- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #110.401
Evet 1800 kalorilik bir liste, haftada 1 kilogramdan biraz fazla verebiliyorum bu liste ile. Aslında meyveleri es geçmiyorum ancak bazen götürmeyi unutuyorum, ya da arkadaşlarla bir yerlere gidiyoruz, vs. Aslına bakarsan ağzıma 21 Şubattan beri ilk defa çikolata girdi dün :) Bunun bedelini bugün bir acıkma krizi ile ödedim, neyse ki fazla kaçmadı. Düzensiz gitti zaten bugün, akşamüstü patladı :))
Neyse akşama toparlarız. Bu arada evet gayet güzel diyetisyenle kilo vermek ama burası da gayet motive edici...
Menümü de yazıvereyim hemencecik :)
Sabah:
2 dilim light ekmek
1 kibrit kutusu peynir
Bol yeşillik
1 yumurta
5 zeytin
Ara: Yapamadım (Hata 1)
Öğle:
Mercimek çorbası
Yarım porsiyon yoğurtlu ıspanak
İki minik dilim kepekli ekmek
Ara ve acıkma krizi(
1 tarçınlı elma
1 activia
1 dilim light ekmek
1 kibrit kutusu peynir
1 havuç
Akşam:
1 tane tavuk butu
1 kase tavuk çorbası
Bol salata
bugünkü menüm
kahvaltı 1 dilim çavdar ekmeği , 1 domates , 1 dilim kaşar peynir , 1 çay kaşığı pekmez
öğlen yarım simit 1 paket ayran
ara yarım muz
akşam 1 dilim ekmek 1 kase tarhana çorbası , 4 yk mantarlı biberli tavuk sote
Spor yapamadım bugun . Yarına sözüm olsun.Su 2 lt
Kahwaltı standart peynir yumurta yeşillik 1 dlm ekmek
Öğle yok 1eti cin
Akşam 17 00 4 kasap köfte 2 parça sucuk ayran
19 00 1 eti karam
21 00 1 bardak süt eti cin
Su 2 Lt
Spor
Biraz acımasız ama bol tatlılı bir menü olmuş :)
Eki Görüntüle 1048223 Eki Görüntüle 1048224
günaydın kızlaarr
nasılız bugün,bildirime 2 kala dikkatliyiz dimi
bu günkü menüm
sabah
bir büyük bardak ılık limonlu ballı su
bir büyük bardak su
yoğurt kürü
geç kalıyodum maalesef yine kahvaltı yok
ara
bir bardak limonlu siyahçay
bir bardak beyazçay
bir bardak ılık su
öğle
yoğurt kürü
bir bardak su
karnabahar yemeği
1 bardak kefir
ara
bir bardak limonlu siyahçay
bir bardak beyazçay
bir bardak ılık su
akşam
yoğurt kürü
6 kaşık kıymalı taze fasülye yemeği
4 kaşk pilav
ara
su
yatmadan önce kefir
yürüyüş
Merhaba sevgili yoldaşlarım
Bugün size güzel güzel raporlar vereceğim inşallah... :)
Her ne kadar dünkü iş stresinden ve saatlerin alınmasının etkisinden tam manasıyla kurtulamamış olsam da kendimi daha iyi hissediyorum.
Akşam üstü arkadaş geldi gösterdi sağolsun sonra mesai dolunca onu da bekletmemek adına pc kapattım (maalesef size yazamadan çıktım)
Sonra bir kafede çay içtik sohbet ettik derken akşamı biraz geç yedim ama kaçamak yapmadım
Sadece işteyken çok su içemedim o kadar...
Sabah - 09:00
- Yarım simit
- 1 kk light peynir
- Çay
Öğle - 12:15
- 3 yk fırında mücver
- 3 yk yoğurt
- 2 küçük salatalık
Ara - 15:00
- 200 g çilekli yoğurt (maalesef hazır ev yapımı değil)
Akşam - 19:45
- 1 yumurtadan salçalı omlet (5-6 dal maydanoz da ekledim)
- 2 dilim kepekli tost ekmeği
- Yarım bardak ayran (çok doydum zorla yarısını içtim)
Su - 1,5 lt
Spor - Yok
Veee... sonuç olarak tartıda olması gereken rakamı gördüm inşallah Cuma'ya kadar biraz daha veririm de hem kendimi hem sizi utandırmam
Geçen hafta sonu aslında çok da kaçamak yapmamıştım sadece misafirim vardı ama onların yanında bile çok abartmadım yani - neyse artık yoluma kaldığım yerden devam edebilirim - bu haftaki menülerim hafif olacak - sebzesi yoğurdu meyvesi olan daha çok su ve spor içerikli... İnşallah bu akşam yürüyüşe başlıyorum - vazgecmekyok canım sana da rapor vereceğim mutlaka - bir iki günlük de olsa o listede bulunmak isterim
Yine şöyle bir şey dediydi benim diyetisyen :) günde 1200 kalorinin altına inmek vücudun kıtlık bilincine girip kilo vermeye direnmesine sebep olabilirmiş.
