- 1 Kasım 2014
- 9.332
- 14.199
- 298
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #119.521
canan karatayın kitabnı okumadğm için yapmadım,ama programlardaki konuşmalarını dinledim,oradan biliyorum düşünce yapısını.yapmamanızın sebebi varmı bana ilk zamanlar bu beslenme çok sıcak gelmiyordu çünkü ekmek yok hele ki sabah kahvaltısında yumurtayı peyniri ekmeksiz yemek alışmadığım bir durumdu neyse şimdi alıştım ama hergün yumurtada bıktırıyor şimdi muz yiyorum hem hergün yemek bağirsaklarıda çalıştırıyor şimdilik bir ay daha deneyecem bakalım ne olacak
çok güzel yeni başladığınız için ara öğün yapıyorsunuz normalde 2,5 öğün
hani kesin karar almıştın, bak bu hiç olmadı1
Herkese günaydın yine bir iki gündür gelemiyorum. Kızlar son bir haftadır diyeti bozup duruyorum. Bugün başlayalı 56 gün oldu. Ama ben giderek kötüleşiyorum lütfen bana yardım edin ya
canım dıışarıdan söylememekle irade göstermişsin,yine de tebriklerdünkü menümü yazıyım diycem ama sizi olumsuz etkilerim diye korkuyorum açıkçası
sabah :
1 dilim ekmek yarım kibrit kutusu beyaz peynir
2 çeri domates, nane, maydanoz
ara : çilekli aktivia
öğle : çubuk kraker
ara : ekşi elma ( ah bu elma beni mahvetti, artık kesin emin oldum, elma fena acıktırıyor ! )
dün bütün gün dışardaydım, ordan oraya derken öğle kaynadı gitti işte
akşam eve gittiğimde betim benzim atmıştı, bayıldım bayılıcam derken hiç bir yemek hazırlayamadım, oğlan için pilav pişirdim o kadar, eşim dışardan bişey söyliyelim dedim yok.
oturduk bir çay demledik, bir kahaltı sofrası, nasıl ne yediğimi hatırlamıyorum o derece yani
sonra kendime geldim, gözlerim açıldı
biran önce ben rafineraya geri dönücem, adamlar sonuçta tüm ayarlamaları yaptıkları için tansiyon, kan şekeri vs. düşmüyor.
Öyle kötü bir akşam geçirdim, hayalim 59'ları görmekti, hayal kaldı
kaptanım merak etme en az yarım kilo garanti yinede
Bugün kendime gelmeye çalışıyorum ya önemli olan böyle devam etmesi tabicanım toparla kendi hadi bak bugün miladın olsun senin bundan sonra dikkat et
Üye olunca öğreneceğiz artık hihihihönemli bütün üyeler bunu öğrenmek zorundalar
KİLO YÜZDE HESABI NASIL YAPILIR?
1) Üye kilo alma/verme yüzdelerinin hesabı:
[(Etap başlangıç kilosu - Etap bitiş kilosu) / Etap başlangıç kilosu] x 100
Örnek: Üye 61 kilo. Bir hafta sonra 60,5 kiloya düşmüş olsun.
61-60,5 = 0,5
0,5 / 61 = 0,008196721
0,008196721 x 100 = %0,82
2) Takım toplam yüzdesinin hesabı:
Yukarıda anlatıldığı gibi hesaplanan üye yüzdeleri toplanır. Toplam yüzde, mevcut üye sayısına bölünür.
ETAP LİSTESİ ORTALAMASI HESABINA KİMLER DAHİL OLUR?
İlgili etap listesini hazırlanırken, yanına.HER NE NOT YAZILMIŞ OLURSA OLSUN.listede adı geçen herkesin kilosu etap ortalamasına dahil edilir.
Ayrıldı, geri dönmek üzere ayrıldı, bildirimde bulunmadı, diskalifiye edildi, mezun oldu, transfer oldu v.s.
