- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
- Konu Sahibi maliye_nur
-
arkadaşım hor görsen zaten karşı taraf sen bizi hor görüyosun diye çoktaaan kıyameti koparırlardı.Ayy dediğimi yanlış anlayan arkadaşlar kusuruma bakmayın.Ben doğulu batılı diye kimseyi ayırmadım öncelikle bunu söyleyeyım.Ben ayırsaydım eğer benim çevremde çoğu arkadaşım doğulu hepside çok mert insanlar hepsini çok seviyorum.Ve nişanlımıda çok sevdim bu yüzden kalbi iyi niyeti ve mert oluşundan tmm mı dediğim bişeyi temcit pilavı gibi uzatıp durdunuz.
size sormadan salon tutmaya hakları yok.biz öyle karar verdik uyacaksınız diye dayatma yapmışlar.
üzgünüm ama gidişatınız pek iyi değil.
ayrıca çalışmana da şimdiden karışıyorlarsa işin zor.
ne olacak şimdi siz onların bu dayatmasına rıza göstermezseniz ayrılacak mı nişanlın senden.
çok saçma bir inatlaşma olmuş aileler arasında.
bu işler ortak kararla olur,aileler oturur anlaşır,sizler de tabi.
tabi ki aileni çiğneme.gönül rızası ile olmalı bazı şeyler.
eğer vazgeçeceklerse de vazgeçsinler bırak.
Bence sizin taraf haksiz olan taraf ama annene hakaret ettigi icin suan senin ustelememen ve sessiz kalman gerekiyor. Olmuyorsa olmasin zorlamanin alemi yok.
Aslinda dogulu oldugunu , memur oldugunu altina cizerek belirten ve nisanlinin sana layik olmadigini dusunen sensin. Kendinden emin olsaydin baskalarinin ne dedigine kulak asmazdin ama sende bu kisi icin bir belirsizlik sezdim. Istisareye gerek yok , bu is olmaz.
arkadaşım hor görsen zaten karşı taraf sen bizi hor görüyosun diye çoktaaan kıyameti koparırlardı.
kaç senelik ilişkin kalkmışsınız nişan yapmışsınız.
bence hor görmüyorum cümlesine gereksiz takılınıyor.
başta nişanlın olmak üzere kıyameti koparırlar,evlilikten de kendileri vazgeçerdi.
ailecek bir kan uyuşmazlığı yaşanmış aranızda.
orta yolu bulmak için sağlıklı adım atılmamış.
nişanlın ve ailesi de bizim dediğimiz olacak diye gereksiz yere dikleniyorlar.
böyle inatla olur mu bu işler.baban gayet te güzel mazeretini belirtmiş.anlayış göstermeleri lazımdı.
sırf bu sebepten nişanlın ayrılacaksa bırak ayrılsın.
nişanlımı ezdiğim yok sürekli beni yanlış anlayıp durmayın nişanlım elbette benden de üstün oda üni.mezunu mantıken öyle olduğu için memur oldu. Ey allahım sizlere laf anlatamıcam kusura bakmayın.Yine de fikirleriniz için çok teşekkür ederim.Kimseyi ezdiğim yok...Aynen katılıyorum yorumunuza.
Üni. mezunuyum diyor sürekli ee nişanlısı da memur muş sanki kötü birşey gibi.
Ailesi hala eziyorlar doğulu diye bu iş olmaz bencede.
nişanlımı ezdiğim yok sürekli beni yanlış anlayıp durmayın nişanlım elbette benden de üstün oda üni.mezunu mantıken öyle olduğu için memur oldu. Ey allahım sizlere laf anlatamıcam kusura bakmayın.Yine de fikirleriniz için çok teşekkür ederim.Kimseyi ezdiğim yok...
ailelerin her seye burnunu sokmasına karsıyım. aile önemlı evet, ama birlikte yaşayacak olan sizsiniz.
ve en önemlısı aileler ''şöyle olacak böyle olacak'' dediği zaman çiftler kendı kararları oldugunu belırtecek
kız da ailesini susturacak, erkek de...
ailelere sürekli karar verme hakkı tanınır, çiftler bir köşede izlerse elbet herkes bırbırıne gırer.
elını masaya vuracak insan... şimdiden bunlar yasanırsa evlenınce dünyada cehennemı yasamaktan farkı kalmaz.
