- 19 Eylül 2014
- 84
- 47
- 18
- Konu Sahibi maliye_nur
-
Size çok teşekkür ediyorum.Benim ve ailemin demek istediklerini çok net anladığınız için.Aynen ailem sizin dediğiniz gibi eğer bizim dediklerimizi onlara çiğnetirsen kendine yazık edersin diyor ve haklılar sonuçta.Annemde aynısını dedi tmm sen seviyorsun kaç yıldır beraber olduğunuzdan bozarsam belkı ah alırım yada kötü olur diye düşünüyorsun ama biz bozmuyoruz vermıyoruzda demıyorum ama onlar inat edip biz şu olmazda yokuz diyorlar dedi.Annemle arkadaş gibiyiz onun haberi olmadan hiç bisey yapmadım bana hep yol gösterir ki babam da öyle.Ben babamı ilk defa hüngür hüngür ağlarken gördüm.Ve niye! ben kızıma sokakta düğün yapacakmışım diyip diyip ağlıyor adamcağız.Sahipsiz mi benım evladım tek kızım var duasıyla gelinliği davulu zurnasıyla çıksın istiyor.Kötü bişey demedi sadece anlayış ve zaman istedi en iyi şekilde hazırlanıp onlara karşı beni mahçup etmek istemiyorlar.Onlarda aile onlarda herkes kendi evladını düşünüyor.Fakat nişanlım beni eş olarak anlamıyor öldür billah sözümden dönmem aileni ikna et gel diyor.
yok size çok hak veriyorum çok iyi anlamışssınız beni.İçimin kararması sevdiğim insandan bunları duyduğum ve kaç yıl koşulsuz yanında olduğum insanın eş dediğim kişinin bana bunları yapması.Ben nasihatı severiim öyle olduğu için sizlerin hayat tecrübesi olan insanlardan fikir almak için buraya yazdım yardım istedim.Çok teşekkür ederim herşey için.Bana yol gösterdiğiniz için.içini karartacak ne varki daha evlenmemişsin çocuk yapmamışsın...sen ozamn gör iç karalığını ...kimseye ayıp olmaz sen bu zaman kadar emek verdim çabaladım boşamı gidecek diyorsundur... kötü olacaksada olalım evlenelim belki düzelir diyorsundur.... insanların bazılarına nasihat yaramaz... tıpkı çocuk gibi oraya dokunursan yanarsın desende anlamaz... illa bebek gibi gidip sobaya dokunacak eli yandığında anlayacak...hayat senin hayatın...ailen bile artık pes etmiş sana karşı ...son kozlarını oynuyorlar... en azından ailenin arkanda olduklarını bilsinler ... danışıklı dövüşe dönmüş... tatalı tatalı telaşlardır evlilik hazırlıkları sizinki bildiğin savaşa dönmüş.... kim kazanacak hesabı... koca koca adamların bu tavırları normal mi sence... iyi düşün iyi düşün iyi düşün....
Annene bayildim.. Kaç kiz annesi şimdiye dek kiziyla böyle konuşmuştur acaba.. Annen baban kendilerini çok güzel ifade ediyorlar bence inatta etmiyorlar sadece gönülleri el vermiyor boyle olmasina ...
Nisanlinda gelin gibi mübarek , kiz evi gibi naza iyi cekiyorlar kendini.
sizlerin dedikleri gibi düşünüyorum şu saatten sonra zten nişanlım dünden beri aramıyor benden telefon bekliyor roller değişti bizde o kız ben erkek.