Kızlar myfitnesspal'a da girdim dünkü menümü hatta fırında mücverin de yediğim kadarını hesaplayıp girdim - 1000 kcal olmamış bile 985te kalmış :)
Elimden geldiğince oraya da girmeye çalışacağım yediklerimi - bu hafta biraz daha dikkatli gidiyorum haftaya kadar 74ü hatta mümkünse 73,9u görmek istiyorum
bende menümü yazmaya başlıyayım artık
sabah:1 k.k peynir,3 zeytin,1 dilimekmeğin kabuğu,çay (şekersiz)
ara:1 tane elma
öğle:1 tane baget,2 y.k pilav
ara:eşim dünden beri yoğurt tatlısı sayıklıyoprdu yaptım 2 çatal kadar ondan aldım
akşam:2 y.k nohut ,salata,3 y.k yoğurt
spor:50 dk eliptik,yarım saat aerobik hareketler
su:herzamanki gibi 1.5 litre(sanırım artık arttırmam gerekiyor )
i
Suyu arttırınca çok daha iyi kilo verebilirsin, akşam yemeği sanki biraz az olmuş.
.
menünü sen artık oturttun maşallahbize göre az da olsa sonuçta doymasan yerdin - incirlerden bahsetmişsin ay kurusunu da tazesini de çok çok severim bir zamanlar yazın dudaklarım yara olana kadar yediğimi bilirim ama artık eskisi kadar yiyemiyorum - incir muz bunlar benim favorilerimdir - bu arada kuru incirdi sanırım dünyada en fazla ihraç eden bizmişiz - kayısı ve üzümde de ilk 10daydık dünyada - öyle hatırlıyorum - özelde o tarz yerlerde çalışabiliyorum işte - gıda fabrikası deyince bir an yapamadığım mesleğimi özledim ya ben
sen hiç incir yemez misin neden dağıttın ki? üstüne tarçın döküp yemesi güzel oluyor onu da geçen yıl keşfettim, bilginize
canııım özleniyorsun bunu bil...denk gelemiyoruz bi türlüdaha önce bahsetmiştim nisan ayı bizim sözleşme yenilemelerle geçtiği için hareketli ve hararetli olur bi atlatayım şu ayı inşallah eski sohbetlerimize döneriz... sana da sınavlarında başarılar dilerim bebişim, halledersin sen
tatlım zaten yeterince zayıfsın maşallahhaftasonuna da rahat verirsin 1 kiloyu, başlayalım bugün sıkı asılmaya
Sen benim canımsın yaaaaa
Merhaba kızlarrrişte geldim burdayımmm, ben bu işştee ustayımmmm
Geçmişi okudum ve geleceğe bakıyorum
Evet liliciğimmmm, çok pis unutur ve ne dediğimi bilmem pekama anlayan anlar
Bu arada Karatay hocayı unuturmuyum hiçççona ve lucimee minnatrım, şu anki halimi onlara borçluyumm, tabiki canım arkadaşım sevda'yı , takım arkadaşlarım ve kk yıda unutmamak lazımm ama gel gelelim insan çok fazla verecek kilosu olmayınca bazen şımarabiliyor yedim, pişman değilim ve cumaya gümbür gümbür geliyorumm
Ebisimmm senin resimli paylaşımlarına bayılıyorum, lütfen devam et olur muu
gulannemmmm, doğru söylüyorsun canımm.. bu gün öyle yaptımmseviyorum seni de
tatlışımmm sen de benim canımsınbi denk gelemiyoruz haaa... karatay hoca candır yahu ben de sana, size ve karatay hocaya borçluyum verdiğim 18 kiloyuuu ve halen devam etmekteyim
bugünkü menümü de paylaşarak günü sonlandırayım sabah erken kalkıp rapor hazırlayacağım o sebeple erken yatmam gerek...
LUCI'nin bugünkü menüsü:
sabah: 06:00
nescafe sade ve şekersizz
öğle 13:00
1/2 pasta tabağı (ufacık olanlardan) haşlanmış karnabahar
1 büyük tabak marul+ roka + ekşi kulak mı ne salata (sızma z.yağlı ve bol limonlu)
2 yk yoğurt
1/2 pasta tabağı yumurtalı mantar
akşam: 17:00
1/2 pasta tabağı haşlanmış karnabahar üzerine 1 yk yoğurt
5 adet ceviz içi
su: 3litre
spor: 120 dakika tempolu yürüyüş-açık havada
çok şükür bugün de sağlıklı beslenme programıma sadık kaldım :) akşam aç değildim yemeyecektim ama sırf bir şeyler yemiş olmak için çok az atıştırmış oldum...sabah ola hayrola :) haydi herkese iii akşamlarrr :) yarın görüşürüz..
ayy ne garip iş yerin var senin yaa.insallah sorunsuz kurtulursunKızlar Selam
İş yerinde ki sorunumla ilgili hepiniz ilgilendiniz öncelikle teşekkür ederim.
Size son durumu bildirmek istedim
Dün bizimle aynı projede olan farklı birimden 1 arkadaşımızı işten çıkardılar (kıdem ve ihbar tazminatını vererek )
Nedeni ise proje küçülmesi olarak belirtilmiş.
