- 10 Ağustos 2013
- 6.010
- 9.388
- 448
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #109.121
menun guzel canim. sandvic ekmegi eger dogru dusunuyorsam kucuklerdendir, 10-12 cm uzunlugunda.
Ben de yazayim menumu
sabah: 1 haslanmis yumurta, 50 gr kadar lor peyniri, 1 dilim ekmek, 4 kokteyl domates
ara: 1 avuc kuru uzum
ogle: 1 kase bugday corbasi (156 kal) 4 tane etiform corekotlu (58 kal)
ara: 4 kuru kayisi, 200 gr yagsiz yogurt
aksam: dunku firinda sebzeli kofte (300 kal) 150 gr yagsiz yogurt
ara: 10 gr badem, 10 gr ceviz, 1 greyfurt
su: 2 litreyi gecmistir.
18:20 itibariyle son yemegimi yedim.
spor: sinavdan cikinca slim in 6'imi yapicam insallah. baska bisi yaparsam yazarim.
canııım az kaldı, dönüşte motive edeceğim ben seni, takipteyim yine de diğer tarafta yediklerinin takipçisiyim haberin ola güzelim :)
çok tşk ediyorum,hoşbuldum :) aminnn aminnn insallah kızımı kucağıma alırım hayırlısıyla zira 7 yıllık bi hasret benim içinMerhabaaa hoşgeldin :) maşallah bebis geliyormuş. Allah saglikli sihatli kucagina almayi nasip etsin.
Afiyet seker olsun. Menun guzel olmus. Doktorun menüsü bana da iyi geldi. Eğer söz konusu olan senin ve bebisin sagligi ise harfiyen menüye uymaya calismalisin. Arada kaçamak olursa yürüyüşle dengelersin.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ilk dişimi pıtırcığının canım? bende o günleri sabırsızlıkları bekliyorum..kızım olucak insallah benimdeSağlasın canm kızım diş çıkarmaya çalışıyor çok fenayız yemedim yemedim geçse esim açim ben makarna yap dedı mutfağa gıderkende sen yemezsın zaten dedı kalınca benı uyardı ama teras tepti kendımede koydum görünce eeee dıyet dedı dedım sus acım amaz hiç ıyı olmadı
çok iyi ebbiss cim bu arada kızının eline yeşil soğan veya pırasa ver tatlım kemirsin dursun biraz kötü kokar ama onun diş acısını alır kocakarı ilacıdır ama tecrübe ile sabitttir
bende sabah büyük oğlanı dişçiye götürdüm geldim ancak oturabildim yerime
odemin yoksa bile eger karbonatli su, idrar sokturucu etki yapiyorsa vucudunda bulunan suyu atiyor olabilirsin.
ben de alisamadim, sogutup bir yudumda iciyorum bitki caylarini. oyle yudum yudum keyifle icmeye alismam sanirim mumkun degil
10 numara demek istiyorum,masallah bu kadar azcık şeye doyuyorsunKızlarr Mutfağımı Kapadımmm
Bugünkü Menümm
Sabah
1 sandwich ekmeğine yapılmış tost
Öğlen
4 yk bulgur pilavı
1 tavuk baget
salata
Ara Öğün
1 portakal
2 galeta
Akşam
2 yk bulgur pilavı
3 yk çorba
salata
Ara Öğün
Ona daha karar vermedim kızlar bakacağım
Su: 1.5 lt + bitki çayları +devammm
Spor : 30 dk yürüme +30 pilates ( eve giderken erken inip yürücem akşamda pilates düşünüyorum yapmazsam söylerim )
Ben de yazayim menumu
sabah: 1 haslanmis yumurta, 50 gr kadar lor peyniri, 1 dilim ekmek, 4 kokteyl domates
ara: 1 avuc kuru uzum
ogle: 1 kase bugday corbasi (156 kal) 4 tane etiform corekotlu (58 kal)
ara: 4 kuru kayisi, 200 gr yagsiz yogurt
aksam: dunku firinda sebzeli kofte (300 kal) 150 gr yagsiz yogurt
ara: 10 gr badem, 10 gr ceviz, 1 greyfurt
su: 2 litreyi gecmistir.
18:20 itibariyle son yemegimi yedim.
spor: sinavdan cikinca slim in 6'imi yapicam insallah. baska bisi yaparsam yazarim.
canım çok fazla hamur işi olmuş hem sabah hem akşam gözleme olmamış bu ne kadar yediğinde tok tutsada seni acıktırır hiç salata yok mesela keşke öğlen salata yapıp yeseydin yağda yumurta yerine ya da mercan ve barbunu daha çok yeseydin gözleme yerine sen bu şekilde yersen inan benim gibi 30 kg alırsın biraz dikkat et tatlım başka şeyler yemeye çalış sonradan kg vermesi çok zor oluyor tecrübe ile sabittirbende yazayım ,7.30da ıuyandım
kahvaltı :
1.5 yufkadan 3 adet gözleme (içine dünden kalan ıspanak yemeğini koydum),
2 fincan şekersiz ıhlamur,,
1 kk peynir,,
2 tatlı kaşığı kadar bal
böyke kuvvetli bi kahvaltı olunca ara ya ihtiyaç duymadım acıkmadım çünkü..
