- 23 Eylül 2012
- 17.207
- 29.067
- 548
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #106.801
Ohh ne güzel luci o zaman ben geri dönünce sen 4 kilo verirsin bence
:))) 3 hafta sonra döneceksen belki ama 1 haftada o kilolar imkansız tatlım hele ki kilo azaldıkça ve yerleşik kilolara gelindikçe daha zor yanııyor yağlar... hayırlısı diyelim...aslında ben toksin atmak için spora yükleniyorum inanılmaz terletiyor ve ter atmak hoşuma gidiyor...
2 hafta sonraki tartıya gelirim sanırım Luci
Sence yavaş verilen kilo daha kalıcı düşüncesi doğru mu ?
Dün bir arkadaşım yavaş vermek istiyorum tekrar almamak için diyordu.
bilmiyorum ki canım... benim çok diyet tecrübem yok aslına bakarsan...yıllar,yıllar önce yaptığım diyetlerde -ki her zaman koşu bandında yürüş ile desteklediğimi hatırlıyorum- çok hızlı kilo vermişliğim vardı, yıllarca da geri almamıştım. o yüzden pek katılmıyorum buna belkide...çünkü önemli olan kiloyu verdikten sonra muhafaza edebilmek, hareketi ve beslenme alışkanlığını sürdürebilmek...ama bu sefer şunu farkettim, gerçekten yaş ilerledikçe kilo vermek zorlaşıyor ve yerleşik kiloları oluyor insanın...mesela ben çoook uzun süredir hep 80 lerde sürdürdüm kendimi...80 in üzeri, yeni zamanda alınmış kilolar ki kolay gittiler, ama 80 in altına inebilmek için fazla çaba sarfetmem gerekti ve gerekiyor...
Ben de çok etkili olduğunu düşünmüyorum ama dün acaba dedim ..
Yaş bilmiyorum ne kadar etkiliyor ama normal şartlarda son alınan kilolar daha çabuk veriliyor.
Yaş bilmiyorum ne kadar etkiliyor ama normal şartlarda son alınan kilolar daha çabuk veriliyor.
20li yaşlardayken çok daha hızlı gidiyor kilolar ama özellikle yaş 36 ise zorlayıcı oluyor :) belki yavaş verilen kilo kalıcı olur demelerinin sebebi bünyenin daha uzun süre diyet beslenmeye alışması olabilir, 3 ay yerine 6 ay yapılan diyet beslenme daha fazla alışkanlık kazandırarak sonrasında devam etmesi kolay olacaktır... bir de şu kastedilmiş olabilir: hızlı kilo vermek için şok diyet yapanlar kendilerini her şeyden mahrum bırakarak kilo verip vitaminsiz, proteinsiz kalıp kilo veriyor ve kilo verdikten sonra nasılsa verdim diyerek yiyip yine kilo alabiliyorlar...bu mantıkla hızlı verilen kilo hızlı gelebiliyor
yas ile birlikte bazal metabolizma yavasliyor.
http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php
bu siteden boyunuz ve kilonuza gore bazal metabolizmanizi hesaplayabilirsiniz. farkli yaslar girildiginde az da olsa metabolizmanin degistigini gorebilirsiniz.
Lucii sen 36 yaşında mısın
Yok artık ..
Dediğin bence de mümkün çünkü ben çok 2 3 ay diyet uaptım 10 lüsür kilo verdim sonra geri aldım
Tabi ki etkiliyor bilimsel olarakda günde 40 kal olda haftada 280 kal. 100 gram bile etmiyor.
Lucii sen 36 yaşında mısın
Yok artık ..
madem içmedim 3 gündür içme tatlım bu günlerinde keyfini çıkar şimdiİnşallah evlendiğimden beri ilk defa uzun kalıcam annemde oh be şimdiden dinlendim bugun diyetime geri döndüm ve bozmuycam.işe bqşlqyınca internetim açıkk olacak sürekli bende artık buralarda olucam ev işlerinden temizlikten de kurtuluyorum e bunun üstüne stresmi kalır.çok az sigara içiyorum normalde stresli olduğum içindi son üç gün hiç sigara istemedim acep içsemmi içmesemmi bilemedim:)
bu arada masada otururken ayaklarinizi sallamak, hareket ettirmek falan da ciddi kalori yakimi sagliyormus.