sürekli kendı ailesini haklı görüyorsa bu iş zor! evet cekecegın var ileride. nişanlın daha kendı kararlarını verecek kapasıteye ulasmamıs kı...
ailen o aileyle olamıyacağını kendi gözlerinle görmeni istemiş sanırım.... iş işten geçmeden biraz uzatırsak mevzuyu belki anlarsın diye... aileler anlaşamıyorsa helde kavga edip inatlaşıyorlarsa evlendikten sonra daha çok şey yaşayacaksın... eşin ailesini tutuyorsa sen hep yalnız kalırsın ...o kadar masraf yapıldı ve ayrılırsam nankör olurum diyorsun haliylede sevdiğini sanıyorsun... evlenip ayrılırsan yazık olmayacakmı ...sen kendine sor.... ben bu aileyle yapabilirmiyim... sevdiğim adama herşeye rağmen katlanabilirmiyim diye...birde o ailnin içine gireceksin ... 2 kişi evleniyor diyorlar o her ortamda öyle olmuyor... sülalecek evleniyorsunuz...sakın annenin babanın sözünden çıkma inat etmeleri kötü olabilr ama ailenin lafını onlara çiğnetme...Merhabalar ..Ben batılıyım nişanlım doğulu asla hor görmedim farklı görmedim görsem 5 yılımı vermezdım nişan yapmazdım ama bizim farklı sorunlarımız var. 3,5 ay oldu nişanlanı ama aileler 3 defa bir birine girdi onlar inat etti bizimkiler inat ediyor. Düğün kurbandan sonra olsun istiyorlar salon felan tutmuşlar evi döşediler herşeyi yaptılar ama bizimkiler sırf onlara inat salon tutmadılar tutmuyor maksat bizim kızımızsın bizim dediğimiz olacak onlara karşı seni ezdirmemek için böyle yapıyoruz diyorlar. Şimdi onlarda haklı kendilerince herşeyi yaptılar daha niye uzatıyorsunuz diye benim ailemde haklı ve ailemi asla çiğneyemem kıyamam onlara.Birde en başından beri hiç kimse bu ilişkiyi onaylamadı istemediler hep diyorlar kendine yazık ediyorsun sen yapamazsın onlarla hayatını karartırsın felan diye ben üniv.mezunuyum nişanlım memur kayınpederim kaynım felan okumuş hep memurlar ama ailem sırf benim için kabul ettiler üzülmeyeyim diye.Şimdi tecrübeli ablalardan akıl istiyorum istişare yapmak istiyorum.onlar bu iş şu zaman olmazsa biz daha yokuz dedi ve nişanlımda öyle diyor bu iş uzarsa ben yokum bir taraftan herşeyimiz hazır ve kaç yılımız var çokta seviyorum kopamıyorum ama oda uzatılırsa işin bozulcağını söyledi kafam çok karışık ve mutsuzum sizce ne yapmam gerek..Nişanlım beni hiç desteklemiyor sürekli o ve onun ailesi haklı anneme hakaret etmiş dedim niye böyle yaptın özür dile ne dileyeceğim oda öyle demeseydi diyor beni tek başıma bıraktı işin içinden çıkamıyorum sizlerden yardım istiyorum sizce nasıl davranmam lazım sürekli şu tarih olmazsa ben bu işte yokum yuvamızı annen bozacak felan diyor Allah aşkına ne yapmam gerek çok yoruldum gücüm kalmadı artık..
ailen o aileyle olamıyacağını kendi gözlerinle görmeni istemiş sanırım.... iş işten geçmeden biraz uzatırsak mevzuyu belki anlarsın diye... aileler anlaşamıyorsa helde kavga edip inatlaşıyorlarsa evlendikten sonra daha çok şey yaşayacaksın... eşin ailesini tutuyorsa sen hep yalnız kalırsın ...o kadar masraf yapıldı ve ayrılırsam nankör olurum diyorsun haliylede sevdiğini sanıyorsun... evlenip ayrılırsan yazık olmayacakmı ...sen kendine sor.... ben bu aileyle yapabilirmiyim... sevdiğim adama herşeye rağmen katlanabilirmiyim diye...birde o ailnin içine gireceksin ... 2 kişi evleniyor diyorlar o her ortamda öyle olmuyor... sülalecek evleniyorsunuz...sakın annenin babanın sözünden çıkma inat etmeleri kötü olabilr ama ailenin lafını onlara çiğnetme...
