Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Canim sen toplu tasima araci esliginde bir seyehat et bence vazgectim ben boylesi daha hayirli olcak :))

offff çok zor bir durum valla gelininiz için... ayrı geçen bir yıl hem eşten hem çocuklardan mahrum.. eş durumu diye bişey var sonuçta anlamıyorum bu devleti
dua eder gibi olmuş büşra hadi bakalyım senide mezun edeceğiz şani desene
allahım valla sende kendimi görüyom bende böyle tırsıyorum ama eminim sen bunu atlatır ve yollara düşersin

hee heeyyytttttt....
Yola revan olma vaktidir, google maps sağ olsun. Iyicene hatmettim.

Allah ın izniyle gidip geleceğim inşallah

selam 5. takımın ve kk nın en güzel kızları...

cornim maşaallah bu hafta kendini toplamışsın gibi geldi bana menünü beğendim...iradene de hayran kaldım....ben olsam sanırım dayanamazdım o sıcacık ekmeğe.....bu gün için de iyi eğlenceler tatlım...

biricikim gayet güzel ilerliyorsun darısı başımıza inşallah...

KIZLAR AŞAĞIDA LİNKİNİ VERDİĞİM YAZIYI Bİ OKUYUN... BEN GÜLMEKTEN ÖLDÜM SABAH SABAH

http://www.elele.com.tr/blog/pucca/baliketin-spor-salonuyla-imtihani-BlogDetay-134

valla jujum kadın okadar güzel ifade etmiş ki hiç çekinmeden anlatmış hislerini helal olsun .....

.

hee heeyyytttttt....

kız sen daha burdamısın bende diyorumki nasıl olsa gitmiştir ...dikkatli dikkatli ,yavaş yavaş git gel tatlım .iyi sohbetler ve eğlenceler...

.

hee heeyyytttttt....

sağ salim gidin gelin ....
aynen kadının yazdıklarını okuyunca dedim bukadar komik anlatılamazdı herhalde...

ben gittim geldim öğlen 1 saat yürüyüş yaptım ordan fizik tedaviye gittim şimdi işyerine geldim bakalım sıcak başıma geçti resmen yaa havalar amma ısındı birdenbire

jujum sorma eşdurumu istedik ama saolsun sağlık bakanımız reddetti mecbur gidecen 350 gün diyo bakalım ne olacak

BURDADA havalarr felaket ısındı.. bu eş özrü ne olacak bilmem. öğretmenler daha vahim durumda..

Hangi besinin sizde şişkinlik/gaz şikayetine yol açtığını; ya da hangi besinin kilo vermenizi yavaşlattığını merak ediyorsanız BESİN İNTOLERANSI TESTLERİ’nden faydalanabilirsiniz.
Danışanlarımıza yaptığımız besin intoleransı testi ile hangi besinin kişide intoleransa yol açtığını anlıyoruz. Yani bazı besinler metabolizmanızın daha yavaş çalışmasına yol açtığı için kilo vermenizi engelleyebiliyor, sizi halsiz-yorgun hissettirebiliyor. Sıklıkla yaşadığınız gaz ve şişkinlik şikayetlerinizin de sebebi tükettiğiniz bazı besinler olabiliyor. Besin intoleransı testleri sayesinde intoleransınız olan besinleri tayin ediyor ve SİZE ÖZEL diyeti planlayabiliyoruz.

