5 yasindaki Kaynim

5 yaşındaki çocuğa kaynım deyince komik oluyor kayın değil chucky mübarek

Daha 5 yaşında çok küçük kıskanmıştır ki ben kardeşim doğduğunda 4.5 yaşlarındaydım evi yakmıştım! Kardeşimin üstüne oturuyormuşum. Şuan 2 tane amcamın oğulları var öyle yaramaz çocuk ben kimsede görmedim her şeyi yaparlar ama çocuk onlar her seferinde uyarıyoruz ikaz ediyoruz ama yengemde sesini çıkarmaz. Benim eşimde küçükken amcasının alnına musluk sokmuş evet iyi şeyler değil ama bunları ilk defa yapan o 5 yaşındaki çocuk değil.

5 yaşındaki çocuk için ne kadar ön yargılı bakıyorsun olaya.
O küçük de aklı ermiyor, sen yetişkin olarak ne kadar fesatça düşünüyorsun.
O kıskanmıyor da senin fesatlandığın çok belli.
Görüşmeyin o zaman yengeniz/kvalideniz ve kaynınızla.

Rahatsız oluyorsan fazla görüşme,ama 5 yaşında bir çocuk öyle davranabilir normal bence.sen çocuğun yeni doğduğu için hassassin ama ileride büyüyüp yaramazlık yapmaya başladığında bu kez çocukları hoş gormeyenlere kizacaksin.

5 yaşındaki çocuğun adını söylesen, eşimin ufak kardeşi desen daha iyi değil mi?

Konuyla alakasız oldu kusura bakma ama çok rahatsız edici geldi bana kaynim kaynim kaynim demen..

Bana da. Kayinvalideye yenge, 5 yasindaki kardese kaynim... Kück cocuga niye esimin kardesi demiyorsunuz?
Cok basit, cocugunuzun zarar gördügü, görebilecegi ortama gitmeyeceksiniz. Esinizin ailesi kendi aileniz akrabalariniz neresi olursa olsun. Cocuklarin sucu yok nasil yetistirilirse öyle gider. Kendi bebeginizi düsünün, sizin vereceginizi alarak büyüyecek. Ben bir yastan sonra cocuk sahibi olmayi dogru bulmuyorum. Yas nedeniyle tahammül ve sabir kalmiyor insanda. Kusak farki oluyor. Esiniz 30 yasinda olsa kayinvalide en az 48-50 yasinda. Bu yasta kadin ne cocuk büyütebilir ne de egitebilir. Torun veya bakici olarak ayri. Cünkü cocugun annesi var ve belli saatte gelip aliyor cocugunu. Sizin örnekte de görüldügü gibu kadin sadece yapmis ve dogurmus. Gerisi Allah ne verirse artik.

Size tavsiye, kimseye niye cocuguna kizmiyorsun niye bir sey söylemiyorsun demeyin. Siz kendi cocugunuzdan sorumlusunuz. Cocuk karniniza tekme mi atti, bir bahaneyle kalkin gidin. Yine bebeginize zarar verici davranislar icindemi ayrilmayin bebegin basindan. Gitmemezlik olmaz diyorsaniz gidin ama bebegin üstünden ayirmayin gözünüzü. 5 yasinda cocuga bir seyler ögretmek icin gec kalinmis degil ama anne ayni zamanda babaanne yasinda.

Ya bu gitmeleri de ben anlamiyorum. Yeni dogmus bebeginizle basbasa kalin evde. Kizim bebekken tek istedigim emzirip temizleyip uyutup sonra da bir güzel kanapede uzanmakti. Sessizlik, huzur bu kadar. Ne misafir gelsin ne ben gideyim.

Sizde beni anlayanlar arasindasiniz ne guzel.

Lohusaligin vermis oldugu hassiyeti yasiyorsun. Herkes cocugunu korumak ister. Bence bu hassaslikla fazla tepki vermeyin. Siz 5 yasindaki cocuk zarar veriyor diyemi kiziyosunuz yoksa ona tepki vermeyen ailesine mi?
Benimde 7 yasinda oglum ve 3 yasinda kizim var butun gun birbirleriyle kabga eder dururlar birazda bu yonden dusunun ikiside cocuk ve kardesken boyleler. Birbirlerine zarar vermek ne anlamiyolar. Bence siz suan mesafenizi koruyun karsi tarafi kirmadan. En azindan lohusaliginizi atlatana kadar boyle yapin. Kaynim dediginiz 5 yasindaki cocugada kayin gozuyle degilde cocuk gozuyle bakip ona anlatin zatar gorebilecegini ,ilerde oyunlar oynayip arkadas olacaklarini. Hatta ondan yardim isteyin bak bebek altini kirletmis bezini getirmisin beraber yapalim ,uykusu gelmis ninni soyleyelim. Ben ogluma hep boyle davrandim ona abilik sorumlulugunu anlattikca daha cok benimsedi kardesini.
Cocuk simartilmis evin tek kucugu kalmis galiba her istedigide mubah sayilmis bu ailesinin hatasi cocuktan cikarmayin

Saolun cok dogru. Bence dayak atilmadanda cozebilir kv cozmesini bilmio o ayri

Birde bu duruma esiniz nasil mudahale ediyor yani bicak saplamak falan cok agir seyler. Kardesi icin uzulup telaslanmiyor mu?ailesiyle konusup yardim almalari gerektigini soylemesi lazim

Aynen oyle bazen tabikide biraraya gelmek zorunda kaliyoruz gecen uzaktan akrabalari geldi gittik mecburen buyuklerimiz diye. Hep aman bisey olacak korkusuyla gidiyorum. Mutlaka bi sekilde bi araya geliniyo

Kayinvalideye Başlarım çocuğundan de. Kafasını mı ezsin çocuğun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…