- Konu Sahibi miniksercem000
-
aynen 5 yaşındaki bebekten sürekli kaynım kaynım diye bahsedilince gülesim geldi konuya adapte olamadım. kayın deyince şöyle 20leri 25lerii falan aşmış ya da eşinin yaşına yakın adamlar çağrıştığı için5 yaşındaki çocuğun adını söylesen, eşimin ufak kardeşi desen daha iyi değil mi?
Konuyla alakasız oldu kusura bakma ama çok rahatsız edici geldi bana kaynim kaynim kaynim demen..
nasıl bişey olmaz yaa nasıl kucağına alsın.. minnacık bebek o ya, düşürürse kim verecek hesabını bunun dedin mi?Cocugun bu yasta piskolojik sorunlari oldugunu butun aile ve cevre biliyor ama kimse orali olmuyor. Kv ne olcak bisey yapmaz ne olcak kucana alsin dedi cogu kez. Ben asla o cezali yaklasamaz dedim. Gorumcemde kalkip 5 yasinda cocuk o fln yapti. 5 yasinda cocuk ama bilmedigi yok dedim. Gitmiyorum zaten oraya torununu gormek isteyen gelsin ama o cocuk evime giremez cocugum buyusun biraz o zaman gelip gorebilir ama mesafeli bi sekilde
iyi de çocuk sadece bebeği kıskanmıyo ki kuzum..KV niz de çocuğu şımartmakla iyi yapmıyor, ama emin olun o uyarsa bile değişen çok bir şey olmayacak, bu bir süreç, çocuk alışana kadar kıskanacak, bu arada siz mümkünse uzak durun.
Selam kizlar eylül ayinda anne oldum dünyalar tatlisi bi kizim oldu. O gundur bugundur kv ile arayi duzelttim nede olsa torunu gormek hakki diye. Hastaneden ciktik kv bi kac gun bizde kalin daha yeni dogum yaptin yardimci olurum diye israr etti kiramadim. Hersey cok guzeldi ama 2 gün kalabildik.
Kaynim cok tatli, sevimli ve akilli bi cocuk bi o kadarda kiskancve yaramaz. 2 gun icinde firsat kolladi minik bebegimin kafasina basmak icin. cunku kv kaynima bak bebegin kafasi yumsak buraya sakin elleme olurmu diye cocugun aklinda bile yokken soyledi. cocukta bunu ogrendi ya butun gun merveye sunu yapcam bunu yapcam kafasina basarim bak koltuktan iterim vs. Baktim cocuk cok kiskanio orda kalmamiz cok tehlikeliydi.
Kv asla bisey demedi cocuguna uyarmadi bile oglum oyle seyler soyleme yapma diye. O kadar simartilmiski. Cocuk sonunda bizi kovdu sizin gibi pisliklerlemi ugrascam evinize gidin dedi ufacik cocuk ve kv kp agzini acmadi. Bende dedimki yenge biz eve gidelim kaynim cok kiskanio tehlikeli bebegimiz icin burda kalmamiz dedim. Hemen olur gidin dedi.
Benim anlamadigim neden hem israrla kalin dedi sonrada gidelim dedigimde direk kabul etti.
Kaynim ben hamileykende karnima vurmustu o zamanda kv agzini acmamisti. Dayanamayip soyledim ama dedim yenge cocuga kizacagina uyaracagina kucagina alip sapur supur optun karnima vurdugunu sana soyledigimizde dedim.
Toz kondurmuyor kaynima. Bizde zamaninda cocuktuk bizede kizdilar yaramazlik yaptigimizda. Kizmayi bir kenara birakin cocugu uyarmiyor bile buda beni sinir ediyor.
Hala israr ediyor kv bize niye gelmiyorsunuz diye yüsüz yüzsüz. (Bir kac gun önce kaynim ortanca abisinin bacagina makas sapladi)
Torununu gormek hakki evet ama cocuguna kizmiyor bile yaptigi hangi yaramazlik olursa olsun toz kondurmuyor cocuga.
Aynen yaa..5 yaşındaki çocuğun adını söylesen, eşimin ufak kardeşi desen daha iyi değil mi?