Aynen öyle, geçen konuşuyorduk, bizim küçüklüğümüzde annelerimiz tembellerdi, kaybolursan hemen polis amcalara git diye, şimdi çocuğum olsa polisten uzak dur diyeceğim, tabi hepsinin iyisi kötüsü var ama kötülerin artması çok kötü ..
bilmiyorum ki canım... benim çok diyet tecrübem yok aslına bakarsan...yıllar,yıllar önce yaptığım diyetlerde -ki her zaman koşu bandında yürüş ile desteklediğimi hatırlıyorum- çok hızlı kilo vermişliğim vardı, yıllarca da geri almamıştım. o yüzden pek katılmıyorum buna belkide...çünkü önemli olan kiloyu verdikten sonra muhafaza edebilmek, hareketi ve beslenme alışkanlığını sürdürebilmek...ama bu sefer şunu farkettim, gerçekten yaş ilerledikçe kilo vermek zorlaşıyor ve yerleşik kiloları oluyor insanın...mesela ben çoook uzun süredir hep 80 lerde sürdürdüm kendimi...80 in üzeri, yeni zamanda alınmış kilolar ki kolay gittiler, ama 80 in altına inebilmek için fazla çaba sarfetmem gerekti ve gerekiyor...
canım benim mutlu haftalar olsun kuzum sana da...neye sıktın sen canını? değmez hiç bir şey için o tatlı canını sıkmaya, nasılsa her şey olacağına varıyor...sakın bozma moralini...sen de iyi ki varsın canım :)
veee LUCI haftaya sıkı başlarrrr50 dakikada 5 km yer yer koşu ama ağırlıkta tempolu yürüyüş yaparak koşu bandında haftanın ilk günü sporuna başlamış bulunmaktayım maşallah,maşallah :) darısı isteyen arkadaşların başına....
Sağol canım, teşekkür ederim
Veeee haftaya luciyle süper başlarrrşimdi sporumu yapıcam, okulda kayıtlarla ilgili sorun vardı, onu halletmek için biraz geciktim amaaaaa şimdi sporumla karşınızdayım
yaşda önemli ancak bence en önemli sey yerleşik kilo.
yani bir insan 10 yıldır 100 kiloysa bir anda 50 ye düşmek istiyorsa bu zor oluyor. Birde hedef belirlerken ufak ufak gidilmesinden yanayım ben her alanda. Kilodada öyle bir anda yarıyarıya dşme yerine 10 10 yada ne bilim 20 sonra 10 düşmeyi hedefle bence bu cok daha mutluluk vericektir insana.
Ben 55 kilo olmak istiyorum evet ama önce bi 58 olmak istiyorum kafamda kurdugum bu ve 58 olunca kendimi daha mutlu hissedicem çnkü hem hedefime yaklaşmış hemde o kilolardan kurtulmuş olucam. bilmiyorum yani benim bakış acım bu kızlar
süppersin, kolay gelsin canım, 4 gün var cumaya, ha gayret
memnun musun? bn de almak istiyorum analiz yapan tartılardan da internetten baktım sinbo var arzum var fakir marka var medisana, vely, markaları da var ben arzum ile fakir arası kalmıştım yaa 40 lira normal tartılar da 20-30 lira zatenaslinda evine de alabilirsin o tartilardan. ben sinbo'nun yag kas su olcen tartisini kullaniyorum, 20-30 lira kadardi. sen istersen bir sure diyet yapma, kilonu koruyacak sekilde dengeli beslen ama spor yap. pilates gibi kaslari uzatan ve ince gosteren sporlardan da yapabilirsin.
Az ama öz olmuş sanki...Kızlar menümü yazayım .
Sabah :
- 1 açma
Öğle :
- 2 etimek
- 1 yumurta
Akşam :
- Balık
- Salata
- Rakı
Akşamı daha yemedim ..
Yarın görüşmek üzere ..