Sözkonusu bilgilendirme sadece olayın olduğu hafta için geçerlidir. Örneğin x etapta izne ayrılan üyenin durumu sadece x etapta açıklanır. İzinden dönene kadar da izinli üye, takım listesinde yer almaz.
ESKİ ÜYENİN DÖNÜŞ UYGULAMASI
1) İzinli Üyenin Dönüşü
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : Yarışmadan ayrıldığı kilo
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo (kilo almıştır veya vermiştir)
Yarışmadan ayrıldığı kilo ile güncel kilo arasındaki fark, üyenin yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına(*) bölünecektir..
Ekstrem durum: Üyenin izin döneminde hamilelik veya sağlık koşulları nedeniyle kilo aldıysa, bu formül uygulanmaz. "Yeni üye" gibi işlem yapılır.
(*) Geri dönmek üzere ayrılan yarışmacının yarışmadan ayrı kaldığı "etap sayısı" nasıl hesaplanır?
Örneğin 260.etapta ayrıldı 266.etapta döndü:260. etap listesinde verdiği/aldığı kiloyu bildirmeden "izinli"olarak yazdıysam, 266.etap'ın listesini paylaşırken takımda bulunuyorsa---- 265-260=5etap+1(izinli yazılan etap)=6'ya bölüyorum. Çünkü 260.etapta herhangi bir kilo bildirimi yapmadık.
2) Mezun Olarak veya Kendi İsteğiyle Ayrılan Üyenin Dönüşü
Bu üyeler ayrıldıkları tarihten itibaren.6 ay süre yarışamazlar. Süre bitiminde "yeni üye" olarak işlem yapılır.
Ancak bu durum etap listesinde; "Mezun olan üye geri döndü" veya "Ayrılan üye geri döndü" açıklamasıyla belirtilir.
Önemli: Yarışmanın genel rutini dışında, ayda bir hazırlanan "Bugüne kadar, kim kaç kilo verdi?" isimli listede üyeler her zaman yarışmaya ilk kez giriş yaptıkları kiloyla yer alırlar.
KİLOSU AYNI OLAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilosu aynı" şeklinde not düşülür.
KİLO BİLDİRİMİNDE BULUNMAYAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilo bildiriminde bulunmadı" şeklinde not düşülür.
Sözkonusu üye kilo bildiriminde bulunduğunda aldığı/verdiği kilo, yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünür.
Mazeretsiz 3 hafta bildirimde bulunmamak diskalifiye sebebidir. İstisnai durumlar takım kaptanının yetkisindedir..
ÜYE İZİN HAKLARI
Üyenin izinli sayıldığı dönem 2 haftadan az olamaz.
Her üyenin yılda 6 kez izin kullanma hakkı vardır. Yıl tanımıın başlangıcı Ekim ayıdır.
İzne ayrılan ve kendisinden 6 ay haber alınamayan üyeler diskalifiye edilir. Bu kural 276.etap itibariyle geçerlidir.
Diyetisyenle zayıflıyorum canım ben inan yeni de başlamadım ki nereden çıktı bu bilmiyorum 2 ay olacak diyetteyim. U dönüşü yapıyorum bilinç altımda kendime geleceğim.tatlım diyet bozmak bana komik geliyor.
eğer doktor kontrolü altındaysan oke ama sen diyet yapmıyorsun sağlıklı besleniyorsun ve sağlıklı beslenmede arada sıradada olsa kaçamakların olacak pes etmek yerine telafi için spor yapabilirsin.
neyi fazla kaçırdığını düşünüyorsan karşılığında ne kadar yürümen kosman yada ne bilim hareket etmelisin öğrenerek gerçekleştirenilirsin.
tabi ben her zaman yeni başlayanlara bunu söylerim eğer gerçekten istiyorsan ve iradene sahip olursan hedefine ulaşırsın
sende ne kadar istersen o kadar cabalarsın
Sorma fıstık sormahani kesin karar almıştın, bak bu hiç olmadı
4
Diyetisyenle zayıflıyorum canım ben inan yeni de başlamadım ki nereden çıktı bu bilmiyorum 2 ay olacak diyetteyim. U dönüşü yapıyorum bilinç altımda kendime geleceğim.