Metabolizma Hızı nedir?
Bazal metabolizma hızı(BHM), fiziksel olarak tamamen dinlenir durumdayken vücudun harcadığı enerji miktarıdır.
“Su içsem yarıyor, benim metabolizmam yavaş” der pek çok kişi… Gerçekten metabolizması yavaş mı, yoksa bunu bir bahane olarak mı öne sürüyor, önce bunun farkında olmak lazım.
Metabolizmayı etkileyen etmenler nelerdir?
Metabolizmayı etkileyen etmenler :
Hormonal durumlar
Menopoz durumu
Kişinin egzersiz seviyesi
Geniş zamanlı beslenme durumu
Kalıtımsal özellikler
Vücut yağ ve kas yüzdeleri
Metabolik hastalık, ateşli hastalıklar
Bütün olarak bu veriler, metabolizma durumunun değerlendirilmesinde etkendir.
Yaş ve metabolizma arasındaki ilişki
Yaşın ilerlemesiyle birlikte metabolizma hızı yavaşlamaktadır. Yaş ilerledikçe menopoz gibi hormonal etkilerin yanında; yağ yüzdesinin artması, fiziksel aktivitenin gençliğe gore çoğu zaman azalması gibi birçok faktör etkilemektedir.
Metabolizma üzerindeki genetik etkiler
Ailesinde fazla kilosu olan, genetic olarak obeziteye daha yatkın olan kişiler kilo almaya daha yatkındırlar. Bu kişilerin genetic olarak metabolizmalaı dad aha yavaş çalışmaktadır.
Cinsiyet ve metabolizma ilişkisi
Erkeklerde kadınlara göre yağ oranı daha düşük, kas oranı daha yüksek olduğu için, erkeklerde metabolizma hızı kadınlara göre daha hızlıdır.
Yanlış diyet uygulamaları metabolizmayı yavaşlatıyor
Uzun süre kilo alıp vermek, sık sık diyet yapmak, yanlış diyetler uygulamak, kilo verip tekrar geri almak, şok diyetler uygulayarak hızlıca kilo kaybetmek, piyasada bulunan zayıflama suplemanlarını bilinçsizce uygulamak, diğer sağlıksız zayıflama yöntemlerini uygulamaki gibi faktörler sonucunda metabolizma hızı yavaşlamaktadır. Bu yüzden Diyetisyeninizin planladığı diyeti uygulamalısınız.
Vücut Yağ Yüzdesinin ideal aralıkta olması metabolizmayı olumlu etkiler
Vücut yağ yüzdesi artışıyla beraber metabolizma hızı da azalmaktadır. Metabolizma hızının ideal şekilde çalışmasını sağlamak için ideal kiloda bulunmak, vücut yağ yüzdesinin normal aralıkta olmasını sağlamak çok önemlidir.
Metabolik Hastalıklar metabolizma üzerinde etkili
Hipertermide(vücut ısısının yükselmesi) , ateşli hastalıklarda ve hipertiroidide metabolizma hızı artarken; hipotermi (soğuğa maruz kalma) ve hipotroidide metabolizma hızı azalmaktadır.
Bazal Metabolizma Hızınız Yavaşsa…
Vücut analiz cihazlarında metabolizma hızının ne derece hızlı çalıştığını görmüş oluyoruz. Eğer kişinin metabolizma hızı yavaş ise,siz kendi kendinize dikkat etseniz bile kilo alabilmenize veya diyet yapsanız da çok yavaş kilo vermenize sebep olmaktadır. Metabolizma hızınız göz önüne alınarak planlanmış bir beslenme program ile zayıflamaya başladığınız takdirde kilo vermeniz daha kolaylaşacak ve ayrıca diyette ağırlık kaybının ne hızla olacağını da tahmin eder ve hayal kırıklığına uğramazsınız.
Bilinçsiz şekilde kilo vermek, şok diyetler uygulamak, bitkisel diye satılan sağlıksız suplemanları kullanmak, sık kilo alıp vermek metabolizmanızı bozmaktadır. Bu yöntemlerden uzak durmalı, Diyetisyen kontrolünde diyete başlamalısınız.