Menüm
Sabah: 1 kk peynir (ağrım vardı, hiç canım istemedi)
Ara: 1 piko (107 kalori)
Öğle: 2 kaşık bulgur - 3 kaşık yeşil mercimek - 1 kase yoğurt
Ara: 2 kaşık yulaf ezmesi - 2 adet kuru incir - 2 adet kuru kayısı - yarım bardak light sütle yapılmış tatlı (canım çok çikolata istemişti bununla geçiştirmek istedim ama acayip doyurucu ve tatlı isteğini giderici oldu, üstelik bağırsak problemine de iyi geldi)
Akşam: 1 porsiyon karnıbahar - 1 kase cacık
Spor: 1 saat yürüyüş
Su: içiyorum hala
.
menümü paylaşayım diyeceğim ama bugün ortada menü yoksabah: 05:30
sabah uyanınca sirkeli karışım
2 yumurta ile yapılmış menemen
avuç içi kadar tuzsuz peynir
1 domates+ 1 ufak salatalık
akşam: 18:00
3 bira
et döner-çok az yoğurt
su ve sıvı: 4 litre
spor: bugün yok fakat çok koşuşturdum...
mutfak kapanalı çoook oldu, yarın ola hayrola :)))
Elifciğim öğle yemeğin yok sanırım... hep ara öğün kıvamında olmuş ama güzel ve hafif beslenmişsin - bir şey daha sanırım kahveyi kahvaltı sonrası içtin ama 1 saat sonrası yapmış olsaydın daha iyi ve doyurucu olurduKahvaltı 8 30 1kıbrıt kutusu kadar peynir yesıllık 2 cerı domates 2dılım tam buğday ekmegı 1 haslanmıs yumurta yesıl cay Ara 9 sade turk kahvesı. 12 1cay bardağı leblebi. 14 1portakal 16 1bardak ayran. 18 5 yemek kasığı pırasa yemegı salata 1kase tarhana çorbası 21 3yemek kasığı tarcınlı yoğurt. 3litre su spor yok sabaholçtum 91.6 kg cıktım
dengeli bir menü 3ü 1 arada içeceğini söylemiştin zatenben de menumu yazayim. spor yapma istegi gelir mi diye bekledim ama yaparsam yarin menuyu guncellerim.
sabah: 2 dilim etimek, kahvaltilik lor, 1 haslanmis yumurta, 1 buyuk domates
ara: 1 parca bitter cikolata, bir tane ucu bir arada findikli kahve
ogle: 1 domates, 200 gr yagsiz yogurt
ara: 10 gr badem, 1 bardak yagsiz sut
aksam: 100 gr pilic cordon bleu, 6 kokteyl domates, 1 kumo ya da oyle bi adi olan yesil domates.
su: 2 litreyi gecmistir.
spor: 30 dk bisiklet.
---
hehe bugun markete gidip 3 farkli domates aldim, boylece su an dolabimda 4 farkli domates var
menüyü beğendim cuma şerefine herkes çikolata yemiş bakıyorum da...Yediklerimi yazıyorum takım, tartıldıktan sonra biraz çikolata yemiş olabilirim baştan uyarayım. :)
Kahvaltı 1dilim kepekli ekmek,mantarlı omlet 1salatalık 1biber , 1dilim kaşar peynir
Öğlen 1kase yoğurt haşlanmış tavuk ve yarım haşlanmış patates
Ara Sade kahve ve 1 tane kitkat
Akşam 1dilim kepekli ekmek, 4yk zeytinyağlı fasülye
Bolca şekersiz çay.
Su,2lt Spor 2mil Leslie ve açık havada yürüyüş:)
Geç yazdım ve bugun pek giremedim. Bir tablo yapıyorum yağlı boya onla uğraştım bitmeyince bitmiyor ,düzeltip düzeltip bir daha yaptım bu saat olmuş. Yarın da uğraşacağım içime sinene kadar. Hepinize iyi geceler görüşürüz :)
Günaydın arkadaşlarr, sabah sabah erkenden uyandım şu tatil günü..Nedense tatil matil dinlemiyor benim bünye, uyanıcam diyor uyanıyor
.
günaydınlaaaar arkadaşlar:) ne güzel bir hafta sonu, ben güzel, hava güzel, her şey güzellllbugün boool bol film izleyeceğim inşallah....herkese her nerede her ne yapıyorsa kolaylıklar dilerim...sistemde gözükeceğim ara ara bakar tarafıma yazılmış bir şey varsa ilgimi çeken konu varsa cevaplarım, yoksa bugün film günüm...beni göremeyebilirsiniz buralarda...öptüüümmmm :)
Günaydın kızlar ..
