5 yaşındaki çocuğumun elinden oturup ağlıyorum

Mola paspasi deneyin bence hizli sonuc alirsiniz.

bunun altında bir sağlık sorunu olabilir mi? bi arkadaşımızın çocuğuda hırçındı sonradan karın ağrısı oldupunu ve alerjisi oldupunu öğrendik .ocuk şuan baya rahat bütün hırçınlığı ağrısından dolayıymış. sizin çocuk kardeşi de kıskanıyordur muhtemelen. detaylı bi tahlil psikolog ve pedagok desteği alın onlardan hangisi sizin için uygunsa ordan devam edersiniz.

Iyi de çocuk artık 5 yaşına gelmiş.Bu sene değil sonraki sene okula başlayacak bu çocuk değil mi ?
Bi zahmet olmazsa artık bi uzmana götürün eşinizi ikna etmeyi beklemeyin kendiniz götürün.
Hani 2 degil 3degil artık 5 yaşına gelmiş normal değil kesinlikle davranislari.

Ayrica kreşle ciddi biçimde tekrar konuşun tüm problemleri anlatın kamera varsa izlemek istiyorum deyin.
Gerçekten doğru mu söylüyor acaba kreştekiler?

Normal değil bence de
Ama sende bitiyor iş kendine vurdurma kesinlikle sert bir şekilde kız
Tuvalet terliğini dışarı çıkaramaz aynı sekilde sert tepki ver vurmayı kastetmiyorum
Kardes kıskançlığı tavan yapmış sanki dikkat çekmeye çalışıyor
Ben ikinci bebeğimde ne kadar çaresiz o hhic bir işini yapamıyor senin gibi değil derdim gel yardım et uyutalim sonra anne oğul basbasayiz derdim
Bu bir surec geçici ama psikolojik destek almanızi oneririm bende

Çok teşekkür ederim , tespitiniz ve yonlendirmeniz bana çok iyi geldi.
Rehberlik Ci bir arkadaşımda benzer bir yorumda bulundu mizacı zor bir çocuk hata arama dedi. Ama annelik iç güdüsü sanırım yanlış mı yapıyorum,eksigimmi var yada çocuğumun verdiği msj i alamıyor muyum gibi sorularıma sürekli cvp arıyorum.
Söylediğiniz branş uzmanı ile en kısa zamanda görüşeceğim tekrar teşekkür ederim.

Günümüz annelerinde çok sık karşılaştığımız bir tablo , hata mı yapıyorum? Yanlış mı davranıyorum? Sorgulaması...
Çocukta ciddi davranış problemleri, korku, kaygı,dikkat ve odaklanma sorunu gibi spesifik sıkıntılar yoksa ben çocukların uzman yardımı almasına, testlerle ölçülmesine, tabiri caizse kurcalanıp fabrika ayarlarıyla oynanmasına gerek duymam.
Çocukların ihtiyacı olan şey karşılıksız sevgi ve kişiliğinin şartsız kabullenilmesi artı ilgi ve ebeveynleriyle kaliteli zaman geçirmesi...
Bu şartları sağlayabiliyorsanız endişe etmeyin.
Sevgiyle kalın.

Çoğunu uygulamaya çalışıyorum fakat ikiz olmaları Rabbime şükürler olsun çogunlukla avantajken bazen dezavantaj olabiliyor. "Neden ona önce seslendin, ses tonunu farklı geldi , onun elması dahami büyük yoksa :) " gibi nedenlerden bile ortam gerilebiliyor:)
Doğru olanı bulmak için elimden geleni yapıyorum ama farkındalıkları çoğaldıkça çocukların sorguları da cogaliyor. Ve ben inşaallah yetebilirim :)
Sevgiler :)

Benim de oğlunuz gibi bir öğrencim vardı ve hiperaktif çıktı
Lütfen vakit kaybetmeden bir uzmana götürün
Bazı anneler gibi çocuktur ,normaldir ,karakteri budur demeyin lütfen