Deniz, kum, güneş… Yaz geldi; tatil planları yapıldı. Bikiniler, mayolar ortaya çıkartıldı. Kimileri kışın alınan kilolardan baharda zaten kurtulmuştu; kimileri ise tatil öncesi şimdilerde fazla kilolardan hemen kurtulmanın yolunu aramaya başladı bile…
Tatil öncesi forma girmek için hala geç kalmadınız…
Unutmayın; hiçbir şey için geç değildir, yeter ki harekete geçin! Sağlıklı bir diyet uygulayarak ve düzenli yürüyüşler yaparak haftada oratalama 1 -1,5kg. kaybetmek hem mümkündür; hem de bu miktar oldukça sağlıklı bir miktardır.
Yaz tatilinizi sağlıklı, hafif, formda ve fazla kilonuzdan kurtulmuş şekilde geçirmeyi istiyorsanız bu sizin elinizde.
İşte 8 öneri:
1.) Öğünlerde küçük tabak tercih edin.
Tabağınıza yeterli miktarda yiyecek koyarak tüketeceğiniz porsiyon miktarına dikkat edin. Tabağınıza koyduğunuz yemeğin miktarını uygun şekilde ayarlamalısınız.
2.) Anaöğünleri ve anaöğünleri atlamamaya gayret edin.
Formda geçireceğiniz bir yaz için; günde 6-8 öğün beslenmelisiniz. 3 ü anaöğün, diğerleri ise araöğünler olarak planlanmalıdır.
Atladığınız öğün, kan şekeri regülasyonunuzda düzensizliğe ve çabuk acıkmanıza neden olur. Bunun sonucunda ise; bir sonraki öğünde farkında olmadan daha çok besin tüketir; böylece gereğinden fazla miktarda enerji almış olursunuz. Bu durum, kilo alımlarını beraberinde getirmektedir. Kilo kontrolü için öğün atlamamak çok önemlidir.
3.) Günlük beslenmenizde posalı besinlerin tüketimini arttırın.
Yaz aylarında yeterli posa tüketimini sağlamak için öğünlerinizde mutlaka sebze yemeği ve salata tüketmeye çalışmalısınız, ekmeğinizi tam buğdaylı/çavdar gibi posa değeri yüksek olanlardan tercih ediniz, gün içerisinde 3-5 porsiyon meyve tüketimini yakalamalısınız, haftada mutlaka 1-3 kez kuru baklagil yemekleri tercih etmelisiniz.
4.) Tükettiğiniz besinleri yavaş ve iyi çiğneyerek yiyin.
Tokluk hissi, yemek yendikten 20 dakika sonra hissedilmeye başlanır. Bu yüzden yavaş yemek yemeye özen gösterin.
Yemek esnasında lokmalar arasında çatalınızı, kaşığınızı, bıçağınızı masaya bırakın, yemeğinize sık sık ara verin..
5.) Yaz aylarında besin zehirlenmesi yaşamamanız için tükettiğiniz yiyecek ve içeceklerin ‘güvenilir’ olduğundan emin olun.
Sıcaklıkların artması ile birlikte besinlerin bozulması ve besin zehirlenmelerine yol açması da sıklıkla yaşanmaktadır. Besinleri güvendiğiniz yerlerden temin edin ve olması gereken sıcaklıkta ve yerde muhafaza edin.
Güvenle aldığınız besinlerin satın alma, hazırlama, pişirme, saklama aşamalarında hijyene önem verin.
6.) Bol bol su için.
Yaz aylarında su ihtiyacımız artış göstermektedir. Terle birlikte artan sıvı kayıplarını yerine koymak için ihtiyacımız olan su miktarından 1,5-1 lt. daha fazla su içmeye gayret edin. (Ortalama 2-3 Llt.)
Hamileler, ağır işte beden gücüyle çalışanlar ve sporcuların su ihtiyacı ise daha fazla olabilmektedir.
7.) Meyvelerin miktarına dikkat edin.
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte birbirinden renkli ve birbirinden lezzetli meyveler de raflarda yerini aldı. Meyveler çok sağlıklı olmakla birlikte, her besinde olduğu gibi fazla miktarda yendiğinde kilo vermemizi engelleyebilmektedir.
Meyvelerin porsiyon miktarına dikkat etmek gerekir, bir seferde 1 avuç meyveden fazla tüketmemelisiniz.(Bu miktar kişiden kişiye göre değişkenlik göstermektedir.)
8.) Fiziksel aktivitenizi arttırın.
Hareketinizi arttırın. Dans edin, merdiven çıkın, bol bol yüzün… Düzenli olarak yürüyüş yapın. Yürüyüş, yağ yakımına çok iyi şekilde yardımcı olur.

mersindeki bir labaratuar BESİN İNTOLERANSI TESTLERİ yapıyormuş aradım şimdi ne kadara yapıyorsunuz diye ne dese beğenirsiniz 850 tl dedi kadın ohaaaaaaaaa dedim içimden kapadım telefonu ama ben istiyorum ya bu testi belkide farkında olmadan bir besin metabolizmamı yavaşlatıyor ama ben yemeye devam ediyorum

canım mersinde yada adana da yok mu şehir fırsatı groupon yakala.co gibi şeyler besin intoleransı testini burda 100-200 arasında yapıyorlar bi kan veriyorsun o kadar ben de niyetlendim bi ara sonra vazgeçtim

