- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #63.901
hoşbulduk funda öğretmenim.
yarın okullar başlamadan önce evde genel bir temizlik yapıyorum.
canım çıktı.
sıkıldım temizlik yapmaktan.
ama biraz titizim eşim bana sen rahatsızssın diyo temizlik konusunda.
sen neler yapıyosun evlimisin çalışıyomusun.
Canım ben kıymayı soğan ve biber ile azıcık yağ katarak teflon tavada kavurdum az da salça ekledim.Patlıcanları halka halka doğradım sonra fırın tepsisine dizip bir müddet fıırınladım,pişmeye yakın kavurduğum kıymayı üzerine yaydım az da öyle fırınladım okadar.Kızartmıyorum patlıcanları fırınlamak hep daha mantıklı gelmiştir bana.Afiyet olsun şimdiden:))
merhaba canım, ben de 24 yaşındayım, Ankarada yaşıyorum bekarım ve çalışıyorum. 54 55 kilolar arasında seyrediyorum, 51-52 olmak istiyorum.:)
O şok diyetler lazım arada canım ya.Benim diyetisyenim şok diyet yapmadan bir gün evvel muhakkak bir öğün serbst verirdi yani istediğim ne varsa o öğün tüket derdi.Ama sadece bir öğün.şimdi ben nezaman şok diyet uygulasam muhakkak bu önerisine uyuyorum.Senin de bilgin olsun istedim canım:)
hep burdanmı yazışıyosunuz ? böle zor değilmi
Ne güzel yarın ne pişiriceğini biliyorsun.Ben ne pişirsem yaaa uffff hep aynı sorun :44:
Peliiiiiiiiiiin.... Hoş geldin.Kaptan yardımcım olur musun? Lütfen, lütfen, lütfen...
oyyyyy canımın içiiii
amma yazmışınız kız oku oku anca bitti maşallah.
Funda olayım canım da ben cepten giriyom kız,hemi de komşunun ev interneti üzerinden yani,zırt pırt kopuyor,baştan giriyorum falan.hem ben yaşımı zor hesaplıyom yeminlen yaaa
birsürü hesap kitap işi var benim kafam basmazkine bebeğem
ama kız ol diyosan vallaha olurum,ahanda söyle ne iş yapar bu kaptan yamağı
öglen
1 kase yogurt,3 kaşık pilav ve salata yedım
akşam . Pek ac degılım ne yemek varsa 3 kaşık yerım
Gözüm dönmeden geldim Berivancım.Kendime demlenmelik yeşil çay aldım, çaykurun... Umarım güzeldir. Onu bir deneyeceğim bugün. :)
canım sen kaptan olarak bize örnek ol.
bizde utanalım sen den yemeyelim.
bu arada bu günkü menüm
sabah:
çok minik bir tost ve neskafe
ara:1 şeftali
öğle:
küçük bir tabak taze fasulye
salata
1 dilim ekmek
ara:türk kahvesi
akşam:
3 köfte 1 dilim ekmek
salata
2 litre su ve birazdan 30-40 dk yürürüm
Nihayet temizliğim bitti şimdi bu günkü menümü yazıyım hemen
Bugün spor yapamadım...
Kalkınca yarım litre su
Sabah : 2 dilim ekmek, 1 kk peynir, az bşy patatesli yumurta, domates, salatalık, biber, şekersiz çayy
Ara: 1 aktivya kayısılı yoğurt
Öğlen: 1 kepçe çorba, 1 tabak zeytinyağlı taze fasulye, 1 kase cacık, 2 dilim ekmek
Ara : 1 kupa nescafe sade ve şekersiz
Akşam : 1 tabak peynirli makarna (yağsız)
1 yeşil çay ve 1 meyve ile kapanışı yaparım artık
2,5 litre su
Handecim, geçmişi ne kadar okuyabildin bilmiyorum canım. Yeni kaptan ben seçildim. Kaptan yardımcısı arıyorum, ne dersin?
oyyyyy canımın içiiii
amma yazmışınız kız oku oku anca bitti maşallah.
Funda olayım canım da ben cepten giriyom kız,hemi de komşunun ev interneti üzerinden yani,zırt pırt kopuyor,baştan giriyorum falan.hem ben yaşımı zor hesaplıyom yeminlen yaaa
birsürü hesap kitap işi var benim kafam basmazkine bebeğem
ama kız ol diyosan vallaha olurum,ahanda söyle ne iş yapar bu kaptan yamağı
Deneyeceğim Handecim, çok sağol. :) Daha önce hiç bu şekilde pişen bir patlıcan duymamıştım ama eminim çok lezzetlidir.