Canım merhaba. Sende 5 yaş modeli var bende de 1.5 yaş modeli. ne yazdıysan oğlumu gordum. Allah yardımcımız olsun.bende çok ağlıyorum. Sağlık ocağında hemşireye sordum. Ağlıyorum çok yaramaz üzüyor falan diyoum sizi böyle görmesi çok yanlis diyo. Tamam öyle de insan dayanamiyor .all Allah yardımcın olsun arkadaşım. Allah sabir versin çok çok. Allah'a emanet olun

Bende de var bu modelden. 3 yaşında. Bugün doktora götürdüm mesela. Doktor "aaa bu niye böyle yapıyor" dedi ajsksk. Kendini yere atıp duvarları tekmeliyor ve "kafaya düş" diyordu. Kafasının üstüne düşmesi lazım çünkü. Bacak, kol yeterince acımıyor. Ben de "ne yapıyor ki" dedim. Hayır yani o yaptığı gayet normal bizim hayatımızda. Bebek arabasını merdivenden fırlatmaya çalışmıyorsa kafa düş yapabilir.

Düşünme arkadaşım. Teşhisi koyulmuş bir problemi yoksa düşünme neden diye. Sal gitsin. Diğer türlü delirme eşiğine geliniyor çünkü. Görmezden gel birçok hareketini.

Merhaba
benim oğlum 3 yaşına girecek ve sizin anlattiklariniz benim oğlumun 1 -1 1bucuk yıl önceki hareketlerini animsatti.
Ve benim ki konuşmuyor henüz.

Yanlis anlamayin ama 5 yasindaki cocuga siz neden yemek veriyorsunuz? Cocuklarin ortalama yapabilecekleri şeyler vardir. Mesela 1 ile 2 yaş arası kaşik ile yemegi öğrenir. Bunlari internette arastirabilirsiniz.
Bende oğlumla sofrada yemek yemegı ögrettiğim dönem zorlandim. Aç olan masada yiyecek. Tabii bunu sevecen bir tarzda ona aktardım.
Atıstirmaligin cesitine göre koltukta yiyebilir ki yavas yavas onuda aşmaya calisiyorum.
Siz cok kararli ve tutarli olmalisiniz. bu çok önemli
Mesela wc den cikacagi vakit yanina gidip terlikleri ona cikarttirin. Isterse aglasin yerlere atsin.
Bir defa sebebini sakince onun duyabilecegi algilayabilecegi sekilde kısa ve net izah edin ve uygulayin.

Bugün gezmeye çiktik. Oğlum saga sola gitmeye başladi
Baslarda meraktan diye basinda cok vidi visi yapmak istemedim ama sonrasinda 2 kere konustum. Sonuncunda dedim ki " ya önumde yürürsun yada bak arabaya binersin".
Yürüdü ve vazgecti. Bende direk arabasina koydum. Bi kac saniye sinirlendi ve sustu.
Misafirlikte topu avizeye vazoya atmaya calisti.
Yapmamasi gerektigini ve nasi oyanabilecegini anlattim
2.cide yine durmayinca atarsan topu kaldirirm dedim
O atti ve ben kaldirdim.
2 dakika yüksek sesle bagirdi(ses beynimi zonklatti xD ) agladi sustu.

Tabii bende profesyonel degilim.
Onun bu aglamalari eskiden dakikalarca sürüyordu, bende bunaliyordum

Simdi ise direk uygulamaya geciyorum ve ruh halimi etkilememesine gayret ediyorum.
Ayni seyler cikolata vs icinde gecerli.

Böylelikle cocukta "aglayarak elde edemem, uymam gereken sınırlar var"diyip sizi parmaginda oynatamicak.

Idrak pedagoga mi gittiniz? Var mi bir gelisme?

