Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

işte bilinçaltı... normalde kaçamak yapmıyorsun ama bir yanın da korkuyor ya yaparsam irademe hakim olamayıp diye düşünüyor bu da rüyana yansımış gibi geldi

:))))) aslında çok da doğru bir tespit diyemeyeceğim lilycim ben tatlıdan pek hoşlanmayan o gıcık tiplerdenimdir... benim için varsa yoksa hamur işi, tuzlular,börekler falan...aylarca 1 çatal dahi tatlı yemediğimi bilirim... hele şerbetli tatlı hiç sevmem baklava vs yıllarca yemediğimi bilirim... sanırım bu reglin etkisi... sadece regl dönemlerimde sütlü tatlı canım çeker ya da 1 parça çikolata falan atlatırım ama dediğim gibi tuzlulardır benim tutkum keşke rüyamda börek yeseydim, nefsim körelirdi hiç olmazsa

Bencede ama bu son canım üçünde iş bqşı.sen herballife içecekler var biliyormusun arkadaşım 10 günde üç kilo verdi
benim bir alam herbalife hem kullanıyor hem satıyor bana da çok tavsiye etti ama içeriğini bilmediğim için emin olamadım doktoruma sordum o da ben içeriği nedir ne değildir bilmiyorum kullan ya da kullanma diyemem dedi - ha içeriğindeki maddeler doğal kaynaklı ama o bitkilerin bana bir zararı olur mu orası şüphe... bana bir kitapçık vermişti ve 5 öğünlük toplamda 1500 kcal almayı hedefleyen bir beslenme planı oluşturulmuş o ürünlerle... bence oradaki kaloriler baz alınarak dengeli bir beslenme planı oluşturulduğunda da çok kolay kilo verilebilir.
Ben de dün kendime bir beslenme listesi hazırlayacaktım ama gece olunca ve dünden kalanları getirdiğimden kaldı - ama maksadım günlük 1500-1600 kcal alarak zayıflamak çünkü metabolizmamı hızlandırmak için almam gereken en uygun kalori miktarının bu olduğuna inanıyorum

Canım biraz gergin bir ortam oluştu burada. Benimle ilgisi yok ama insanları izleyip kıskanç ve iki yüzlü hallerini görünce onların olduğu ortamda sinir olmadan duramiyorum :))))
sinir olmak yerine temkinli olmayı öğrendim ben - en azından kime nasıl davranman lazım bunu gösteriyorlar insana...

Arkadaşım insanları izleyip ne güzel ben öyle değilim, herkesin iyiliğini istiyorum diye mutlu olsana sen ..
aynen valla

Aynen birde atıştırmalık bişiy bulmam lazım yemek yok iş yeride dağ başı muhtemelen bebek emzirmeğe eve gidicem birde ay nasıl özliycem kimbilir 8 aydır yapışık yaşıyoruz
zor olur sanırım ayrılman - yanına da meyve kuru yemiş süt falan götürsen?

maşallahhhhh darısı başıma

Lİly 1-2 gün daha dikkat edersen hafta sonunu telafi edersin sanırım, ondan sonrada eksilere düşersin, bu sıralarda canın sıkkın gibiydi iyi gelmiştir.
canım sıkkın değildi de dikkatimi toplayamıyordum cuma günü - hafta sonuna kadar telafi edeceğime inanyorum

Canın saolsun Lilycim, telafisi olan şeyler bunlar, ne yapalım sevdiklerimizle zaman geçirirken oluyor böyle diyete aykırı durumlar, bizden kıymetli mi ..
teşekkür ederim canım desteğin için

2 guzel gun gecirmissin canim, simdi hic kendini sucluluk hissine bogma :) bu moral ve motivasyonla sen cumaya kadar haftasonunu telafi eder, kilo da verirsin :)
suçluluk değil de gereksiz yere salmışım gibi hissettim ama şimdi iyiyim ve rutinime geri döndüm - ya sizin yazılarınız beni çok motive etti böylesine güzel bir grupta olduğum için çok mutluyum iyi ki varsınız

içme tabiiiiii sigaraya hayır

pastayı akşam çorbayla telafi etmişsin bence menün güzel

2 hafta sonraki tartıya gelirim sanırım Luci
Sence yavaş verilen kilo daha kalıcı düşüncesi doğru mu ?
Dün bir arkadaşım yavaş vermek istiyorum tekrar almamak için diyordu.
bence yavaş da olsa tartıda eksileri görmek ve uzun vadede hedef kiloya ulaşmak, verdiğin kilonun kalıcı olarak gitmesine ve sonunda gelinen kiloya vücudun çabuk adapte olması açısından doğru bir yaklaşım. Ama bu söylediklerim sağlıklı beslenme ve sporla verilen kilo için geçerli yoksa kiminin metabolizması yavaştır kişi hedefe ulaşana kadar hep şoklama yapmıştır istediği kiloya ulaşınca da normal beslenmeye geçer o zaman kilo alır.