6 saat sonra öğlen;
2 yağda yumurta (tereyağında), 1 dilim ekmek, 1 domates
ara : 1 sade şekersiz nescafe
akşam :
1.5 yufkadan 3 adet gözleme sabahki gibi
1 büyük boy bardak ayran,
bal - çemen üstüne sürdüm
bende 7de aksam yemeğimi yedim..
ara olarak kivi ve portakal yiycem sanırım ..
bu arada dün akşam eşim kendine balık kızarttı kokusuna dayanamadım bende yedim 1 mercan,1 barbun (ama ekmeksiz yedim bunuda belirteyim kızartma olduğu için ekmek yemek istemedim)
bugün çok su içtim..gözlemeler beni susattı diyebilirim.. 3 litre içtim garanti.. yatana kadar 3.5 olmaz diye umuyorum..az içicem suyu yatana kadar.
spor olarak 1 saat hızlı tempo yürüdüm..
buzluktan tavuk çıkarttım yarına kesin doktorunkine uycam ama
sabah:4 y.k yoğurt,3 y.k yulaf ezmesi
ara:1tane elma
öğle:1 domates,1 salatalık,2 taze biber,3 y.k bulgurla yapılmış salata,1.5 bardak ayran
ara:2 küçük kare bitter
akşam:4 y.k nohut,3 y.k plav,1 bardak ayran
su:1.5 litre
spor:sabah:50, akşam 40 dk eliptik,100 mekik
.
canım 8 günde 1300 gr vermek çok fazla değil aslında sadece önceden bence fazla kalorili beslendiğin için düzene girmiştir diye düşünüyorum
odemin yoksa bile eger karbonatli su, idrar sokturucu etki yapiyorsa vucudunda bulunan suyu atiyor olabilirsin.
ya çok haklısın aynen dediğin gibi sürekli yemek düşünüyorum yaaaaabende türk kahvesini çok severim ve her gün olmasa içmeye çalışırım ama öğleden sonraki ara öğünde yada akşamdan sonra sadece türk kahvesiyle bitter ile birlikte...
Ama emin ol düzene girecektir zamanla
hazoşcum sağlıklı beslenmeye yeni adım attığın için sürekli aklın yemekte belki yemek için düşünüyorssun belki ne yicem diye düşünüyorsun sabah yediklerini düşünüyorsun ara öğünde ne yesem diye düşünüyorsun ve dolayısıyla aklın hep yemekte bu nedenle aklını beynini yemekle bozuyorsun ve sürekli acıktığını hissediyosun (ahahah aynısını bende yasadımda ) bu çok normal aslında aç değilsin rahat olll
Hergün yada 2 günde bir tartılmak gibi hataları bende yapıyordum. Hatta hergün gün içinde kalkar kalkmaz, yemek yediktn sonra akşam yatarken uuhuhuuhuhuuuşimdi cuma tartılıyorum kaldırıyorum tartıyı nedeni ise şu aklını ona yoruyorsun ama gün içinde yediklerimizden çok içtiklerimizde önemli afedersin ama dışkılamak, düzenli uyku vb bir çok sey etki gösterebiliyor. Bu nedenle gün içinde bile bir çok kez farklı rakamlar çıkıyor. Bende bir kereseinde bir cumartesi 1 kg eksik çıkmıştım ahahaa belkide bir gün önce ödem tuttumö belki dışkılamada sorun yaşadım belki yediğim birşey beni rahatsız etti bilemiyorum ama bu gibi seyler oluyor bence sen en iyisi tartıyı haftada bir kullan.
Hem ayrıca sağlıklı beslenmede ilk adım atan kişiler her zaman ilk zamanlarda en güzel kilosunu verir sonra duraksar.
Kız sen zaten ne lokmasın kiii kilon harika tabi boyunu bilemiyorum ama suan benim ideal kilomdasın sekerim fazla kasma kendini
Ama sağlıklı beslenmek herkesin yapması gereken sey bu nedenle kilon az olsada burada oldugun için tebrikler.
