede baslıorum ıns sızler nasılsınz ıısınız bı aksılık yok dımı

nurcancım ben senin izin istediğini unutmuşum bildirim günü mü söylemiştin?ben onu unuttum bu hafta çıkarırım izne canım. Bu arada yeğenimi op benim için iyi ki doğmuş :)

ay sağol izne çıkıyorum die buraya yazmıcam anlamına gelmior yada dieti bırakıcagım yalnız persembe ve cuma günü evde olmayabilirim die izne cıkmak istedim canım öpüom hemen :)görüşürüz

Pınarcım eğer zaman ayıramıyor hasta vs. Diyete uzak kalacaksan...
Birçok şey olabilir yani izne ayrılabilirsin.döndüğünde kilon ayrı kaldığını cuma sayısı kadar o gün dahil(bildirim yaptığı gün) bölünür kilon aldıysan da verdiysende...

canımmm seni arıycam ama bir türlü müsait olamadım gitti...olsun canım ne zaman uygun olursan o zaman dönersin...
ay sağol izne çıkıyorum die buraya yazmıcam anlamına gelmior yada dieti bırakıcagım yalnız persembe ve cuma günü evde olmayabilirim die izne cıkmak istedim canım öpüom hemen :)görüşürüz

tamam canım görüşürüz..

bilgisayardan girmek gibisi var mı be nete. :) telefonda rahat yazılmıyor...

menümü akşam yazayım diyorum...

tlf da neymiş ya iki saat uğraş en güzeli masaüstü pc ahaha bende bekarken hep masaüstü hem laptop vardı genelde masaüstünden girerdim ama şimdi hep laptoptayım ötekini eski eve yolladım depoda ama dışardan nete girmek süper olur yaz bakalım akşama menünü

:) sende bekarken zenginmişin maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…