Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Kilo vermem durdu neden

İşte bu zorlama esnasında kendinize dikkat edin sağlığınız bozulmasın. Kilo vermem durdu neden sabırlı olun zaman içinde o noktadan sonra yavaş yavaş vermeye başlayacaksınız bunu sakın unutmayın aytıca spor en az 45 dakka yapmayıda ihmal etmeyin ve bildiğimiz boy ve ağırlık oran hesabını katarak kilo vermeye çalışın daha fazlasını veereceğim diye zararlı çıkmayın.

Öncelikle plato dönemine vücudun neden girdiğini anlamak gerekli diye düşünüyorum. Uzun süre düşük kalorili beslenmeye bağlı metabolizmanın yavaşlaması, düşük kaloriye alışan metabolizmanın harcamalarını azaltması, uzun yıllar kalınan kiloya inildiğinde vücudun hafızasının bunu hatırlayıp orada kalmak istemesi, bireyin bilinçaltında yatan inançsızlıkları ve takıldığı kilonun altına inemeyeceğine inanması gibi nedenler kilo verme sürecinde plato dönemlerinin yaşanmasının en önemli sebepleridir.

Yağ yakma 1: Ağırlık kaldırmak
Kaslar metabolizmanızın hızını belirleyici en önemli unsurlardan biridir. Erkeklerin kadınlardan daha hızlı yağ yakmasının sebebi de budur… Erkeklerin kas kütlesi daha fazladır. Eğer kadınlar da daha fazla kas kütlesine sahip olsaydı, onlarda daha hızlı yağ yakabilirlerdi.

Kadınlar büyük kaslara sahip olacaklarını sandıklarından ağırlık kaldırmaktan korkarlar. Kadınların büyük kaslar inşa edecek kadar yüksek hormon seviyeleri yoktur, bununla birlikte kadınlar çılgın diyetlerle, düzensiz beslenme alışkanlıklarıyla ve yaşlanmayla birlikte kas kütlelerinin azalmasına neden olabilirler. Bayanlar Zayıflarken Kas Yapmaktan Korkmayın yazımızı okuyarak konuyla ilgili detaylı bilgi edinin.

Evet, herkes yaşlandıkça kas kaybediyor, fakat sadece yaşlandıkça kaslarının yok olmasına izin verenler yavaş bir metabolizmaya sahip oluyorlar. Yaşlılıkta ağırlık kaldırmanın faydalarını öğrenin. Yağ yakma makineniz olan kaslarınızı koruyun! Bunu yapmanın yolu ise güçlenmek ve güçlü kalmak.

Yağ yakma 2: Tartılardan kurtulun
Tartılar size vücudunuz hakkında bilmek isteyeceğiniz şeylerden hiç birini göstermez. Tartılar size derinizin altında ne kadar yağ olduğunu, vücudunuzda ne kadar sıvı olduğunu söyleyemez. Bunu yaptığı iddia eden tartılar da yalan söyler, bilimsel bir tahlili yaptırmadan sadece ağırlığınız ölçebilecek bir makine sizin yağ ve sıvı ağırlığınızı uydurmaktan öteye gidemez.

Kemiklerinizin ağırlığı ne kadar ve daha da önemlisi ne kadar kasa sahipsiniz? Bununla birlikte kendinizi tartmak mükemmel bir günü berbat bir güne çevirebilir. Sıkıcı bir ev eşyasının nasıl bir gün geçireceğinizi belirlemesine izin vermeyin. Madem tartılar doğru değil o zaman onlardan kurtulun.

Yağ yakma 3: Kas vs. Yağ
Kaslar yağların kapladığı alanın yarısı kadar bir alanda yağların 2 katı kadar ağırlığa sahiptirler. Kaslar yağları yakmakla sorumludurlar, yağlara oranla küçüktürler ve asla yağlar gibi çirkin topaklar halinde vücudunuzda asılı durmazlar.