ben çok kez hesaplamışımdır burdan da hesapladım almam gereken kalori miktarı 1500-1600arası birşey çıktı yani kendimce yaptığım hesaplar doğruymuş

aynen öyle maalesef...

o hesaplar biraz karisik aslinda. yani ne kadar kalorinin ne kadar grama karsilik geldigi. mesela butun gun sekersiz sakiz cigneyen biri yilda 5 kilo verebilirmis.
işte o da metabolizmayı hızlandırmakla alakalı sanırım:44:

bu arada masada otururken ayaklarinizi sallamak, hareket ettirmek falan da ciddi kalori yakimi sagliyormus.
hadi yaaaa ben canım sıkıldıkça sallıyorum hem sabit durup ayaklarım uyuşmasın diye hem de arada hareket etmek geliyor içimden ohh yapmaya devam

valla yerleşik kilo ne kadar önemli bilmiyorum ben 5 yılda 20kg aldım bu konuda bir yorum yapabilmem için 60a inmem lazım sonrasında 50ye inmek için ne kadar çaba sarf edeceğim ancak belirler bu konu hakkındaki fikrimi o zaman hatırıma gelirse yazarım fikrimi

memnun muyum? son iki yildir falan sadece tarti olarak kullaniyorum. simdi mesela 40 kilo yag var belli yani, oranini olcmemin su an cok anlami yok gibi geliyor bana. ama memnunum yani, 2011'den beri sorunsuz calisti masallah :)
sen normal tartı gibi kullanıyorsun ama diğer özellikleri sana yardımcı olmuyor mu mesela spor yapıyorsun kas oranında bir artış oldu mu yağda azalma ya da???

Canım kaldı 12:) yaza kadar bu yılki evlilik yıldönümüne gelinliğime sığmam lazım
yaaa o kadar da kendini zora sokma sonuçta bebişin var evlendiğin zamanki bedende değilsin

greyfurt neden yasak sana canim? valla ben cok seviyorum bi de yag yakici ozelligi vardi diye hatirliyorum. ayrica c vitamini iyidir.
ilaç kullanıyorum ve greyfurt etkileşime giriyor o yüzden - greyfurtta bir madde varmış bu da ilacın atılımını engelleyip toksik etkiye sebep oluyormuş

sabah kahvaltıyı 11de yapıyorsan 2 gibi öğle yap sonra 4te ara 6da ara ya da yemek ye 6da sonra da saat 8de bir meyve ayran falan yaparsan hem dengeli olur hem öğleyi atlamamış olursun

nasıl oldun tatlım inşallah daha iyisindir...

Günaydın minik kuşlar üç gündür internetim yoktu şimdi anneme geldik bebeğimle ben iş öncesi won gezmelerde

hoş geldin tatlım

kaptanım eminim sen halletmişsindir hepsini.olmadıysa da mayısa daha çok var ozaman halledersin...

valla oldum hiç beklemiyordum.düzensizim ya ben...eşimde diyor ki bugün, dünkü iştahından belliydi kıtlıktan çıkmış gibi yedin diyor..

Üç gündür ne diyet ne spor nede sigara:)

3. güzel de ilk 2 hiç olmamış sanki ..

sana katılıyorum canım ....

.

o oranlari gormek icin bisiler yapmak gerekiyor, onlari yapmadigimdan goremedim hic ama bu cuma bildirimimi yag kas su oraniyla yapayim bari. aslinda takip etmek iyi olur, dehidrasyon var mi, kas kutlesi azaliyor mu artiyor mu gorebilirim.

Arkadaşlar ben de yeni üye alınmaması taraftarıyım çünkü bazı gruplar çok az kişiden oluşuyor ve üye eksikliğinden dolayı motive olamıyorlar onlara hem motivasyonu arttıracak hem de hevesle kilo vermek isteyen yeni üyeler lazım bizde ise zaten yeterince kişi var birbirimize yetişemiyoruz ben sabah meşguldum giremedim sonra da geçmişi okudum baksanıza alıntıları bile yeni bitirdim şimdi de mesai bitti ama yorum yapmadan geçmek istemedim
diğer gruplara ya da genel üye başvuru topiğine yönlendirebiliriz diye düşünüyorum
bir de mesaj sayısıyla ilgili yazmayı düşünüyordum kaptan bu konuyu dile getirmen bahanem oldu açıkçası teşekkür ederim
3. takım yapılan mesaj sayısını da yayınlıyorlar cumaları bence biz de yapabiliriz bu konuya ben yarın el atayım fırsat bulursam
hafta boyunca en az 25 mesaj hedefimiz olsun hafta sonları giremiyoruz zaten bir kısmımız (ben de dahil) ama en azından hafta içi kuralların hakkını verelim
mesela bugun diyelim ki 3 mesaj mı yazdık ertesi gün bunu 7 mesajla eksik 2 mesajı telafi etmeliyiz açıkçası bu konuda düşüncelerim bunlar... herkes kendi oto kontrolünü kurabilir tabii ama bence bu konuda bir görevli belirleyebiliriz ya da ben elimden geldiğince yapmaya çalışırım
ilk sayfadaki genel kurallardan biri günlük 5 mesaj - biri menü ve spor-su paylaşımı bir diğeri de geçmişe göz atıp hakkımızda yapılan bir yoruma cevap vermek...
bu mesaj olayını haftalık 25 olarak hedefleyebiliriz diye düşünüyorum

