- 19 Ekim 2016
- 2.913
- 4.393
- 83
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Kesinlikle katılmıyorum evet huysuz olabilir ama insan zekasını küçümsemeyin. Köpekler atlar yunuslar bile eğitiliyor. Normal bir insan evladı nasıl eğitilemez? Sağlık sorunları olanlar bile eğitiliyor...
Konunuzun hemen hemen aynısını ben de buraya yazmıştım ama konum çocuğum büyürken bölümüne taşınmıştı gerçekten sizi o kadar iyi anlıyorum ki şükür benim oğlum da gelişmeler var en güzel yaklaşım anlatarak ve sabırla yaklaşmak diğer türlü ters tepiyo çünküKızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
Ben çocuk eğitimini bilmiyorsunuz demedim. Naçizane fikrimi söyledim. Eğitim için cümlelere ya da kelimelere gerek yok davranışla da eğitim verilebilir. Sanki pes etmişsiniz benim çocuğum huysuz deyip kabullenmişsiniz gibi geldi. Tamamiyle yardımcı olmak amacıyla yazdım. Ama görüyorumki sizin eleştiriye tahammülünüz yok. Herşeyi de biliyormuşsunuz zaten. O zaman benim herşeyi bilen birine söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Kusura bakmayın hata etmişim.Eğitilmez demedim. Herkesin doğası başka, kimimiz daha sinirli, kimimiz daha sakiniz, kimimiz uykuyu çok severiz, kimimiz sevmeyiz, kimimiz yerimizde duramayız, kimimiz de daha ağır kanlı derler ya öyleyiz. Benim çocuğum neden daha sakin, daha kolay bir bebek değil neden bu kadar hareketli yerinde durmuyor diye düşünmüyorum demek istedim.
Ve şuan daha 20 aylık, henüz kurduğumuz cümlelerin bile bir kısmını anlamazken, ben size daha küçük dönemlerinden bahsettim ha hareketliliği devam tabii. Yoksa çocuk nasıl eğitilir bilmiyor değilim tabi ki.
Dur dedigim zaman anliyo mu diyorum tabiki yaptığı zaman tepki veriyorum güzellikle anlatiyorum bazen kiziyorum bazen bağırıyorum tahammul edemeyip ama anlamiyo çünkü o bi cocukPeki neden buna bi dur demiyorsunuz ? Anlattiklarnz tahammül edilir şeyler değil.
Ben çocuk eğitimini bilmiyorsunuz demedim. Naçizane fikrimi söyledim. Eğitim için cümlelere ya da kelimelere gerek yok davranışla da eğitim verilebilir. Sanki pes etmişsiniz benim çocuğum huysuz deyip kabullenmişsiniz gibi geldi. Tamamiyle yardımcı olmak amacıyla yazdım. Ama görüyorumki sizin eleştiriye tahammülünüz yok. Herşeyi de biliyormuşsunuz zaten. O zaman benim herşeyi bilen birine söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Kusura bakmayın hata etmişim.
Bir akrabamda da var aynı modelden bir çocuk. Sen yine bilincindesin çabalıyorsun kreşe veriyorsun. Bizdekinin ailesi kabul etmiyor. Küçükken de öyle hırçın saldırgan herkesi tersleyen annesini döven bir çocuktu 8-9 yaşında halen aynı. Abisi var sakin uysal. Bu cocukcagiz malesef sorunlu. Misal bir misafir geldi istemiyor kovalıyor. Hani misafir çocuk diye başını okşar iletişim kurar kaça gidiyorsun sorar ya, sana be gerizekalı gibi cevaplar veriyor, ayiplanirsa yakında ne varsa misafirin kafasına fırlatıyor. Annesi gülerek seni çok sevdi ablası teyzesi ama ifade edemiyor gibi acınası cumleler kuruyor. Ne sevecem be diye bağırıyor. Annesini falan tekmeliyor. Üslubu öyle çirkin ki. 55 yaşlarında çok görgülü bi hanim uyardı sana hiç yakışmıyor ne biçim hareketler bunlar diye uyardı dövecekti koskoca kadını. Ben çocukları çok sevmeme rağmen o hiç yokmuş gibi davranıyorum mecburen. Uzak duruyorum çünkü baş edilir gibi değil. Daha geçen hafta evlerindeyken wc ye yöneldim, sen benim odama mi gidiyorsun diye peşimden koştu defol git diye kapısını çarptı. Anlamsizca kin ve öfke dolu. Sonuçta masum bi çocuk niye böyle oldu anlamadık üzülüyorumKreşi yazmayı unuttum kızlar evet yarım gün kreşe başlattık. 2 ay oldu değişen bişey yok bir bebeğim daha var 6 aylık ona da zarar veriyor. Eşim çok ilgileniyor çocuklarla ama şımartmadık oğlum doğduğu günden beri çok ağlak huzursuz bir bebek ve Çocuk oldu inanın 5 yıldır hiçbir dönemini sorunsuz atlatmadık. Ve gerçekten tükendim beni en çok düzelmeyecek psikolojisi çökertti çünkü zaman geçtikçe zorlaşıyor
Peki anlayanlar ne? Belki yeterli gelmiyordur yaptklrnz yanlış anlamayn yargilamiorm . Ama yazdklrnzı okuyunca yaşamış gibi gerildimDur dedigim zaman anliyo mu diyorum tabiki yaptığı zaman tepki veriyorum güzellikle anlatiyorum bazen kiziyorum bazen bağırıyorum tahammul edemeyip ama anlamiyo çünkü o bi cocuk
Merhaba konuyu incelemeye çalıştım. Anne olmak cidden sabır işi. Bunu deneyimlemeyenler esip gürleyebilir. Anlık sinirlenebiliyor insan bazen, bazen öfke kontrolü yapamayabiliyor.Hep böyleydik canım eşim de ben de iyi bir çocuk yetiştirelim diye çok uğraştık hayırsa hayır bitti.belki meyvesini ilerde alırım düzelir inşallah okula başlayınca düzelir diyorlar kreşe gidiyor düzelmedi
Onlar hic anlamiyo canim kendi annemde dahil cok simartiyosunuz diyorum almayin her istediğini laftan anlamiyolar sonra suclu ben oluyorum ben simartmis gibiPeki anlayanlar ne? Belki yeterli gelmiyordur yaptklrnz yanlış anlamayn yargilamiorm . Ama yazdklrnzı okuyunca yaşamış gibi gerildim
Anaokulunda çalışmış bir rehber öğretmen olarak naçizane görüşüm.... Çocuğun gösterdiği problem davranışların hepsinin altında ne yazık ki, bizim farkında olmadan yaptığımız yanlışlar var.Kızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
Peki siz haklısınız. Huysuz çocuğunuzla size kolay gelsin o zamanBana demişsiniz ama sonuçta cevap verme hakkı doğduğu için yazıyorum siz yanlış anlamışsınız. Bana her şeyi biliyormuşsunuz da zaten yazarak alaycı bir tavırla yaklaşırken siz naçizane fikrinizi söylerken her şeyi bilmiş olmuyor musunuz peki? Tabi ki birbirimize yardımcı olacağız, bu platform bunun için var. Bazı huylar vardır insan mizacını belirleyen ben onları kastettim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?