Kaslar sıkı, güçlü ve ince görünürler. Sert ve ağırdırlar. Yağlar ise top top, gevşek ve yumuşaktırlar. Yağlar çok yer kaplarlar, sarkarlar ve hafiftirler.

Yağ yakma 4: Her zaman kahvaltı yapın
Yapılan araştırmalar kahvaltının metabolizmanın güne başlamasının kontağı olduğunu göstermiştir. Uyurken metabolizma hızı düşerek, yavaşlar. Sabahları vücudu günün geri kalanı için uyarmanın ilk yolu beslenmedir. Ayrıca bu süre içinde lifli besinler tüketin. Lifli besinler sindirim sisteminin daha etkin çalışmasını ve kan şekeri seviyesinin gün boyunca sürekli olmasını sağlar.

Yağ yakma 5: Kaloriler üzerinde azaltma yapmayın
Besinlerin vücut üzerinde ısıtma etkisi vardır, metabolik hızı yükseltirler. Günlük en az 1200 kalorilik besin tüketin. Bu değerin altına düşmek vücudunuzu açlık moduna sokacaktır ve metabolizmanız aldığınız kalorileri korumak için yavaşlayacaktır. Moda diyetlerden elinizden geldiğince uzak durmaya çalışın. Şok diyetlerin zararları yazımızı okumak size fikir verecektir. Bu diyetler vücuda giren besleyici gıdaları sınırlar ve bu da sonunda metabolik hızı düşürür. Verdiğiniz kiloları çok daha büyük bir hızla geri alabilirsiniz.

Yağ yakma 6: Düzenli küçük öğünler yapın
Günde 5 ya da 6 küçük öğün yapın. Böylece vücudunuz yemek bolluğu olduğunu sanacaktır. Metabolizmanızın yavaşlamasını engelleyecek ve kan şekeri seviyesini normal seviyede tutacaktır. Buda fazla yemek yemenizi engelleyecektir. Öğünlerinizi çoğunu günün erken saatlerinde yapmaya çalışın. Böylece aldığınız çoğu kalori vücudunuz uyanık ve hareketliyken yakılacaktır.

Yağ yakma 7: Kalorileri sayın
Kilo vermeyi devam ettirmenin yolu bir kalori sayacı alıp 1 hafta boyunca günlük kalori alımlarını kaydetmektir. Bir gün için ortalama kalori değerini hesaplayıp aldığınız kalori miktarını 300–500 (daha çok değil) kalori azaltın ve ne olduğunu görün. Günlük kalori alımınızı bu miktarda düşürmek kilo vermeye başlamanızı sağlayacaktır. Daha aşağıya inmeyin, ilerleyişinizi görmek için aynalardan faydalanın.

Yağ yakma 8: Diyet tekrarı yapmayın
Araştırmalar tekrarlayıcı diyetlerin kilo vermeyi zorlaştırırken kilo alımını kolaylaştırdığını göstermekte. Diyeti bırakıp normal beslenme alışkanlıklarınıza döndüğünüzde aldığınız besinlerin miktarı diyet sırasında düşmüş olan metabolik hızınızın yakabileceğinden daha fazla olacaktır.

Sadece erittiğiniz kiloları geri almakla kalmayıp ekstradan daha fazla kilo alabilirsiniz. Eğer kilo verme hızınızın belirli bir süre sonra yavaşladığını ya da durduğunu fark ederseniz, adımlarınızı biraz hızlandırın ya da rotanıza birkaç tepe ekleyin.

Yağ yakma 9: Yağların izini kaybetmeyin
Bunu yapmak zor gözükebilir, fakat değil. Neredeyse tüm ambalajlı gıda ürünlerinde her 100gr için yağ indeksini gösteren etiketler var. Size uygun olan miktar ise 10gr ile 5gr arasında bir değer olmalı. Bu yağ oranındaki besinleri satın alıp tüketmek kilo verme hedefinizi korumanızı sağlayacaktır.