canım şimdi nasılsan nişanlının ailesiyle evlenince daha iyi olmayacak daha kötü olacak... ve seni afedersin bir mal gibi alırız ederiz diyip alacaklar sonrada seni ailenle bile görüştürmezler...çünkü artık sen onların olacaksın... ailenlede aralarındaki kötü olaylardan dolayı görüşmezler görüştürmezlerde.... görüştürselerde burnundan getiriler...nişanlında yanında değil bu konularda hep ağlayan üzülen sen olacaksın.. baban daha çok ağlayacak ilerde... seni onlara vermese kaçarsın belki diye düşünüyordur... sevdiğini bildiği içinde kıyamıyordur .. her işte bir hayr vardır sen bekle ailenin istediği tarihe kadar ama evlilik lay lay lom değil..herşey toz pembe değil gerçi görüyorsun şimdi den...iyi düşün yazık etme kendine ama eğer çekeceğin varsada bu iş olacaktır çekeceksin... eğer işler eziyete dönüşürse sakın ailem söylemişti deme çekmede o insanları...ailenin kapıları sana hep açıktır...Size çok teşekkür ediyorum.Benim ve ailemin demek istediklerini çok net anladığınız için.Aynen ailem sizin dediğiniz gibi eğer bizim dediklerimizi onlara çiğnetirsen kendine yazık edersin diyor ve haklılar sonuçta.Annemde aynısını dedi tmm sen seviyorsun kaç yıldır beraber olduğunuzdan bozarsam belkı ah alırım yada kötü olur diye düşünüyorsun ama biz bozmuyoruz vermıyoruzda demıyorum ama onlar inat edip biz şu olmazda yokuz diyorlar dedi.Annemle arkadaş gibiyiz onun haberi olmadan hiç bisey yapmadım bana hep yol gösterir ki babam da öyle.Ben babamı ilk defa hüngür hüngür ağlarken gördüm.Ve niye! ben kızıma sokakta düğün yapacakmışım diyip diyip ağlıyor adamcağız.Sahipsiz mi benım evladım tek kızım var duasıyla gelinliği davulu zurnasıyla çıksın istiyor.Kötü bişey demedi sadece anlayış ve zaman istedi en iyi şekilde hazırlanıp onlara karşı beni mahçup etmek istemiyorlar.Onlarda aile onlarda herkes kendi evladını düşünüyor.Fakat nişanlım beni eş olarak anlamıyor öldür billah sözümden dönmem aileni ikna et gel diyor.
sorun düğünün ekimde kasımda yapılması değil... sorun iki aileninde oturup adam gibi bir orta yolu bulamaması... maksat mutluluksa her ürlü anlaşılır...ama dertleri çocuklarının mutluluğu değilde kendi egolarını konuşturmaksa kusura bakmayın ben böyle mutlu olamam dersin... ve eğer vazgeçemiyorsan konuşmaktan çekinme nişanlının ailesiyle konuş...Size çok teşekkür ediyorum.Benim ve ailemin demek istediklerini çok net anladığınız için.Aynen ailem sizin dediğiniz gibi eğer bizim dediklerimizi onlara çiğnetirsen kendine yazık edersin diyor ve haklılar sonuçta.Annemde aynısını dedi tmm sen seviyorsun kaç yıldır beraber olduğunuzdan bozarsam belkı ah alırım yada kötü olur diye düşünüyorsun ama biz bozmuyoruz vermıyoruzda demıyorum ama onlar inat edip biz şu olmazda yokuz diyorlar dedi.Annemle arkadaş gibiyiz onun haberi olmadan hiç bisey yapmadım bana hep yol gösterir ki babam da öyle.Ben babamı ilk defa hüngür hüngür ağlarken gördüm.Ve niye! ben kızıma sokakta düğün yapacakmışım diyip diyip ağlıyor adamcağız.Sahipsiz mi benım evladım tek kızım var duasıyla gelinliği davulu zurnasıyla çıksın istiyor.Kötü bişey demedi sadece anlayış ve zaman istedi en iyi şekilde hazırlanıp onlara karşı beni mahçup etmek istemiyorlar.Onlarda aile onlarda herkes kendi evladını düşünüyor.Fakat nişanlım beni eş olarak anlamıyor öldür billah sözümden dönmem aileni ikna et gel diyor.
