- 22 Ocak 2017
- 5.659
- 7.052
- 198
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Mola paspasi deneyin bence hizli sonuc alirsiniz.Kızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
bunun altında bir sağlık sorunu olabilir mi? bi arkadaşımızın çocuğuda hırçındı sonradan karın ağrısı oldupunu ve alerjisi oldupunu öğrendik .ocuk şuan baya rahat bütün hırçınlığı ağrısından dolayıymış. sizin çocuk kardeşi de kıskanıyordur muhtemelen. detaylı bi tahlil psikolog ve pedagok desteği alın onlardan hangisi sizin için uygunsa ordan devam edersiniz.Kreşi yazmayı unuttum kızlar evet yarım gün kreşe başlattık. 2 ay oldu değişen bişey yok bir bebeğim daha var 6 aylık ona da zarar veriyor. Eşim çok ilgileniyor çocuklarla ama şımartmadık oğlum doğduğu günden beri çok ağlak huzursuz bir bebek ve Çocuk oldu inanın 5 yıldır hiçbir dönemini sorunsuz atlatmadık. Ve gerçekten tükendim beni en çok düzelmeyecek psikolojisi çökertti çünkü zaman geçtikçe zorlaşıyor
Çok teşekkür ederim , tespitiniz ve yonlendirmeniz bana çok iyi geldi.Aynı şartlar altında ve kısmen aynı muameleyi gördükleri halde ikizlerden birinin asi mizaçlı olması bana onun 'zor mizaçlı bir çocuk' olduğunu düşündürür.
Genelde ikizlerin huyları ve akademik başarıları birbirine benzemez.
Zor mizaçlı çocuk sorunlu çocuk demek değildir.
Sadece biraz daha dikkatli davranmak gerekir. Bununla birlikte çocuklarınıza nasıl daha doğru davranırım? Sorusundan hareketle uzman yardımı almak isterseniz size de çocuk-ergen psikoloğu veya PDR uzmanı arkadaşlarımız yardımcı olurlar.
Pedagog tavsiyesini bu platformda sıklıkla görüyorum ne yazık ki Türkiye'de 80'li yıllardan sonra 'Pedagoji' bölümü kapandı ve mezun vermedi.
Pedagoji adı altında üniversitelerde bir lisans programı halihazırda yok.
Yurtdışında bazı üniversitelerde bu bölüm mevcut, ordan mezun olanlar 'Pedagog' ünvanını kullanabilir.
T.C. Üniversiteleri Psikoloji, PDR, Davranış Bilimleri gibi alanlarda lisans ve yüksek lisans eğitimi veriyor.
Günümüz annelerinde çok sık karşılaştığımız bir tablo , hata mı yapıyorum? Yanlış mı davranıyorum? Sorgulaması...Çok teşekkür ederim , tespitiniz ve yonlendirmeniz bana çok iyi geldi.
Rehberlik Ci bir arkadaşımda benzer bir yorumda bulundu mizacı zor bir çocuk hata arama dedi. Ama annelik iç güdüsü sanırım yanlış mı yapıyorum,eksigimmi var yada çocuğumun verdiği msj i alamıyor muyum gibi sorularıma sürekli cvp arıyorum.
Söylediğiniz branş uzmanı ile en kısa zamanda görüşeceğim tekrar teşekkür ederim.
Çoğunu uygulamaya çalışıyorum fakat ikiz olmaları Rabbime şükürler olsun çogunlukla avantajken bazen dezavantaj olabiliyor. "Neden ona önce seslendin, ses tonunu farklı geldi , onun elması dahami büyük yoksa :) " gibi nedenlerden bile ortam gerilebiliyor:)Günümüz annelerinde çok sık karşılaştığımız bir tablo , hata mı yapıyorum? Yanlış mı davranıyorum? Sorgulaması...
Çocukta ciddi davranış problemleri, korku, kaygı,dikkat ve odaklanma sorunu gibi spesifik sıkıntılar yoksa ben çocukların uzman yardımı almasına, testlerle ölçülmesine, tabiri caizse kurcalanıp fabrika ayarlarıyla oynanmasına gerek duymam.