Herkese güzel bir haftasonu diliyorum.
Luci keyifli seyirler.
Gamze ablanda iyi eğlenceler ..
Bugün bizim eşimle tanıştığımız gün. Bizim için çok önemli.
O yüzden bugüb buralarda olamam haber vereyim önce dedim. .
luciyle ikinize mutluluklar diliyorum eşinizle ömür boyu...teşekkür ederim canım :) çok büyük tesadüf, bizim de dündü eşimle tanışma yıldönümümüz, akşam buluşup kutladık :) nice güzel yıllarınız olsun tatlım :)
bol su içince sık gidilir ama bir problem mi var ki?:44:kizlar selamm kalkali cok oldu ama epilasyonum var ona geldim size yazamadim
2 gundur durumum vahimm gunluk 2.5 lt su iciyorum normalde 10 dan fazla wc gidiyorum ama 2 gundur hele dun 3 kere gidebildim
sisim agrim var bi tuhafim dunden beri bi yandan kayisi bi yandan su icip duruyorum hadi hayirlisi
ilk sayfa harika olmuşşşş yaaaaKaptanım, ikinci kaptan yardımcını karar defterine ekledim..
Sonra aklıma takımınızın giriş mesajı geldi.. Onda da yönetim kadrosunu düzenledim.. Ancak takım kuralları eskiden kalma..
Bir değişikliğe gitmek isterseniz özel mesajla veya paylaşım alanında bildirin lütfen..
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=195397&p=3194808#post3194808
Buraya yazılan cevabı kaçırma olasılığım çok yüksek çünkü..
ben tartıyı ortaya koysam bile dönüp yüzüne bakmıyorum sanırım artık kanıksadım bazı şeylerihafta sonu kaçamak yapmasak da belki bi rehavet çöküyor üzerimize, şişlik olabiliyor vücutlarda :) bence her gün tartılmamalısın, bırak geçsin bir kaç gün ben artık cumadan cumaya tartılmak üzere eşime tartıyı saklattırıyorum, sonra çok takıyor insan, günlük inişler-çıkışlar olacak illaki :)
ay ben de istiyorum böyle keyfi bir gün.... artık bu hafta içi ev işlerini ayarlayayım da hafta sonum bana kalsın yaa çok ihtiyacım variyiyim canım benim, uzun zamandır ertelediğim filmlerim vardı onları izliyorum, bugün 5 film falan izlemiş olacağım :) evde tembellik bugün benim ki :)
afiyet olsun güzelmiş menünMenüm
Sabah: 2 kayısı
Ara: 1 minik çikolata (18 gr)
Öğle: 4 kaşık nohut, 3 kaşık yoğurt, 1,5 domates
Ara: 2 kaıyısı, 1 kuru incir, 1 çay bardağı süt
Akşam: 1,5 kk peynir, 3 salatalık
Spor: Y O K
Su: içmeye devam
.
bu menün 3 öğün ve bence daha güzel olmuş afiyet olsunLuci'nin mutfağı kapanmıştır :)
sabah: 07:00
uyanınca sirkeli karışım
2 yumurta ile yapılmış maydanozlu omlet
avuç içi kadar tuzsuz peynir
1 domates
öğle: 12:00
5 yk tavuklu nohut yemeği (sızma zeytinyağı ile yapılmış-salçasız)
2 yk yoğurt
akşam: 17:00
5 yk yumurtalı ıspanak yemeği (sızma z.yağlı)
3 yk yoğurt
su: 2,5 litre
spor: yok
evet öyle oldu luci
Karatay hocanın kk şubesi luciii
aynen canım yerleşikler zor gidiyor ama gidecekler neticede...yavaş olsun ama gitsin, bu saatten itibaren acelem yok benimde:)
Ohh ne güzel luci o zaman ben geri dönünce sen 4 kilo verirsin bence
Ben burada olsaö eşlik ederdim sana. Nasıl oluyor yoğurt detoksu.
Bu hafta takımca haftasonu batmışız.
Geçen hafta nasıl kaçamaksızdı hafta sonu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?