canım mersinde yada adana da yok mu şehir fırsatı groupon yakala.co gibi şeyler besin intoleransı testini burda 100-200 arasında yapıyorlar bi kan veriyorsun o kadar ben de niyetlendim bi ara sonra vazgeçtim
valla netten baktım bi orasını gördüm mersin geri kalmış bu konuda ama aklımda gözümün takıldığı ilk yerde yaptırırım fiyatı uygun olursa

bugünki menümü yazayım çıkmadan
sabah
1 kase ballı bademli nesfit
ara
1 elma
öğle
küçük bir enginar dolma
ara
2 hurma
akşam
1 kase çorba
1 tabak etli türlü
2 kaşık pilav
su tamam
spor tamam 1 saat yürüyüş
yarın 1 mayıs dolayısı ile tatil bakalım nasıl geçecek gününmüz evde olunca giremeyebilirim fırsatım olursa görüşürüz hepinize iyi akşamlarrrr

sevdacım sağol.........
jujum o test pahalı.kan yurtdışına gidiyor çünkü.......

bizde eve gelelı 1 saat falan oldu çok güzel bı yerdı.....ormanın içi....

menüm......
sabah: 1 dilim çavdar ekmeği ile sıradan kahvaltı

öğle: pikniğe gittik....

öğle akşam arası yediklerim......

çekirdek
2 parça tavuk
2 parça köfte
1 adet kanat
1 çay bardağı kola
1 bardak ayran
az salata
çok az ekmek
1 adet portakal
1 adet gofret

işte tüm gün bunları yedim....çok gibi duruyor ama yazınca çok, yerken hiç öle değildi......yediklerimin seceresini tutmuşum

spor: 20 dk kadar yürüyüş yaptım bıraz da bisiklet sürdüm...
su:içiyorum

Merhaba kızlar, çok yoğun bir günden sonra işte geldimm burdayımm, ben bu iştee ustayımmm nisan ayını kapatmanın verdiği gururla menümü paylaşıyorum...

Sabah: 3 tane çörek otlu form büsküvi

Ara yok

Öğle: 1 dilim k.e.
1 k.k. peynir
2 salatalık

Ara: yarım paket çubuk kraker ( midem hiç hoş değil, bastırsın diye yedim) :26:

Akşam: 1 kase çorba
1 k.k. peynir

Spor: 1 saat yürtüyüş
Su: 4 litre olmuştur, hastayım diyemidir havalardanmıdır çok susuyorum, ağzım kuruyor..

canmm ben o yesti baya bi araştırmıştım. sende yaptıranların yorumlarını okudum vazgeçmiştim.
menün çok güzelll canmm benimde tatill ve pikniğe gideceğiz
menün bence iyi canmm.. sen pikniğe gidersinde ben gitmezmiyim hıhhhh:86: yarın bende gideceğimm

gamze senin menüyü görünce ben çok utandımmm

menüm
sabah 1 dilim yaş pasta (kendim yaptım sadece pasta kreması var) neskafe
ara bir avuç leblebi
öğle mercimek çorba 2 dilim ekmek 2 kaşık mantı
ara1-1 tabak çilek
2-yarım puaca ev yapımı
3-1 minik kare damak çukulata

akşam 1 kase domates çorbası 1 tabak kabak kızartma( fırında) 2 dilim ekmek

ara 1 incecikk yaş pasta

karbonhidrat ağırlıklı oldu yarın protein günü ilan ediyorumm kendime

Merabaaaaaa bacilarrrr menumu yazim hemmencecik.ha bde aklimdayken ya garfield nerde ?? Bn izindeyken o da mi izne ayrildi ?

Sabah 8: bi dilim ekmek uzerine kaymak+1 ttli kasigi recel

Oglen 1de: yarim kase kisir.(3 kasik)

Oglen 4: bir yuvarlak lahmacun

Aksam: 3 ceviz 4 kayisi

3 litre su yarim saat yuruyus 20 dakika bacak hareketleri

Evet canım oda izine ayrıldı, eniştesi vefat etmiş..Akrabalarını yalnız bırakmamak için onların yanına gitmek için izin almıştı.. :26:

Harbiii yaaaa, ne yemişsinn bacım yaaa

menüm:
sabah:
yulaflı yoğurt
yarım muz
öğle:
bulgur pilavı üzeri haşlanmış tavuk
1 bardak ayran
ara:
halley
ara:
yarım elma
akşam:
1 bardak sütlü kahve
spor:
40 dakika fitness
20 dakika yürüyüş
su tamamdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…