Çok haklısın canım iyiki buraya gelmişim ya. Instagram'da da diyet hesabım var ama insanlar sadece paylaştığım fotoğrafları beğeniyor. Siz burada destek oluyor, menülerinizi inceliyorsunuz. Motivasyon için harika bir alanher insanda istah açıklığı dönem dönem görülür tatlım sen buna kendini kaptırarak pes etme
iradene sahip çık derim ben suan kendini bir kaç ay sıkarsın ama sonra rahat edersin
5
Çok haklısın canım iyiki buraya gelmişim ya. Instagram'da da diyet hesabım var ama insanlar sadece paylaştığım fotoğrafları beğeniyor. Siz burada destek oluyor, menülerinizi inceliyorsunuz. Motivasyon için harika bir alan
Asla pes etmeyeceğim. Zaten ben dan diye bırakmıyorum. Kendimi kandıra kandıra gidiyorum sonra bir bakıyorum bırakalı günler, haftalar olmuş. Bu sefer her ey farklı, 9 Kasım'da iki ay olacak. 3. diyet ayıma bomba gibi gireceğim. Vizeler bittiği gibi de spora başlayacağım canım. Şimdilik boş günlerde elimden geldiğince spor yaparım en fazla artık. Böyle düşündüm bakalım umarım yapabilirim. 14 Kasım'da diyetisyene gideceğimtabiki tatlım birbirimize destek olmak çok önemli
sonuçta tanımadığım bir bireysin ama senin amacını hedefini biliyoruz neden sağlıksız olmanı ve hedefe giden yolda tökezlemeni isteyelim ki
ian hepimizde istah açıklığı olabiliyor doumuyorsun sürekli yemek yemek istiyorsun ama bunlar geçici senpes etme yeter
Doğru bir de o durum varKesinlikle doğru listem uzun olacak dıyorsun ve yemıyorsunn
Hadi ya yoruyodur seni...ben alıştırdım erken yatmasını...Bizimki gece 12-1 arasi uyuyor
En kısa zamanda canım.Darisi basimiza bakalim biz nezaman mezun olacagiz
Sabahı eritirsin,öğlen güzel,portakal güzel ama akşam kötü canım.Kızlar menumu yazayım;
Sabah 1kase asure
Oğlen 1 porsiyon kofte(yeşillik,kurutulmuş biber)Ayran
Ara 1portakal
Akşam bir dilim pide,iki ısırık börek,salata ,ayran
Yeşilçay,gündüz sade tkahvesi 2lt su
Rica ederim canımteşekkür ederim meltem kardeşim
Ne güzel canım minikler tatlışlarGünaydın kizlar..amma da cok yazmussiniz oky oku bitmedi..
meltemcim kuzucuguba gecmus olsun..bizim de haftaya 2.ay asilari var..gozletim sisecek aglamaktan...
Waaaww çok güzel canım.sonra geri mi aldın onu anlamadım.kizlar bunlar benim ilk dogumumdan soneaki kilolari verme asamam
ilkinde 78 civariyim ikinci de 58 ..