bence her iki taraftan da güvenilir bi aile büyüğü lazım bu aileleri barıştırıp kaynaştırmaya...yoksa bi inat uğruna bu olay devam eder gider...yalnız nişanlının şimdiden ailene böyle saygısız davranması hiç hoş değil...Hadi yalnışlıkla davrandı dön bi özür dile büyüğün sonuçta haksız olsa ne yazar arada nişanlın var...nişanlısı için katlanmalıydı(senin için)...Kaldı ki sen bu evliliği bu şartlarda aileni çiğneyerek yapsan bile yarın öbür gün nişanlın seni ve aileni kesinlikle saymayacak....ev, eşya ıvır-zıvır hazır olabilir ama karşı tarafa haber vermeden salon tutmak neyin nesi...Keşke salon mevzu açıldığında sen direk nişanlına bizimkileri ara onlara sor diyip aradan sıyrılsaydın yada politik davranacak bişey bulsaydın offff geçmiş artık...neyse inşallah yoluna girer herşey...Aslında böyle saygısızlığa ypılacak başka bir şey daha var... Al babanı konuş karşına...bırak ekimde düğün olsun de...Giy gelinliğini bi güzel, eğlen...Düğün bitsin dön babanlarla evine, zorla salondan götürecekler değiller ya...bu kezde baharı bekle bi düğünde o zaman yap...Her iki tarafında sözü olsun madem öyle....Çok çılgınca bi fkir ama...Merhabalar ..Ben batılıyım nişanlım doğulu asla hor görmedim farklı görmedim görsem 5 yılımı vermezdım nişan yapmazdım ama bizim farklı sorunlarımız var. 3,5 ay oldu nişanlanı ama aileler 3 defa bir birine girdi onlar inat etti bizimkiler inat ediyor. Düğün kurbandan sonra olsun istiyorlar salon felan tutmuşlar evi döşediler herşeyi yaptılar ama bizimkiler sırf onlara inat salon tutmadılar tutmuyor maksat bizim kızımızsın bizim dediğimiz olacak onlara karşı seni ezdirmemek için böyle yapıyoruz diyorlar. Şimdi onlarda haklı kendilerince herşeyi yaptılar daha niye uzatıyorsunuz diye benim ailemde haklı ve ailemi asla çiğneyemem kıyamam onlara.Birde en başından beri hiç kimse bu ilişkiyi onaylamadı istemediler hep diyorlar kendine yazık ediyorsun sen yapamazsın onlarla hayatını karartırsın felan diye ben üniv.mezunuyum nişanlım memur kayınpederim kaynım felan okumuş hep memurlar ama ailem sırf benim için kabul ettiler üzülmeyeyim diye.Şimdi tecrübeli ablalardan akıl istiyorum istişare yapmak istiyorum.onlar bu iş şu zaman olmazsa biz daha yokuz dedi ve nişanlımda öyle diyor bu iş uzarsa ben yokum bir taraftan herşeyimiz hazır ve kaç yılımız var çokta seviyorum kopamıyorum ama oda uzatılırsa işin bozulcağını söyledi kafam çok karışık ve mutsuzum sizce ne yapmam gerek..Nişanlım beni hiç desteklemiyor sürekli o ve onun ailesi haklı anneme hakaret etmiş dedim niye böyle yaptın özür dile ne dileyeceğim oda öyle demeseydi diyor beni tek başıma bıraktı işin içinden çıkamıyorum sizlerden yardım istiyorum sizce nasıl davranmam lazım sürekli şu tarih olmazsa ben bu işte yokum yuvamızı annen bozacak felan diyor Allah aşkına ne yapmam gerek çok yoruldum gücüm kalmadı artık..
bence her iki taraftan da güvenilir bi aile büyüğü lazım bu aileleri barıştırıp kaynaştırmaya...yoksa bi inat uğruna bu olay devam eder gider...yalnız nişanlının şimdiden ailene böyle saygısız davranması hiç hoş değil...Hadi yalnışlıkla davrandı dön bi özür dile büyüğün sonuçta haksız olsa ne yazar arada nişanlın var...nişanlısı için katlanmalıydı(senin için)...Kaldı ki sen bu evliliği bu şartlarda aileni çiğneyerek yapsan bile yarın öbür gün nişanlın seni ve aileni kesinlikle saymayacak....ev, eşya ıvır-zıvır hazır olabilir ama karşı tarafa haber vermeden salon tutmak neyin nesi...Keşke salon mevzu açıldığında sen direk nişanlına bizimkileri ara onlara sor diyip aradan sıyrılsaydın yada politik davranacak bişey bulsaydın offff geçmiş artık...neyse inşallah yoluna girer herşey...Aslında böyle saygısızlığa ypılacak başka bir şey daha var... Al babanı konuş karşına...bırak ekimde düğün olsun de...Giy gelinliğini bi güzel, eğlen...Düğün bitsin dön babanlarla evine, zorla salondan götürecekler değiller ya...bu kezde baharı bekle bi düğünde o zaman yap...Her iki tarafında sözü olsun madem öyle....Çok çılgınca bi fkir ama...
