5 Yıllık ilişkim ve Nişanlımın tavırları..

Ben ailesinde karsilikli inatlasmanizdan baska bir kusur gormedim ama yarin obur gun evlendiniz diyelim ve simdiki nisanlin gelecekteki kocan annene kufur ederse ne yapacaksin. Bunu merak ediyorum. Bugun hakaret eden yarin kufur de edebilir.

Son düzenleme:
ailelelr hep önyargılı benım aılem karadenızlı eş adayım orta doğulu ama önyargılar e birde yaşlılar nasıl kırıcaz ortada bi o taraf bı bu taraf derken hırpalanıyor insan mevzu doğu batı ilişkileri değil ama aileler isterki yakın çevre olsun şu olsun bu olsun kimsenin fikri birbiri ile uyuşmaz yapacak birşey yok canım ama nacizane tavsiyemdir eğer ki eş adayına inanıyosan bunlar sadece can sıkıcı küçük olaylar olarak kalır , sen çaba sarf et herkese kararlılığını göster öbce kendin bir otur düşün aileleri katmadan sonrasında onlara da güzel bir ifade ile anlatacağına inanıyorum senin ailen de eşinin aileside kendi taraflarınca haklılar sonucta .. burda taraf aramaktansa kendi düşünceni netleştirip tatlı dille herkesi ikna etmeye çalış . yoksa diğer yollarla bu konular yürümüyor..

Ben aileni haksiz bulmadim. Ne demek kiz evine sormadan salon tutmak, dugun gunu belirlemek. Sonra da her sey hazir diye baski yapmak??

Ayrıca nisanlin evinde otur istiyor , hic sanmıyorum ki evlenince calismana müsaade etsin.

Seni mutlu etmeyecek bir evlilik bu.. Sirf yillarin hatrina kiyamiyorsun ilişkiye ...Evlenince annene küfürler eden bir adam seni o eve yollamaz dahi.. Her gununuz kavga gürültü olacak..

Bence mantigini on plana al ve iyi düşün

arkadaşım hor görsen zaten karşı taraf sen bizi hor görüyosun diye çoktaaan kıyameti koparırlardı.
kaç senelik ilişkin kalkmışsınız nişan yapmışsınız.
bence hor görmüyorum cümlesine gereksiz takılınıyor.
başta nişanlın olmak üzere kıyameti koparırlar,evlilikten de kendileri vazgeçerdi.
ailecek bir kan uyuşmazlığı yaşanmış aranızda.
orta yolu bulmak için sağlıklı adım atılmamış.
nişanlın ve ailesi de bizim dediğimiz olacak diye gereksiz yere dikleniyorlar.
böyle inatla olur mu bu işler.baban gayet te güzel mazeretini belirtmiş.anlayış göstermeleri lazımdı.
sırf bu sebepten nişanlın ayrılacaksa bırak ayrılsın.

Bende onu diyorum hiç birşey sorun değil benim için nişanlım bana deseydi ki ben senin yanındayım gel aileni beraber ikna edelim alttan alıp ortalığı biraz olsun yumuşatsaydı bana o ışığı verseydi başım üzerinde yeri vardı.Ama benim kararım kesin hayatta geri adım atmam bizim dediğimiz olmazsa kusura bakma bu yuva yıkılacak dedi.Yani beni gözden çıkarması o kadar zoruma gitti ki.Ailelerin yaptığını unuttum bile onları düzeltirdik.Ama açık kapı hiç bırakmadı üzerine anneme dediği laflar.Kızına başka eş bulursun mutlu olursun denir mi bir kız annesine.Bunlar çok zoruma gitti nişanlımı çok seviyorum sevdim ilkim ve sonum olcak dedim ama onun yaptıkları paramparça etti kalbimi.Başka hiçbişeye üzülmedim.

Aynen katılıyorum yorumunuza.
Üni. mezunuyum diyor sürekli ee nişanlısı da memur muş sanki kötü birşey gibi.
Ailesi hala eziyorlar doğulu diye bu iş olmaz bencede.

Beni anladığınız için size teşekkür ederim.Aileler arası kan uyuşmazlığı oldu evet yoksa nişandan önce çok iyilerdi herşey güzeldi ne olduysa onların diretmesinden oldu.Kapıda düğün yaparsınız biz burda herşeyi ayarladık orası bizi ilgilendirmiyor dediler.Tatli dille kaynanam ve kayınpederimle konuştum.Ama beni anlamayıp dinlemediler yok yok bizi ilgilendirmez dediler.