Günaydın canım aynen oku oku bitmiyor... Canım servey koçluk istemiyor dediklerim ona az geleceğini söyledi...günaydın kızlar
takım kalabalıklaşınca insan yetişemiyor yazılanlara, kafam karıştı valla,
yarın ki sonuçları çok merak ediyorum gerçekten
cumbocum maşallah ne kadar güzelsin, kesinlikle yaza 56 kiloya gelirsin,
meltem'in koçluğunda servey'in durumunuda ayrı takip ediyorum,
callan senden de güzel bombalar bekliyorum,
birde buraya ölçülerimizi yazalım ne dersiniz, benim aklımdaydı, yarına hem kilo hem ölçü bildirimi yapıyım ben
sizden de beklerim
Olsun kaptan yine iyi yürüdün mükemmel.günaydınlarr sabah şişe gelince açtım ama ancak okuyup gelebildim malum işler yoğun bu arada
tatlım sen bir düş bakalım ne çıkacak sonucun ona göre yarın sabah karar veririz yüzde olarak %0,5 civarı bekliyorum en az yeni gelenlerden
canım diyetisyenim haftada 280 dk tempolu yürürsen iyi olur dedi ama ben gecen hafta 180 dk yürüyebildim bu hafta daha 150 dk oldu bakalım salıya kadar kaç dk olacak
canımm bizde seni özledikkkk
ankara ben tatlım
dagyolu canım sen takımdan izne ayrıldığında 67,4 tün o yüzden seni listelere eski kg na geldiğinde sokalım ne dersin çünkü şu aralar kaç haftadır takım hep birincilikte kg artışı olsun istemiyorum o yüzden bi gayret 66,7 veya 66,4 tü sanırım senin son kg net bakar yazarım sonra
aşure olmayaydı iyiydi ama olsun artık bugün sporla telafi edeceksin dün sırf karbonhidrat olmuş
maşallah sana cumbo cum darısı benim başıma
yaa bir ara yazıyorduk hatta takımdan bir kişi ölçü sorumlusu olmuştu gene yapabiliriz cumaları kg ile beraber ölçüleri de yazarız ama ölçüler her cuma değil 15 gün ya da ay da 1 olabilir
Diyeti neden bozuyorsun canım ?1
Herkese günaydın yine bir iki gündür gelemiyorum. Kızlar son bir haftadır diyeti bozup duruyorum. Bugün başlayalı 56 gün oldu. Ama ben giderek kötüleşiyorum lütfen bana yardım edin ya
Ahhh ahh canım senden beklenmeyecek şeyler bunlar.bu hafta 1 kg üzeri gitmeliydi son gün akşam kaçırmıcaktın.rafineraya geri dön tatlım çünkü sen yoğun birisin...dünkü menümü yazıyım diycem ama sizi olumsuz etkilerim diye korkuyorum açıkçası
sabah :
1 dilim ekmek yarım kibrit kutusu beyaz peynir
2 çeri domates, nane, maydanoz
ara : çilekli aktivia
öğle : çubuk kraker
ara : ekşi elma ( ah bu elma beni mahvetti, artık kesin emin oldum, elma fena acıktırıyor ! )
dün bütün gün dışardaydım, ordan oraya derken öğle kaynadı gitti işte
akşam eve gittiğimde betim benzim atmıştı, bayıldım bayılıcam derken hiç bir yemek hazırlayamadım, oğlan için pilav pişirdim o kadar, eşim dışardan bişey söyliyelim dedim yok.
oturduk bir çay demledik, bir kahaltı sofrası, nasıl ne yediğimi hatırlamıyorum o derece yani
sonra kendime geldim, gözlerim açıldı
biran önce ben rafineraya geri dönücem, adamlar sonuçta tüm ayarlamaları yaptıkları için tansiyon, kan şekeri vs. düşmüyor.
Öyle kötü bir akşam geçirdim, hayalim 59'ları görmekti, hayal kaldı
kaptanım merak etme en az yarım kilo garanti yinede
Elimden geldiğinde yüzdelere yardım ederim kaptancım ama diğer ksımlar nasıl olur bilmiyorum.kızlar bu arada haftaya cuma ben şehir dışında olacağımdan bildiriminizi kendiniz yapacaksınız o yüzden lütfen bu hafta herkes kg sunu listeye kendisi eklesin hatta bundan sonra artık kalabalıklaştık herkes bu işi öğrensin kaptan yardımcılarım maalesef şu ara yok bu işde tek başıma bana kaldı o yüzden herkes kilo yüzdesinin nasıl hesaplanacağını öğrensin lütfen
size bununla ilgili konu anlatımını ekleyeceğim
Canım 77 lerde yağ oranı fazla olan insanların kasları çalıştırıp yağları kasa çevirip sonra yakmaları zor olur.önce yiyerek ortalama kilona düşmen yani yağ yakıcı şeyler yemen lazım bunlardan birincisi maydanozdur ki sabahları güzel etki gösterir.sonra spor eşliğinde kilo verirsin.benim prensibim bu ama diğerlerini bilmiyorum.Meltem bişey sorcam hem spor hem dıyet daha cok verdırmez mı???