Yağ yakma 10: Yağ hücrelerinin miktarı
Yağlar yağ hücrelerinde depolanır. Ortalama bir insan için tahmini yağ hücresi sayısı 50 milyardır. Obez kişilerde bu sayı 100 milyarı bulabilir. Yağ hücreleri daha sonra harcanmak için kullanılan enerji depolama tanklarına benzer. Araştırmalar obez kişilerin yemek alemi yapmasının bebek yağ hücrelerinin filizlenmesine sebep olabileceğini göstermekte. Böylece toplam yağ hücresi sayısı artmakta.

Anamm coşmuş bunlarrr havaların ısınmasıyla sigortanın bir bağlantısı olabilir mi diye düşünüyorum :44::44: yaaa bitmiyor arkadaş, ne arabaları nede evleri

Nasılsınız bakalım...

Bu arada rabişim en büyük düşmanım sensin bundan sonraa.. öğlene kadar uyudun heee al sanaa uykum varrrrrrrrr

Şahnurum Rabişe katılıyorum

Jujummmm yeminle metobolizman şaşarsa verdiğin kiloya sende şok olursun, bazen ummadığımız şeyler oluyor..Belkide boşverdiğin an kilo vermen daha kolay olur sevgili kaptanım..

elam sevda hanım, nasılsınız

slm kızlar............geçmişi okuyordum ama tam bıtmedı.....dün kımsecıkler gelmedı

bugun de esım cok erken işe gıttı....o sırada uyandım sonra 8 gıbı tekrar geldı o sıra kalktım mutfak dolaplarını sildim.....saat 9 gibi hadı uyuyalım dedi bır uyandım saat 12 olmus:26::26::26: hemen kalktık işlere giriştik.kocişim sağolsun camların çoğunu o sildiyardım edesi tuttuiyi de oldu..........
camları hallettikten sonra evi süpürdüm duvar unıtemı sildim çamaşır attım derken bu saat oldu.......

ben geçmişi okumaya devam edeyım........

iyiyiz gamzecik sen nasılsın bakalım bayağı bir yoğunsun bu aralar bakıyorumda görüşemez olduk

.

Ellerine sağlıkk mis bigii olmuşturrr

cornim hazır yardım edesi tutmuşken bütün işleri hallettiriverseydin...anam kelimeye bak ne uzun oldu öyle...

.

evet bitmiş bile geçmiş.........

şahnur; bacım bende aynen regl ı ıken elımı turşuya süremem vs seylerı yapardım ama hep annem den sonra baktım olmuyor böyle daldırdım bı gun elımı baktım tursuya bişey olmadı..... koyverdım bende

rabişim tabı sevecekler ,senı sevmeyip napcaklardı

gamze senı fururum cızz ayçekırdegı mi bı sen görmüşün

dilek bacım ne cok yatılı misafirin oluyor:26::26::26:

Jujum yarın ki fotoyu merakla beklıyoruzzz umarım 83 olmuşsundur.......

sevda bacım sen nasılsın? oğlanın sınavına az kaldı

chentiq: bacım sen 10. takıma çağırmışsın ya onların yorumlarını beğen ki tekrar ugrasınlar....

birsen:nerdesın rakibemmmm:26:

zes: gece nöbetine gelırsın belkım dedım ama ugramadın

alev-ukyo-dalin?

sevdacım...

gayet güzel paylaşamlardı ara ara bunları okumakta fayda var ve eklediğin için teşekkür ederim canımcım...

gamzecimmm

bu vucut malesef artık beni öyle aman aman şaşırtmıyor sanmıyorum yani ciddi bir düşüş ... ama ben her halukarda artık canım istesede fazla yiyemiyorum bunu anladım ...

carnellammm

temizliğe mi giriştin sende belli ortalarda yoktun... kolay gele sana bende benim evi birileri elden geçirse diyorum ama yok .. bana bakıyo gene

bugün dalin de gelmedi neden acaba ???

yarın tartı günü listelere karışmıcimmmm bende sizler gibi kilomu yazacağım sadece ama liste bittiğinde kontrollerini yapacağım elbette... bu akşam fazla kaçırmayın ödem yapacak şeylerden uzak durun

Ellerine sağlıkk mis bigii olmuşturrr

cornim hazır yardım edesi tutmuşken bütün işleri hallettiriverseydin...anam kelimeye bak ne uzun oldu öyle...

