- 30 Mayıs 2015
- 14.300
- 13.970
- 298
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Çocuğunda oyuna enerjisini atmaya ihtiyacı var anaokulu çagı.özelde olsa yarım gün verin devlet yazın kapalımı bilmiyorum ama özeller yazında açiktir yarim günde olsa verinKızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
Çocuk psikiyatrisine götürün benceKızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
Bende ayni sizin gibi düşünürdüm ta ki..Hiçbir çocuk durduk yere bu hale gelmez. Evin içinde şiddet var mı? Ona nasıl örnek olduğunuzla alakalı. Çocuk birşeyler görüyor ki hırçınlaşıyor o çocuk.
Ev içi şiddet,hakaret,kötü konuşma. Şahit olduğu herşeyi size yapıyor.
Bir pedagoga götürmeniz gerekir kreşe vermek işi daha da zorlaştırır.
Yok artık. Çocuğunuzu doktora götürürken izin mi alıyorsunuz?Pedagog konusunda eşimi ikna edemiyorum normal düzelir diyor ama ben oğlumun yaşıtı hiçbir çocukta bu davranışları görmüyorum bence ortada büyük bir sorun var bilmiyorum belki de eşimin dediği gibi ben abartıyorum
Çocukla inatlaşmamak gerekiyor. Israrlı yanlış davranışlarını doğru alternatiflere çevirirken Ona tercih hakkı tanımalısınız.Kızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
Öyle demeyin her çocuk aynı değil.Allah kolaylik versin ne desem bilemedim sizde peygamber sabri var sanirim ben anne olamam ya, umarim bi an once gecer bu durum
Bende ayni sizin gibi düşünürdüm ta ki..
kendi çocuğum böyle olana kadar..
Bu kadar sevilen sayılan bağrış çağrış olmayan, oyun oynanıp ilgilenilen bir çocuk nasıl olup öfke krizlerine girip, kafasını duvarlara çarpabilir anlamıyordum..
Gerçi oğlum 26 aylık, yanı 2 yas sendromuna bağlıyor dr lar.
5 yas fark eder mi bilmiyorum ama..
yine de hemen ailede suç bulmamak lazım.
Malesef mizaç var, genler var..
ve evet huysuz ve zor çocuk diye birşey de var..
Oğlumun ağlamasını duyan emin olun kesiyoruz sanıyordur..
Halbuki ne ses yükseltiriz ne de asla el kaldırırız.
Benim oğlum bebeklik beri böyle ama, bazen düzeliyor, bazen beter oluyor..
Peki neden buna bi dur demiyorsunuz ? Anlattiklarnz tahammül edilir şeyler değil.Beterin beteri var canim benimki 2 bucuk yasinda yapiyo bunlari 5 yasinda neler yapar acaba dun kunyemi kopardi bugun sabah kolyemi kopardi yatagin ustunde telefonumu unutmsm telefonu firlatti atti ekran tuzla buz oldu mutfak dolabinin kapagini kirdi gunde 10 kere belki kumandayi tavana firlatiyo biz cok simarttik daha dogrusu esim kp kv benim annem ozellikle her istediği aninda oluyo bisey yokdiiyince yoktan anlamiyo o an alinacak
Pedagoga sadece sorun olduğunda gidilmiyor. Çocuğunuzu daha mutlu daha iyi yetiştirmenin yollarını öğrenmek için gitmelisiniz. Her çocuk belli periyotlarda pedagoga götürülmeli.Pedagog konusunda eşimi ikna edemiyorum normal düzelir diyor ama ben oğlumun yaşıtı hiçbir çocukta bu davranışları görmüyorum bence ortada büyük bir sorun var bilmiyorum belki de eşimin dediği gibi ben abartıyorum
Bende ayni sizin gibi düşünürdüm ta ki..
kendi çocuğum böyle olana kadar..
Bu kadar sevilen sayılan bağrış çağrış olmayan, oyun oynanıp ilgilenilen bir çocuk nasıl olup öfke krizlerine girip, kafasını duvarlara çarpabilir anlamıyordum..
Gerçi oğlum 26 aylık, yanı 2 yas sendromuna bağlıyor dr lar.
5 yas fark eder mi bilmiyorum ama..
yine de hemen ailede suç bulmamak lazım.
Malesef mizaç var, genler var..
ve evet huysuz ve zor çocuk diye birşey de var..
Oğlumun ağlamasını duyan emin olun kesiyoruz sanıyordur..
Halbuki ne ses yükseltiriz ne de asla el kaldırırız.
Benim oğlum bebeklik beri böyle ama, bazen düzeliyor, bazen beter oluyor..
Bugün iyice bunalıma girdik eşimle apartmanın çocukları saklambaç oynuyordu eşim de aşağı indirdi oynasın diye. Ve benim çocuk oynayamıyor bilmiyor o basit oyunu çünkü yıllarca öğrenmek istemedi. Hiçbişey öğretemiyoruz bak oğlum bu kırmızı renk desem bu niye yeşil değil diyor mesela. Niyeleri hiç bitmiyor 2 yaşındaki çocuk gibi. Yada öğretirken şarkı söylüyor kulağını kapatıyor bilmek duymak istemiyor. Bugün çocuklar saklambaçta dalga geçtiler bizimkiyle ben iyice tükendim 5 yaşında artık herşeyi bilmesi gerekiyor
Hiç bir çocuk sözel veya fiziksel şiddet görmek istemez lütfen bu düşüncenizi tekrar gözden geçirin.Ben sizin kadar sabırlı olamazdım sanırım.Allah yardımcınız olsun . Asla şiddet ve dayak taraftarı bir anne değilim ama bazende istiyorlar napalim yani!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?