Kızlar bir karar verdim. Bunun için arada sizlerden yardım isteyeceğim.Üşenmeyip yemek yapma kararı verdim. Başka türlü olmuyor, yemek olmayınca abuk subuk şeyler yiyorum. Pişiririm, 3 gün dolapta durur. Böylece haftada 2-3, hadi evden de yiyen olsun 3-4 kere yemek pişirmiş olurum. Lezzetli ve pratik tariflerinizi paylaşırsınız artık benle. Zaten ben de internetten ararım bol bol. Şu üye-müye, kural-mural işlerini bir halledeyim. Bir de ilk cumamı atlatsam, sonra hemen başlıyorum. Belki daha önceden bile başlarım.
kızlaaaar iyi akşamlar çok yazıyorsunuz walla çokkk okumaya yetişemiyorum :) şaka bi yana topiğimizi böyle hareketli görmek çok güzel
fundacım ben de bugun doğadanın bir yeşil çayını aldım tarçınlı chai'li.daha önce tuninin tarifi bir tarçınlı demleme yeşil çay vardı tadı onun gibi gayet hoş. hem de tarçın şeker metabolizmanı düzenliyor denemeni tavsiye ederim canım.
canım hayırlı olsun sen bu işi başarırsın hep destek tam destek :)
Kızlar bugün çok mutluyum ben,
önce gidip saçlarımı kestirdim,fönlettim,makyajımı yaptım,aldım oğlumu alışveriş merkezine gittim,coton mağazasına 5irdim bir baktım aylardır her coton magazasında arayıp arayıp sadece s veya xs bedenini bulabildiğim bluzun m bedeni gelmiş.aldım,üstümde kalsın dedim çıktım eşimin işyerine gittim,gözler hep üstümdeydi çaktırmadan çaktırmadan.
Ayy kızlar,mağazada çalışan bir kız 44kiloymuş,ben aldığım bluzu deneyip çıkınca kız yaa dedi ne kadar güzel oldu,keşke bende de böyle dursa,ben sıskayım bişey yakışmıyor,yiyorum ama alamıyorum dedi,hadi canım dedim bende,hava yapıyorsun bence,bak bende diyetteyim zayıflamaya çalışıyorum dedim.
Kızlar bugün çok mutluyum ben,
önce gidip saçlarımı kestirdim,fönlettim,makyajımı yaptım,aldım oğlumu alışveriş merkezine gittim,coton mağazasına 5irdim bir baktım aylardır her coton magazasında arayıp arayıp sadece s veya xs bedenini bulabildiğim bluzun m bedeni gelmiş.aldım,üstümde kalsın dedim çıktım eşimin işyerine gittim,gözler hep üstümdeydi çaktırmadan çaktırmadan.
Ayy kızlar,mağazada çalışan bir kız 44kiloymuş,ben aldığım bluzu deneyip çıkınca kız yaa dedi ne kadar güzel oldu,keşke bende de böyle dursa,ben sıskayım bişey yakışmıyor,yiyorum ama alamıyorum dedi,hadi canım dedim bende,hava yapıyorsun bence,bak bende diyetteyim zayıflamaya çalışıyorum dedim.
tabi ki fundacım mesela hazır patlıcandan konu acılmısken değişik ve kolay bır tarıf verıyım sana.
Köz Patlıcanlı Tavuk Salatası
malzemeler
2-3 patlıcan (orta veya buyuk boy)
4 tane kırmızı (kapya)bıber
1 tavuk fileto (tavugu istegine gorede cogaltabilirsin)
1-2 yemek kasıgı zeytınyagı
1 diş sarımsak
istegine gore tuz
gelelim yapılısına gayet kolay..
patlıcanları ve biberleri fırında ızgaraya atıp kozluyoruz. onlar kozlenırken tavuguda bir yandan haslıyoruz.
(onlar pişene kadar 1 yesil cay iciyoruz :) )
pişen patlıcan ve bıberleri soyup kup kup dogruyoruz. tavuguda tiftip içine atıyoruz. üzerine sarımsagı, tuzu, z.yagını ekleyip, guzelce karıstırıyoruz (lezzetleri iyice birbirine gırsın) son olarakta afiyetle yıyoruz. :)
bu soguk yenen bır yemek zaten usendıgın zamanlarda tam dolaptan cıkar ye tarzı.
Teşekkür ederim Ececim, sizlere faydalı olmaya çalışacağım. :)
Evet bu aralar paylaşımda coştuk.Benim de çok hoşuma gidiyor. Yetişmek zor oluyor, arada bazen kaçan mesajlar oluyor ama olsun. :)
Chai ne ola ki? Netten baktım sahlep gibi bir şey diyor... :) Tuni'nin çok beğenilen bir tarifi var biliyorum ama çay da tarçın seveceğimi sanmıyorum pek Ececim... :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?