Hazosum sana çok yazdım ama düşündüklerimi belirtmek istedim. Bende aynı seyleri yaşadığım için
selam kızlarrrr....
maşallah döktürmüşsünüz yine
hazoşcum zamanla emin ol sende alışacaksın diyete ilk başladıysan daha önceden hiç yapmamışsan böyle hissetmen normal.
lilycim canım kolay gelsin fırsat buldukça gel özletme kendini
lucim canım bende senle beraber 2 haftadır korumada gibiyim nerdeyse..sen yoksun ya yaramadı bana .
gamzeee özledim seni görüşemedik öğleden sonra
.
MAŞALLAH ZEYNEP VE vazgeçmek yok menülerinizi beğendim bakalım siz benimkine ne diyeceksiniz
sabah
1 dilim tam buğday
1 kk peynir
ara
2 adet yeşil badem
öğle
1 tabak yoğurtlu semizotu yemeği
1 lokma ekmek
ara
2 kuru incir
1 kare bitter (olmayaydı iyiydi başkan yardımcısı zorla yedirdi)
akşam
1 tabak salata yağsız
1 kk haşlanmış et
1 avuç kadar lavaş ekmeği
spor
35 dk koşu bandı koşma yürüme
30 dk tempolu yürüme
su 2 lt civarı biraz az oldu
MAŞALLAH ZEYNEP VE vazgeçmek yok menülerinizi beğendim bakalım siz benimkine ne diyeceksiniz
sabah
1 dilim tam buğday
1 kk peynir
ara
2 adet yeşil badem
öğle
1 tabak yoğurtlu semizotu yemeği
1 lokma ekmek
ara
2 kuru incir
1 kare bitter (olmayaydı iyiydi başkan yardımcısı zorla yedirdi)
akşam
1 tabak salata yağsız
1 kk haşlanmış et
1 avuç kadar lavaş ekmeği
spor
35 dk koşu bandı koşma yürüme
30 dk tempolu yürüme
su 2 lt civarı biraz az oldu
öğle:1 domates,1 salatalık,2 taze biber,3 y.k bulgurla yapılmış salata,1.5 bardak ayran
.
bende yazayım ,7.30da ıuyandım
kahvaltı :
1.5 yufkadan 3 adet gözleme (içine dünden kalan ıspanak yemeğini koydum),
2 fincan şekersiz ıhlamur,,
1 kk peynir,,
2 tatlı kaşığı kadar bal
böyke kuvvetli bi kahvaltı olunca ara ya ihtiyaç duymadım acıkmadım çünkü..
6 saat sonra öğlen;
2 yağda yumurta (tereyağında), 1 dilim ekmek, 1 domates
ara : 1 sade şekersiz nescafe
akşam :
1.5 yufkadan 3 adet gözleme sabahki gibi
1 büyük boy bardak ayran,
bal - çemen üstüne sürdüm
bende 7de aksam yemeğimi yedim..
ara olarak kivi ve portakal yiycem sanırım ..
bu arada dün akşam eşim kendine balık kızarttı kokusuna dayanamadım bende yedim 1 mercan,1 barbun (ama ekmeksiz yedim bunuda belirteyim kızartma olduğu için ekmek yemek istemedim)
bugün çok su içtim..gözlemeler beni susattı diyebilirim.. 3 litre içtim garanti.. yatana kadar 3.5 olmaz diye umuyorum..az içicem suyu yatana kadar.
spor olarak 1 saat hızlı tempo yürüdüm..
buzluktan tavuk çıkarttım yarına kesin doktorunkine uycam ama
.
LOLAZ PIYAZI
Malzemeler
4 yemek kaşığı haşlanmış kurubörülce
1,5 yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet taze soğan
1,5 yemek kaşığı rendelenmiş beyazpeynir
8 -10 dal maydanoz
4-5 dal taze nane
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı
Yapılışı
Öncelikle kuru börülcelerinizi geceden ıslatıp ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın. Ancak dikkatli olun hemen dağılabilirler. Hafif yumuşayınca suyunu süzebilirsiniz.
Ufak bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı saydamlaşana kavurun.
Haşladığınız kuru börülceleri ilave edin.
Pilavlık bulguru ekleyin.
Eklediğiniz bulgurun pişmesi için üzerine azar azar su ilave edin. Ancak suyunuzun miktarı çok fazla olmasın. Bulgurunuzu yumuşatacak kadar. Suyunu çektikçe, bulgurun pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmediyse kaşık kaşık su eklemeye devam edin.
Tüm yeşilliklerinizi doğrayın.
Piştikten ve tüm su çekildikten sonra, üzerine doğradığınız tüm yeşillikleri ekleyin ve iyice karıştırın. (taze nane + maydanoz + taze soğan)
Ayrı bir kapta limon suyu, nar ekşisi ve tuzu karıştırıp, mezenize dökün.
Üzerine peynir serpip ılık servis edin.
Afiyet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?