Ben şuan çekildim kenara izliyorum ama onun dediği i çirkin laflardan sonra şöyle dönüp kendime sorunca eskisi gibi sevgim yok gibi hissediyorum ki yokta zaten aileme onları söyleyen bana neler saydı hayatın geçeceğini düşünmüyorum sonu belli..
bende severek evlendim ayakalrım yerde değildi evlendiğimde... evlendiğimizin ilk günü çakılı verdim yere...ki sizin gibi tartışma inatlaşmada olmadı herkes mülayimdi... seninkiler yine yüzlerini bellie tmiş ben evlendikten sonra eşim dahil yeniden tanıdım hepsini....Bende öyle düşünüyorum anne baba herşeyden önemli.
Bak sana değer verseydi, ailenle konuşurdu. Derdi ki ben kızınızı seviyorum, ama ailem inada bindirdi işi. Ne dediysem dinletemiyorum. Lütfen izin verin ekimde yapalım, söz veriyorum kızınızı üzmicem, el üstünde tutucam, kimseye de ezdirmicem. Ama bu şekilde olursa, yarın öbür gün iyice abartacaklar. Bari siz yardımcı olun dese, ailen tamam derdi.
Annenle baban, nişanlından dolayı evlenmenize karşılar,ailesinden dolayı değil canım.
Bence ara ve bittiğini söyle. Bu günlerde mutluluktan, heyecandan uçmalıydın. Senin zaten moralin kalmamış, baharda bile evlensen içine sinecek mi? Unutabilecek misin?
Ağzına sağlık beni anlamışssın sağol.Evet ailem de aynısını dedi bu çocuk niye ortada yok bizi arasa anne baba ben ailemi ikna edemiyorum gelin siz bizi anlayın ben kızınızı üzmeyeceğim ama bari siz alttan alın yardımcı olun yapalım.Ama yok nerde bırak onu demeyi üzerine aileme anneme hakaret etmiş beni başka birine yakıştırmış.Ailemin kızmasına hak veriyorum.Ki dediğin gibi baharda bile olsa mutlu olcağıma inanmıyorum.Heyecan heves hiçbirşey kalmadı tüketti nişanlım hepsini.Tabi ki unutamam aileme yapılan hakaret ve çamur atmaları.
Tamam sabrediyorsun da ne içiN? Düzelecek mi sanıyorsun? Ailesi bir kere çok düşüncesiz, farzedelim kendilerine karşı bir önyargı var ve ailen hatalı, al işte bu önyargıyı haklı çıkarmışlar.
Birisi bana önyargıyla yaklaşsa ve ben bundan rahatsız olsam, o insanı haklı çıkaracak şekilde davranmam. Kültür farklılığı batıda da var, İzmir ile Isparta bir mi sanki? Ama önemli olan insanın farklı kültürlere saygılı ve aşina olması. Kusura bakmasın kimse ama nişanlın ve ailesi her şeyi kendi anlayışlarına göre yapmak derdinde. Bu şekilde olmaz.
Evlendiğinizde de her şeyi yaptık aldık, artık bizim gelinimizsin, ailenle mesafe koyacaksın diyecekler. Hele bu olaylardan sonra kesin bunu isteyecekler senden. Çalışmana karşı olduklarını düşünüyorum, kendi paranı kazanırsan sesin çıkar diye istemiyorlar. Gerçekler ortada.
Yapman gereken beklemek değil, arayıp çok sabrettiğini ama artık yürütemeyeceğini, ailene saygı göstermeyen insanlarla akraba olamayacağını ve evlenemeyeceğini söylemelisin. Sen sustukça ailesini ezdiren kız konumunda kalıyorsun ve bu şekilde olmasına rağmen nişanı atmadıysa, ilerde de ezdirir ailesini, bizim istediğimiz gibi davranır diye düşünüyorlar.
Gör artık gerçekleri. Bu iş bitmiş çoktan. Pamuk ipliğini de sen kes. En azından ileride bu gidişata dur diyebildim diye kendinle gurur duyarsın. Öbür türlü çok pişman olursun, sabrettim diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?