Daha kusursuz diyet yapmak istemiyorum. En ufak hata yapınca bütün motivasyonum düşüyor. Yiyerek rahatlama isteği geliyor. Son birkaç gündür bu durum böyle öncesinde de canım çekiyordu, az ve masum kaçamaklar yapıyordum. Kuru yemiş, tost vs gibi.Diyeti neden bozuyorsun canım ?
Ay alıntı yapmadığın için kime yazdığını tam olarak anlamıyorum mesajlarını ama aynen dediğin çok doğru başardıkça başardıkça zamanla irade güçleniyor ozaman kolay ama böyle çalkantılı zamanlarda çok zorBasardıkca motıve oluyorsun,dun nasıl ırademe sahip oldum onu dusunuyorumm ve dusundukce demekkı oluyormus dedım
anladım spor abartmadan yapcam haftada 3gıbı ayrıca sağlıklı beslencem ideal kiloma inince sporu arttırabılırım degıl miiiHadi ya yoruyodur seni...ben alıştırdım erken yatmasını...
En kısa zamanda canım.
Sabahı eritirsin,öğlen güzel,portakal güzel ama akşam kötü canım.
Rica ederim canım
Ne güzel canım minikler tatlışlar
Waaaww çok güzel canım.sonra geri mi aldın onu anlamadım.
Günaydın canım aynen oku oku bitmiyor... Canım servey koçluk istemiyor dediklerim ona az geleceğini söyledi...
Olsun kaptan yine iyi yürüdün mükemmel.
Diyeti neden bozuyorsun canım ?
Ahhh ahh canım senden beklenmeyecek şeyler bunlar.bu hafta 1 kg üzeri gitmeliydi son gün akşam kaçırmıcaktın.rafineraya geri dön tatlım çünkü sen yoğun birisin...
Elimden geldiğinde yüzdelere yardım ederim kaptancım ama diğer ksımlar nasıl olur bilmiyorum.
Canım 77 lerde yağ oranı fazla olan insanların kasları çalıştırıp yağları kasa çevirip sonra yakmaları zor olur.önce yiyerek ortalama kilona düşmen yani yağ yakıcı şeyler yemen lazım bunlardan birincisi maydanozdur ki sabahları güzel etki gösterir.sonra spor eşliğinde kilo verirsin.benim prensibim bu ama diğerlerini bilmiyorum.
Canım aslında yemeğin hatası olmaz canın isteğince yiceksin.önemli olan canının istememesi.mesela sen meyve yemezsen şekerini almazsan çikolata yersin veya protein almazsan cips kuru yemiş yersin... Bunlar normaldir.8
Daha kusursuz diyet yapmak istemiyorum. En ufak hata yapınca bütün motivasyonum düşüyor. Yiyerek rahatlama isteği geliyor. Son birkaç gündür bu durum böyle öncesinde de canım çekiyordu, az ve masum kaçamaklar yapıyordum. Kuru yemiş, tost vs gibi.
Evet canım sen sporu şu şekilde kullanabilirsin kaçırdın diyelim bi 30 dk dans eder gibi hafif tempoda kas yapmıcak şekilde yapabilirsin...An
anladım spor abartmadan yapcam haftada 3gıbı ayrıca sağlıklı beslencem ideal kiloma inince sporu arttırabılırım degıl miii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?