Aynen katılıyorum yorumunuza.
Üni. mezunuyum diyor sürekli ee nişanlısı da memur muş sanki kötü birşey gibi.
Ailesi hala eziyorlar doğulu diye bu iş olmaz bencede.
nişanlımı ezdiğim yok sürekli beni yanlış anlayıp durmayın nişanlım elbette benden de üstün oda üni.mezunu mantıken öyle olduğu için memur oldu. Ey allahım sizlere laf anlatamıcam kusura bakmayın.Yine de fikirleriniz için çok teşekkür ederim.Kimseyi ezdiğim yok...

İyi de yazdıklarına bak kendinle çelişiyorsun.
Ailem kabul etti diyosun sanki sen doktor adam amele gibi ki öyle olsa e olacak sevdiysen arkasın da dur.
Burada belirttiğin noktalar çok saçma adamın ailesi okumuş hep memur ailen hala beğenmiyor.
Sizin bölüm ne pardon ?

Aynen öyle annem de ona kızıyor işte.Dese ki bizede siz karışmayın benim ailemde karışamaycak biz kendimiz karar vericez oda yok ailesi ne derse o annem bunlarada cok kızıyor.Elinden tutup seni desteklemiyor diyor.oda haklı işte

ailen o aileyle olamıyacağını kendi gözlerinle görmeni istemiş sanırım.... iş işten geçmeden biraz uzatırsak mevzuyu belki anlarsın diye... aileler anlaşamıyorsa helde kavga edip inatlaşıyorlarsa evlendikten sonra daha çok şey yaşayacaksın... eşin ailesini tutuyorsa sen hep yalnız kalırsın ...o kadar masraf yapıldı ve ayrılırsam nankör olurum diyorsun haliylede sevdiğini sanıyorsun... evlenip ayrılırsan yazık olmayacakmı ...sen kendine sor.... ben bu aileyle yapabilirmiyim... sevdiğim adama herşeye rağmen katlanabilirmiyim diye...birde o ailnin içine gireceksin ... 2 kişi evleniyor diyorlar o her ortamda öyle olmuyor... sülalecek evleniyorsunuz...sakın annenin babanın sözünden çıkma inat etmeleri kötü olabilr ama ailenin lafını onlara çiğnetme...

Size çok teşekkür ediyorum.Benim ve ailemin demek istediklerini çok net anladığınız için.Aynen ailem sizin dediğiniz gibi eğer bizim dediklerimizi onlara çiğnetirsen kendine yazık edersin diyor ve haklılar sonuçta.Annemde aynısını dedi tmm sen seviyorsun kaç yıldır beraber olduğunuzdan bozarsam belkı ah alırım yada kötü olur diye düşünüyorsun ama biz bozmuyoruz vermıyoruzda demıyorum ama onlar inat edip biz şu olmazda yokuz diyorlar dedi.Annemle arkadaş gibiyiz onun haberi olmadan hiç bisey yapmadım bana hep yol gösterir ki babam da öyle.Ben babamı ilk defa hüngür hüngür ağlarken gördüm.Ve niye! ben kızıma sokakta düğün yapacakmışım diyip diyip ağlıyor adamcağız.Sahipsiz mi benım evladım tek kızım var duasıyla gelinliği davulu zurnasıyla çıksın istiyor.Kötü bişey demedi sadece anlayış ve zaman istedi en iyi şekilde hazırlanıp onlara karşı beni mahçup etmek istemiyorlar.Onlarda aile onlarda herkes kendi evladını düşünüyor.Fakat nişanlım beni eş olarak anlamıyor öldür billah sözümden dönmem aileni ikna et gel diyor.

canım şimdi nasılsan nişanlının ailesiyle evlenince daha iyi olmayacak daha kötü olacak... ve seni afedersin bir mal gibi alırız ederiz diyip alacaklar sonrada seni ailenle bile görüştürmezler...çünkü artık sen onların olacaksın... ailenlede aralarındaki kötü olaylardan dolayı görüşmezler görüştürmezlerde.... görüştürselerde burnundan getiriler...nişanlında yanında değil bu konularda hep ağlayan üzülen sen olacaksın.. baban daha çok ağlayacak ilerde... seni onlara vermese kaçarsın belki diye düşünüyordur... sevdiğini bildiği içinde kıyamıyordur .. her işte bir hayr vardır sen bekle ailenin istediği tarihe kadar ama evlilik lay lay lom değil..herşey toz pembe değil gerçi görüyorsun şimdi den...iyi düşün yazık etme kendine ama eğer çekeceğin varsada bu iş olacaktır çekeceksin... eğer işler eziyete dönüşürse sakın ailem söylemişti deme çekmede o insanları...ailenin kapıları sana hep açıktır...
bazı işaretleri göremiyoruz... Ama Allah bize olacak olaylardan küçük küçük işaret gönderiyor...görmezden geliyoruz... senin ailenin lafını hiçe sayan insanın ailene saygısı olmayan insanın sanada saygısı olmaz...kendi fikirleri olmayan ailesinin aklıyla haraket eden insanında hiç bir işe hayrı olmaz...şimdiden didiniyorsun ya evlenince ...hele annene hakaret etmiş... asla kabule dilemez bir şey... senin doğuran kadına hakaret etmiş ve kendisini doğuran kadına saygı duymanı bekliyor...
daha evlenmeden gözlerinden yaşlar döktürüyorsa bir adam yazık yani yazık...