canım şimdi nasılsan nişanlının ailesiyle evlenince daha iyi olmayacak daha kötü olacak... ve seni afedersin bir mal gibi alırız ederiz diyip alacaklar sonrada seni ailenle bile görüştürmezler...çünkü artık sen onların olacaksın... ailenlede aralarındaki kötü olaylardan dolayı görüşmezler görüştürmezlerde.... görüştürselerde burnundan getiriler...nişanlında yanında değil bu konularda hep ağlayan üzülen sen olacaksın.. baban daha çok ağlayacak ilerde... seni onlara vermese kaçarsın belki diye düşünüyordur... sevdiğini bildiği içinde kıyamıyordur .. her işte bir hayr vardır sen bekle ailenin istediği tarihe kadar ama evlilik lay lay lom değil..herşey toz pembe değil gerçi görüyorsun şimdi den...iyi düşün yazık etme kendine ama eğer çekeceğin varsada bu iş olacaktır çekeceksin... eğer işler eziyete dönüşürse sakın ailem söylemişti deme çekmede o insanları...ailenin kapıları sana hep açıktır...
bazı işaretleri göremiyoruz... Ama Allah bize olacak olaylardan küçük küçük işaret gönderiyor...görmezden geliyoruz... senin ailenin lafını hiçe sayan insanın ailene saygısı olmayan insanın sanada saygısı olmaz...kendi fikirleri olmayan ailesinin aklıyla haraket eden insanında hiç bir işe hayrı olmaz...şimdiden didiniyorsun ya evlenince ...hele annene hakaret etmiş... asla kabule dilemez bir şey... senin doğuran kadına hakaret etmiş ve kendisini doğuran kadına saygı duymanı bekliyor...
daha evlenmeden gözlerinden yaşlar döktürüyorsa bir adam yazık yani yazık...
Cnm tecrübeyle sabit aileler daha şimdiden böyle ise var bir sorun ve hiç bitmeyecek:-( benim bildiğim kız tarafi naz tarafı, salonu kafalarına göre tutup aileni ezmisler ve ayıp etmişler..ne demek olmazsa biter nişanlin şimdiden rengini belli etmiş. .evlenirsen aileni ezdigin gibi onlarda seni ezicek..kız kendi bile bunu yaptı ailesine diye hor görecekler. .seviyorsa inatlasmaz nişanlın rest çek
içini karartacak ne varki daha evlenmemişsin çocuk yapmamışsın...sen ozamn gör iç karalığını ...kimseye ayıp olmaz sen bu zaman kadar emek verdim çabaladım boşamı gidecek diyorsundur... kötü olacaksada olalım evlenelim belki düzelir diyorsundur.... insanların bazılarına nasihat yaramaz... tıpkı çocuk gibi oraya dokunursan yanarsın desende anlamaz... illa bebek gibi gidip sobaya dokunacak eli yandığında anlayacak...hayat senin hayatın...ailen bile artık pes etmiş sana karşı ...son kozlarını oynuyorlar... en azından ailenin arkanda olduklarını bilsinler ... danışıklı dövüşe dönmüş... tatalı tatalı telaşlardır evlilik hazırlıkları sizinki bildiğin savaşa dönmüş.... kim kazanacak hesabı... koca koca adamların bu tavırları normal mi sence... iyi düşün iyi düşün iyi düşün....Herkes sizin gibi söylüyor evli ve bazı şeyleri görmüş ablalar aynısı söyledi hep.Ben ailemi şimdi onlara ezdirirsem evet onlarda ilerde göstermez ve hoşlarına gider bak ailesini bile hiçe saymadı tek kaldı istediğimizi yapmak zorunda derler diye.Ve aynısını annemde diyor benim kuzenim böyle bir evlilik yaptı aynı şekilde o taraf kızı bize göndermiyor 2 yıldır ailesini hiç görmüyor annem bile bile gideceksen git kızım ama çok çekersin şimdi bu gülen yüzün solar diyor sürekli.Sana çocuk yaptırırlar sonra onunla tehdit ederler.Anne olunca evladın için herşeyi kabullenmek zorunda kalırsın diyor.Dediğiniz gibi şimdiden tek başıma savaşıp kendim ağlıyorum.Nişanlım çok rahat sanki o kız ben erkeğim herkes aynısı söylüyor.İçim çok kara..Anlatamam size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?