.

sağolun kızlar valla bayağıdır ev böyle temızlenmemişti.....kocaman liste yapmıştım ama daha yapılacak işim var......wc lerı temızlıcem yerlerı silcem yemek yapcam kendıme daha zaman ayıramadım off anam bu kadınlık ne zor......

ben iyim cornim saolasın...valla az kaldı bakalım inşallah iyi biryerler tuttururda bakalım napacak...

.

Jujum yarın ki fotoyu merakla beklıyoruzzz umarım 83 olmuşsundur.......

inan öz önce ben yine 73 yazıyordum son anda fark ettim benim 73 takıntım var arkadaş nası yapcez bilmiyorum...

resimleri cuma günü ekleyemem çünkü foto mak. oğlumla ankaraya gitti mecbur eşimin telinden çekmesini isticim yani onun evde olduğu zaman dilimi olan bir gün bulmam lazım... hımmmmmmmmm buldum cumartesi

hıı br de bugun saba tümeri izleyen oldu mu? demet kutluayla bır dıyetısyen kıtap cıkarmıs...adam eger kılo vermenız durursa bu çorbayı yapın 2 gun ust uste çorba+salata + 1 dilim ekmek yıyın kesın 1 kg gıdecek dedi......birazdan paylasıırım o çorbayı hemen not aldım cunku benım kılom da durdu......

kolay gelsin cornim kendini fazla yormadan yap işlerini...ayy aklıma ne geldi oğlum maça gidiyor bigün babadı diyor ki ona ''bak fazla koşturmadan oyna'' nasıl olacaksa o iş..

.

valla öyle şok çorbalar yada detoks tarzı şeyler hiççç bana göre değil sanırım bana hiç cazip gelmiyor.. yapabilen varsa tebrikler ama ben dukandan sonra tek tip beslenmeye gelemiyorum artık

kolay gelsin cornim kendini fazla yormadan yap işlerini...ayy aklıma ne geldi oğlum maça gidiyor bigün babadı diyor ki ona ''bak fazla koşturmadan oyna'' nasıl olacaksa o iş..

.

valla öyle şok çorbalar yada detoks tarzı şeyler hiççç bana göre değil sanırım bana hiç cazip gelmiyor.. yapabilen varsa tebrikler ama ben dukandan sonra tek tip beslenmeye gelemiyorum artık

jujum kilo verme duraksadığı zaman sadece....hızlandırmak ıcın galiba.....

cornican sorma dün dedim akşam 10 da hem bebişi uyutayım hem bende belki erken uyurum kızım anca 12 de uyudu bende uyuyum dedim sürekli uyan uyu uyan uyu sabahı etmişim bilgisayarıda kapatmıştım nöbete gelemedim... Bu arada sanada kolay gele maşallah bitirdin temizliğ...i bizde artık bu hafta sonu bi temizlik planlıyoruz darısı başımıza

ben teşekkür ederim kaptanım seviyorum sizleri çokkk

.

menüm
sabah:1 dilim kepek ekmeği
1 k.k peynir,3 zeytin

ara:1 tane ceviz

öğle: 1 porsiyon patates paça
1 bardak ayran,salata

ara:1 nescafe,2 petibör

akşam:1 dilim kepek ekmeği,1 k.k peynir
3 zeytin,domates salatalık

su :1.5 litre oldu
spor:yarım saat eliptik

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…