Pedegogla gorusme vaktınız geldıde gectı bıle ama bunun altında yatan ılgısızlık sureklı eleştıren huzursuz ebeveynler yattıgını dusunuyorum. Cevresındekı cocukların annelerını kıskamıp kıyaslama bışe yapabılır. Bence bır muddet unutun herseyı ona sevgınızı saygınızı hıssettırın sız ona nasıl saygı duyarsanız o da ınsanlara saygı duymayı ogrenır. Tuvalet terlıgı ıle evımı gezıyor bırakın gezdım ılgı cekmek ocım yapıyor. Sızın sonırlensenız onu la ılgılenecegınızı dusunuyor. Oturun çömelın goz hizasına gelın annecım bılıyorum böyle yapmak ıstıyorsun ama sen böyle yapınca ben yerlerı sılmek zoeumda kalıyorum ve bu benı mutsuz ve yorgun yapıyor sen böyle yapmazsan yerlerı sılmek yerıne senınle oynayarak vaktımı gecırırım sen de cok mutlu olursun dıyebılırsınız. Sızı anlayacaktır bır kez daha deneyecek basta bakacak yermı sılıyorsunuz doye.sılın sılerkende aynı cumlelerı tekrarlayın aöa sakınce. Emın olun anlayacak ve ucuncu olmayacak terlıklerı bıralacak sozde aferım ogluma deyıp opup oyun oynayacaksınız onunla. Ama oyanayacaksınız gercekten kı onun sızın sozunuzu tuttugu gıbı sızde verdıgınız sozunuzu tuttugunuzu hıssettırıp guvenını kazanabılesınız. Bende aynıydım aynı seylerı yasadım sonra bu yolu dusundum de buldum. Temızlık dahı yaptıröazdı. Sımdı temızlık yapmadan bır gun once ona söyluyorum. Temızlık yapcaz yarın sende uslu durcaksın işim çabuk bitecek misal havuza godıcez gibi böyle onu motive edıcı kpnusuyorum hatta kendı bışe yardım edıyo sımdı kı uc yasında cocuktan bahsedıyorım

Idrak pedagoga mi gittiniz? Var mi bir gelisme?

Milana Eylülde gideceğiz. Esasında kısmen gelişmeler var oğlumda. Dili açıldı, kendini daha rahat ifade ediyor. Canavar olma hevesinde bir değişiklik yok ama en azından biraz daha şad dinliyor. Bir saat önce minnak bir kriz yaşadık. Bizim evde TV izlenmez pek oğlumdan ötürü. TV de aile şerefi filmi vardı. Pek severdim eskiden. Ona takıldım biraz. İlgi azaldığı için gitti TV kablosunu çekti. Yapma yavrucuğum, etme gözünün yağını yediğim diye defalarca uyarmama rağmen devam etti. Babası kızdı, kızıldığında verdiği tepki hep aynı. Elin ene geçerse fırlattı. Sonrası sakin kalma çabası işte.

Oğlum, her daim onunla ilgilenilsin ve hep instamom ses tonu ile konuşulsun istiyor. Yani çileden de çıkarsa hep sakin kalırsak sorun yok. Minnoş bir ses yükseltmesi dahi olsa eşya fırlatmalar, ev yıkmalar başlıyor.

Bilmiyorum ya, çok yoruldum. Bu aralar daha iyiyiz çünkü ben daha sakin kalmaya çabalıyorum. Saçlarıma ak düşse de :)

Kiyamam , insallah daha da iyi olucak
Bu arada aile serefini bende cok severim :)

Keşke bu kadar şımartılmasaymış. İnsan zeki bir varlık sonuçta eğitimle her şeyi öğrenebilen bir organizma. Bir rahatsızlığı yoksa eğitimle kurallarla öğrenebilir henüz geç değil. Çocuk eğitimiyle ilgili güncel kitaplar okuyun. Kurallar koyun ve uymazsa istediğini vermeyin. Mesela bağırarak elma istiyorsa tatlı dille anlatın bağırarak istenmez şu şekilde söylemen gerekiyor vs diye. Gerekirse profesyonel yardım alın. Koyduğunuz kuralları kimsenin delmesine izin vermeyin dede anneanne vs gibi. Dayakla eğitime karşıyım işe yaramaz. Hele üstüne bir de ağlıyorsanız o raundu da çocuk kazanmış oluyor. Daha arsız olur.

Kesinlikle katılmıyorum evet huysuz olabilir ama insan zekasını küçümsemeyin. Köpekler atlar yunuslar bile eğitiliyor. Normal bir insan evladı nasıl eğitilemez? Sağlık sorunları olanlar bile eğitiliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…