Konuyla alakasız oldu kusura bakma ama çok rahatsız edici geldi bana kaynim kaynim kaynim demen..
Konuyu tam okuycam bi gülme geliyo5 yasında kayın mı olur ahahha
vallah kusura bakmayın ama böyle o çocuk aman kardeşin gibi sev bıcı bıcı mici mici konuşmaları hiç samimi gerçekçi bulmuyorum kadın kardeşine bıçak sapladı, çocuğumun kafasına basıp çekyattan üstüne atlarım dediğini söylüyor normal bir çocuk yapar bunu kusura bakmayın ama dayağa tabiki karşıyım ama kolundan tutup güzel bir uyarmasını yapardım o çocuğun o çocuksa benimkide bebek yani... ondansa bebeğin korunmaya ihtiyacı çok daha fazla.. allah korusun ya bassa üstüne ya zarar verse ne olacak kimin canı yanacak kimin içi acıyacak.... kimse kusura bakmasın küçük bir bebek söz konusu o çocuğa güzel bir ayar verilmesi lazım...
neden ki,
çocuğun abisi falan değil, amcası :) yani aynı evde yaşamak gibi bir zorunlulukları yok.
burada konu sahibinin kendi evine gitmesi yeterli.
ben o kadar büyütülecek bir durum görmedim.
bence her çocuk kendinden sonra doğan, ailenin ilgisini çeken bebeği kıskanır.
Kimisi şiddetle bunu dışarı atar, kimisi başka şekilde.
burada yetişkinlere görev düşüyor.
tamam çocuğun annesi babası uyarmıyor da, konu sahibi de o evde kalmak zorunda değil ki.
Bana da.5 yaşındaki çocuğun adını söylesen, eşimin ufak kardeşi desen daha iyi değil mi?
iyi de çocuk sadece bebeği kıskanmıyo ki kuzum..
büyük abisini makasla yaralamış.
ilerde daha kötü şeyler yapabilir.
kaldi ki bu saatten sonra ne anne ne baba o çocuk üzerinde otorite kuramaz.
uzman yardım almak lazım..
bi anormallik var yani pedagog şart bence..
bilmiyorum ya ben çok korkuyorum böyle şeylerden..pedagog konusunda haklı olabilirsiniz ama benim çok duyduğum bu şekilde kıskançlık hikayeleri var, bana çok anormal gelmiyor çocuğun davranışları.
bir tanıdığım kendi kardeşinin eline çekiçle vurmuştu, 4-5 yaşlarında,
başka bir tanıdığım da kendi kardeşine bıçak saplamıştı 7-8 yaşlarında.
ki bu bahsettiğim örneklerde, şiddet gösteren çocuklar da olay yaşandıktan sonra travma yaşamışlardı, çünkü etkisinin o şekilde olacağını bilmiyorlardı. Ben çocuğu o yüzden çok problemli görmüyorum, çocuk gösterdiği şiddetin sonucunu görebilecek yaşta değil.
bilmiyorum ya ben çok korkuyorum böyle şeylerden..
tamam o da çocuk ama hiç masum gelmiyo bana böyle tavırlar..
aksine bana çok masum geliyor sanırım, hatta duygulanıyorum bile denebilir.
çünkü ben de kardeşimi çok kıskanmışım, 1,5 yaşındayken doğmuş, ama içimdeki kıskançlığı atamamışım, dışarı dönük bir bebek olmadığım için de psikolojik olarak etkilenmişim. Annem diyor ki ağlardım arkamdan çünkü bana gelmezdin, seni seveceğim zaman bana bebeği gösterirdin, gelip benimle yatmazdın diyor.
çocuk her yaşta çocuk ve ilgiyi biriyle paylaşmaya hiç hazır değil.
ben burada KVyi elbette suçlu buluyorum, elbette o çocuk çok şımartılmış ama çocuğu anormal bulmuyorum.
konu sahibi maalesef her birlikte oldukları ortamda bebeğiyle ayrıca ilgilenmek ve sürekli kontrol etmek zorunda.
mümkünse bir süre az görüşmek çözüm olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?