5 Yıllık ilişkim ve Nişanlımın tavırları..

zaten öyle gözüküyor sonu huzurlu ve mutlu gözükmüyor.Evet doğru çok seviyorum ama sevginin bir yere kadar olduğunu biliyorum ailemin tek kızıyım ailemi çiğneyemem zaten.Dediğiniz gibi 3 veya 5 ay üzülürüm galiba.OFFF valla çok bunaldım tek başıma kürek çekiyorum ben

Annene bayildim.. Kaç kiz annesi şimdiye dek kiziyla böyle konuşmuştur acaba.. Annen baban kendilerini çok güzel ifade ediyorlar bence inatta etmiyorlar sadece gönülleri el vermiyor boyle olmasina ...

Nisanlinda gelin gibi mübarek , kiz evi gibi naza iyi cekiyorlar kendini.

yok size çok hak veriyorum çok iyi anlamışssınız beni.İçimin kararması sevdiğim insandan bunları duyduğum ve kaç yıl koşulsuz yanında olduğum insanın eş dediğim kişinin bana bunları yapması.Ben nasihatı severiim öyle olduğu için sizlerin hayat tecrübesi olan insanlardan fikir almak için buraya yazdım yardım istedim.Çok teşekkür ederim herşey için.Bana yol gösterdiğiniz için.

Evet çoğu arkadaşım zaten annem ve babama çok imrenir ne güzel ailen var diye.Bu sebepten onlara sırt dönemem asla kıyamam onlara ki annem resmen benim dostum ve ablamdır anneden öte yani.Ve babam benim için kaç gündür hüngür hüngür ağlıyor.Evet nişamlım sanki kız oldu ben erkek.Annem de aynısını söylüyor onun sahip çıkacağına hala daha sen savunup sahip çıkıyorsun kızım karar senin ama gelecek göremiyorum diyor annecim.

Siz ne derseniz deyin bu is olmayacak. Diretip olduracaksaniz da sonu iyi bitmeyecek. Istediginiz kadar sevin asik olun vs ama evlenince bu askin zerresi kalmayacak ve cok pisman olacaksiniz.

üzülerek söylüyorum, canları cehenneme.
anne-baba yerden göğe kadar haklı. bazen kalbi bir kenara bırakıp mantığı dinlemek lazım. işinize gelirse diyen siz olmalısınız, nişanlın ve ailesi değil.
daha ilk adımda durum buysa, evlilik hayatı nasıl olur bir düşün canım.

sizlerin dedikleri gibi düşünüyorum şu saatten sonra zten nişanlım dünden beri aramıyor benden telefon bekliyor roller değişti bizde o kız ben erkek.

bence her iki taraftan da güvenilir bi aile büyüğü lazım bu aileleri barıştırıp kaynaştırmaya...yoksa bi inat uğruna bu olay devam eder gider...yalnız nişanlının şimdiden ailene böyle saygısız davranması hiç hoş değil...Hadi yalnışlıkla davrandı dön bi özür dile büyüğün sonuçta haksız olsa ne yazar arada nişanlın var...nişanlısı için katlanmalıydı(senin için)...Kaldı ki sen bu evliliği bu şartlarda aileni çiğneyerek yapsan bile yarın öbür gün nişanlın seni ve aileni kesinlikle saymayacak....ev, eşya ıvır-zıvır hazır olabilir ama karşı tarafa haber vermeden salon tutmak neyin nesi...Keşke salon mevzu açıldığında sen direk nişanlına bizimkileri ara onlara sor diyip aradan sıyrılsaydın yada politik davranacak bişey bulsaydın offff geçmiş artık...neyse inşallah yoluna girer herşey...Aslında böyle saygısızlığa ypılacak başka bir şey daha var... Al babanı konuş karşına...bırak ekimde düğün olsun de...Giy gelinliğini bi güzel, eğlen...Düğün bitsin dön babanlarla evine, zorla salondan götürecekler değiller ya...bu kezde baharı bekle bi düğünde o zaman yap...Her iki tarafında sözü olsun madem öyle....Çok çılgınca bi fkir ama...

Ben şuan çekildim kenara izliyorum ama onun dediği i çirkin laflardan sonra şöyle dönüp kendime sorunca eskisi gibi sevgim yok gibi hissediyorum ki yokta zaten aileme onları söyleyen bana neler saydı hayatın geçeceğini düşünmüyorum sonu belli..

bizim burda salon olsa neyse düğün yapılır ama salon yok işte.İkincisi uzlaşılacak bişey yok ki ailem defalarca durumu açıkladı onlar analamamkta ısrarcı.Nişanlıma ben dediğim halde özür dile diye.Ne dileyeceğim ya hep seni dinledim de ne oldu aramıyorum konuşmuyorum banane dedi.Bende telefonu kapattım ondan sonra ne pişmanlık ne mesaj ne arama bişey yok birde benden özür ve aramamı bekliyor.Ki salon konusunu defalarca söyledim yok daha ortada ailemi arayıp söyleyin bak kafanıza göre yapmayın dedim ama takan olmadı.