Arkadaşımıza daha önce bu ve buna benzer hiç bişi söylenmedi çocuk dün izinliydi şirkete çağırıldı ve 1 saat içerisinde çıkışı yapıldı.
Çıkarmaların devam edeceği bilgisi verilmiş.
Velasıl bugün bir üst yöneticime gidip
Sırada ben mi varım durum nedir diye bir konuşma yapmak istedim.
Bana " senin çıkartılmanla ilgili suan için bir durum yok zaten sana diğer arkadaşa yaptıkları gibi 1 saat önce haber veremezler buna cesaret edemezler (ben biraz dişliyim çünkü )
Böyle bir durum olursa dolandırmadan sana gelip söylerim ancak suan için böyle bir durum yok dedi
Sözleşmemin yenilenmemesi içinde evlilik tazminatı hakkım sonra erene kadar mecburen bu sekilde devam etmem gerektiğimi bu süreci atlattıktan sonra elbette sözleşmemi imzalayacagımı aktardı.
Bende konuyla ilgili benimle ilgili birşey olursa en ufak bir durumda bana bildirilmesini soyledim.
Bence bende çıkarılcam (anlaşmalı olarak ) ama suan değil bundan eminim
Çünkü bizim birimde 2 kişiyiz ve suan ki proje sayımıza göre fazla
Bakalım neler olacak bu arada çıkan arkadaş içinde iyi oldu kendiside istiyordu zaten ama bu sekilde değil tabiki
Hakkımızda hayılısı
İlginiz için teşekkür ederim eğer bir durum olursa bilgi vereceğim
İyi ki Varsınız kızlar
gece yemek yemek kilo aldirir diye bir sey yok. onemli olan gunluk toplam kalori miktari. bunun yaninda gunluk 12 saat bir sey yememenin (aksam 7-sabah 7 arasi gibi) insulin hassasiyetini artirdigi ve bunyeyi dinlendirdigi icin iyi oldugunu yaziyor uzmanlar. Yine de cok aciktiysan gece kalkip bir sey yemek kilo aldirmaz.
kurun 3-4 gunden uzun surmez umarim. onun disinda guzel, ancak yuruyusun suresi ya da mesafesini de yazarsan daha iyi yorumlayabiliriz.
menun guzel canim :) insallah cumaya 73.9'u da goreceksin :) ben de 83.6 gorsem de obezlikten sadece kiloluluga insem guzel olurdu ama zor gibi biraz.
buyur gel canim yarisimiza :) bir sisteme oturtursak su bildirimleri devam ettirebilirim, bir de 4 gun spor yapmayani yaristan aticam, tekrar katilabilmek icin 1 hafta bekleyecek.
canim ara ogunlerde ayran ya da sut icersen ya da yogurt yersen seni tok tutar iyi olur. ama kati olmasi sivi olmasindan daha iyidir cunku daha tok tutar. ara ogunu bence kaldirma ama toplam kaloriyi paylastir ara ogunlere.
dun en son konusmaya hazir olmadigini soylemisti. bugun aramadim artik. kendi haline birakacagim bir sure.
Evet 1800 kalorilik bir liste, haftada 1 kilogramdan biraz fazla verebiliyorum bu liste ile. Aslında meyveleri es geçmiyorum ancak bazen götürmeyi unutuyorum, ya da arkadaşlarla bir yerlere gidiyoruz, vs. Aslına bakarsan ağzıma 21 Şubattan beri ilk defa çikolata girdi dün :) Bunun bedelini bugün bir acıkma krizi ile ödedim, neyse ki fazla kaçmadı. Düzensiz gitti zaten bugün, akşamüstü patladı :))
Neyse akşama toparlarız. Bu arada evet gayet güzel diyetisyenle kilo vermek ama burası da gayet motive edici...
Menümü de yazıvereyim hemencecik :)
Sabah:
2 dilim light ekmek
1 kibrit kutusu peynir
Bol yeşillik
1 yumurta
5 zeytin
Ara: Yapamadım (Hata 1)
Öğle:
Mercimek çorbası
Yarım porsiyon yoğurtlu ıspanak
İki minik dilim kepekli ekmek
Ara ve acıkma krizi(
1 tarçınlı elma
1 activia
1 dilim light ekmek
1 kibrit kutusu peynir
1 havuç
Akşam:
1 tane tavuk butu
1 kase tavuk çorbası
Bol salata
bu arada biri bamya corbasini sormustu, kucuk bamyalar iplere dizilir kurutulur. sonra biraz kusbasi sogan, bol limon ya da limon tuzu, ve salca ile corba yapilir. konya'da bir klasiktir.
Menüm
Sabah: 1 kk peynir
Ara: çeyrek ayva
Öğle: 2 kaşık nohut
3 kaşık yoğurt
Akşam: 1 elma
3 kaşık yulaf ezmesi
3 kaşık yoğurt
Spor: 1 saat yürüdüm
Su: 14 bardak
.
blenderdan mı çekiliyor sonra..aynı yemeği gibi çünküü
hayir tane kaliyor. yemeginin sulusu gibi dusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?