Cnm tecrübeyle sabit aileler daha şimdiden böyle ise var bir sorun ve hiç bitmeyecek:-( benim bildiğim kız tarafi naz tarafı, salonu kafalarına göre tutup aileni ezmisler ve ayıp etmişler..ne demek olmazsa biter nişanlin şimdiden rengini belli etmiş. .evlenirsen aileni ezdigin gibi onlarda seni ezicek..kız kendi bile bunu yaptı ailesine diye hor görecekler. .seviyorsa inatlasmaz nişanlın rest çek

sorun düğünün ekimde kasımda yapılması değil... sorun iki aileninde oturup adam gibi bir orta yolu bulamaması... maksat mutluluksa her ürlü anlaşılır...ama dertleri çocuklarının mutluluğu değilde kendi egolarını konuşturmaksa kusura bakmayın ben böyle mutlu olamam dersin... ve eğer vazgeçemiyorsan konuşmaktan çekinme nişanlının ailesiyle konuş...

Herkes sizin gibi söylüyor evli ve bazı şeyleri görmüş ablalar aynısı söyledi hep.Ben ailemi şimdi onlara ezdirirsem evet onlarda ilerde göstermez ve hoşlarına gider bak ailesini bile hiçe saymadı tek kaldı istediğimizi yapmak zorunda derler diye.Ve aynısını annemde diyor benim kuzenim böyle bir evlilik yaptı aynı şekilde o taraf kızı bize göndermiyor 2 yıldır ailesini hiç görmüyor annem bile bile gideceksen git kızım ama çok çekersin şimdi bu gülen yüzün solar diyor sürekli.Sana çocuk yaptırırlar sonra onunla tehdit ederler.Anne olunca evladın için herşeyi kabullenmek zorunda kalırsın diyor.Dediğiniz gibi şimdiden tek başıma savaşıp kendim ağlıyorum.Nişanlım çok rahat sanki o kız ben erkeğim herkes aynısı söylüyor.İçim çok kara..Anlatamam size.

Nişanlımın ailesi ile tatlı dille konuştum eğer bizim mutluluğumuzu gerçekten istiyorsanız annemiz ve babamız olarak lutfen bize el verin o zaman inat niye dedim ama yine kötü ben oldum oyun oynayıp oğullarını kandırmışım dediler.ddaha nasıl konuşayım ben bu aile ile.Nasıl yaklaşayım başka.Görünen ortada hayırlısı bitmesi olcak galiba.Ama kafam çok karışık.

Aklın varsa ayrılırsın konu sahibi, burdan geleceğin hiç aydınlık görülmüyor o insanlara gelin olarak gidersen. Ayrılırsan 3 5 ay ağlarsın üzülürsün en fazla. Ömür boyu dert sahibi olmaya değer mi? Kötü bir tecrübe der geçersin en fazla. Ayrıl kararlı ol arkana bile bakma çok pişman olursun.

Seviyormuş ama inatlaşıyor.Oda bana seviyorsan gelirsin benim yanıma sevmiyorsan biricik aileni dinle diyor.Kafayı yicem esşim beni anlamıyor işte sorun bu.

içini karartacak ne varki daha evlenmemişsin çocuk yapmamışsın...sen ozamn gör iç karalığını ...kimseye ayıp olmaz sen bu zaman kadar emek verdim çabaladım boşamı gidecek diyorsundur... kötü olacaksada olalım evlenelim belki düzelir diyorsundur.... insanların bazılarına nasihat yaramaz... tıpkı çocuk gibi oraya dokunursan yanarsın desende anlamaz... illa bebek gibi gidip sobaya dokunacak eli yandığında anlayacak...hayat senin hayatın...ailen bile artık pes etmiş sana karşı ...son kozlarını oynuyorlar... en azından ailenin arkanda olduklarını bilsinler ... danışıklı dövüşe dönmüş... tatalı tatalı telaşlardır evlilik hazırlıkları sizinki bildiğin savaşa dönmüş.... kim kazanacak hesabı... koca koca adamların bu tavırları normal mi sence... iyi düşün iyi düşün iyi düşün....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…