Bak sana değer verseydi, ailenle konuşurdu. Derdi ki ben kızınızı seviyorum, ama ailem inada bindirdi işi. Ne dediysem dinletemiyorum. Lütfen izin verin ekimde yapalım, söz veriyorum kızınızı üzmicem, el üstünde tutucam, kimseye de ezdirmicem. Ama bu şekilde olursa, yarın öbür gün iyice abartacaklar. Bari siz yardımcı olun dese, ailen tamam derdi.

Annenle baban, nişanlından dolayı evlenmenize karşılar,ailesinden dolayı değil canım.

Bence ara ve bittiğini söyle. Bu günlerde mutluluktan, heyecandan uçmalıydın. Senin zaten moralin kalmamış, baharda bile evlensen içine sinecek mi? Unutabilecek misin?

Kenara çekilip beklemeni gerektirecek bir şey yok. Seni kaybetmekten korkmadığı için bu kadar rahat. Açıkçası ayrılsanız dahi çok umursayacağını sanmıyorum ben, ailesi daha kıymetli. Her şeyi göze almış nişanlın. Evlenirseniz sürpriz olacak onun için, evlenmezseniz de kendi yoluna gidecek.

Daha simdiden hakaret ediyosa, ailesine bukadar duskunse onlara uyup bende yokum diyorsa.yol ver gitsin cunku ilerde asla mutlu olamazsin boyle adamla.

Bende öyle düşünüyorum anne baba herşeyden önemli.
bende severek evlendim ayakalrım yerde değildi evlendiğimde... evlendiğimizin ilk günü çakılı verdim yere...ki sizin gibi tartışma inatlaşmada olmadı herkes mülayimdi... seninkiler yine yüzlerini bellie tmiş ben evlendikten sonra eşim dahil yeniden tanıdım hepsini....

Ağzına sağlık beni anlamışssın sağol.Evet ailem de aynısını dedi bu çocuk niye ortada yok bizi arasa anne baba ben ailemi ikna edemiyorum gelin siz bizi anlayın ben kızınızı üzmeyeceğim ama bari siz alttan alın yardımcı olun yapalım.Ama yok nerde bırak onu demeyi üzerine aileme anneme hakaret etmiş beni başka birine yakıştırmış.Ailemin kızmasına hak veriyorum.Ki dediğin gibi baharda bile olsa mutlu olcağıma inanmıyorum.Heyecan heves hiçbirşey kalmadı tüketti nişanlım hepsini.Tabi ki unutamam aileme yapılan hakaret ve çamur atmaları.

Tamam sabrediyorsun da ne içiN? Düzelecek mi sanıyorsun? Ailesi bir kere çok düşüncesiz, farzedelim kendilerine karşı bir önyargı var ve ailen hatalı, al işte bu önyargıyı haklı çıkarmışlar.

Birisi bana önyargıyla yaklaşsa ve ben bundan rahatsız olsam, o insanı haklı çıkaracak şekilde davranmam. Kültür farklılığı batıda da var, İzmir ile Isparta bir mi sanki? Ama önemli olan insanın farklı kültürlere saygılı ve aşina olması. Kusura bakmasın kimse ama nişanlın ve ailesi her şeyi kendi anlayışlarına göre yapmak derdinde. Bu şekilde olmaz.

Evlendiğinizde de her şeyi yaptık aldık, artık bizim gelinimizsin, ailenle mesafe koyacaksın diyecekler. Hele bu olaylardan sonra kesin bunu isteyecekler senden. Çalışmana karşı olduklarını düşünüyorum, kendi paranı kazanırsan sesin çıkar diye istemiyorlar. Gerçekler ortada.

Yapman gereken beklemek değil, arayıp çok sabrettiğini ama artık yürütemeyeceğini, ailene saygı göstermeyen insanlarla akraba olamayacağını ve evlenemeyeceğini söylemelisin. Sen sustukça ailesini ezdiren kız konumunda kalıyorsun ve bu şekilde olmasına rağmen nişanı atmadıysa, ilerde de ezdirir ailesini, bizim istediğimiz gibi davranır diye düşünüyorlar.

Gör artık gerçekleri. Bu iş bitmiş çoktan. Pamuk ipliğini de sen kes. En azından ileride bu gidişata dur diyebildim diye kendinle gurur duyarsın. Öbür türlü çok pişman olursun, sabrettim diye.

Bence seçeneğin çok az...

Ya evleneceksin ekimde bu da artik her şeye kabulum sizsiniz hakli olan demek olacak ondan sonrasini düşünemiyorum..

Ya ertelemek isteyeceksin ki bu seferde nisanlin bu isi bitirecek gibi duruyor..

Ya da sen bitireceksin...

Başka seçenek göremiyorum ben..

Evet çok haklısın güzel bir tespit yapmışşın beni gerçekten anlayan birinin olması çok güzel.sağolasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…