Çocukların ihtiyacı olan şey karşılıksız sevgi ve kişiliğinin şartsız kabullenilmesi artı ilgi ve ebeveynleriyle kaliteli zaman geçirmesi...
Bu şartları sağlayabiliyorsanız endişe etmeyin.
Sevgiyle kalın.
Idrak pedagoga mi gittiniz? Var mi bir gelisme?Bende de var bu modelden. 3 yaşında. Bugün doktora götürdüm mesela. Doktor "aaa bu niye böyle yapıyor" dedi ajsksk. Kendini yere atıp duvarları tekmeliyor ve "kafaya düş" diyordu. Kafasının üstüne düşmesi lazım çünkü. Bacak, kol yeterince acımıyor. Ben de "ne yapıyor ki" dedim. Hayır yani o yaptığı gayet normal bizim hayatımızda. Bebek arabasını merdivenden fırlatmaya çalışmıyorsa kafa düş yapabilir.
Düşünme arkadaşım. Teşhisi koyulmuş bir problemi yoksa düşünme neden diye. Sal gitsin. Diğer türlü delirme eşiğine geliniyor çünkü. Görmezden gel birçok hareketini.
Idrak pedagoga mi gittiniz? Var mi bir gelisme?
Kiyamam , insallah daha da iyi olucakMilana Eylülde gideceğiz. Esasında kısmen gelişmeler var oğlumda. Dili açıldı, kendini daha rahat ifade ediyor. Canavar olma hevesinde bir değişiklik yok ama en azından biraz daha şad dinliyor. Bir saat önce minnak bir kriz yaşadık. Bizim evde TV izlenmez pek oğlumdan ötürü. TV de aile şerefi filmi vardı. Pek severdim eskiden. Ona takıldım biraz. İlgi azaldığı için gitti TV kablosunu çekti. Yapma yavrucuğum, etme gözünün yağını yediğim diye defalarca uyarmama rağmen devam etti. Babası kızdı, kızıldığında verdiği tepki hep aynı. Elin ene geçerse fırlattı. Sonrası sakin kalma çabası işte.
Oğlum, her daim onunla ilgilenilsin ve hep instamom ses tonu ile konuşulsun istiyor. Yani çileden de çıkarsa hep sakin kalırsak sorun yok. Minnoş bir ses yükseltmesi dahi olsa eşya fırlatmalar, ev yıkmalar başlıyor.
Bilmiyorum ya, çok yoruldum. Bu aralar daha iyiyiz çünkü ben daha sakin kalmaya çabalıyorum. Saçlarıma ak düşse de :)
Keşke bu kadar şımartılmasaymış. İnsan zeki bir varlık sonuçta eğitimle her şeyi öğrenebilen bir organizma. Bir rahatsızlığı yoksa eğitimle kurallarla öğrenebilir henüz geç değil. Çocuk eğitimiyle ilgili güncel kitaplar okuyun. Kurallar koyun ve uymazsa istediğini vermeyin. Mesela bağırarak elma istiyorsa tatlı dille anlatın bağırarak istenmez şu şekilde söylemen gerekiyor vs diye. Gerekirse profesyonel yardım alın. Koyduğunuz kuralları kimsenin delmesine izin vermeyin dede anneanne vs gibi. Dayakla eğitime karşıyım işe yaramaz. Hele üstüne bir de ağlıyorsanız o raundu da çocuk kazanmış oluyor. Daha arsız olur.Kızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
Kesinlikle katılmıyorum evet huysuz olabilir ama insan zekasını küçümsemeyin. Köpekler atlar yunuslar bile eğitiliyor. Normal bir insan evladı nasıl eğitilemez? Sağlık sorunları olanlar bile eğitiliyor...Oğlum 20 aylık, zor bir bebek doğduğundan beri, uykusundan tutun da günlük rutinimize kadar her şeyimiz çok zordu. Her şeye ağlıyordu. Çok araştırdım biz nerede hata yaptık diye ama her çocuğun fıtratı ve mizacının farklı olduğunu kabul etmem gerektiğini anladım. Hani huysuz diyoruz ya, huysuzluğunda bir huy olduğunu unutuyoruz bazen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?