Kızlar ben çıkıyorum hava da kararıyor hepinize hayırlı mutlu akşamlar yarın görüşmek üzere inşallah - hoşçakalın

o oranlari gormek icin bisiler yapmak gerekiyor, onlari yapmadigimdan goremedim hic ama bu cuma bildirimimi yag kas su oraniyla yapayim bari. aslinda takip etmek iyi olur, dehidrasyon var mi, kas kutlesi azaliyor mu artiyor mu gorebilirim.
gerçekten yap bence- haftalık farkını da görürsün ve aradan aylar geçince şte şu tarihte şu kadar yağ-kas-su vardı şimdi bu diyerek kendince bir analiz yapabilirsn

lilicim harika bir hafta sonu geçirmişsin.menülerin evet biraz fazla ama olsun hepimizde aynıyız sonuçta sevdiklerimizin yanında ne diyet aklımıza geliyor nede spor.yaptığın ev işleri ve yürüyüşler sporunu zaten tamamlamış durumda ....

Hani benim yoğurt dekoksu yapacakmarkadaşım nerdeee

burdayımmmmmmmmmmm.. ama yoğurt detoksu yokki

yoğurt diyetleri var birsürü

.

canım menün güzel ...hiçte pastanın bozduğunu düşünme .oda senin ödül öğünün gibi birşey olsun ...

evet tatlım 27 falan sanıyorlar genelde, çok şükür göstermiyorsun diyorlar ama 36'yım ben :)

Sewda anlatıcaktıda başlıycaktık haber bekliyorum

ayran detoksu var oda geçen yıl biz gamzeyle denedik berbat bişeydi....kampa girdik ama, bu hafta çok sıkı diyet ve sporla cumaya kadar hiç bırakmadan yola devam edelim canım...

maşallah lucim menün ve sporun harika...

çok şükür daha iyim canım çok sağol sen nasılsın ?

iyi olmana sevindim tatlım...bende çok iyiyim tşk ederim...

.

sabah:2 kaşıık yulaf ezmesi,3 kaşık yoğurt

ara:1 kayısı ,3 fındık

öğle:kabak dolması yapmıştım ,ama ben içinden çıkardıklarımı biraz bulgurla yağsız pişirip yedim 1 tabak kadar
salata,1 bardak ayran

ara:1 kayısı ve 3 fındık

akşam :2 kaşık yulaf ezmesi,3 kaşık yoğurt.yarım elma

su:1.5 litre
spor:sabah 35,öğle 35, akşam 35 dk eliptik yapıldı
az sonrada 100 mekik yapmayı düşünüyorum

.

süppersin sevdacım, tebriklersporunu da ayrıca pek bi beğendim

Ciddi misin hiç duymamıştım, ne güzel olur öyleyse, ben sabah kalktığım gibi kahve içmek istiyorum..
Gidince sorayım bakalım olur derse çok güzel olur.

Ne güzel bir menü olmuş, afiyet olsun.

Ben çok evhamlıyım Lily
Ama eskisi kadar değilim artık, lisedeyken gastriti mide kanseri zannetmiştim mesela

Teşhis koyuldu aslında ama neden olduğu belli değil, tedavisi de yok, ancak baskılayacak alerji ilaçları kullanabiliyor, gıdadan değildir diye tahmin ediyorlar ama yine de gıda testi yapılacak bakalım ..

Kaptan vermiş bana sadece oy, kimsecikler beğenmemiş

Lily belki benim için de iyi olabilir, çünkü her kilo verdiğimde normale döndüm yine aynı şekilde kilo aldım, tabi önceden 60ın üstüne çıkınca yapıyordum bunu ..

Ne diyeceğim ben Ankaradan gelince bana yardımcı olur musun ?
Senin dediğin tarzda beslenmek istiyorum, zaten daha erken de kalkmaya başlarım ..

Lilycim çok mantıklı ama bence telafi etmek olayı olmasın, mesela 1 hafta gelmeyip cuma günü gelip 25 mesaj yazılarak suistimal edilecek bir uygulama bu, sanırım 3. takımdı yanlış hatırlıyor olabilirim, önceden mazaret belirtmeden günde 5 mesaj kuralına 10 kere uymayanı diskalifiye ediyorlardı.

Afiyet olsun Sevda, harika

Ben de menümü ekleyeyim kızlar ..

2.5 litre su içtim daha da içerim.
Sporum yok ama bütün öğleden sonra ayaktaydım, çamaşır at, as ütüle , etrafı toparla, temizle derken bu saat oldu ..

adana kebabin falan kalorisi var, ne iyi uygulamaymis o. 79'u su vakte kadar gorursun demis de, ben de kendime 7 martta 89.9 olma hedefi koydum. 10-11 gunde 2 kilo iyi sanki di mi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…